Šta je novo?

Lepe i zdrave pomoću seksa

  • Začetnik teme Ana_ana
  • Datum pokretanja
Ana_ana

Ana_ana

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.746
Seks topi kilograme, leči depresiju, čini vas lepom i poželjnom, podstiče pamćenje... Treba li vam nešto više od toga?
Ulepšava kožu

Seks je pravi eliksir mladosti. Naučnici su dokazali da žena u zanosu ljubavnog čina luči dvostruku količinu estrogena, hormona zaduženog za sjajnu kosu i baršunast ten. Osim toga, ovaj hormon čini da se žene osećaju lepše, da budu zavodljivije i privlačnije muškarcima.


Leči depresiju

Ljubavna igra jeste sjajan lek za depresiju. Tokom orgazma telo luči endorfin, hormon sreće, koji dovodi do opšteg osećaja zadovoljstva. Tada ceo sistem, od krvnih žila i mišića do živčanog i hormonskog sistema, funkcioniše savršeno, pa imate utisak da ćete poleteti od sreće.

Podstiče pamćenje

Vođenje ljubavi povećava količinu estrogena bez koga se moždana aktivnost i sposobnost pamćenja smanjuju. Seksualna aktivnost je važna osnova za psihičku stabilnost. Kada nam je dobro, koncentrisaniji smo i mnogo brže mislimo. Zato se kaže da je seks najbolji lek za mozak.

Održava telesnu formu

Seks je najjeftiniji sport na svetu koji će vam pomoći da se brzo rešite suvišnih kilograma. Naime, u toku jedne ljubavne igre sagorećete čak 560 kalorija, isto kao da ste sat i po vremena trčali na pokretnoj traci. Još ako budete „trenirali“ bar tri puta nedeljno, vaše butine i guza biće savršeno oblikovani.

Reguliše ciklus

Redovan seks reguliše menstrualni ciklus, potvrdile su brojne studije naučnika sa Univerziteta Kolumbija. Tokom orgazma opušta se muskulatura zidova materice, što povećava dotok krvi u karlicu. Na taj način smanjuje se menstrualni bol i u isto vreme reguliše ceo ciklus.Izvor:Žena
 
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
36.862
Osim onog da topi kilograme, sve ostalo je tačno. I u svakom slučaju, treba ga praktikovati što češće... ;-)
 
Top