LEDENI TALAS IZ RUSIJE STIŽE NA BALKAN: Potpuno neočekivana najava meteorologa!

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
LEDENI TALAS IZ RUSIJE STIŽE NA BALKAN: Potpuno neočekivana najava meteorologa!


- Iznad Velike Britanije i Atlantika moguć je razvoj prostranog anticiklona koji bi omogućio prodor hladnog talasa direktno iz Rusije - navodi se u izveštaju na portalu Istramet
Tan2014-12-28_144927733_1-670x446-copy1-620x350.jpg

Foto-montaža: Tanjug/Jaroslav Pap, Telegraf

Ukoliko ste mislili da je zima prošla, stiže vest koja će sve uveriti u suprotno! Naime, hrvatski portal Istramet pozabavio se nešto dugoročnijom prognozom i navodi da nakon ekstremno kišnog razdoblja koje traje još od februara, najnoviji prognostički modeli za narednih desetak dana predviđaju mogućnost promene situacije uz dolazak hladnog vetra sa severoistoka kontinenta.



– Prema prognostičkom modelu situacija krajem sledeće nedelje mogla bi polako da počne da se menja. Naime, iznad Velike Britanije i Atlantika moguć je razvoj prostranog anticiklona koji bi omogućio prodor hladnog talasa direktno iz Rusije. U takvoj situaciji temperatura vazduha bi osetno bila niska, a jači jutarnji mrazevi postali bi svakodnevnica u unutrašnjosti, ali i ponegde uz obalu Jadranskog mora – navodi Istramet.

Mraz, naravno, može značiti noćnu moru ljudima koji u jutarnjim satima automobilom idu na posao jer će mnogi imati posla sa odleđivanjem.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji list)

 
Natrag
Top