Učlanjen(a)
14.10.2010
Poruka
14
DSCI0011.jpgDSCI0009.jpgDSCI0008.jpgDSCI0010.jpg
Pozdrav forumasi. Evo jos par snimaka mama sa bebama.Jocanenajova nemogu da odsgovorim na postu posto nemam dovoljno postova.
 
Član
Učlanjen(a)
13.12.2009
Poruka
53
Prelepi su.Kako se vi snalazite po ovoj zimi ja sam prosle nedelje izgubila dva legla?Kada skupite dovaoljno postova javite se pa da procaskamo jer u principu ja sam jos uvek pocetnik,imala sam i ranije zeceve ali sam ih gubila zbog bolesti, sad orjase imam od februara ove godine.Ne znam da li gresim ali cini mi se da su mnogo slabi po pitanju zdravlja.
 
Učlanjen(a)
14.10.2010
Poruka
14
Ja uglavnom parim kunice zimi . Pocinjem sa parenjem krajem septembra a zavrsavam krajem aprila zato sto su zimska legla daleko otpornija na bolesti.Zenke obicno napustaju mlade ako su na neki nacin uplasene.Kunici su plahe zivotinje a pogotovu kad imaju mlade moze da ih preplasi neki jak icudan zvuk (na koji nisu navikli) dolazak u gnezda misa ,pacova ili bilo cega drugog,prostorija gde budu nesme da bude na promaji .Kod mojih kunica ulazim samo ja ,ja ih hranim i cistim gledam kada kontrolisem gnezdoda (a to radim odmah posle kocenja)da na rukama nemam bilo kakav strani miris posto i to moze da iritira zenku.kod mene u kunicarniku tokom dana stalno svira radio(202 zato sto nema narodnjaka).Sto se tice bolesti tu smo nemocni nabavkom kunica spolja donosimo i nove bolesti .U pricipu svaka cista rasa je sklonija bolestima nego mesanci pa im zato treba veca paznja i briga.
 
Član
Učlanjen(a)
13.12.2009
Poruka
53
Da li prodajete zeceve ili ih drzite samo za sebe?I jeste li uclanjeni u neko drustvo?
 
Učlanjen(a)
14.10.2010
Poruka
14
Pozdrav ! U dobra vremena se i moglo nesto prodati ali sad tesko .Retko ko hoce da odvoji pare za kunice . U poslednje vreme cesce poklanjam u nadi da cu jos nekog da "zarazim" (sto bih ja znao da kazem). Sve manje je novih odgajivaca . Morate mi reci sta vas konkretno zanima .Ja sam jedini u mome selu koji se bavi kunicarstvom . Clan sam udruzenja "PROVALA" Vajska posto tamo imam nekoliko prijatelja sa kojima saradjujem.
 
Član
Učlanjen(a)
13.12.2009
Poruka
53
Zanima me prvenstveno kolika je duzina usiju kod odraslih od nekih osam meseci pa do godine?
 
Učlanjen(a)
14.10.2010
Poruka
14
Pozdrav. Kao prvo duzina usiju po standardima ide od 39 do 42 santimetra .Manje od 39 cm. nevalja a preko 42 cm. nesme jer ako prelazi onda je to engleski klopan ,sirina uha treba da iznosi 9,5cm. Uho nesme biti ni previse mesnato (kao kod novozelandskih belih) ni previse tanko i mora biti dobroobraslo dlakom.Usi moraju da padaju paralelno u odnosu sa glavom nesmeju da padaju napred(prema ocima) ni nazad.Na prostoru izmedju usiju trebada se formira takozvana" krunica" od dlake.
 
Član
Učlanjen(a)
13.12.2009
Poruka
53
Da ok hvala a zasto se kod nekih zecica formira podbradak za koji se po standardu oduzimaju bodovi?Ja kada sam pocinjala kupovala sam neznajuci za standard pa vecina primeraka mi nema dovoljnu duzinu usiju, ali ispravljam greske polako.A uz to niko od takozvanih kolega i prijatelja koji su mi prodavali iste to nije spomenuo.Ja mislim da lepsi nazovimo hobi od gajenja zeceva ne postoji,bar meni pricinjava veliku radost. IMAG0177.jpgIMAG0182.jpgIMAG0176.jpgIMAG0181.jpgIMAG0190.jpg Ovo su neke od slikica mladunaca kad budem imala bolje postavljam.pozdrav
 
Učlanjen(a)
14.10.2010
Poruka
14
Nisu svi uvek spremni da odaju neku malu tajnu oko uzgoja i ja dok nisam naucio ovo sto znam platio sam mnogeim greskama,Zbog svega neke male tajne sam morao cak i da platim.Zbog svega toga rad sam pomoci svakome ko mi se obrati naravno ako znam.Sto se tice podvoljka po standardima je dozvoljen jedan kogod kaze drukcije laze.Onaj mladi zuti sa desne strane ima sanse da bude dobar.Ja moje kunice nazivam i mojim" bensedinima"jer kad sam najnervozniji i kad mi nije nidocega odem kod njih i totalno se opustim,zaboravim na sve probleme.

Dodato posle 23 Sati 7 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

DSCI0012.jpgOvako ja vidim idealnog ovnolikog kunica.
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top