Liverpool F.C. ~ The Reds

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Lebron Džejms deoničar Liverpula

Lebron Džejms deoničar Liverpula

Superstar Majami Hita postao je deoničar slavnog engleskog kluba, potpisavši ugovor sa njegovim vlasnikom, kompanijom "Fenvej sports grup" (FSG).

v202600p0.jpg

Do ovog, prilično iznenađujućeg aranžmana, došlo je tako što je FSG postao svetski marketinški zastupnik Lebrona Džejmsa, a Džejms zauzvrat dobio određeni paket Liverpulovih deonica.

Američka kompanija na čijem čelu se nalaze Džon Henri i Tom Verner kupila je Liverpul oktobra prošle godine od "zloglasnog" tandema Hiks - Džilet.

"Ovaj ugovor je velika prilika za mene. Od trenutka kada sam prvi put kročio na NBA parket, postao sam biznismen"
, prokomentarisao je Džejms.

"Liverpul ima 18 titula prvaka države. Ja pokušavam da uradim to što oni već jesu".

FSG gradiće Džejmsov globalni brend, mada se u principu ne bavi tom vrstom posla.

"Lebron je ipak jedan od najprepoznatljivijih sportista svog vremena. Možemo da mu otvorimo neka vrata, ali može i on nama", izjavio je predsednik Liverpula Tom Verner.

Američki mediji pretpostavljaju da će glavni cilj novouspostavljenog partnerstva biti kinesko tržište.

(MONDO)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Kajt produžio ugovor sa Liverpulom

Kajt produžio ugovor sa Liverpulom

Dirk Kajt produžio je ugovor sa Liverpulom na još godinu dana pa će na Enfildu ostati do 2013. godine.

v203382p0.jpg

Kajtov ugovor sa "crvenima" istekao bi sledećeg leta, ali se 30-godišnji Holanđanin dogovorio sa upravom slavnog kluba da na godinu dana produže saradnju.

"Veoma sam srećan. Pregovarali smo, ali uvek sa namerom da postignemo dogovor. Klub je želeo da ostanem i pregovori su protekli u prijateljskoj atmoferi", rekao je Kajt britanskim medijima.

"Od prvog dana osećao sam da me žele u klubu, da sam dobrodošao. To osećanje me nikada nije napustilo", dodao je on.

Liverpul je trenutno šesti na tabeli i bori se za odlazak u evropsko takmičenje sledeće sezone. U prošlom kolu Liverpul je pobedio Mančester siti sa 3:0, a u nedelju će igrati sa Arsenalom.

"Svaki meč je za nas finale. Jači smo posle dolazaka Luisa Suaresa i Endija Kerola. Tim je spreman i ima veliku želju, sve je moguće", rekao je Kajt.

Trener Liverpula Keni Dalgliš izjavio je da je zadovoljan što je Kajt odlučio da ostane u klubu.

"Dirk nikada ne odustaje, bori se, on je jednostavno dobar fudbaler.
Postiže golove, često u velikim takmičenjima i važnim trenucima, kao u utakmici protiv Mančester junajteda"
, rekao je Dalgliš.

(Beta, MONDO)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Neverovatan triler - Kajt u 102. minutu doneo bod Liverpulu protiv Arsenala!

Dva penala u nadoknadi vremena

Neverovatan triler - Kajt u 102. minutu doneo bod Liverpulu protiv Arsenala!

Fudbaleri Arsenala i Liverpula odigrali su neverovatan meč koji je okončan pogotkom Dirka Kajta u 102. minutu igre! U Londonu su u regularnom delu susreta mirovale mreže, ali su "tobdžije" u sedmom minutu sudijske nadoknade stigli do, verovalo se pobedonosnog gola preko Robina van Persija sa bele tačke. Međutim, tu trileru nije bio kraj jer su gosti praktično u poslednjem napadu na meču takođe iznudili penal, a siguran realizator bio je neumorni Kajt za konačnih 1:1!

134813_untitled_f.jpg

Arsenal i te kako ima za čime da žali jer bio bolji rival na stadionu Emirejts, međutim, realizacija domaćih fudbalera je izostala.

U 16. minutu Loren Koščijelni je pogodio prečku nakon kornera, a na odbijenu loptu natrčao je Teo Volkot koji je tom prilikom napucao Kajta u ruku. Sudija Mariner se odlučio da ostane nem tom prilikom, ali ne i u 25. minutu kada je poništio gol Van Persiju zbog ofsajda.

Ozbiljnije prilike su izostale u drugom poluvremenu sve do završnice susreta. Van Persi je u 85. minutu propustio stopostotnu šansu za pobedu, a sudijska nadoknada od čak osam minuta počela je udarcem Songa glavom koji se od zemlje odbio preko prečke.

U sedmom minutu nadoknade mladi Džej Spiring je načinio faul nad Fabregasom i tako omogućio Arsenalu da dođe do važne pobede. Van Persi je bio siguran realizator, ali ono što je usledilo do kraja meča pokazalo je zašto "tobdžije" nikako ne mogu da prekinu trofejni post.

Song je u 99. minutu načinio faul nad Lukasom Leivom, koji se zatim upustio u duel sa Emanuelom Ebueom. Oba fudbalera su dobila žuti karton pre nego što je Suarez izveo slobodan udarac, a Brazilac je na kraju ispao pametniji jer je uspeo da isprovocira Kamerunca i po malo prestrogo iznudi penal.

Kajt je zadržao smirenost i u neverovatnom 102. minutu igre doneo Liverpulu bod i ostavio u nadi da će do kraja šampionata možda doći do četvrtog mesta, a time i praktično ugasio snove Arsenala da će osvojiti titulu.

Blic

REZULTATI 33. KOLA:

nedelja:

Arsenal - Liverpul 1:1 (0:0)
/Van Persi 90+8'p - Kajt 100' p/

subota:

Birmingem - Sanderlend 2:0 (1:0)
Blekpul - Vigan 1:3 (0:2)
Everton - Blekburn 2:0 (0:0)
Vest Bromvič Albion - Čelsi 1:3 (1:3)
Vest Hem - Aston Vila 1:2 (1:1)

utorak:

Njukasl - Mančester junajted (20.45)

TABELA:

1. Mančester j. (32) 69
2. Arsenal (32) 63
3. Čelsi (32) 61
4. Mančester s. (32) 56
5. Totenhem (31) 53
6. Liverpul (33) 49
7. Everton (33) 47
8. Bolton (32) 43
9. Aston Vila (33) 40
10. Njukasl (32) 39
11. VBA (33) 39
12. Fulam (32) 38
13. Stouk (32) 38
14. Birmingem (32) 38
15. Sanderlend (33) 38
16. Blekburn (33) 35
17. Vigan (33) 34
18. Blekpul (33) 33
19. Vest Hem (33) 32
20. Vulvs (32) 32

Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Neverovatan triler - Kajt u 102. minutu doneo bod Liverpulu protiv Arsenala! .........

Ako niste gledali utakmicu,odgledajte je u repriznom terminu.....ja sam je igrom slučaja gledao na netu......jer bojkotujem tv stanicu koja prenosi premijer ligu.........mad ih ima svih 7,ili 8.........iz ličnih razloga.........i uživajte,Sendi....hvala na "izveštaju"..........

Član
Učlanjen(a)
14.01.2010
Poruka
82
Kad se zacuje huk kad se zatrese stadion nismo ovdje ni tu nego miljama daleko mi smo tamo uz vas gdje crveno sunce izlazi tamo stoji glas koji cijelom svijetu govori!!

YNWA!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
"Petarda" Liverpula na “Kotidžu”

"Petarda" Liverpula na “Kotidžu”

Izvor: B92 | AK

U finišu sezone u Premijer ligi, fudbaleri Liverpula daju veliki razlog za zadovoljstvo i očekivanja za sledeću sezonu.

3938650754dc859bec3588509314623_orig.jpg

Beta

“Redsi” su u poslednjem meču 36. kola Premijer lige sa 5:2 deklasirali Fulam u Londonu.
Ponovo je briljirao Argentinac Maksi Rodriges sa het-trikom, a mrežu Švercera pogađali su još Dirk Kujt i Luis Suares. Čast domaćinu spasili su Musa Dembele i Stiv Sidvel.
Liverpul je trenutno peti na tabeli sa 58 bodova, dva više od Totenhema koji u utorak igra protiv Mančester Sitija zaostali meč. Fulam je 10. na tabeli sa 45 bodova, dovoljno daleko od zone ispadanja.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Maksi Rodrigez napušta Liverpul kako bi igrao za Njuels Old Bojs

Neočekivana odluka

Maksi Rodrigez napušta Liverpul kako bi igrao za Njuels Old Bojs

Jedan od najboljih igrača Liverpula u prošloj sezoni Maksi Rodrigez stupio je u kontakt sa upravom argentinskih Njuels Old Bojsa kako bi video postoji li mogućnost transfera.

139351_maksi-reuters_f.jpg

I dok se navijači Liverpula još iščuđuju njegovoj odluci da napusti klub, tridesetogodišnji Rodrigez objašnjava da mu je dečački san da karijeru završi u Njuelsima.

Maksi je pre odlaska u Španiju do 2008. godine igrao za Njuelse.

"Predsednik Njuelsa Vilijam Lorenco pristao je da dođem, sada sve zavisi od mog ugovora sa Liverpulom i time da li su oni spremni da me puste. Želim da se vratim kući", rekao je Rodrigez.

Blic

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Blekpul slomljen, Adam blizu L'pula

Blekpul slomljen, Adam blizu L'pula

Izvor: B92, espn.co.uk

Fudbalski klub Liverpul saopštio je na zvaničnom sajtu da se dogovorio sa Blekpulom u vezi sa prelaskom Čarlija Adama u tabor ‘Crvenih’.

8921250964e14821287d2e299096736_orig.jpg

Menadžer Keni Dalgliš već duže vreme pokušava da dovede Adama na Enfild, a izgleda da će mu to napokon uspeti.
Škotski reprezentativac otputovaće u Liverpul na medicinske preglede i kako bi dogovorio detalje sopstvenog ugovora. Posle toga, 25-godišnji fudbaler sredine terena postaće novi fudbaler Liverpula.
Adam je pre dve godine iz Rendžersa prešao u Blekpul za 500.000 funti, a sjajnim igrama prošle sezone zaslužio je da se nađe na listi kandidata za najboljeg igrača Premijer lige.

Za reprezentaciju Škotske odigrao je 11 utakmica.

Adam bi trebalo da bude drugo pojačanje Liverpula ovog leta, menadžer Keni Dalgliš prethodno je potrošio 16 miliona na dovođenje 21-godišnjeg fudbalera Sanderlenda Džordana Hendersona.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Liverpul napušta "Enfild“

Liverpul napušta "Enfild“

Novosti online

„Enfild“ će biti naš prvi izbor, ali realana situacija mogla bi da drugačije odredi našu sudbinu. Previše je prepreka na putu ostanka – napisao je vlasnik „crvenih“ na „Tviter“ profilu

Posle 119 godina Liverpul bi mogao da napusti „Enfild roud“.
Ovu informaciju objavio je vlasnik „crvenih“ Džon Henri, napisavši na „Tviter“ profilu da je takav potez neizbežan.

- „Enfild“ će biti naš prvi izbor, ali realana situacija mogla bi da drugačije odredi našu sudbinu. Previše je prepreka na putu ostanka – napisao je Henri.
Glavni razlog za prelazak Liverpula na novi stadion je taj što na „Enfild“ staje 45.000 navijača, što je u poređenju sa „Old Trafordom“ (Mančester junajted – 76.000) i „Emiratima“ (Arsenal – 60.000) premalo, zbog prihoda koji se slivaju u kupsku kasu od prodaje ulaznica.

Natrag