Legalizacija droge

Član
Učlanjen(a)
12.04.2009
Poruka
1.545
Da,wikipedija mi je bila stariji burazer. Predavanja nikada nisam ni slušao jer cenim više praksu ili da se sopstveno informišem. Normalno da je crtani kad nisi skapirao poentu. Normalno je da ce ljubitelj brzine da traži limit na autoputu do 200 na sat,normalno je konzumer marihuane traži njenu legalizaciju i ne vidim u čemu je problem...Ti imaš svoje mišljenje ja imam svoje.
A što se tiče budžeta....ima dosta ljudi u Srbiji koji se bave politikom i ekonomijom (čak i previše) i sad se niko nije dosetio kako će da uliju pare sa drogom...zamisli...
Pa brate ako je tako legalizujmo i heroin....Moja opština je bila DRUGA u evropi po broju narkomana u odnosu na ukupan broj stanovništva i likovi su u parku sekli heroin kao margarin ... Hajde onda i to da legalizujemo,tek će to da ulije pare u budžet... Kada sam čuo da je klinac u prvom razredu (moje OSNOVNE škole) izlazio ispred zgrade pored škole da se bode nisam mogao da verujem...Toliko o tvojoj teoriji "konzumiraće onaj koji to sam želi"... Sada mi reci da jedan klinja od 9 godina zna šta radi sebi?

Član
Učlanjen(a)
02.06.2010
Poruka
81
Pa legalizacijom marihuane,i recimo prostitucije,da li je tebi poznato koliko bi drzava napredovala?Ne,verujem da nije,ali dobro.Xexe,ne,ti znaci poistovecujes heroin,koliko vidim,sa marihuanom,pa to su bas 2 krajnosti,ne znam kako da pricamo o tome uopste.A sto se tice ovoga da ce da konzumira onaj ko zeli,ostajem pri tome.I meni je tuga kada cujem da je najmladji narkoman imao 10,11,ali brateeee,kolika je verovatnoca da je to klincu ponudjeno i da je on rekao "Hocu" cisto da proba,onako??Mozda mu je porodica u rasulu ili nesto tome slicno.Roditelji treba da su dobri pedagozi i da kazu "To i to ne valja",ali nikako da im pune glavu glupostima sa kojima NEMAJU iskustva i sa onim za sta nisu sigurni.Ako im dete dodje i pita ih nesto za sta nisu sigurni,neka roditelj razmeni iskustva sa nekim ko je upleten u celu pricu i onda neka kaze detetu sta je i kako je.Kad si se vec dohvatio heroina,imam primer u familiji sa time i znam kako bih se postavio prema svojoj deci u vezi HEROINA.Znaci,ne znam zasto mene pitas da li mi je poznato sta klinac radi sebi?Smatram da su okosnica roditelji koji te kao malog usmeravaju na pravi put,a kasnije,po mom misljenju,kada znas ko si nakon punoletstva,sam sebi kazes "Da" ili "Ne" za neku stvar.

Član
Učlanjen(a)
12.04.2009
Poruka
1.545
Da,poistovećujem u smislu punjenja budžeta...dobijaš čak i više.
Ali nisam ni u jednom drugom smislu poistovetio ta 2 sredstva...
Ja ne dam legalizaciju ,ali koga to interesuje kada se ja ništa ne pitam u ovoj državi...
Svako dalje komentarisanje od strane -mene biće višak ovde.

Član
Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
164
ako ti se uzima droga nabaviš je tajno i tako je najbolje.A ako hoćeš da zaradjuješ od droge pa ti si onda glup.

Član
Učlanjen(a)
02.06.2010
Poruka
81
ako ti se uzima droga nabaviš je tajno i tako je najbolje.A ako hoćeš da zaradjuješ od droge pa ti si onda glup.

Ja losiju poruku u zivotu nisam procitao.Nabavis je tajno i cimas se da te ne skembaju,ako te u'vate,sta?A ako hoces da zaradjujes od droge,u ovom kapitalistickom drustvu,to je najlaksi nacin da prezivis.Ja ne nameravam da dilujem,nikad i necu,ali cu razumeti ljude koje je sistem urnisao i moraju da prezive nekako,makar i dilovanjem.

Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Vrlo,vrlo ogranicena misljenja mogu da procitam ovde.Uglavnom se razgovara o stetnim posledicama,a prisutne su i neke teorije koje nisu potkrepljene cvrstim argumentima.

Ja cu se morati unapred izvinuti za opsirnost,ali sta da se radi. :) Dakle,ja STROGO JESAM za legalizaciju marihuane.Razloga je previse.Ako bismo najvecu korist gledali,drzava bi imala najvise koristi,tim novcem bi se budzet punio,koji je godinama sj**an usled posledica iz proslosti...ili bi jednostavno nekom odredbom zakona bilo doneto resenje da se taj novac daje u humanitarne svrhe.Dalje sto bih mogao da navedem kao razlog za legalizaciju je to sto pored svih s**nja koja nam se desavaju,ljudi bi bili koliko toliko normalniji,pa ajde da kazem i opusteniji.Tim pre sto ne bi morali da se skrivaju po budzacima da spale jednu buxnu,nego bi kao jedan Evropljanin(gde je dzidza NAJNORMALNIJA) mogli da sednu u park i zavare.Sledeci razlog je da marihuana sama po sebi nije stetna,jer nikad nisam cuo da je neko umro,pa cak ni imao problema sa zdravljem,a znam da je izlecila nekoliko ljudi od astme,verovali ili ne.Mislim,cigarete koje ubijaju,najblaze receno,mozemo da koristimo,a gandzu ne?Smesno,bas smesno.I navescu jos jedan razlog,a to je sto marihuana NE STVARA zavisnost.Jednostavno,znam po sebi i po ljudima koji vare.Ako zelis da probas nesto jace,uzeces,ali ne zato sto te dzidza navukla,nego jer hoces i to je to,kraj price.
A sto se tice ovih ostalih supstanci,za njih nemam apsolutno nikakvo misljenje,jer nemam iskustva,verovatno nikad i necu imati,ali na kraju krajeva,ne razumem zasto reci ne legalizaciji i ovog ostalog za 18+?Ma kako da ne,kad bi se svaka vrsta droge legalizovala,svi bi duvali,smrkali i fixali se...NE,TO BI RADIO ONAJ KO ZELI I KRAJ...sigurno je da treba razmisliti pre nego sto se odlucis za uzimanje neke droge,ali mrzim price da bi legalizacija lose uticala na drustvo.
@Tomisa I drzavi,pre svega
@senator Hmhm,sa tobom nikako ne bih mogao da se slozim,ne verujem da bi jedna stvar mogla da povlaci sve ostale,mislim da si zagazio u krajnost,no dobro.Konkretno,ovo za narkomane na radne akcije,mislis da bi im pomoglo to?Ja bas i ne verujem
@rollmilan Pa sto se onda zalazemo za us*anu demokratiju,a nista ne treba da bude dozvoljeno?Xexe,na PIVO uvesti velike poreze?Ovo je bilo dobro!!!I zasto bi zabranio reklamiranje piva nije mi jasno?Za cigare se slazem(ja koji povremeno pusim,treba ih zabraniti na javnim mestima)
@zonki To je najgore od svega sto bi ti zabranio osobama 18+ da uzimaju bilo sta?Ili si hteo reci osobama ispod 18+?Dakle,ti kad imas 18godina,ti si vec formirana licnost,jel tako?Znaci odgovaras za svoje postupke,kazes "zelim to" ili "ne zelim to".Od tebe i samo od tebe bi zavisilo konzumiranje pomenutog i niodkoga drugog

Kada je " Nobel " napravio " tnt ".....napravio ga je da bi pomogao " Rudarima ".......i za sta je upotrebljen.......
Sta mislite .....sve ove .....destruktivne ( otrovne ) supstance.....bice primenjene u medicini ......da nam pomognu......" Malo Sutra " i " Malo Prekosutra ".....
Kao i onda ...tako i sada.....mnoge stvari koje su mogle biti upotreblene za dobrobit ljudi.......upotreblene su na njihovu stetu......a zbog cega......zbog usranih para i moci koju one imaju i daju .......
" Osvrnite se oko sebe"

Član
Učlanjen(a)
22.10.2009
Poruka
688
Ja spadam u ove ograničene - ja sam protiv legalizacije droga i za veću restrikciju kada su alkohol i cigarete u pitanju!

Opšte poznato pravilo je da se krene sa lakim a završi na teški drogama! Naš organizam je prosto tako sastavljen i tako funkcioniše!
Lekovi imaju svoju svrhu, njihovu zloupotrebu treba iskoreniti! Postoji medicinska marihuana koja se koristi kod poslednjeg stadijuma emfizema pluća ali ne zove se bez razloga - medicinska marihuana! Alkoholna pića imaju lekovito dejstvo - domaca rakija i crno vino se koriste u prevenciji kardiovaskularnih oboljenja, e sad što pojedinci izigravaju mangupe i nemaju meru... E, to je problem! To nepostojanje samokontrole i pogrešan način dokazivanja! Zbog takvih i moraju da se uvedu zabrane!

Pročitala sam opravdanje za onog klinca što se bode - možda mu je porodica u rasulu, pa to što je postao narkoman to će da okupi porodicu?

A tek razlog za legalizaciju da bi se napunio budžet, e to me je tek dotuklo!
Strašno bih volela da ova država puni budžet tako što će meni i još hiljadama intelektualaca i svih radnih profila koji su ostali (u Srbiji) omogućiti da proizvodi nešto, da radi i zaradi, da zaposli ljude pa da nas lepo oporezuje a mi taj porez još lepše i platimo kako i priliči!

a možda sam stvarno ograničena...

Član
Učlanjen(a)
25.05.2009
Poruka
2.938
Ima mnogo pametnih ovde, a pitanje je jednostavno. Da li ste za legalizaciju droge?

Ne, nisam.

Čak bih povećao i kazne, ne za konzumente i sitne dilere, nego za ove na vlasti koji to dozvoljavaju i rade radi ličnih i "opšte društvenih" interesa.
Ovo je utopija, ali je ipak moje mišljenje.

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Prvo što se tiče zavisnosti na vutru to je individualna stvar. Poznavao sam mnoge koji su imali negativne reakcije , među njima sam bio i ja. Pošto pripadam relativno starijoj generaciji u moje vreme se trava teže nalazila.Kao stariji tinedžer na žurci gde nisam želeo da ispadnem kukavica pravio sam se svetski čovek i probao. Znači taj pritisak društva vršnjaka nisam izdržao i probao sam je. I mogu reći da sam imao sreće, jer sem teških kapaka i obamrlosti ništa nisam osećao, pogotovo nešto lepo i veselo..Odmah sam posle zaspao. Posle toga na žurkama sam se držao alkohola jer me je držao u blagoj euforiiji a i naučio sam da se ne opijam već samo da dolivam. Danas poznajem ljude koji povremeno konzumiraju vutru ( s vremena na vreme). S druge srane poznavao sam dosta ljudi koji su se navukli na vutru , koji su posle izvesnog vremena drhtali ako je ne konzumiraju . Pokušavo sam da ih odvratim od trave ka alkoholu ali nisam uspeo jer im alkohol ne leži a trava im je bila prava stvar. Taj osećaj nikad nisam doživeo tako da ne znam šta im to znači. Posle izvesnog vremena prešli su na jače droge. Ne, nisu oni tako odlučili već im je organizam tražio jače stvari, trava im je bila nedovoljna. Mnogi od njih su odavno otišli u večna lovišta da tamo konzumiraju tu svoju ambroziju do milje volje.
Znači nije tačno da trava ne izaziva zavisnost i nije tačno da zavisnici sami odlučuju o konzumiranju jačih supstanci, samo to je individualna stvar . Ono što država može i treba da radi je da smanji dostupnost psihoaktivnih supstanci jer na taj način smanjuje mogućnost prvog konzumiranja osoba koje su podložne zavisnosti.
A što se tiče poreza na pivo, pa država mora od nekoga da naplaćuje poreze. Mnogo je bolje oporezovati pivo nego udžbenike, kompove , sportsku i bebi opremu. A gospoda koja žele da ga piju neka i dalje to rade ali po skupljoj ceni. Drugo je pitanje da li to odgovara političarima pošto su interesno vezani za industriju piva i cigara.

Učlanjen(a)
24.04.2010
Poruka
5.966
A kako bi bilo da se ne legalizuje nista?

Ako zacetniku posta nije dovoljno sto su milioni umrli od toga sto zeli da se legalizuje onda zaista ne vidiom razlog zbog kog bismo mi ovde diskutovali

Natrag