Član
- Učlanjen(a)
- 03.01.2011
- Poruka
- 1.573
gerakules 2
Da vas se udruzi 5 milijardi u zajednickom misljenju, na mene nece ostaviti nikakav utisak.
Jre ste sljedbenici odredjenih dogmi, a ne Boga! Ne Hrista!
Osim toga razgovarate o Kur'anu a niste ga procitali.
Alo jeste a imate primjedbe, izvolite, sta cekate?
Nemate ni jednu!
ako iko laze to nisam ja, ali ti i tebi sloicene lazete sigurno. I bavite se opet politikom: koji s ehodza slikao s Hitlerom, koji pop sa Hitlerom i Drazom, koji fratar s Pavelicem.... nemoj se brukati gera!
Srarmota je to.
U Bibnliji ima, kao i netacnih pa i neptorebnih pisanica.
pribjegavaju raznosraznim uvredama i nsikostima kao ti sada. Bolesno.
Pojma nemas.... zalosno.
Ako zelis da opises islam i muslimana, imas svoje okruzenje pa izvoli! Inace objavljujes sotonske klevetnicke materijale koji nemaju veze s istinom osim u glavama spodoba koji sebe nazivaju ljudima i jos gore: vjernicima.
Kakve to ima veze? Ti zavrseci nastaju iz srbo-hrvatskog jezika, oni oznacajaju priopdanost odredjenoj porodici (Jovan-Jovanovic, Muhamerm-Muharembegovic itd).
Ako hoces reci da su musliamani nastali od predhodnih katolika, pravoslavaca, bogumila, ateista, budiosta, itd.... slatzem se.
Islam je usavrsena vjera.
sta tebi znaci sto vjerujes tudju vjeru?
Islamu pripada Isus i Jevandjelje! Isus je bio musliman(pokoran Bogu).
Druga je stvar sto ti nosis mrznju u sebi. Znam da ti nije lako s tim.
A zasto valjda je on bio pozvan da odgovori. Mislim da je obrazlozio u pregovorima s policijom: osveta za svakodnevna zidovsko-krscnaska zlodjela.
svasta s tobom, ti si samo politicar, i to nevjest.
Vrijedjao si i te kako.
Ali posto je ovo medij koji trpi takve stvari, meni je svejedno. U svojim uvredama mene naci ces svoju tacniju sliku.
Ma daj.....pises gluposti
rekao si da je Dajvo gospodar ovopga svijeta.
sta sada poksuavas da izokrenes svoje ruzne psovke kao da nisi to rekao?
Eto si ih nasao mnostvo!
I sada da ti jatrazim po tvojim bezvrijednim postovima gdje si sta rekao? Ma daj.... ohladi.
Ja nisam bitan, ja vas upucujem da se obratite na Boga, da sliejdite Isusa Hrista!
Cijelo vrijeme vam to govorim!
Ako hoces da slazes da nisam, evo ti sada: obrati se na Boga Jedinoga i na Hrista. Na Hristove rijeci obrati punu paznju i izvrsavaj ih da ne bi sotona s tobom upravljao a ti mislio da sluzis Bogu!
Nema! Pitam te kako si s eonda odlucio na pogresno?
Idemo:
Prva knjiga ljetipisa 7:6, stoji: benjaminovi sinovi: Bela, Beker i Jediael, njih trojica.
Prva knjiga ljetopisa 8:1-2, stoji: Benjamin rodi prvenca Belu, drugog Asebla, treceg Ahraba cetvrtog Nohu i petog Rafu.
Postanak 46:21 stoji: sinovi Benjaminovi: Bela, asbel, gera, Naaman, ehi, Ros, Mupim, Hupim i Ard.
U rjecima istog "autora" Ezre, krije se graska.
Opravdanje krscanskih ucenjaka (koje meni ne predstavlja nista, jer oni nisu Bog), ali ipak rpiznaju: Rodoslovni listovi iz kojih je Ezra uzimao podatke nisu bili kompletni(?) te nije pravio razliku izmedju sinova i unuika".
Dake, neciji bog nema pojma o imenima i borjvima, i pise kontradiktorne stvari.
Idemo dalje? OK.
Druga Samuleov 24:9 stoji: "Joab dade kralju popis naroda: Izraelaca bijase osam stotina tisuca ratnika icnih macu, a Judejaca pet sttina tisuca ljudi"
Prva knjiga ljetopisa 21:5 stoji: "Joab dade Davidu popis naroda: Izraelaca bijase milijun i sto tisuca ljudi vicnih macu, a Judejaca cetiri stotine i sedamdeset tisuca vicnih macu"
Adam Clark je kazao da se ne zna koji je tekst ispravan (dakle: kontradiktorni su!)
Idemo jos malo ( za sada):
Druga Samuelova 24:13 stoji: "Gad tako podje Davidu i javi mu ovo: Hoces li da dodju sedam gladnih godina na tvoju zemlju ili da tri mjeseca bjezis pred svojim neprijateljima koji ce te goniti..."
U prvoj knjizi ljetopisa 21:11-12 stoji: "Dosavsi Davidu Gad mu rece: Ovako veli Jahve, Biraj sebi ili glad za tri godine ili da tri mjeseca bjetis pred neprijateljima...."
Komentatori su priznali da je u prvom tekstu greska.
Adam Clark kaze: zaista je tekst Prve knjige ljetopisa bez sumnje u pravu i on se slaze s grckim primjerkom"
Svasta! kako zna da je grci primjerak ispravan?
Ima jos, ima jos mnogo toga, i cekace te u sljedecim postovima.... Dobra ti zabava!
gerakules 2
Iako me ne zanima, svako ce vec odgovarati za svoje zlocine, Bioga ti jei li pogledao film:"U zemlji krvi i meda"?
Ako ni, pogledaj.... pa ako su turci bili u mracnom srednjem vijeku toliki zlocinci, zasto su sada krscani u vijeku koji se ne smatra mracnim?
Jos nisam vidio da je neko od vas postavio Kur'anske kontradikcije.
Znas li zasto?
jer ne postoje!
Bog kaze u kur'anu: da Kur'an nije od Allaha(Boga) u njemu biste nasli mnoge kontradikcija!
Zato ih ima u Bibliji, jer za rzaliku od Kur'ana cijela Biblija nije od Boga!
Ima jos dokaza o kontradiktornostima u Bibliji:
Duga knjiga o kraljevima 8:26 stoji: "Ahaziji bijase 22 godine kad se zakraljio, a krteljevao je godinu dana u Jeruzalemu"
Druga knjiga ljetopisa 22:2 stoji: Bile su mu 42 godine kad se zakraljio."
Dalje,
Druga knjiga o kraljevima 24:8-9 stoji: "Jojakinu je bilo 18 godina kada se zakraljio.... On je cinio zlo u ocima Jahvinim"
Druga knjiga ljetopisa 36:9 stoji: " Jojakinu je bilo 8 godina kad se zakraljio....."
Ima jos:
Druga o Samuelu, 23:8 stoji: "... on je zavitlao svojim kopljem protiv osam stotina i pobio ih najedanput..."
U prvoj knjizi ljetopisa 11:11 stopji: "... on je mahnuo svojim kopljem na tri stotine i pobi ih odjednom...."
pisacu i dalje, sve po redu, a i prekocicu mnogo toga....
Pozdrav vama braco.
kao sto sam obecao, nastavljam:
Druga knjiga o Samuelu, 8:4 toji: "David zarobi od njega hiljadu i sedamstotina konjanika i deset hiljada pjesaka"
U Prvoj knjizi ljetopisa 18:4 stoji:
"David zarobi od njega hiljadu bojnih kola, sedam hiljada konjanika i davdeset hiljada pjesaka"
Laokideja? Sarrdy?
sta kazete?
U drugoj knjizi o Samuelu 10:18 stoji: ".... i David im pobi sedam stotina konja od bojnih kola i cetrsest hiljada pjesaka."
U prvoj knjizi ljetopisa 19:18 stoji: "Ali Aramejci udarise u bijeg ipred Izraelaca i David im pobi sedam hiljada konja od bonjih kola i cetrdeset hiljada pjesaka".
U Prvoj knjizi o kraljevima 5:6 stoji: "Solomon je imao 40 hiljada konja za vucu i 20 hiljada za jahanje"
U Drugoj knjizi ljetopisa 9:25 stoji: "solomon je imao 4 hiljade konjskih jasala i bojnih kola, dvanaest hiljada konjanika..."
Sta kaze areheologija?
Posto sam procitao svu vasu raspravu ja naravno podrzavam Sarrdy, jer je covek 100% u pravu .Ti Harry nemas ama bas nikakav argument protiv Sarrdy,i to sto pises su prosto besmislice,svako ko je i malo pismen dosta mu je da procita Bibliju i kuran i bice mu jasno sta ste
,ko ste vi muslimani.
Da vas se udruzi 5 milijardi u zajednickom misljenju, na mene nece ostaviti nikakav utisak.
Jre ste sljedbenici odredjenih dogmi, a ne Boga! Ne Hrista!
Osim toga razgovarate o Kur'anu a niste ga procitali.
Alo jeste a imate primjedbe, izvolite, sta cekate?
Nemate ni jednu!
ako iko laze to nisam ja, ali ti i tebi sloicene lazete sigurno. I bavite se opet politikom: koji s ehodza slikao s Hitlerom, koji pop sa Hitlerom i Drazom, koji fratar s Pavelicem.... nemoj se brukati gera!
Srarmota je to.
Kur'an je sasvim sacuvana Rijec Bozija jer u njemu nema kontradikcija!Kao mozes da tvrdis da je kuran jaci od Biblije.dali si svestan uopste sta pises????
U Bibnliji ima, kao i netacnih pa i neptorebnih pisanica.
Jer namju argumenata za raspravu, budu porazeni, a ondaKao i uvek nista,zasto stobom momci od prve stranice ne diskutuju?pa zato sto vide da si sano duso brate,obicno Sarrdy
pribjegavaju raznosraznim uvredama i nsikostima kao ti sada. Bolesno.
Tebi nije jos jasno da je islam (pokoravanje Bogu!) usavrsena vjera, da je Allah (Bog!) kao Toru, Psalme i Jevandjelje... pa to sto traze i nadju zar mislis da se kosi sa islamom?Ako bi arheolozi sledili kuran oni nikad ne bi znali gde je bio vavilon,sodo
Pojma nemas.... zalosno.
ne zanima me idiotski materijal!Ja sam ti licno mnogo postavio i u pismenom,i u video materijalu!!!
Ako zelis da opises islam i muslimana, imas svoje okruzenje pa izvoli! Inace objavljujes sotonske klevetnicke materijale koji nemaju veze s istinom osim u glavama spodoba koji sebe nazivaju ljudima i jos gore: vjernicima.
Zasto se tvoje prezime i ostalih muslimana na balkanu u glavnom zavrsava sa (IC,VIC)????
Kakve to ima veze? Ti zavrseci nastaju iz srbo-hrvatskog jezika, oni oznacajaju priopdanost odredjenoj porodici (Jovan-Jovanovic, Muhamerm-Muharembegovic itd).
Ako hoces reci da su musliamani nastali od predhodnih katolika, pravoslavaca, bogumila, ateista, budiosta, itd.... slatzem se.
Islam je usavrsena vjera.
mene se ne tice niko na svijetu niti njegova vjera!Trece Sarrdy ti je postavio pitanje na koje nikada nisi odgovorio,dali se i jedan Hriscanin odreko Hriscanstva i postao musliman????
sta tebi znaci sto vjerujes tudju vjeru?
Ti imas problema sa ocima?Ne govorim ti ovo da bih te vredjao,govorim kako je istorija bila, da bi znao svoju zabludu, kao sto je juda prodao poljupcem Isusua ,tako su i tvoji preci prodali Isusa na Islam.
Islamu pripada Isus i Jevandjelje! Isus je bio musliman(pokoran Bogu).
Druga je stvar sto ti nosis mrznju u sebi. Znam da ti nije lako s tim.
Koliko ja znam nisu bili svi jevreji.Pitam te dali si gledao poslednje vesti o francuskoj "TULUZA" da vidis kako jedan musliman ubija 7 jevreja ZASTO????
A zasto valjda je on bio pozvan da odgovori. Mislim da je obrazlozio u pregovorima s policijom: osveta za svakodnevna zidovsko-krscnaska zlodjela.
To bi da postavljas kriterije?To su pravi muslimani a ne ti koji tu govoris neistine kako verujes u Hrista,
svasta s tobom, ti si samo politicar, i to nevjest.
Dakle covjek poludi kada vrijedja druge a toga nije svjestan.Znam da posle ovog posta ima da poludis ali to je tvoje pravo,nisam te vredjao ali sve sto sam izneo u ovom postu mogu i da dokazem.
Vrijedjao si i te kako.
Ali posto je ovo medij koji trpi takve stvari, meni je svejedno. U svojim uvredama mene naci ces svoju tacniju sliku.
A najvise me ljuti to sto se to krije da su nadjeni nefili!!! Evolucionisti sve rade da se to ne sazna, jer im rusi sta?
Ma daj.....pises gluposti
Plitak si i proziran kao najlon carapa. Imas sindom koji se u razvijenom svijetu naziva balkanskim: nemas casti.[FONT=&]1.[/FONT][FONT=&]To nije tačno. Kao i obično služiš se lažima. Ja sam samo reako da je Allan bog ovoga sveta, a ne da Boga nazivam đavolom. Još jedna od insinuacija u nizu.[/FONT]
rekao si da je Dajvo gospodar ovopga svijeta.
sta sada poksuavas da izokrenes svoje ruzne psovke kao da nisi to rekao?
[FONT=&]2.[/FONT][FONT=&]Ja moram govoriti istinu isamo istinu.[/FONT]
Trazio si zidova koji govori da je Marija kurva a Isus koplie?[FONT=&] Ми нисмо рођени од курварства: једног Оца имамо, Бога.[/FONT]
Eto si ih nasao mnostvo!
[FONT=&].[/FONT][FONT=&]Nije tačno da sam govorio da su Muslimani zločinci, [/FONT]
I sada da ti jatrazim po tvojim bezvrijednim postovima gdje si sta rekao? Ma daj.... ohladi.
[FONT=&]Tako da se i na ovom primeru vidi kolko ti hoćeš da ocrniš sagovornika ne bi li time ispalo da si ti u pravu. Ali rekao sam ti, ali ti slušaš samo sebe, MI NISMO MALA DECA, već si ti tvrdoglav![/FONT]
Ja nisam bitan, ja vas upucujem da se obratite na Boga, da sliejdite Isusa Hrista!
Cijelo vrijeme vam to govorim!
Ako hoces da slazes da nisam, evo ti sada: obrati se na Boga Jedinoga i na Hrista. Na Hristove rijeci obrati punu paznju i izvrsavaj ih da ne bi sotona s tobom upravljao a ti mislio da sluzis Bogu!
Stalno izbjegavas pokazati (jer nema!) da Isus, trojstvo, buda, ili ne znam ni ja ko kaze: Meni se klanjajte i meni sluzite, jer ja sam bog![FONT=&]Ja ih imam i zato ne moram davati takve glupe primere. Već sam ti dao STIHOVE IZ BIBLIJE KOJI [/FONT]
Nema! Pitam te kako si s eonda odlucio na pogresno?
kako hoces. Evo i ja placem za tobom.[FONT=&]To PLAČI - je odraz nemoći a ne superiornosti. [/FONT]
Hvala, dobijaces ih u nastavcima.[FONT=&]daj mi KONTRADIKTORNOSTI IZ BIBLIJE! Da ODGOVORIM ne tebi – tebi nevredi govoriti – već svima onima koji sumnjaju da Biblija ima KONTRADIKTORNOSTI. Pa da ima ne bi bila Božija objava![/FONT]
Idemo:
Prva knjiga ljetipisa 7:6, stoji: benjaminovi sinovi: Bela, Beker i Jediael, njih trojica.
Prva knjiga ljetopisa 8:1-2, stoji: Benjamin rodi prvenca Belu, drugog Asebla, treceg Ahraba cetvrtog Nohu i petog Rafu.
Postanak 46:21 stoji: sinovi Benjaminovi: Bela, asbel, gera, Naaman, ehi, Ros, Mupim, Hupim i Ard.
U rjecima istog "autora" Ezre, krije se graska.
Opravdanje krscanskih ucenjaka (koje meni ne predstavlja nista, jer oni nisu Bog), ali ipak rpiznaju: Rodoslovni listovi iz kojih je Ezra uzimao podatke nisu bili kompletni(?) te nije pravio razliku izmedju sinova i unuika".
Dake, neciji bog nema pojma o imenima i borjvima, i pise kontradiktorne stvari.
Idemo dalje? OK.
Druga Samuleov 24:9 stoji: "Joab dade kralju popis naroda: Izraelaca bijase osam stotina tisuca ratnika icnih macu, a Judejaca pet sttina tisuca ljudi"
Prva knjiga ljetopisa 21:5 stoji: "Joab dade Davidu popis naroda: Izraelaca bijase milijun i sto tisuca ljudi vicnih macu, a Judejaca cetiri stotine i sedamdeset tisuca vicnih macu"
Adam Clark je kazao da se ne zna koji je tekst ispravan (dakle: kontradiktorni su!)
Idemo jos malo ( za sada):
Druga Samuelova 24:13 stoji: "Gad tako podje Davidu i javi mu ovo: Hoces li da dodju sedam gladnih godina na tvoju zemlju ili da tri mjeseca bjezis pred svojim neprijateljima koji ce te goniti..."
U prvoj knjizi ljetopisa 21:11-12 stoji: "Dosavsi Davidu Gad mu rece: Ovako veli Jahve, Biraj sebi ili glad za tri godine ili da tri mjeseca bjetis pred neprijateljima...."
Komentatori su priznali da je u prvom tekstu greska.
Adam Clark kaze: zaista je tekst Prve knjige ljetopisa bez sumnje u pravu i on se slaze s grckim primjerkom"
Svasta! kako zna da je grci primjerak ispravan?
Ima jos, ima jos mnogo toga, i cekace te u sljedecim postovima.... Dobra ti zabava!
gerakules 2
Cuj politicaru!U svetu su postojala razna carstva ali osmansko je bilo najgore zasto? Praviti cele kulu iz ljudskih glava ???? to nije ni jedna religija radila osim islamsaka.
I on ce tu da tvrdi kako je islam pravilni!!! HA,ha,ha!!!!
Iako me ne zanima, svako ce vec odgovarati za svoje zlocine, Bioga ti jei li pogledao film:"U zemlji krvi i meda"?
Ako ni, pogledaj.... pa ako su turci bili u mracnom srednjem vijeku toliki zlocinci, zasto su sada krscani u vijeku koji se ne smatra mracnim?
Nauka samo potvrdjava Kur'an jer Kur'an nauci mnogo predhodi, i to se nece mijenati sve do Sudnjeg dana.Pa jos tvrdi kako je kuran pravilan,a da ne govorim o osnivacu ove teme koja je pokusala da kuran uskladi s naukom, koji apsurd.
Jos nisam vidio da je neko od vas postavio Kur'anske kontradikcije.
Znas li zasto?
jer ne postoje!
Bog kaze u kur'anu: da Kur'an nije od Allaha(Boga) u njemu biste nasli mnoge kontradikcija!
Zato ih ima u Bibliji, jer za rzaliku od Kur'ana cijela Biblija nije od Boga!
Ima jos dokaza o kontradiktornostima u Bibliji:
Duga knjiga o kraljevima 8:26 stoji: "Ahaziji bijase 22 godine kad se zakraljio, a krteljevao je godinu dana u Jeruzalemu"
Druga knjiga ljetopisa 22:2 stoji: Bile su mu 42 godine kad se zakraljio."
Dalje,
Druga knjiga o kraljevima 24:8-9 stoji: "Jojakinu je bilo 18 godina kada se zakraljio.... On je cinio zlo u ocima Jahvinim"
Druga knjiga ljetopisa 36:9 stoji: " Jojakinu je bilo 8 godina kad se zakraljio....."
Ima jos:
Druga o Samuelu, 23:8 stoji: "... on je zavitlao svojim kopljem protiv osam stotina i pobio ih najedanput..."
U prvoj knjizi ljetopisa 11:11 stopji: "... on je mahnuo svojim kopljem na tri stotine i pobi ih odjednom...."
pisacu i dalje, sve po redu, a i prekocicu mnogo toga....
Pozdrav vama braco.
kao sto sam obecao, nastavljam:
Druga knjiga o Samuelu, 8:4 toji: "David zarobi od njega hiljadu i sedamstotina konjanika i deset hiljada pjesaka"
U Prvoj knjizi ljetopisa 18:4 stoji:
"David zarobi od njega hiljadu bojnih kola, sedam hiljada konjanika i davdeset hiljada pjesaka"
Laokideja? Sarrdy?
sta kazete?
U drugoj knjizi o Samuelu 10:18 stoji: ".... i David im pobi sedam stotina konja od bojnih kola i cetrsest hiljada pjesaka."
U prvoj knjizi ljetopisa 19:18 stoji: "Ali Aramejci udarise u bijeg ipred Izraelaca i David im pobi sedam hiljada konja od bonjih kola i cetrdeset hiljada pjesaka".
U Prvoj knjizi o kraljevima 5:6 stoji: "Solomon je imao 40 hiljada konja za vucu i 20 hiljada za jahanje"
U Drugoj knjizi ljetopisa 9:25 stoji: "solomon je imao 4 hiljade konjskih jasala i bojnih kola, dvanaest hiljada konjanika..."
Sta kaze areheologija?
Poslednja izmena od urednika: