Пише и да је распет на крсту и пише да је обешен на дрвету. И мислите ли да је то контрадикторност у Библији или да објасним, пошто ви, Јеховини сведоци, тумачите Библију како вама одговара. У наставку стихови у вези тога је ли крст или је стуб и треба ли да поштујемо крст или не:
1) "Јер многи, за које вам много пута говорих, а сада и плачући говорим,
владају се као непријатељи крста Христова; њихов је крај погибао, њихов бог је трбух, и слава у срамоти њиховој, они мисле оно што је земаљско." (Фил 3; 18 и 19)
2) "Јер ме Христос не посла да крштавам него да проповедам Јеванђеље, не мудрим речима,
да се не обеснажи крст Христов. Јер је реч о крсту лудост онима који гину, а сила Божија нама који се спасавамо" (1. Кор 2; 17 и 18)
3) "И да помири са Богом и једне и друге у једном телу
крстом убивши непријатељство на земљи" (Еф 2; 16)
4) "А ја Боже сачувај, да се чим другим
хвалим осим крстом Господа нашега Исуса Христа, којим се мени разапе свет и ја свету" (Гал 6; 14). [Зашто се Св. апостол Павле хвали крстом?]
5) "
И који не узме крст свој и не пође за мном, није мене достојан" (Мт. 10, 38)
6) "
Ако ко хоће да иде за мном, нека се одрекне себе и узме крст свој и за мном иде" (Лк. 9, 23). ["Где се овде наводи да хришћани морају носити стуб као срамоту? Овде је крст синоним страдања и искушења кроз која човек пролази идући за Господом (и видимо да само онај који успе да га изнесе до краја бива достојан Господа), а не срамоте." (Из 20 писама Јеховином сведоку, које Вам наводим мало касније.)]
"Очигледно Апостол Павле није мислио на начин Јеховних сведока када је говорио: „а ја, Боже сачувај, да се чим другим хвалим осим крстом Господа нашега Исуса Xpиста, којим се мени разапе свет и ја свету“ (Гал 6; 14). „Јер многи, за које вам много пута говорах, а сада и плачући говорим, владају се као непријатељи крста Христова …“ (Фил 3; 18 и 19) „и да помири са Богом и једне и друге у једном телу крстом. Убивши непријатељство на њему“. (Еф 2; 16) „
јер је реч о крсту лудост онима који Гину, а сила Божија нама који се спасавамо“ (1 Кор 2; 17 и 18)." (Исто из 20 писама Јеховином сведоку)
Ево Вам и линк до књиге 20 писама Јеховином сведоку. Надам се да ћете је прочитати када будете имали времена. Ако не помогне Вама (а заиста бих волео да помогне, веровали Ви мени или не), макар нека служи као водиља онима који су у недоумици да ли су Јеховини сведоци "права ствар" и онима који би, не дај Боже, да буду чланови. (
https://svetosavlje.org/20-pisama-jehovinom-svedoku/)