Cekaj,Power.Ja sam bila x puta svedok kad klinac (maloletan) nije mogao kupi cigarete na trafici ali zato je "dobri cika" se sam ponudio da mu kupi.
Tako bi isto bilo i sa marihuanom,uvek ce se naci neko ko ce je kupiti umesto tog deteta.To stoji da,svako ko hoce,uspece da dodje do nje ali zar im treba staviti na "izvol'te"?
I mislis li da bi to stvarno bili kontrolisani uslovi?Mozda u pocetku...I prodaja sedativa je zabranjena bez recepta,pa?
I mislim da se nikoga ne tice (bar ne bi trebalo) ko je koristi a ko ne,diskutujemo o legalizaciji...
Sto se ovoga tice:
"Za teške droge i neke novokomponovane iz laboratorija , mislim da ne treba nikako legalizovati.
E sad što se tiče marihuane i alkohola tu je prilično diskutabilno koje je štetnije.
Za alkohol je dokazano da u većim količinima ili redovnom upotrebom oštećuje jetru i kompletni kardiovaskularni sistem,smanjuje potenciju,oštećuje mozak i nerve,dovodi do smanjenja inteligencije. Još jedna stvar koja je tipična za upotrebu alkohola a kod korisnika marihuane je nema ili u vrlo malom procentu je agresivno ponašanje.
Upotreba marihuane može dovesti do poremećaja vizuelne percepcije,i to je najčešća štetna stvar koja se spominje u vezi nje. Ne želim da umanjim njenu štetnost ali lista na strani alkohola je prilično duža. Povezuje se uticaj na psihu i izazivanje psihičkih oboljenja ali mislim da je to već od slučaja do slučaja tj ko je podložan. A sa druge strane i alkoholu se to može pripisati.
Da ,neko reče da marihuana ne izaziva zavisnost,netačno! Ne izaziva fizičku ali psihičku da,isto kao što je teško bataliti cigarete ili neko ko se navikao da mazne 100 grama Milke,tako će i korisniku marihuane posle izvesnog vremena izlazak,ili odlazak na koncert biti truba bez duvanja."
slazem se