Kvalifikacije za SP 2010 Juzna Afrika

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
02.06.2010
Poruka
81
Vuvuzele(prevedeno na naski "kukulele") su bas extra :) Pa dobro,jes da malo iritiraju,mozda i malo vise,ali sta bi bilo prvenstvo da ih nema,nista,prosecno navijanje(cast nasima kojima smo redovno najbucniji ;) )
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Drogba igra protiv Portugala!

Drogba igra protiv Portugala!

00029588.jpg


Sjajne vesti za Obalu Slonovače, njenog selektora Svena Eriksona, ali i sve fudbalske zaljubljenike! Didije Drogba, prva zvezda "slonova", dobio je "zeleno svetlo" da zaigra protiv Portugala u drugoj utakmici Grupe F, danas, od 16 sati u Port Elizabetu.

Golgeter Čelsija i najbolji strelac minulog izdanja Premijer lige polomio je ruku tokom prijateljske utakmice sa Japanom 04. juna - odmah je operisan i od tada trenira sa longetom. FIFA je u utorak, u dogovoru sa glavnim arbitrom ovog meča Horheom Lariondom, dozvolila kapitenu Obale slonovače da sa zaštitom zaigra protiv Portugalaca.

- Što se tiče Drogbe, sudija meča Portugal - Obala Slonovače, Larionda, smatra da je u redu da igrač nastupi sa longetom, a sa njime su se saglasili i predstavnici Portugala - rekao je portparol FIFA Nikolas Manjo.
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Raspad sistema u Australiji

Raspad sistema u Australiji

hari-kjuel-velika9100020091215043721.jpg


Reprezentacija Australije se nalazi u velikim problemima posle ubedljivog poraza od Nemačke. Igrači se žale na taktiku selektora Verbeka.
Izgleda da selektor Pim Verbek posle čudnih odluka pred meč sa Nemačkom i ubedljivog poraza više nema poverenje svojih igrača.


Naime, Mark Brešano, Hari Kjuel i Vins Grela su se žalili čelnicima nacionalnog saveza zbog Verbekove taktike i sastava tima u porazu od Nemačke.

Mark Brešano i Hari Kjuel nisu proveli ni minut na terenu, dok je Vins Grela zamenjen na poluvremenu.
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Rid pokvario slavlje Slovacima!

Rid pokvario slavlje Slovacima!

00029596.jpg


Reprezentacija Slovačke bila je na pragu prve, istorijske pobede na svetskim prvenstvima pod tim imenom, ali je Vinston Rid, defanzivac Novog Zelanda, u bukvalno poslednjim sekundama utakmice, u trećem minutu nadoknade, postigao gol i postavio konačan rezultat utakmice odigrane u Rustenburgu u okviru Grupe F - 1:1!

Novozelanđani su do prvog boda na Mundijalima (ovo im je drugo učešće) došli na način na koji su ugrožavali gol Slovaka tokom čitavog toka meča - osvajali su prostor upornim centaršutevima i dugim loptama, koje su na kraju dale rezultata. U tom istorijskom momentu, kako se ispostavilo, za novozelandski fudbal, najbolji igrač i strelac ostrvske selekcije, Šejn Šmelc, ubacio je loptu u kazneni prostor selekcije Vladimira Vajsa, a tamo je uspavane slovačke defanzivce surovo kaznio Vinston Rid, koji je loptu glavom, sa šest metara, poslao u gol ukopanog Muče.

Slovačka je, inače, prva povela. U 49. mintu Robert Vitek bio je u pravo vreme na pravom mestu posle centaršuta Šestaka, i glavom smestio loptu u gol Pastona. Istina, strelac gola Vitek, u trenutku asistencije saigrača nalazio se u nedozvoljenoj poziciji što je promaklo pomoćnom arbitru. Ipak, Slovaci su zasluženo poveli, jer su do tog trenutka, a i kasnije, delovali zrelije, organizovanije, na kraju krajeva, imali su više prilika za gol. Možda i ključni momenat utakmice dogodio se u 69. minutu kada Slovačka nije materijalizovala kontru „četiri na tri“, koju je povukao Hamšik, odigravanjem „iz prve“ ka Viteku nastavio Šestak, međutim, obrukao se tada strelac jedinog gola, pošto mu je idealno servirana lopta pobegla sa kopačke. Slovaci su i u prvih 45 minuta imali dve-tri odlične šanse, ali su napadači zakazali u odsudnim momentima. Na drugoj strani Novozelanđani su, rekosmo, konstantno pretili udarima iz vazduha, a jedinu smislenu kombinaciju „na zemlji“ izveli su Kilen i Šmelc, posle koje potonji nije opravdao epitet najboljeg strelca australijske prve lige.

Činilo se da će Slovaci slavodobitno napustiti poprište borbe u Rustenburgu, zaista je delovalo tako, ali im je koncentracija pala u najgori čas. Zabezeknuto lice selektora Vladimira Vajsa na kraju meča najbolja je ilustracija šoka koji je doživeo.

Stadion: Rojal Bejfokeng, Rustenburg
Geldalaca:
Sudija: Džerom Dejmon (Južna Afrika)
Strelci: Rid 90+3 - Vitek 49
Žuti kartoni: Lokhed, Rid

NOVI ZELAND (4-3-3): Paston, Rid, Nelsen, Vicelić (od 78 Kristi), Smit, Bertos, Eliot, Lokhed, Felon, Kilen (od 72. Vud), Šmelc.

SLOVAČKA (4-1-3-2): Muča, Zabavnik, Škrtel, Đurica, Čeh, Štrba, Vajs (od 90. Kučka), Šestak (od 82. Hološko), Hamšik, Vitek (od 85. Štok), Jendrišek.
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Samo kako da se pridruzim grupi???

Prvo klikni na "My Leagues"...

2wqdc74.jpg


...Zatim klikni na sekciju "Create / Join" (Broj 1), unesi kod "SerbianForum" lige (broj 2), a potom klikni na "Join private league" (Broj 3)...

2pzb4bc.jpg


To bi bilo to ;)

A-ha-ha, sad je ionako gotovo jedino da igrate onako opušteno, bez takmičarskog značaja :)
Ja sam bojkovao ovo takmičenje jer mi potpuno neopravdano nije bio dodeljen trofej kao pobedniku prve SF kladionice :dntknw:

Što se tiče ovoga, mislim da je to rešeno :)
http://serbianforum.org/kladionica/71158-sf-kladionica-ponuda-rezultati-3.html#post348811
 
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Buka ne prestaje
Najbolje online šale o vuvuzelama

Vuvuzela je pojam koji se ubjedljivo najviše spominje tokom prvih pet dana Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.


Zvuk vuvuzela zaglušio je ionako očajne fudbalske predstave na terenima širom juga Crnog kontinenta. Žalbe igrača i trenera ne jenjavaju baš kao ni zvuk zujanja pčela ili glasanja slonova koje proizvodi vuvuzela.

Nažalost, nesnosni zvuk ćemo slušati do kraja prvenstva, jer su organizatori ipak odlučili dopustiti unošenje vuvuzela, bez obzira na žalbe, kritike, pa čak i potpisivanje peticija.

Da je vuvuzela postala svojevrstan simbol Svjetskog prvenstva pokazuju i brojne šale koje se mogu pronaći na internetu.



100615054.2_mn.jpg







100615054.7_mn.jpg
 
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Snijeg zabijelio Južnu Afriku




Gusti snijeg koji je u utorak zabijelio dijelove Južne Afrike, posebno provincije Eastern Cape and Western Cape, mogao bi stvoriti probleme i organizatorima i sudionicima Svjetskog nogometnog prvenstva.




100616002.jpg
Foto: AP




Snijeg je već uzrokovao mnoge probleme u prometu, a u nesrećama je ozlijeđeno nekoliko ljudi.

- U ovo doba godine snijeg i hladno vrijeme nisu neuobičajeni u ovim područjima - izjavio je za Mirror Rian Smit iz Južnoafričke meteorološke službe.

Meteorolozi su u utorak upozorili kako bi snijeg mogao biti problem i tokom utakmice između Engleske i Alžira koja bi se trebala odigrati u petak u Cape Townu, glavnom gradu spomenute provincije Western Cape.
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Španija vs Švajcarska - evropski prvaci šalju poruku rivalima

Španija vs Švajcarska - evropski prvaci šalju poruku rivalima

spanija-315662220100607085545.jpg


Aktuelni evropski prvaci su jedni od najvećih favorita za titulu u Južnoj Africi pa će Švajcarci morati da daju sve od sebe ako žele da izbegnu ubedljiv poraz.
Podatak da je Španija trijumfovala na 37 od poslednjih 38 mečeva pokazuje kako igra Crvena Furija poslednjih godina pa je jasno da su veliki favoriti u ovom duelu.

Vinsent Del Boske nije mnogo menjao od kada je preuzeo reprezentaciju od Luisa Aragonesa ali se mora priznati da ova selekcija deluje još ubedljivije pod njegovim vođstvom. Španci su se prošetali kroz kvalifikacije iako su bili smešteni u vrlo tešku grupu a sa dobrim rezultatima nastavili su i u prijateljskim utakmicama.

U generalnoj probi savladali su Poljsku sa 6:0, što samo pokazuje koliko ozbiljno su shvatili pripreme za ovo takmičenje. Ključni igrači, Tores, Fabregas i Iniesta, su se oporavili od povreda u pravo vreme pa će oni uz Ćavija i Davida Vilju zadavati velike probleme protivničkim odbranama.

Andres Iniesta verovatno neće biti u startnoj postavi jer Vinsent Del Boske nema potrebe da rizikuje, ali bi zato Tores trebalo da se vrati u prvih 11.

Otmar Hizfild je uspeo da vrati Švajcarsku na veliku scenu posle nekoliko godina vrlo loših rezultata pa je bivši trener Bajerna, uz manje probleme, doveo ovaj tim do prvog mesta u grupi, u konkurenciji Grčke, Izraela i Letonije.

Međutim, Švajcarci su u narednim prijateljskim utakmicama pokazali da još uvek nisu spremni za veliku scenu pa očekujemo da će oni igrati samo epizodnu ulogu na ovom šampionatu.

Oni u svom sastavu imaju nekoliko dobrih individualaca ali tim nije dobro izbalansiran i ima velikih problema u odbrani. Pred sam početak Svetskog Prvenstva su im se povredila dva ključna igrača, Sebastijan Frei i Valon Behrami, što će dodatno otežati njihov posao. Sve u svemu, nemaju šta da traže protiv zahuktanih Španaca.

Utakmica se igra u Durbanu, sa početkom u 16.00.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag
Top