Kosarkaski savez Srbije

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
On je izuzetno zahvalan kosarkas. Sa svojom visinom ima izvanrednu kontrolu lopte, a secas se da je u Zvezdi jedno vreme igrao i pleja. Steta sto ga Duda Ivkovic nije doveo u Olimpijakos.

Tamo je tek pitanje kako bi se snašao.
On je specifičan igrač kome trebna da ti više slobode da bi se pokazao u najboljem svetlu, a malo trenara za tako nešto ima sluha.
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Tamo je tek pitanje kako bi se snašao.
On je specifičan igrač kome trebna da ti više slobode da bi se pokazao u najboljem svetlu, a malo trenara za tako nešto ima sluha.
Duda Ivkovic je jedan od njih. yes3 Primer je Keselj, znam svi kako je odigrao u reprezentaciji. Takodje i Erceg, koji je dolaskom Ivkovica u Olimpijakos napredovao i igra izvanredno ove godine.
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Duda Ivkovic je jedan od njih. yes3 Primer je Keselj, znam svi kako je odigrao u reprezentaciji. Takodje i Erceg, koji je dolaskom Ivkovica u Olimpijakos napredovao i igra izvanredno ove godine.

Pa nešto mu na SP nije dao tu slobodu, a i pored Teodosića teško da bi imalo mesta za još jednog takvog kreativca, mada možda bi baš u tome bila fora, nisam pametan :dntknw:
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Đilas zvanično podržan

PODRŠKA kandidaturi Dragana Đilasa za predsednika KSS stigla je danas u srpsku „kuću košarke“, tri dana pre isteka roka za prijavljivanje, 11. aprila. Prema Statutu KSS, potrebno je najmanje sedam potpisa skupštinskih delegata za ulazak u izbornu proceduru.

sp-djilas_310x186.jpg


- Nisam brojao, ali dobili smo znatno više delegatskih potpisa za kandidaturu gospodina Đilasa, od minimalnih sedam - kaže generalni sekretar KSS Zoran Gavrilović. - Do zaključnog roka u ponedeljak, verovatno će podrška biti još brojnija. Sledeći korak u izbornoj proceduri predviđa da kandidat za predsednika, u periodu od 11. do 13. aprila, podnese plan i program, kao i spisak saradnika u Upravnom odboru KSS.

Već se zna da će potpredsedničko mesto, ujedno i resor muške košarke, pripasti Dejanu Bodirogi, dok bi ostala zaduženja predviđena Statutom trebalo da pripadnu Dejanu Tomaševiću (takmičenje), Jelici Komnenović (ženska košarka) i Aleksandru Bijeliću (marketing i finansije). Generalnog sekretara, posle završenih izbora, imenuje novi predsednik.

- Ukoliko se desi da ne dobijemo u roku spisak saradnika, Izborna skupština KSS, zakazana za 18. april, morala bi da bude odložena.

Članovi Skupštine su: Lazar Pantelić, Aleksandar Maksimović, Darko Jovičić, Petko Popović, Dušan Ćetojević, Goran Banjanin, Zoran Blažić, Goran Krstajić (KS Vojvodine), Dejan Dimitrijević, Nebojša Čović, Mlađan Šilobad, Goran Trivan, Dragan Gačić, Milan Lakić (KS Beograd), Duško Đukanović, Dobrilo Jojić, Sreten Đurić (Zapadna Srbija), Siniša Jovanović, Miloš Jovanović, Andrija Kleut, Goran Lazić (Centralna Srbija), Zoran Živković, Miodrag Radović (Istočna Srbija), Vule Vuković, Miodrag Kostić (Južna Srbija), Ivan Knežević, Aleksandar Radović (Raško-kosovski region), Zoran Biorac (Udruženje klubova KLS), Jadranka Ćosić (Udruženje klubova Prve ženske lige), Dušan Ivković (Udruženje trenera), Ilija Belošević (Udruženje košarkaških sudija).


(novosti.rs)
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Duda: Povratak u reprezentaciju? Teško!

Dušan Ivković, aktuelni trener atinskog Olimpijakosa i selektor reprezentacije Srbije „na stend baju“, boravio je ovog vikenda u Beogradu. Došao je, kako kaže, privatno, da, između ostalog, isprati i promociju košarkaša njegovog Radničkog u Prvu ligu Srbije posle 11 sušnih godina.

sp-duda_310x186.jpg


U društvu svojih brojnih „krstaša“, među kojima je bio i legendarni Borivoje Cenić, jedan od kreatora muške i ženske šampionske selekcije u crvenim majicama, blistao je Ivković od sreće dok se točio šampanjac u pobednički pehar posle egzibicione igre i pobede domaćina nad imenjakom iz Obrenovca.

- Hoću da čestitam igračima, treneru i rukovodstvu kluba na ovom lepom uspehu. Radnički ima perspektivne igrače, ali će, svakako, morati da angažuje i kvalitetnije momke ne bi li se zadržao u daleko jačem društvu.

Povratniku u elitni rang, pored jačeg igračkog kadra, potrebna je i daleko veća finansijska potpora, pa se nameće i pitanje Ivkoviću: da li mogu „krstaši“ da očekuju i pomoć sa vaše strane?
- Pomagao sam ih i do sada, moj Radnički se nikada ne zaboravlja... – odgovorio je najpoznatiji trener sa Crvenog krsta.

Na neizbežno pitanje oko produžetka rada sa reprezentacijom koja je, pre vremena, prekinuta, odgovorio je:
-Teško! - vrteći šakama levo-desno kaže Ivković za „Sport“.

O kumu Željku Obradoviću i njegovim sjajnim uspesima u poslednje vreme čujemo ovo:
- Odlično je, u Grčkoj je već deset godina i okitio se brojnim titulama.

Koliko još ostajete angažovani za atinski klub?
- Imam ugovor na još jednu godinu. Videću kako stvari stoje.

Koliko ostajete u Beogradu?
- Sutra ću u Čačku pogledati kadetsko prvenstvo Srbije, a u ponedeljak već imam zakazan trening u Olimpijakosu.

Posle Ivkovićevog (ne)očekivanog odgovora, „orlovi“ još lepršaju u trenerskoj neizvesnosti, dok se druge reprezentacije uveliko pripremaju za Evropski šampionat u Litvaniji.


(novosti.rs)
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
KSS: Đilas imenovao saradnike

DRAGAN Đilas, jedini kandidat za predsednika Košarkaškog saveza Srbije, poslednjeg dana zakonski propisanog roka, u skladu sa statutom predložio je podpredsednike, odnosno buduće saradnike:

Djilasu_310x186.jpg


- potpredsednica zadužena za žensku košarku Ana Joković
- potpredsednik zaduženog za mušku košarku Dejan Bodiroga
- potpredsednik zaduženog za takmičenja Dejan Tomašević
- potpredsednik zaduženog za finansije i marketing Vuk Mitrović

U pismu koje je gradonačelnik Beograda poslao u Sezanovu 83 decidiaro piše koji će posao obavljati ovaj tim, sa još četiri člana Upravnog odbora, izabranih ispred regiona:

1. obezbediće sve organizacione i finansijske uslove neophodne za normalan rad KSS
2. vodiće brigu o svim muškim i ženskim košarkaškim selekcijama Srbije
3. posvetiće posebnu pažnju radu sa mlađim kategorijama, što je osnovni preduslov da košarka ostane srpski sport broj jedan
4. omogućiće nesmetan razvoj ženske košarke i stvoriti uslove da i ženske reprezentacije budu u rangu svojih muških kolega. U tome ćemo se, zajedno, pre svega rukovoditi principom da žene što više same odlučuju o svim pitanjima povezanim sa ženskom košarkom
5. pokrenućemo niz akcija kako bi košarka postala što prisutnija u školama i među mladima gde god oni u Srbiji živeli.
Dragan Đilas je u pismu upućenom KSS spomenuo da će zajdeničkim snagama sa Upravnim odborom dati sve od sebe da reši gorući problem srpske košarke – članstvo u ULEB-u

„Upravni odbor KSS i ja kao predsednik uradićemo sve što je u našoj moći da obezbedimo što bolji položaj klubova, počev od izrade modernog registracionog pravilnika do podrške samostalnoj domaćoj košarkaškoj ligi u želji da ona bude punopravni član ULEB-a. Učinićemo sve da najvažniji faktori u našoj košarci, bez obzira koji klub predstavljaju i vole, budu deo jednog velikog tima koji ima za prioritet – prosperitet naše košarke“, stoji u pismu koje je potpisao Dragan Đilas.
Ko su budući potpredsednici Košarkaškog saveza Srbije?

ANA JOKOVIĆ je rođena u Beogradu, 16. jula 1979. godine.

sp-jokovic6.jpg


Košarkom je počela da se bavi još kao devojčica, a prvi ugovor potpisala je sa nepunih 14 godina i tako postala najmlađi profesionalni igrač u istoriji naše košarke. U svojoj bogatoj karijeri na poziciji krila igrala je za Crvenu zvezdu sa kojom je 2004. kao kapiten i MVP kupa, odnosno prvenstva, osvojila duplu krunu, podgoričku Budućnost (prvak 2002. i 2003.), mađarksi Miskolc i Lotos, izraelski Anda Ramat, rumunski Basket Arad i Mladi Krajišnik iz BiH.
Za reprezentaciju je igrala na tri Evropska prvenstva (2001. 2003. i 2005. godine) kao i na Svetskom 2002.
Ana je posle igračke karijere preuzela funkciju predsednika ŽKK Voždovac.


DEJAN BODIROGA je rođen 2. marta 1973. u Zrenjaninu.

sp-bodiroga1.jpg



Kao profesionalni igrač košarkom se bavio od 1989. do 2007. godine. Počeo je u Proleteru iz rodnog grada i to je bio jedini srpski tim čije je boje branio, ali nikada nije odbio poziv u reprezentaciju države iz koje potiče. U Zadar je otišao 1990. Dve godine kasnije preselio se u Trst, zatim u Olimpiju iz Milana, potom je Italiju zemenio Španijom gde je nosio dres Real Madrida (1996./1998.) i Barselone (2002./2005.), a između je proveo četiri nezaboravne godine u Panatinaikosu (1998./2002.). Od košarkaške lopte se oprostio u Virtusu iz Rome leta 2007. i sa terena prešao na mesto generalnog menadžera tog italijanskog kluba.
Za nacionalni tim, tadašnje Jugoslavije, zaigrao je 1995. na EP u Atini i plavo-belo-crvene boje branio sve do 2002. i SP u Indijanapolisu. Svakog leta se Bodiroga sa reprezentativnog takmičenja vraćao okićen nekom od medalja, pa ih tako u svojoj kolekciji ima 7 (dva svetska zlata, tri evropska, jedno olimpijsko srebro i jedna evropska bronza).
Bio je omiljen u narodu, i svom i svakom drugom, jer svuda gde je igrao donosio je titule. Bodi Bond, Mr. MVP ili Beli Medžik, samo su neki od nadimaka koji mu je obična, navijačka javnost dodeljivala.


DEJAN TOMAŠEVIĆ rođen je u Beogradu, 6. maja 1973. godine.

sp-Tomasevic.jpg


Košarku je počeo da igra u Borcu iz Čačka (1990.), odakle se posle prve sezone preselio u Crvenu zvezdu. Četiri sezone kasnije napravio je presedan i crveno-beli dres zamenio za onaj najvećeg rivala – Partizana. U podgoričku Budućnost je otišao 1999. godine, a 2001. se otisnuo u inostranstvo gde je najpre igrao za špansku TAU keramiku i Pamesu iz Valensije, a potom, dok kraja karijere, za grčki Panatinaikos i PAOK.
Baš kao i imenjak Bodiroga bio je član nacionalnog tima koji je pisao istoriju zlatnim slovima. U svojoj kolekciji ima 7 medalja (dva svetska zlata, tri evropska, olimpijsko srebro i bronzu sa kontinentalnog takmičenja 1999. u Parizu).


VUK MITROVIĆ rođen je 1969. godine u Beogradu, gde je završio O.Š. „Vladislav Ribnikar“, Petu gimnaziju i Pravni fakultet. Već duže vreme živi i radi u Atini, gde mu je osnovna delatnost, kao vlasniku firme „Sport AD“, upravljanje i prodaja sportskim TV prava. Posredovao je u dolasku TV Arena na srpsko tržište.


(novosti.rs)
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Duda radi za "dž"!

Dušan Ivković obećao je da će ostati selektor srpske reprezentacije ako se Đilas kandiduje za predsednika. Obećanje je ispunio, i po prvi put od povratka na čelo ''orlova'' obratio se javnosti.

ivkovic34641020110421072508.jpg


"Đilas je glavni krivac što nastavljam gde sam stao. Obećao samu da ću ostati selektor ako se on kandiduje. Nisam podnosio ostavku, već jednostavno nisam mogao da nastavim da radim u onakvim uslovima. Hteo sam da 'probudim' savez", kazao je Ivković.

Ivković je istakao da mu mesto selektora Srbije mnogo znači i rekao da bi se odrekao i milion evra da bi vodio srpsku reprezentaciju.

Da u ovom slučaju pare ne igraju nikakvu ulogu govori i sledeća Ivkovićeva izjava.
"Sa predsednikom KSS Đilasom treba da pričam o uslovima saradnje. Veliki mi je to napor. Radiću selektorski posao - volonterski", kaže selektor košarkaša Srbije.

Ivković je pomenuo da su njegove pojedine kolege imale nameru da ga posvađaju sa reprezentativcima, ali u tome nisu uspeli. Miroslavu Nikoliću je zamerio što je pokušao da ga uči ponašanju.

Predsednik Đilas se zahvalio Dudi i rekao da će u dug predhodne uprave KSS Ivkoviću i igračima biti vraćen već za dva meseca.

djilas34643020110421072852.jpg


"Nismo pričali o dugovanjima, a o ovom potezu mogu samo da kažem - hvala. Ono što je sigurno, to je da ćemo i Ivkoviću i igračima izmiriti sva dugovanja za dva meseca", rekao je Đilas.

Prema Đilasovim rečima Srbija će se kandidovati za domaćinstvo predolimpijskog turnira, ali i Euro basketa 2015. godine.


(sportske.net)
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Đilas najavio kandidaturu Srbije za EP 2015.

Novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Dragan Đilas, potvrdio je da će Srbija pokušati da dobije organizaciju Evropskog prvenstva 2015. godine.

kss-logo_novi_m.jpg


On je takođe nagovestio da postoji mogućnost da naša zemlja bude organizator kvalifikacionogo turnira za Olimpijske igre u Londonu.

- Ako izborimo direktan plasman na Olimpijske igre, onda neće biti priče oko organizacije turnira. Ukoliko ne uspemo da se plasiramo, onda ćemo pokušati da dobijemo organizaciju, a već u maju na sastanku u FIBA ćemo predočiti tu mogućnost. Međutim, za sada nikuda ne žurimo


(sportskacentrala.com)
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Ivkovic zvao Čakarevića i Rakovića

Selektor Srbije Dušаn Ivković sаopštio je spisаk kаndidаtа zа nаstup nа Evropskom prvenstvu u Litvаniji, koje će biti održаno od 31. аvgustа do 18. septembrа. Nа Dudinom spisku je nekoliko novih imenа, među kojimа se mestа nаšlo i zа Mаrkа Čаkаrevićа iz krаgujevаčkog Rаdničkog.

ivkovic.jpg


Evropsko prvenstvo u Litvаniji počinje 31. аvgustа i trаje do 18. septembrа. Srbijа je u Grupi B sа Itаlijom, Izrаelom, Frаncuskom, Letonijom i Nemаčkom.
Nа širem spisku selektorа Ivkovićа su:

Miloš Teodosić (Olimpijаkos)
Stefаn Mаrković (Beneton)
Aleksаndаr Rаšić (Lijetuvos Ritаs)
Uroš Tripković (Unikаhа)
Milenko Tepić (Pаnаtinаikos)
Ivаn Pаunić (NJižni Novgorod)
Drаgаn Milosаvljević (Pаrtizаn)
Mаrko Kešelj (Olimpijаkos)
Nemаnjа Bjelicа (Kаhа Lаborаl)
Mаrko Čаkаrević (Rаdnički)
Duško Sаvаnović (Efes Pilsen)
Novicа Veličković (Reаl Mаdrid)
Milаn Mаčvаn (Mаkаbi)
Ivаn Rаdenović (Menorkа)
Milovаn Rаković (Montepаski)
Bobаn Mаrjаnović (CSKA)
Kostа Perović (Bаrselonа)
Nenаd Krstić (Boston)
Miroslаv Rаduljicа (Efes Pilsen)


(zurnal.rs)
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Za Čakarevića se priča da bi mogao da pređe u Partizan. Iskreno, žao mi je što nije zvao Miličića. Mislim da je i Darko, nekoliko puta u svojim intervjuima, izrazio želju da se ponovo vrati u reprezentaciju. Imao je dobru sezonu, još više je napredovao i mnogo bi nam značio pod košem. yes3 Po meni, bolji je i od Perovića i od Rakovića. Nikako da mu oproste njegovo ponašanje za vreme EP u Beogradu i kad je reprezentaciju vodio Slavnić. A nije čovek uradio ništa strašno, pa ga ovi izbegavaju. Siguran sam da bi ga Duda doveo u red, a i verujem da je Darko sazreo kao čovek, i da ne bi ponavljao opet neke gluposti. yes3
 
Natrag
Top