Lisnato testo na više načina

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Jednostavna poslastica

Jednostavna poslastica

1.jpg

Za 4 osobe: paket gotovog, zamrznutog lisnatog testa, 10 kašika smeđeg šećera i 5 kašika krema od čokolade tipa "euro krem".


Lisnato testo odmrznite na sobnoj temperaturi pa ga istanjite na brašnom posutoj radnoj površini. Istanjeno testo pospite šećero i utaplkajte prstima da se zalepi, pa testo okrenite na drugu stranu i ponovite postupak. Odozgo nanesite sloj čokoladnog krema koji ste prethodno malo otopili da se lakše nanosi na testo. Jednu stranu testa urolajte do sredine, pa postupak ponovite i sa drugom stranom, da se dva ovako dobijena rolata dodiruju, pa sve zajedno okrenite da jedan rolat bude preko drugog. Ovako dobijen dupli rolat ostavite da 15 minuta stoji u zamrzivaču. Ohlađeni rolat secite na šnite debljine 1 cm i ređajte ih u pleh, obložen kolačarskim papirom, pazeći da između ostavite dovoljno prostora da narastu tokom pečenja. Pecite 10 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, ohladite i služite.

(Novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Pesto sos pita

rDIw6yi.jpg


Za 4 osobe potrebno je: 1 kora lisnatog testa, 8 paradajza ovalnog oblika, 150 g rendanog ementalera, 1 čen belog luka, 4 grančice peršuna, 4 grančice bosiljka, 2 kašike senfa, 8 kašika maslinovog ulja, so i biber.

Operite paradajz i isecite na deblje kolutove po dužini i ostavite da se iscede. Zagrejte rernu na 210 stepeni. Podmažite kalup za pitu (prečnika 20 cm) kašikom maslinovog ulja i obložite lisnatim testom. Potom premažite koru senfom, pospite rendanim ementalerom i poređajte kriške paradajza. Prelijte maslinovim uljem i zapecite 30 minuta. U međuvremenu oljuštite beli luk i izmiksirajte sa peršunom i bosiljkom, prstohvatom soli i bibera i preostalim uljem. Gotovu pitu prelijte aromatičnim sosom i poslužite.

(Novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Lisnato testo sa jabukama i cimetom

vluqb9r.jpg


Za 4 osobe (8 kolača)

Potrebno je: 1 pakovanje od 400 g smrznutog lisnatog testa, 60 g šećera, 30 g (2 kašike) brašna, pola kašičice cimeta, 500 g oljuštenih zelenih jabuka iseckanih na kockice, 1 kašika soka od limuna, 2 jajeta, 2 kašike vode. Za preliv: 130 g šećera u prahu, 30 ml (2 kašike) vode.

1 - U činiji pomešajte šećer, brašno i cimet. Dodajte jabuke i sok od limuna, izmešajte drvenom kašikom i ostavite po strani.

2 - Na radnoj površini posutoj brašnom istanjite testo na dve kvadratne kore 25h25 cm, debljine 3 mm. Presecite kore na 4 kvadratna dela. Zagrejte rernu na 200 stepeni.

3 - Po sredini kora stavite po kašiku 1/8 fila od jabuka. U činiji umutite jaja sa vodom i time premažite ivice testa. Presavijte koru po dijagonali, zalepite ivice i pritisnite viljuškom.

4 - Punjene paketiće poređajte u pleh obložen masnim papirom, premažite umućenim jajima i zesecite po površini na tri mesta. Pecite 20 do 25 minuta, dok testo ne porumeni i ostavite da se ohladi.

5 - U činiji pomešajte šećer u prahu sa vodom, umutite, sipajte u špric za kolače ili u kesu sa malim otvorom na jednom uglu i ukrsite tankim mrežastim linijama.

6llj1eA.jpg


(Novosti)
 
Natrag
Top