Kosarkaski savez Srbije

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
EP(U-20): Debakl ''orlića'', Crna Gora održala lekciju

arg40675020110715205754.jpg


Mlada košarkaška reprezentacija Srbije, igrači do 20 godina, doživela je ubedljiv poraz u 2. kolu A grupe Prvenstva Evrope koje se održava u španskom Bilbaou. Crna Gora slavila sa 25 poena razlike.
U okviru 2. kola A grupe na 14. Prvenstvu Evrope za igrače do 20 godina sastale su se selekcije Srbije i Crne Gore.

Siguran početak izabranika selektora Džikića. Od uvodnih trenutaka meča Srbija je u vođstvu.

Najveću prednost imali smo sredinom prve deonice (13:7). Kako se bliži finiš, Crnogorci sve sigurniji. Lako su istopili našu prednost i sada oni vode (15:16), na minut pre kraja.

Kratko je trajalo vođstvo Crne Gore, Duran je pogodio za tri poena i vratio nam prednost, koju smo sačuvali u prvoj četvrtini.

Drugi deo igre donosi nam veliku borbu. Crna Gora preuzima konce igre u svoje ruke. Njihova prednost u više navrata iznosi i osam poena. Ipak, na poluvreme odlazimo sa prihvatljivih minus pet (35:40).

Statistički podaci na kraju poluvremena vrlo ujednačeni. Crna Gora ima tri ofanzivna skoka više. U našem timu prednjači Anđušić sa 9, kod Crne Gore Dubljević je dao 11 poena (0/3 za tri).

U trećem periodu Crnogorci nastavljaju u istom ritmu. Za tri ipo minuta naši košarkaši su napravili 5 ličnih, a prednost Crne Gore narasla i na plus 12 (41:53). Rondović i Đekić su ušli u problem sa ličnim greškama (4).

Ubitačna serija Crnogoraca i dalje traje. Katastrofalna četvrtina naših, za 10 minuta isto toliko poena. U poslednju deonicu ulazimo sa zaostatkom od 23 poena.

Poslednji period igre Crnogorci su rutinski odradili, sačuvali visoku prednost i naneli nam pravi debakl.

Na kraju, 60:85, po četvrtinama 18:17, 17:23, 10:28, 15:17 za selekciju Crne Gore.

U slabom izdanju našeg tima najviše poena postigao je Anđušić - 13. U pobedničkom sastavu najbolji je bio Dubljević sa 17 poena. Nemanja Nedović nije igrao.

U prvom meču naše grupe Rusija je savladala Sloveniju sa 85:66.

Tabela A grupe:

1. Crna Gora 2 2/0 165/137 4 poena
2. Rusija 2 1/1 147/138 3
3. Srbija 2 1/1 132/147 3
4. Slovenjia 2 0/2 143/165 2
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
KSS: Dušan Ivković blizu ostanka

[h=1]KSS: Dušan Ivković blizu ostanka
[/h] Izvor. B92, KSS.rs | Saša Ozmo

Predsednik KSS Dragan Đilas i Dejan Bodiroga, potpredsednik KSS za mušku košarku, u ponedeljak su u Atini obavili razgovor sa selektorom Dušanom Ivkovićem.

6626627654ed347c0ba9fa265453098_orig.jpg
“Razgovarali smo sa Ivkovićem i još jednom izanalizirali učinak na Evropskom prvenstvu u Litvaniji. Postoji obostrana želja da on nastavi da radi u reprezentaciji Srbije. Ipak, ostalo je da se preciziraju još neki detalji, a uskoro će sve biti razjašnjeno”, izjavio je Bodiroga, a prenosi zvanični sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Košarkaška reprezentacija Srbija je na EP u Litvaniji završila takmičenje u četvrtfinalu porazom od Rusije.

 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
KSS: Usklađeni normativni akti

KSS: Usklađeni normativni akti

Izvor. B92, Beta, zvanični sajt


Košarkaški savez Srbije održao je u Beogradu Treću sednicu Skupštine.
8808538534ecf8ef9edf31822578071_330x248.jpg

Sednici je prisustvovalo 24 od 31 delegata, a na njoj su usklađeni normativni akti KSS sa Zakonom o sportu.

Na sednici Skupštine su usvojeni novi Statut, Poslovnik o radu, Registracioni i Disciplinski pravilnici, kao i Pravilnik o takmičenju. Sve odluke donete su jednoglasno.

Osim donošenja novih dokumenata bilo je reči i o radu Saveza između dve sednice Skupštine KSS. Predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Dragan Đilas prokomentarisao je izveštaj koji su podneli potpredsednici Dejan Bodiroga, Dejan Tomašević, Ana Joković i Vuk Mitrović.

Finansijska situacija je sve bolja, a do kraja septembra bi trebalo da budu vraćena sva dugovanja. Tada bi od pomoći sponzora i donatora počelo u ulaganje u regionalne centre širom Srbije. Košarkaški savez Srbije od sledeće godine planira i da finansijski premira klubove iz domaće lige koji na terenu u svakom trenutku budu imali igrača mlađeg od 19 godine.

Zaključeno je da najveći problem u razvoju mladih igrača prelazak iz juniorske u seniorsku konkurenciju, zbog čega je izgubljen veliki broj budućih reprezentativaca. KSS planira da u ovaj projekat uloži nekoliko stotina hiljada evra.

Predsednik KSS pohvalio je organizacije turnira Kupa Radivoja Koraća u Nišu i Kupu Milana Cige Vasojevića u Smederevu. Prioriteti Košarkaškog saveza Srbije tokom letnjih meseci biće kvalifikacije muške i ženske seniorske reprezentacija za šampionate Evrope, kao i učešća mlađih selekcija na prvenstvima Starog kontinenta.
 
Član
Učlanjen(a)
27.08.2012
Poruka
145
Hemofarm postaje Vršac

Hemofarm postaje Vršac

Izvor. B92

Posle dve decenije, Koncern Hemofarm je prestao da finansira košarkaški klub, pa je dgovornost o njegovoj sudbini preuzela opština Vršac.


17463459575041e56971eff815942434_orig.jpg



U sredu bi na opštinskoj Skupštini trebalo da bude usvojeno preimenovanje u Vršac.

Muška ekipa bi se takmičila u Košarkaškoj ligi Srbije, dok je neizvesno da li će košarkašice igrati regionalnu ili domaću ligu.

Čelnici opštine su se potrudili da klub postoji kao deo Sportskog saveza Vršca koji je besplatno preuzeo osnivačka prava od Fondacije Hemofarm.

„Hemofarm će do kraja godine izmiriti obaveze“, kaže Čedomir Živković, predsednik opštine Vršac, „Novu skupštinu kluba će činiti privrednici iz grada, a nadam se da će među njima biti i naš sugrađanin Milan Popović, koji je izrazio veliku želju da nam pomogne. Deo novca će davati i opština“.

Prva želja Vrščana na mestu trenera je Žarko Vučurović, koji je prethodne tri godine uspešno vodio juniore. Ukoliko prihvati novu ulogu, asistiraće mu Miljan Ivanović.

Julkica Mitrašinović, nekadašnji kapiten ženske ekipe Hemofarma, sada član opštinskog Veća za sport, demantovala je da juniorski tim neće postojati.

„Dok se vodila bitka za opstanak kluba, kadeti, pioniri i ženski prvi tim su trenirali. Hoćemo da nastavimo kontinuitet stvaranja igrača i da budemo razvojni centar Vojvodine“, rekla je Mitrašinovićeva.
 
Učlanjen(a)
29.01.2012
Poruka
591
Srbija 'uzima' organizaciju EP 2015?

Činjenica da se Ukrajina nalazi u teškoj situaciji i da joj preti oduzimanje EP u košarci naterala je čelnike Košarkaškog saveza naše zemlje da razmotre mogućnost preuzimanja domaćinstva kontinentalnog šampionata.

macak600170384020140306111556.jpg


"Zveckanje oružjem" u Ukrajini dovelo je čelnike FIBA Evropa do zaključka da bi najlogičnije rešenje bilo da se Ukrajincima oduzme organizacija Eurobasketa koji je planiran za narednu godinu.

Izvršni odbor FIBA Evropa trebalo bi da zaseda 22. marta i donese konačnu odluku o tome da li će Ukrajini biti oduzeto domaćinstvo a pojedini mediji javljaju da će odluka biti doneta već 15. marta, na sednici Skupštine FIBA Evropa koja se održava u Istanbulu.

Među zemljama koje su najavile mogućnost kandidovanja za preuzimanje domaćinstva EP 2015. godine nalaze se Nemačka, Grčka, Estonija, Letonija i Litvanija, a jedan od kandidata mogla bi da bude i Srbija!

Srbija je 2005. godine već organizovala Evropko prvenstvo kada su u finalu igrali Nemačka i Grčka a Grci osvojili šampionat.

Da bi nakon deset godina Eurobasket ponovo stigao u "zemlju košarke" neophodno je da KSS uplati 6 miliona evra na račun FIBA Evropa kao jednu od garancija.

Činjenica je da su infrastrukturni aspekti na strani Nemačke, Grčke i baltičkih zemalja jer Srbija, osim "Arene", nema hale koje su građene u neko skorije vreme. "Pionir" i "SPENS" ispunjavaju uslove kada je kapacitet u pitanju ali je pravo pitanje to da li priliči organizovati manifestaciju kakvo je EP u halama građenim u prošlom veku.

U datom trenutku izvesno je samo da će Srbija igrati na predstojećem EP a da li će u isto vreme biti i domaćin znaće se u narednih mesec, dva, do kada bi FIBA Evropa trebalo da donese konačne odluke o tome gde će biti odigran Eurobasket 2015.
 
Učlanjen(a)
18.11.2013
Poruka
295
Ђорђевић: Са Копаоника смо често кретали у поход на титуле
23 апр, 2014
Селектор репрезентације СрбијеАлександар Ђорђевићрекао је да је задовољан што ће његови изабраници започети припреме на Копаонику и истакао да је државни тим у претходном периоду често боравио на тој планини, одакле је започињао поход на најзначајније титуле.

(ФОТО: Н. Неговановић)

Најбољи кошаркаши Србије почетком јула стартују са припремама за квалификације за првенство Европе 2015. у Украјини, а бесплатне припреме у хотелу Гранд омогућила им је МК Група.

У претходном периоду често смо боравили на Копаонику и одатле започињали поход на највеће репрезентативне титуле. Зато ми је још драже што и у овом припремном циклусу стартујемо са ове планинске лепотице. На Копаонику играчи ће имати потребан мир како би били усредсређени на све обавезе које им предстоје– изјавиоЂорђевић.

Током двонедељног боравка на Копаонику, од 13. до 27. јула, репрезентативци Србије имаће прилику да користе све спортске садржаје (кошаркашке терене у затвореној сали, модеран фитнес центар), као и садржаје спа и веллнес центра (затворени базен, базен и ђакузи на отвореном, неколико врста сауна, ледено слана пећина, парно купатило и релакс зона).

Уз удобан смештај, обезбеђена је и исхрана на бази пуног пансиона, прилагођена спортистима.

Задовољство нам је што имамо прилику да пружимо подршку професионалним спортистима да остваре циљеве који су од значаја за целу земљу и позивамо и друге актере у друштву да нам се прикључе– изјавио је председник МК ГрупеМиодраг Костић, а преноси прес служба те компаније.

-Кроз континуирано издвајање знатних новчаних средстава и учешће у бројним хуманитарним акцијама и донацијама МК Група је својим примером још једном показала да је неопходно бринути и пружати подршку спортски оријентисаним активностима и поуздан је партнер друштву у решавању бројних социјалних проблема– навела је МК Група.
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.637
Đorđević saopštio širi spisak reprezentativaca


Aleksandar Đorđević objavio je spisak sa 29 imena igrača na koje računa pred pripreme za Svetsko prvenstvo, koje se u septembru igra u Španiji. Na spisku nekoliko novih imena, ali i nekoliko povratnika u nacionalni tim.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević saopštio je širi spisak od 29 igrača koji će konkurisati za tim za Svetsko prvenstvo u Španiji.

Sasa-Djordjevic.jpg

"Ovo je širi spisak igrača za Španiju. Konačni sastav će zavisiti od forme igrača, njihovog zdravstvenog stanja i toka priprema. Sa većinom kandidata smo bili u direktnom kontaktu i tako ćemo nastaviti sve do 9. jula, kada počinju pripreme", rekao je Đorđević.

On je dodao i da se prate igre kandidata u završnicama nacionalnih prvenstava, kao i nastupi igrača u mlađim reprezentativnim selekcijama.

Na spisku su: Miloš Teodosić (CSKA Moskva), Stefan Marković (Banvit), Nemanja Nedović (Golden stejt), Vasilije Micić (Mega Vizura), Stefan Jović (Radnički Kragujevac), Nenad Miljenović (Mega Vizura), Milenko Tepić (Partizan), Stefan Peno (Barselona), Bogdan Bogdanović (Partizan), Nemanja Krstić (Mega Vizura) i Vladimir Micov (CSKA Moskva).

Tu su i Vladimir Lučić (Valensija), Nikola Kalinić (Radnički Kragujevac), Nemanja Dangubić (Mega Vizura), Nemanja Bjelica (Fenerbahče), Novica Veličković (Mega Vizura), Zoran Erceg (Galatasaraj), Duško Savanović (Efes), Stefan Birčević (Radnički Kragujevac), Luka Mitrović (Crvena zvezda), Milan Mačvan (Galatasaraj) i Nenad Krstić (CSKA Moskva).

Đorđević je pozvao i Ognjena Kuzmića (Golden stejt), Bobana Marjanovića (Crvena zvezda), Vladimira Štimca (Unikaha), Dejana Kravića (Teksas Tek), Nikolu Milutinova (Partizan), Raška Katića (Crvena zvezda) i Miroslava Raduljicu (Milvoki).

Svetsko prvenstvo u Španiji održaće se od 30. avgusta do 14. septembra.


RTS
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Rakoč potpredsednik: Velika čast
IZVOR. B92, BETA | ĐN
Novi potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije (KS S) Igor Rakočević rekao je u subotu u Nišu da mu je velika čast što je izabran na tu funkciju.


157165634554e886de04408562501868_640x370.jpg

Starsportphoto

Rakočević je dodao da će učiniti sve kako bi što bolje zamenio svog prethodnika Dejana Bodirogu.

"Sve je ovo za mene jedna velika tranzicija, do juče sam bio košarkaš i sve što je bilo vezano za moje aktivnosti, bilo je na terenu. Sada se stvari menjaju. Mogu samo da kažem da sam mnogo privilegovan i počastovan što sam postao deo košarkaške porodice i van terena", rekao je Rakočević novinarima u Nišu.

U Nišu, gde je u toku završni turnir Kupa Radivoja Koraća, u subotu je održana Izborna skupština Košarkaškog saveza Srbije. Za predsednika je ponovo izabran Dragan Đilas, dok su za potpredsednike izabrani Igor Rakočević, Dejan Tomašević, Ana Joković i Andrija Kleut.

"Ovo je velika odgovornost i čast za mene. Košarka je brend broj jedan što se sporta tiče u našoj zemlji, a ja ću uložiti maksimalne napore, energiju, iskustvo i poštenje da radim ovaj posao na najbolji mogući način", kazao je Rakočević.

On će u Savezu biti zadužen za mušku košarku, a na toj funkciji je zamenio Dejana Bodirogu, koji je član borda Međunarodne košarkaške federacije Evropa (FIBA).

"To je još jedna velika čast za mene - nastaviti posao koji je započeo velikan i legenda kao što je Dejan Bodiroga. Mnogo je pomogao u prethodne četiri godine razvoju naše košarke i nadam se da ću moći bar deo onoga što je on uradio da nastavim u narednom periodu", dodao je bivši košarkaš Crvene zvezde.

On je dodao da je Dragan Djilas mnogo doprineo razvoju KS S i da mu je drago što je "uskočio" u takav tim ljudi. Rakočević je nedavno izjavio da će učiniti sve da pomiri Crvenu zvezdu i Partizan.

"Moja funkcija nije toliko vezana za klubove i takmičenja, već za mlađe selekcije, da budem na raspolaganju i A selekciji i (selektoru Aleksandru) Saletu Đorđeviću, koji je našoj reprezentativnoj košarci vratio stari sjaj. Biće razgovora sa ljudima iz Zvezde i Partizana i svima je u interesu da zdrava atmosfera vlada na utakmicama", kazao je on.

Bivši reprezentativac na kraju istakao da je najvažnije da se reprezentacija plasira na Olimpijske igre 2016.

"Mi iz KS S učinićemo sve da obezbedimo što lakši put do toga. Veoma sam srećan što je Đorđević došao na mesto selektora, dao sam mu veliku podršku još kad je potpisao i nadam se da će sa nama ostati dugo i da će imati dosta uspeha", zaključio je Rakočević.
 
Učlanjen(a)
12.09.2019
Poruka
3
Ja sam za angazovanje Milojevica, ako vec Djordjevic ide. Nikako Kokoskov, koji nam je potpisao srebro na EP.
 
Natrag
Top