Kvalifikacije za SP 2010 Juzna Afrika

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Koren prekinuo mučenje, Slovenci dobili Alžir

Koren prekinuo mučenje, Slovenci dobili Alžir

slovenija16028220100613080902.gif


Dosada u Polokvaniju, igra bez šansi, ali je Alžir ostao bez isključenog Gezala. Robert Koren postigao pogodak, Slovenci poveli desetak minuta pre kraja.
Prvi su pripretili Alžirci. Nadir Belhađ je oprobao svoju levicu, ali je Samir Handanović pokazao zbog čega ga smatraju jednim od najboljih golmana u Seriji A. Napadi "pustinjskih lisica" opasniji na startu.

Nakon toga mrtvo more. Utakmica bez šansi, bez žara, nikakva uzbuđenja do 36. minuta kada je Rafik Kališ zahvatio loptu glavom i za malo bio neprecizan.

Do odlaska na odmor svoj šut je oprobao Karim Matmur, nakon što je okrenuo Jokića, ali nije bilo promene rezultata.

Najbolji pokušaj Slovenci su u prvom delu imali preko Valtera Birse, ali je golman Alžira loptu prebacio preko prečke.

U drugom poluvremenu uspavanka se nastavila, prvo uzbuđenje posle sat, šut Kirma ali je golman Alžiraca lako intervenisao. U narednom napadu Bugera je izblokirao pokušaj Novakovića.

U poslednih 20 minuta, Alžirci sa igračem manje, fudbaler Sijene Gezal je dobio dva žuta za desetak minuta i ostavio je saigrače da strepe do kraja.

U 79. minutu, Slovenija vodi. Igrač koga je VBA nedavno otpustio, Robert Koren je iznenada šutirao, golman Alžira Favzi Šuašii se obrukao, svako ima svog Grina, pa Slovenci vode sa 1:0.

Do kraja šokirani Afrikanci nisu uspeli da uzvrate, Slovenija je bez problema sačuvala prednost. Oni su svojom igrom ostvarili cilj, nisu primili gol, nastavljaju sa receptom iz kvalifikacija. Stigli su do zlatnih bodova i nalaze se na čelu grupe C.

To što je meč bio nezanimljiv, ne bi trebalo da ih brine, jednostavno pamte se pobednici.
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
"Crne zvezde" pomračile Srbiju!

"Crne zvezde" pomračile Srbiju!

00029490.jpg


Istorijski, prvi nastup našeg državnog tima pod znamenjima Srbije na Svetskom prvenstvu, neslavno se završio u Pretoriji! Gana je u prvom meču Grupe D nadigrala 11, a zatim i pobedila desetoricu Srba rezultatom 1:0, zahvaljujući, prvo glupošću Zdravka Kuzmanovića, koji je igrao rukom u našem kaznenom prostoru, a zatim i hladnokrvnom egzekucijom Asamoe Gijana sa bele tačke, šest minuta pre kraja!

Naša reprezentacija igrala je poslednjih dvadesetak minuta sa čovekom manje u polju pošto je do tada, možda i najbolji pojedinac u redovima „orlova“, Aleksandar Luković, zaradio drugi žuti karton.

Gana je u svim elementima igre - igrom u veznom redu pogotovo, nadigrala izabrani tim Radomira Antića. Igrači Milovana Rajevca mogli su i ubedljivije da pobede - dva puta su pogađali stativu, oba puta činio je to igrač utakmice i jedini strelac, Asamoa Gijan. Doduše, i naši napadači mogli su da zatresu mrežu Kingsona, naročito u drugom poluvremenu, kada su, prvo Žigić, a petanestak minuta kasnije i Krasić, promašivali „zicere“. Interesantno je da su naši igrači igrali daleko bolje, ofanzivnije i konkretnije sa desetoricom, ali ne dovoljno dobro za osvajanje barem boda.


Stadion: Loftus Versfeld, Pretorija
Gledalaca: 45.000
Sudija: Hektor Baldasi (Argentina)
Strelci: Asamoa Gijan (84p)
Žuti kartoni: Žigić, Luković, Kuzmanović, Vorsah
Crveni karton: Luković

SRBIJA (4-4-2): Stojković - Ivanović, Vidić, Luković, Kolarov - Stanković, Milijaš (od 62. Kuzmanović), Krasić, Jovanović (od 76. Jovanović) - Žigić (od 69. Lazović), Pantelić.

GANA (4-4-2): Kingson - Sarpej, Pantsil, Mensah, Vorsah - Anan, Ajev, Asamoa (od 73. Apija), K.P. Boateng (od 90. Adi) - A. Gijan, Tagoe.
 
Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
1.561
Treba li zabraniti vuvuzele?


3292390774c14b4ebc9aa4357966136_extreme.jpg


Vuvuzela, instrument koji je zaštitni znak Južne Afrike, od početka SP izazvao je brojne polemike među igračima, navijačima i u celokupnoj sportskoj javnosti.


Zvuk koji proizvode vuvuzele poredi se sa rojem od nekoliko hiljada pčela i uglavnom je utisak da se tako guši uobičajena atmosfera na fudbalskim mečevima.

Šef organizacije SP Deni Džordan rekao je da će zabraniti vuvuzele samo ako za to bude bilo osnova, tj. ako neka od njih u besu završi na terenu ili slično.

Na vuvuzele se žalio i Patris Evra, šef organizacije je i sam priznao da nije baš ljubitelj instrumenta. Žalbe dolaze i od pojedinaca na stadionima, ali i gledalaca kraj malih ekrana, mada Južnoafrikanci ne vide šta nije u
redu.
Naravno da ih treba zabraniti! Poludecu od njih. Ako ih uskoro ne zabrane, propasce mi svetsko prvenstvo.
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Vuvuzela ostaje deo šampionata

Vuvuzela ostaje deo šampionata

00029493.jpg


Organizacioni komitet Svetskog prvenstva u fudbalu u Južnoj Africi objavio je da neće zabranjivati navijačke trube vuvuzele, osim iz mogućih bezbednosnih razloga.

Predsednik komiteta Dani Džordan rekao je da trube "nikad" neće biti zabranjene.

- Vuvuzela je kulturna pojava koja ima veze sa našom zemljom i sa fudbalom. Ona nikad ne može biti zabranjena - rekao je Džordan, prenosi Beta.

Mediji iz inostranstva žestoko su kritikovali buku ovih instrumenata na utakmicama.

Portparol komiteta Rič Mkondo dopunio je izjavu svog predsednika.

- Da razjasnimo: ako bi se vuvuzela koristila kao oružje, ako bi navijači udarali jedni druge njom ili je bacali u teren, onda bismo zabranili njeno unošenje na stadion. U ostalim slučajevima, samo molimo da je ljudi razumno koriste - rekao je Mkondo.

Svetsko prvenstvo počelo je u petak, a mnogi navijači iz inostranstva i mediji žalili su se na buku vuvuzela, koju često ocenjuju kao "paklenu".

Lokalni navijači navode da je to deo osnovnih navijačkih sredstava u Južnoj Africi.
 

ATI

Član
Učlanjen(a)
04.08.2009
Poruka
221
Meni vuvuzele ne smetaju ionako ugasim ton da ne bih slusao komentatore RTS-a koji su inace 3x gori od vuvuzela. :)
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag
Top