lap top se restartuje tokom instalacije win7sp1

Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
Da li je cela particija sa Windowsima 11GB ili Windows folder zauzima toliko na particiji? Ako je to cela particija realno je premala. 20GB je realni optimum za nezahtevne "stedise" sa 32-bit 7-icom. Premale particije se brze kvare iz prostog razloga sto windowsi ne koriste samo "page file" vec im je neophodan i prostor na disku zbog rada sa fajlovima. Ako je slobodan prostor premali OS uvek pise i brise jedna te ista podrucja na particiji sto neminovno vodi ka nastajanju bad sectora.

Učlanjen(a)
11.10.2013
Poruka
110
Kad sam odradio error scan pokazao je da je sve ok 1 (1).jpg . U health-u prikazuje da je 69 oštećenih sektora zamenjeno 1 (2).jpg 1 (4).jpg 1 (3).jpg i neke communication errors... Laički bih rekao da je bilo bad sektora koji su zamenjeni i da je sada hard manje više ok? poz, hvala još jednom. PS. Inače se lap top restartovao kad god je priključen punjač (probao drugi punjač i ista stvar), kad skinem punjač pali se normalno. Jel moguće da je od prašine i masnoće došlo do kratkog spoja ili problem može da bude ozbiljniji (pretpostavljam da može)?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.10.2013
Poruka
110
Da li je cela particija sa Windowsima 11GB ili Windows folder zauzima toliko na particiji? Ako je to cela particija realno je premala. 20GB je realni optimum za nezahtevne "stedise" sa 32-bit 7-icom. Premale particije se brze kvare iz prostog razloga sto windowsi ne koriste samo "page file" vec im je neophodan i prostor na disku zbog rada sa fajlovima. Ako je slobodan prostor premali OS uvek pise i brise jedna te ista podrucja na particiji sto neminovno vodi ka nastajanju bad sectora.

Posle instalacije, bez programa, windows je zauzeo 11gb... Ima screenshot u nekom od prethodnih postova gde se vidi da je slobodno 28.9 od 39.9Gb...

Član
Učlanjen(a)
06.01.2010
Poruka
333
Neka minimalna velicina sa kojom iole normalno radi win7 x86 je 50GB. Ja obicno apdejtujem samo drajvere na pocetku ,pa zatim iskljucim update,da ne bi stalno koristio tih 5-6 gb.

Učlanjen(a)
24.09.2014
Poruka
1
Samo nesto iz iskustva, laptopovi marke toschiba imaju fabricku gresku dali je namerna ili ne neznam, nakok dve godine Rada stradaju joj harddiskovi, i ako si uspeo da instaliras ponovo, posle izvesnog vremena pojavice ti se ponovo ista poruka,
moj predlog zameni harddisk.

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.192
Samo nesto iz iskustva, laptopovi marke toschiba imaju fabricku gresku dali je namerna ili ne neznam, nakok dve godine Rada stradaju joj harddiskovi, i ako si uspeo da instaliras ponovo, posle izvesnog vremena pojavice ti se ponovo ista poruka,
moj predlog zameni harddisk.

To možda u Švicarskoj ali ovdje ne važi to pravilo :D

Natrag