Šta je novo?

LEDENI TALAS IZ RUSIJE STIŽE NA BALKAN: Potpuno neočekivana najava meteorologa!

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.338
LEDENI TALAS IZ RUSIJE STIŽE NA BALKAN: Potpuno neočekivana najava meteorologa!


- Iznad Velike Britanije i Atlantika moguć je razvoj prostranog anticiklona koji bi omogućio prodor hladnog talasa direktno iz Rusije - navodi se u izveštaju na portalu Istramet
Tan2014-12-28_144927733_1-670x446-copy1-620x350.jpg

Foto-montaža: Tanjug/Jaroslav Pap, Telegraf

Ukoliko ste mislili da je zima prošla, stiže vest koja će sve uveriti u suprotno! Naime, hrvatski portal Istramet pozabavio se nešto dugoročnijom prognozom i navodi da nakon ekstremno kišnog razdoblja koje traje još od februara, najnoviji prognostički modeli za narednih desetak dana predviđaju mogućnost promene situacije uz dolazak hladnog vetra sa severoistoka kontinenta.– Prema prognostičkom modelu situacija krajem sledeće nedelje mogla bi polako da počne da se menja. Naime, iznad Velike Britanije i Atlantika moguć je razvoj prostranog anticiklona koji bi omogućio prodor hladnog talasa direktno iz Rusije. U takvoj situaciji temperatura vazduha bi osetno bila niska, a jači jutarnji mrazevi postali bi svakodnevnica u unutrašnjosti, ali i ponegde uz obalu Jadranskog mora – navodi Istramet.

Mraz, naravno, može značiti noćnu moru ljudima koji u jutarnjim satima automobilom idu na posao jer će mnogi imati posla sa odleđivanjem.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji list)

 
Top