Liverpool F.C. ~ The Reds

Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679
ENG: Drugi poraz Dalglisha na klupi Liverpoola

Nogometaši Blackpoola zasluženo su kao domaćini pobijedili Liverpool s 2-1 u zaostaloj utakmici 19. kola engleskog prvenstva...

Bila je to druga utakmica Liverpoola pod vodstvom novog menadžera Kennyja Dalglisha i drugi poraz. Prvi se dogodio u nedjelju kod Manchester Uniteda u 3. kolu FA Cupa s 1-0.

Menadžer je novi, barem novi ove sezone, jer, Dalglish je igrački i trenerski simbol kluba s Anfielda, doduše, u davnim vremenima, ali navike nogometaša Liverpoola ostale su stare. Izgubili su još jednu gostujuću utakmicu, već osmu ove sezone na strani u 11. nastupu. Upisali su samo jednu pobjedu, a dva puta osvojili po bod.

Niti Dalglishov dolazak ništa nije promijenio u igri Liverpola u gostima ove sezone. Doduše, ''redsi'' su odlično počeli, poveli su već u 3. minuti lijepim golom Torresa, iskosa s desne strane, nakon odličnog proigravanja Kellyja, ali nakon toga je domaćin bio bolji i opasniji. Izjednačio je već u 12. minuti. Meireles je pogrešnim dodavanjem pokrenuo akciju domaćina, Vaughan je u for gurnuo Taylor-Fletchera, koji je predriblao Aggera i svladao nemoćnog Reinu.

Do pobjede je Blackpool došao zahvaljujući pogotku iz 69. minute, kada je Evatt glavnom prebacio loptu prema Campbellu koji ju je, također glavom, proslijedio u mrežu.

Činjenica da za goste nije igrao kapetan Steven Gerrard slabo je opravdanje za još jednu vrlo blijedu i neinventivnu predstavu Liverpoola ove sezone.

Blackpool je, tako, ove sezone osvojio maksimalnih 6 bodova protiv Liverpoola, kojeg je tukao s istim rezultatom 2-1 i na Anfieldu početkom listopada. Taj poraz je, dakako, ''potpisao'' donedavni menadžer Liverpola Roy Hodgson.

Blackpool je skočio na 9. mjesto s 28 bodova, a Liverpool je tek 13. s tri boda manje...

Premiership, zaostala utakmica 19. kola:

Blackpool – Liverpool 2-1 (Taylor-Fletcher 12, Campbell 69 / Torres 3).

Izvor: Nogometni-magazin.com

Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679
Navijači Liverpoola nakon dugo su vremena napokon dočekali jednu dobru utakmicu svojih miljenika, a Kenny Dalglish svoju prvu pobjedu nakon povratka na klupu "redsa"...

Slavio je Liverpool protiv Wolverhamptona (3-0) u prvoj utakmici 24. kola Premiershipa, što mu je tek druga prvenstvena pobjeda u gostima ove sezone. Dalglish je, pak, nakon što je zamijenio neuspješnog Roya Hodgsona, izgubio od Manchester Uniteda u FA Cupu, potom i od Blackpoola u Premiershipu, dok je u gradskom derbiju protiv Evertona izvukao samo bod.

U subotu je napokon visoko uzdignutih ruku dočekao kraj utakmice u kojoj su njegovi nogometaši uputili 16 udaraca prema vratima domaćina. Poveli su "redsi" u 36. minuti nakon što je Raul Meireles izbjegao zaleđe i dodao Fernandu Torresu za njegov osmi premierligaški pogodak sezone.

Meireles je sam povećao prednost u 50. minuti sjajnim volejom s otprilike 25 metara, a priču je drugim pogotkom na utakmici i devetim ovosezonskim zaključio Torres u zadnjoj minuti.

[video]http://rutube.ru/tracks/4012290.html?v=42a3b50008558b8f74397dd20287e274[/video]

Izvor: nogometni-magazin.com

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Vlasnik Liverpula: Dalgliš radi odlično

"Crveni" ciljaju peto mesto i Ligu Evrope

Vlasnik Liverpula: Dalgliš radi odlično

Beta | 21. 03. 2011. - 17:09h | http://sport.blic.rs/Fudbal/Evropski-fudbal/194702/Vlasnik-Liverpula-Dalglis-radi-odlicno/komentari

Vlasnik fudbalskog kluba Liverpul Džon Henri pohvalio je rad trenera Kenija Dalgliša i dodao da je legenda "crvenih" donela dobru atmosferu na Enfild Roud.

106893_keni_f.jpg

"On je do sada obavio veoma dobar posao. Sve je pozitivno u klubu. Neko je rekao da ljudi ovde nisu srećni, ali od kada je ta osoba napustila klub, svi su srećniji", rekao je Henri.

Dalgliš je na klupi Liverpula u januaru zamenio Roja Hodžsona, koji je smenjen zbog loših rezultata, a klub je na poslednjih 10 utakmica osvojio 20 bodova.
Uprava Liverpula je postigla dogovor sa Dalglišem do kraja sezone, a mediji su prethodnih nedelja spekulisali da bi bivši igrač "crvenih" mogao da produži ugovor.

"Sve što se događa je privatna stvar kluba. Mi to zovemo Liverpulov način da se reše stvari iza zatvorenih vrata. Ne želim da pričam o tome (ugovoru)", rekao je Henri.

Liverpul je pobedio Sanderlend sa 2:0 i nalazi se na šestom mestu na tabeli sa četiri boda manje od petoplasiranog Totenhema. Peto mesto u Premijer ligi sledeće sezone vodi u Ligu Evropa.

"Osvojili smo tri velika boda protiv Sanderlenda, a da li možemo da osvojimo peto mesto? Da bismo to uradili moraćemo da pobeđujemo. Totenhem je peti, to je kvalitetna ekipa zbog koje ćemo morati da igramo izuzetno dobro. Moraćemo da ih pobedimo kada dođu na Enfild, daćemo sve od sebe", rekao je Henri.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Direktor Liverpula: Oživeli smo posle odlaska Toresa

Demijen Komoli o atmosferi u klubu

Direktor Liverpula: Oživeli smo posle odlaska Toresa

Direktor fudbala u Liverpulu Demijen Komoli istakao je da je transfer Španca Fernanda Toresa u Čelsi bila najbolja moguća opcija po klub.

112677_torescelsi_f.jpg

Velika Toresova želja da ode iz Liverpula negativno je uticala na saigrače i sve u klubu i kada mu je ona ispunjena, sve je počelo da dolazi na svoje.

"Kada zamenite igrača koji ne želi da bude s vama, sa onima kojima je životna želja da igraju za Liverpul, naravno da će se i atmosfera popraviti. Toliko smo pozitivni da iznad Enfilda kao da nema oblaka, i kada je napolju tmurno vreme. Očekujem burno leto sa dosta transfera", rekao je Komoli.

Blic

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Džerard: Bolje Suarez i Kerol, nego samo Tores

Kapiten Liverpula zadovoljan potezom uprave

Džerard: Bolje Suarez i Kerol, nego samo Tores

Kapiten Liverpula Stiven Džerard smatra da je uprava napravila odličan potez kada je prodala Fernanda Toresa i za taj novac dovela Luisa Suareza i Endija Kerola.

20052_fekidzeki01-reuter-alessandro-bianchi_f.jpg

Tores nije postigao gol otkako je napustio Enfild dok je Suarez već postao ljubimac navijača. Kerol se tek nedavno oporavio od povrede i još nije dobio priliku da pokaže zašto je postao najskuplji engleski igrač u istoriji Premijer lige.

"Suarez je odigrao tek nekoliko mečeva, ali svi znamo da će biti vrhunski igrač. Jako me je podsetio na Fernanda kada je došao u Liverpul. Ipak, mislim da je Liverpul sada u boljoj poziciji jer imamo dva fantastična napadača, a ne samo jednog. Uživao sam u igranju sa Toresom, ali uvek je bolje imati dva centarfora u formi, nego jednog", rekao je Džerard.

Kapiten Liverpula otkrio je da su igrači bili razočarani Toresovom odlukom da ode.

"Osećali smo se kao da nas je izdao, svi u klubu smo želeli da ostane. Ipak, on je doneo tu odluku i mi moramo da je poštujemo", zaključio je Džerard.

Blic

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Hodžsonu od Liverpla - 8,8 miliona

Hodžsonu od Liverpula - 8,8 miliona

Izvor: B92

Engleski fudbalski trener Roj Hodžson je dobio 7,3 miliona funti odštete za raskid ugovora sa Liverpulom, preneli su engleski mediji.

10151827354d98800d20c6a342627707_orig.jpg
Hodžson je za šest meseci provedenih u Liverpulu zaradio ukupno 8,8 miliona funti, preciznije 45.833 funti dnevno.
Nakon odlaska iz Liverpula, Hodžson je preuzeo Vest Bromvič Albion sa kojim je pobedio bivši klub sa 2:1.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Hodžson: Dalgliš nije puno pomogao Liverpulu

Nekadašnji menadžer Liverpula Roj Hodžson tvrdi da dolaskom Kenija Dalgliša na njegovo mesto igrači nisu počeli da beleže neke velike rezultate.

78985_hogson01-ap-sigi-tischler_f.jpg

Hodžson je naglasio da nema ništa protiv Dalgliša kao i da mu nije puno pomoglo priznanje da je još prilikom angažovanja menadžera Vest Bromviča u Liverpulu želeo njegovo mesto.

"Dalgliš je priznao da je želeo pre mene na klupu Liverpula i to je sasvim na mestu, ali evo, sada je dobio priliku da se pokaže, ali većih rezultata nema. Keni i ja se nikada nismo mrzeli, čak šta, i ne poznajemo se tako dobro, tako da iz mene ne može i da ja to hoću, da izbija ljubomora. Veoma sam srećan što me je on nasledio ali nisam spreman da komentarišem kako igrači Liverpula danas sa njim na čelu igraju. Neka Dalgliš to uradi", rekao je Hodžson.

(blic.rs)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Nema kraja pehovima Liverpula

Nema kraja pehovima Liverpula

Izvor: B92 | SO

Fudbaler Liverpula Danijel Ager moraće da propusti ostatak sezone zbog povrede kolene, rekao je menadžer engleskog prvoligaša Keni Dalgliš.

14841951264d9c7e411c1fd882049283_orig.jpg

Dani Ager u dresu reprezentacije Danske

Ager je morao da izađe sa terena u subotnjem porazu od Vest Bromviča (2:1), Dalgliš je rekao je da će štoper morati da odsustvuje bar dva meseca.
"Ager ima problem sa tetivom iza kolena i neće više igrati ove sezone. Biće mu potrebno dva meseca oporavka kako bi se priključio treninzima", rekao je Dalgliš.
Dani Ager ima 26 godina, u Liverpul je preššao 2006. godine iz Brondbija, a za reprezentaciju Danske odigrao je 39 mečeva i dao 4 gola.

Od ostalih povređenih igrača, Glen Džonson neće moći da igra četiri nedelje zbog problema sa tetivom, slični period van terena čeka i Martina Kelija, dok će se zdravstveno stanje kapitena Stivena Džerarda proceniti na kraju nedelje.

Dvojica mladića Džon Flanagan i Džek Robinson biće priključeni ekipi za meč sa Mančester sitijem, a Fabio Aurelio najverovatnije će zameniti Džonsona.

Natrag