Kvalifikacije za SP 2010 Juzna Afrika

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
04.11.2009
Poruka
1
Ajmo Srbende da popravimo utisak i da dobijemo Nemce iako nisam neki optimista da to moze da se uradi ali imajmo vere. Pantelicu zabraniti da igra fudbal, Zigica poslati kuci a pustiti Mrdju i Lazovica da im pokazu kako se to radi! Idemo na Nemce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Moćna Nemačka za srpski nespokoj

Moćna Nemačka za srpski nespokoj

00029509.jpg


Nemačka se ne šali. Izabranicima Joakima Leva bilo je potrebno samo 27 minuta da sa dva gola slome otpor Australije na "Durban stadionu" u istoimenom gradu. Identičnom realizacijom u drugom poluvremenu Nemačka je stigla do najubedljivijeg trijumfa u dosadašnjem delu Mundijala, 4:0 (2:0). Da zlo bude veliko, upravo su "panceri" naredni rival Srbije u D grupi Svetskog prvenstva, a videlo se da Lam i kompanija sigurno nisu rival za vađenje bilo kojoj selekciji. Naprotiv, delovali su moćno i složno. Baš onako kako "orlovi" nisu izgledali protiv Gane.

"Kenguri" su iskazali napadačke ambicije samo u uvodnim minutima. Posle kornera u 4. minutu Lam je izblokirao pokušaj Garsije, a ovaj promašaj kao da je obeshrabrio Australijance i uozbiljio Nemce. Već u 7. minutu Švarcer je bio uspešniji od Klosea, ali samo 60 sekundi kasnije Podolski je bio veštiji od golmana "žutih". Akciju je započeo pokretljivi Ezil, Miler nije bio u ofsajdu, poslao je povratnu na drugu stativu, gde je na 16 metara Podolski sačekao i oštrim šutem levom nogom "probio" nemoćnog Švarcera - 1:0.

Na scenu je potom ponovo kročio Klose. Napadač Bajerna prvo je glavom promašio nemoguće u 24. minutu, ali je ispravio grešku samo par minuta kasnije. Iskusni golgeter postigao je 11. gol na šampionatima planete posle centaršuta Lama i školske realizacije glavom, 2:0.

"Panceri" su mogli da dokrajče protivnika u 31. minutu posle akcije Ezila, čiji udarac je ispred gol-linije zaustavio kapiten Lukas Nil. Nemoć Australije najbolje oslikava detalj iz 24. minuta, kada je posle ko zna koje neuspešne ofsajd zamke, Mur zbog prigovora zaradio žuti karton.

Detalj iz 56. minuta mogao bi da odredi sudbinu Australije u Južnoj Africi. Najbolji igrač "kengura" Tim Kejhil startovao je sa leđa sa dve noge na Švajnštajgera i dobio direktan crveni karton. Brojčanu prednost u polju umalo je kaznio Klose samo dva minuta kasnije.

Ošamućeni "kenguri" dokrajčeni su za samo dva minuta. Prvo je Miler fintom prevario Čiperfilda i postigao prvi gol za reprezentaciju u 68. minutu, a samo što je ušao u igru, loptu u mrežu rutinski je poslao Kakau posle asistencije sjajnog Ezila.

nemacki-navijaci.gif


"Panceri" su do vrha napunili mrežu Australije i istakli ozbiljnu kandidaturu za visok plasman. Da li su izabranici Joakima Leva uplašili "orlove" videćemo 18. juna, kada će Srbija u Port Elizabetu tražiti luku spasa protiv, večeras perfektne Nemačke...

Stadion: Durban
Gledalaca: 63.000
Sudija: Marko Rodrigez (Meksiko).
Strelci: Podolski u 8, Klose u 27, Miler u 68, Kakau u 70. minutu.
Žuti kartoni: Ezil, Kakau (Nemačka), Mur, Nil, Valeri (Australija).
Crveni karton: Kejhil (Australija) u 56. minutu.

Nemačka (4-2-3-1): Nojer - Lam, Fridrih, Mertezaker, Badštuber - Švajnštajger, Kedira - Miler, Ezil (od 74. Gomez), Podolski (od 81. Marin)- Klose (od 68. Kakau).

Australija (4-2-3-1): Švarcer - Vilkšir, Mur, Nil, Čiperfild - Valeri, Grela (od 46. Kolman) - Emerton (od 74. Džedinak), Kulina, Garsija (od 64. Rukavitsja)- Kejhil.
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
GRUPA E: Da li je Holandija tim za velika dela?

GRUPA E: Da li je Holandija tim za velika dela?

00029516.jpg

Četvrtog dana Svetskog prvenstva, na stadionu "Soker siti", u Johanesburgu, odigraće se prva utakmica u petoj, zvanično grupi E, a protivnici će od 13 časova i 30 minuta biti Holandija i Danska. Ako je suditi po prognozama i kvotama iz kladionica, dileme nema, "lale" su favoriti, ali tu je i ono što se uvek gleda, tradicija. U dosadašnjim okršajima, kojih je bilo pet, obe selekcije su slavile po dva puta, a jednom je bilo nerešeno. Osim što će iza sebe imati "pozadinu" identičnog broja pobeda u takmičarskim mečevima, danas će oba selektora, Bert van Marvijk i Morten Olsen imati i slične probleme. A to su povrede igrača. U timu Danske neće biti Niklasa Bendtnera, pod znakom pitanja su golman Tomas Sorensen i defanzivci, Simon Kjaer i Patrik Mtiliga, a kada je reč o Holanđanima, na terenu neće biti Arjena Robena.

Kada se govori o pripremnim mečevima, u prednosti su Holanđani, jer su u poslednje tri utakmice zabeležili isto toliko pobeda, što ih je svrstalo i u grupu kandidata za najviše domete na Mundijalu. Za samo desetak dana, krajem maja i početkom juna, pobedili su Meksiko, Ganu i Mađarsku. Impresivno je što su dali ukupno 12 golova (Meksiku dva, Gani četiri, Mađarskoj šest), a primili samo dva, od Meksikanaca i Mađara. Danci se i nisu pokazali u najboljem svetlu, jer su pobedili samo u duelu sa Senegalom (2:0), dok su rezultatom 0:1, gubili od Južne Afrike i Australije.

U korist "lalama", koji su bili najbolja evropska selekcija 1988. godine i finalisti na Mundijalima u Zapadnoj Nemačkoj i Argentini, ide i podatak da nisu izgubili od septembra prošle godine. Međutim, ovo ne plaši Denisa Romedala, koji je više nego dobro upoznat sa holandskim fudbalom. Od 2007. je bio što u Ajaksu, što u NEC-u iz Nejmegena.

- Ne mislim da su Holanđani u grupi glavnih favorita za osvajanje titule. Za njih je karakteristično da počnu snažno, a onda u odlučnim trenucima izgube i padnu. To im se dešava kad potiv sebe imaju dobro organizovanu selekciju, koja ovog puta može da bude Danska. Takođe im nedostaje i Roben, a i u odbrani nisu toliko dobri, koliko u napadu - rekao je Danac koji je svojevremeno igrao i za PSV i RKC iz Valvijka. Inače, bez uspeha na međunarodnoj "sceni" nisu ni Danci, koji su 1992. godine osvojili evropski šampionat, a 1998. godine na Mundijalu bili četvrti.

Sa druge strane, Van Marvijk sa umerenim optimizmom dočekuje meč...

- Naša snaga je u specifičnoj aroganciji. Ipak, ne bismo smeli da joj se prepustimo, jer tada može da nam naškodi. Kada pokušate da ponizite protivnika, to vam se obično vrati. Sve to, stalno ponavljam svojim igračima - kazao je selektor Holanđana.

U drugom meču ove grupe, od 16 časova, na stadionu "Fri stejt" u Mangaungu, sastaće se Japan i Kamerun sa kojim je reprezentacija Srbije nedavno igrala u Beogradu. Obe ekipe važe za jedne od najkvalitetnijih na svojim kontinetima, pa im ostaje da to danas pokažu i na terenu. U ovu utakmicu, Japanci ulaze sa lošim "pripremnim skorom", pošto su izgubili četiri utakmice. Bolji od "samuraja" bili su Južna Koreja (2:0), Engleska (2:1), Obala Slonovače (2:1) i reprezentacija Srbije sastavljena od igrača iz Jelen Superlige. Jedinu pobedu ostvarili su protiv Zimbabvea koji i nije baš u rangu njihovog današnjeg protivnika. U "zemlji izlazećeg sunca" najviše će se očekivati od Keisukea Honde, saigrača Miloša Krasića iz moskovskog CSKA.

- Ovo je za nas meč na gostujućem terenu, ali ćemo se potruditi da damo maksimum. Potrebno je samo da se skoncentrišemo i da pokažemo da smo solidan tim - rekao je Honda, a selektor "nepobedivih lavova", Pol Le Guen je ubeđen u uspeh. S obzirom da Kamerun nikada do sada nije gubio na otvarajućim mečevima na Svetskim prvenstvima. Čak nisu primili ni gol.

- Dosta smo trenirali i pronašao sam najbolja rešenja za sve pozicije. Dobro je to što imamo jaku konkurenciju na svim mestima. Važno će biti da nastavimo brzonoge napadače Japana i sa mnogo samopouzdanja dočekujemo prvu utakmicu. Imamo razloga za optimizam - rekao je Le Guen.
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Japan vs Kamerun - teško će samuraj protiv lava...

Japan vs Kamerun - teško će samuraj protiv lava...

japan-215056520100526080623.jpg
Vs.
kamerun15162220100528093701.jpg

Japan i Kamerun će uz Dansku voditi borbu za drugo mesto u grupi pa ovaj meč ima veliki značaj za obe selekcije.
Plavi Samuraji će igrati na svom četvrtom uzastopnom Svetskom Prvenstvu ali oni nemaju previše razloga za optimizam pred početak takmičenja.


Japan se nekako plasirao na najveću smotru fudbala ali od tada nije pokazao ništa čime bi opravdao to učešće. Izabranici Takešija Okade su izgubili sve četiri pripremne utakmice, od tima Jelen Superlige, zatim Južne Koreje, Engleske i Obale Slonovače pa ovo takmičenje dočekuju u izuzetno lošem raspoloženju.

Selektor Okada nije uspeo da izvuče maksimum iz glavnih zvezda tima Honde, Nakamure i Enda pa su se oni u prethodnim utakmicama utapali u sivilo ekipe. Pomenuti igrači se i ne slažu baš najbolje pa će Japan imati velikih problema da osvoji i jedan bod a kamoli da se plasira u narednu rundu.

Jedini igrač koji ima problema sa povredom je Makoto Hasebe ali bi i on mogao da se nađe u startnoj postavi.

Reprezentacija Kameruna je po imenima jedna od najjačih u Africi ali Neukrotivi Lavovi nikako ne uspevaju da pokažu svoj kvalitet na velikim takmičenjima. Možda će eksplodirati na praktično domaćem terenu jer će svakako imati veliku podršku navijača, a tome se nada i lider ove ekipe, Samjuel Eto.

Selektor Pol Le Gven je uneo malo reda u ovu selekciju pa su Kamerunci delovali sasvim solidno u prethodnim prijateljskim mečevima, u šta su se uverili i srpski reprezentativci.

Kamerun ima izuzetno čvrstu sredinu terena i nekoliko odličnih napadača pa je utisak da bi ako poprave igru u odbrani lako mogli do drugog kruga. Pol Le Gven je izazvao velike polemike u javnosti kada je saopštio da vezista Arsenala Aleks Song i golman Espanjola Karlos Kameni neće biti u startnoj postavi a još jedno iznenađenje predstavlja Erik Čupo-Moting, koji će uz Etoa igrati u napadu.

Meč se igra danas od 16 časova u Blumfontejnu.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Italija vs Paragvaj - majstori odbrane u akciji...

italija11589020100303161437.jpg
Vs.
paragvaj15310020100531090754.jpg

Azuri odbranu titule počinju utakmicom protiv Paragvaja, koja će predstavljati pravi test za ekipu Marčela Lipija.
Italijani su pre četiri godine osvojili Svetsko Prvenstvo iako to niko od njih nije očekivao a s obzirom da je javnost u Italiji ponovo izgubila veru u nacionalni tim, možda će Azuri uspeti da ponove nešto slično.

Marčelo Lipi se odlučio da na Mondijal povede igrače koji su izneli najveći deo kvalifikacija pa tako nije bilo mesta za Kasana, Mikolija, Totija i Del Pjera. Iskusni selektor ne može da računa ni na Andreu Pirla, koji se povredio na startu priprema pa će problem kreativnosti postati još izraženiji.

Italijani su u dva pripremna meča izgubili od Meksika i remizirali sa Švajcarskom, što je dodatno podgrejalo sumnje u kvalitet ove ekipe ali nikako ne treba zaboraviti da Azuri igraju najbolje kada je najpotrebnije i kada ih svi otpisuju.

Lipi ne odustaje od formacije 4-3-3 tako da se u sredini terena očekuju De Rosi, Montolivo i Markizio, dok bi u napadu trebalo da igraju Jakvinta, Đilardino i Di Natale.

Reprezentacija Paragvaja je bila izuzetno dominantna u Južnoameričkoj zoni kvalifikacija pa su izabranici Herarda Martina dugo vodili trku ispred Brazila i Argentine a takmičenje su završili na trećem mestu sa samo bodom manje od Karioka.

Ova selekcija je i u prijateljskim mečevima pokazala da na nju treba ozbiljno računati pa su tako savladane Severna Koreja i Grčka, uz remi sa Obalom Slonovače i poraz od Irske.

Paragvaj se odlikuje izuzetno čvrstom odbranom i veznim redom, dok selektor Martino na raspolaganju ima nekoliko napadača koji jednim potezom mogu da reše utakmicu. Moglo bi da se desi da Roke Santa Kruz, Nelson Valdez i Lukas Barios čine napadački trio u ovoj utakmici pa Italijani neće znati odakle im pre preti opasnost, posebno uz teledirigovane centaršuteve Aurelijana Toresa.

Napadač Benfike, Oskar Kardozo će verovatno propustiti meč zbog povrede ali su svi ostali igrači spremni za prvu utakmicu na turniru.

Utakmica se igra u 20.30 u Kejp Taunu.
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Prvenac za "lale"

Prvenac za "lale"

00029534.jpg


Fudbalske reprezentacija Holandije uspešno je započela takmičenje na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, pošto su u prvoj utakmici grupe E, sa 2:0 pobedili Dansku. Strelci golova su bili Danac Simon Poulsen, ali i Dirk Kujt koji za razliku od prvopomenutog nije pogodio svoju, već mrežu protivnika. "Lale" i nisu bile toliko ubedlijve, ali su na kraju došle do rezultata koji im u velikoj meri obezbeđuje prolaz u osminu finala.

Na stadionu u Johanesburgu, u prvom poluvremenu nije viđen preterano zanimljiv fudbal. U prvih 20-tak minuta, uglavnom su igrači oba tima ispitivali snagu protivnika. Kao što se i očekivalo na terenu nije bilo Arjena Robena, koji se još uvek nije oporavio od povrede. Na tribinama "Soker sitija", u većini su navijači "lala" koji kao i ostatak publike stvara zaglušujuću buku, zahvaljujući već svetski poznatim trubama "vuvuzelama". "Monotoniju" na terenu su delimično "razbili" Van der Vart i Bendtner koji je u 28. minutu (neuspešno) pokušao da realizuje dobar centaršut Romedala. Holanđani su za nijansu bili konkretniji u kreacijama napada, ali nijedan šut nije predstavljao preveliku opasnost za Sorensena. Uglavnom su te lopte išle pored gola ili su izbijane u korner. Kada je reč o Dancima, uglavnom su pokušavali iz kontri, preko Bendtnera i Romedala, a može se reći da je golman Stekelenburg bio na većim iskušenjima od kolege na suprotnoj strani terena. U završnici prvih 45 minuta, pokušao je i Van Persi koji je malo "promešao" odbranu Danaca, ali i šutirao pored gola.

Koliko je prvo poluvreme bilo nezanimljivo, toliko je početak drugo bio interesantan. Igrao se 46. minut, Van Persi je centrirao sa leve strane, a Poulsen je nespretno, glavom udario loptu, koja je krenula ka golu njegovog tima. "Džabulani" je na svom putu, o leđa "očešala" Agera, prevarila Sorensena i na semaforu je od tada pisalo 1:0. Selektor Danaca, Olsen pokušao je da preokrene nešto u igri, uvodeći nove igrače, u sredini i u napadu, Gronkjera i Bekmana, a ubrzo je "uzvratio" i kolega Van Marvijk koji je umesto Van der Varta uveo Eliju. Međutim, ove promene na terenu nisu mnogo izmenile "sliku" onoga što se dešavalo. Barem kada je reč o Dancima, ali ne i o Holanđanima. U poslednjih desetak minuta,"viđena" je i jedna prečka koju je posle šuta sa distance pogodio Snajder, a onda i gol. Elia je loptu gurnuo pored Sorensena, ali i pogodio stativu. Na sreću, po Holanđane veoma blizu je bio Kujt koji ju je samo sproveo iza gol linije. U samoj završnici, rezultat od 3:0 bio je veoma blizu, ali je pokušaj Afelaja na gol liniji osujetio strelac vodećeg gola, Poulsen.

U svakom, slučaju zaslužena pobeda Holanđana, koji danas nisu bili preterano bolji, ali su u pravom trenutku bili na pravom mestu.

holdanska1.jpg


Stadion: "Soker siti", Johanesburg
Sudija: Stefan Lanoj
Strelci: S.B. Poulsen 46. min. ag, Kujt 85
Žuti kartoni: De Jong, Van Persi (Holandija) - Kjaer (Danska)

Holandija (4-2-3-1): Stekelenburg - Van Bronhorst, Matijsen, Heitinga, Van der Vil - De Jong (od 88. De Zeuv), Van Bomel - Van der Vart (od 67. Elia), Snajder, Kujt - Van Persi (Afelaj 77)

Danska: (4-4-2): Sorensen - S.B. Poulsen, Kjaer, Ager, L. Jakobsen - Jorgensen, Kahlenberg, K. Poulsen, Enevoldsen (od 56. Gronkjer) - Romedal, Bendtner (od 62. Bekman)
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Honda vozi ka osmini finala

Honda vozi ka osmini finala

00029546.jpg


Disciplinovanom partijom Japan je minimalnim rezultatom savladao Kamerun 1:0 (1:0) u drugom meču E grupe Svetskog prvenstva. Svesni svojih mana, izabranici Takešija Okade defanzivnom varijantom umirili su zvezde „lavova", sačekali svojih „pet minuta" i zasluženo osvojili tri boda na uvodnom meču. Čovek odluke bio je Keisuki Honda u 39. minutu.

Uspavanku u prvom poluvremenu prekinuo je vezni igrač CSKA iz Moskve Keisuke Honda u 39. minutu. Posle odličnog centaršuta Macuija, Honda je na drugoj stativi majstorski umirio loptu i iskoristio svaki centimetar slobodnog prostora da savlada Sulejmanua. Japan je ovim pogotkom rešio prvo poluvreme u svoju korist rezultatom 1:0, u meču koji kvalitetom nije zadovoljio standarde Svetskog prvenstva.

Sve do 38. minuta rivali su igrali po principu" ko šutne na gol neka mu umre majka". U prijateljski ambijent nisu samo bili uključeni šutevi ka golu protivnika već i oštri startovi, pa sudija Olegario Benkuerenka nije imao potrebe da se hvata za džep. Samo 60 sekundi pre pogotka Japana najbolju „priliku" imao je Kamerun, ali je udarac Ejonga sa 16 metara lako zaustavio Kavašima.

Očajna partija njegove reprezentacije u prvom poluvremenu naljutila je prvu zvezdu Kameruna Samjuela Etoa. Napadač Intera već u četvrtom minutu nastavka promešao je trojicu protivničkih igrača, pronašao u šesnaestercu Asu Ekota, ali je levi bek šutirao neprecizno, pored gola.

Afrička selekcija napadala je tokom celog drugog poluvremena, Japanci su se povukli i potpuno neutralisali adute selektora Pola Leguena. Čekali su priliku za kontranapad i dočekali je u 82. minutu kada je hasebe opasno ugrozio Sulejmanua. Na odbijenu loptu natrčao je Honda, ali je bio u ofsajdu.

Kada se činilo da Kamerun ne može da pronađe put ka mreži Kavašime sevnula je desnica Emane, ali je rezervista „lavova" samo uzdrmao prečku gola Japana. Priliku za izjednačenje imao je i Vebo u nadoknadi vremena, ali je sudija Benkuerenka prekinuo meč zbog opasne igre.

Stadion: „Fri stejt" u Blemfontenu.
Gledalaca: 40.000
Sudija: Olegario Benkuerenka (Portugal).
Strelac: Honda u 39. minutu
Žuti kartoni: Abe (Japan), Nkulu (Kamerun).

Japan (4-1-4-1): Kavašima - Nagatomo, Nakazava, Tulio, Komano - Abe - Macui (od 69. Okazaki), Honda, Hasebe (od 88. Inamoto), Endo - Okubo (od 82. Jano).

Kamerun (4-3-3): Sulejmanu - Mbija, Nkulu, Basung, Asu Ekoto - Matip (od 63. Emana), Makun (od 75. Džeremi), Ejong - Eto, Vebo, Čupo-Moting (od 75. Idrisu).
 
Član
Učlanjen(a)
11.02.2010
Poruka
113
Joj, sta bih dao da dobijem ove svabe,mnogo su se digli poslije pobjede nad kengurima.Evo jos koja zanimljiva fotka.
svetsko-prvenstvo-u-s-12275.jpg

prosta-matematika-12199.jpg
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag
Top