Ovde se vec danima, mesecima, i godinama konstantno pokusava napraviti jedna opsta zamena teze, i osporiti nesto sto prihvataju i sami Pravoslavni i Rimokatolicki zvanicnici, a sto su ciste biblijske, istorijske, i arheoloske cinjenice, u zavisnosti o cemu se radi.
O čemu se radi? O križu na kojem je umro naš Spasitelj, križ za kojeg ti tvrdiš da ima porijeklo u poganskoj religiji i tom nekom Tamuzu?
Gdje to piše u Bibliji? Hajde, zar tebi nije
jedino mjerilo Sola Scriptura?
A ovi ovde veliki navodni Pravoslavci i Katolici se svojom zamenom teze svesno bore protiv tih svojih crkava, protiv onoga sta one veruju, protiv njihovih stavova, uverenja...itd.
Čekaj, tko se bori protiv svojih crkava? Slap i Darth Shone ti samo pokazuju da si u zabludi. Mene ne zanima ovo o čemu vi diskutirate, ali itekako me pogađa tvoj/vaš odnos prema križu. I ne samo na ovoj temi, vi pišete prezrivo o križu, nemate poštovanja ni pobožnosti, već ga izrugujete.
Kakvi su to vernici svojih crkava a pisu suprotno od onoga sto njihove crkve uce, i protiv njihovih stavova.
To je cista ludost.
Čista ludost je to što ti zaključuješ tako.
Oni nisu ništa napisali protiv učenja (stavova i običaja) Crkve, naprotiv, brane ih.
Katolicka crkva na primer ima ekumenski stav o nenapadanju drugih crkava, i stav da i druge crkve ucestvuju u spasenju i da preko njih radi Sveti Duh, a ovi ovde pripadnici Katolicke crkve napadaju sve oko sebe, i ne samo da napadaju, nego iznose takve prljave lazi, i pripisuju drugima da nesto veruju iako ti koje napadaju nikada nisu u to verovali, kao sto cini i ovaj DarthShone, izmisljajuci takve prljave gadosti.
Hej, brate! Tu sam te čekala.
Tebi je važan ekumenizam?
Nije. Koliko puta si napisao da će na kraju doći do ujedinjenja kršćana i da će svi zajedno biti jedan veliki
OTPAD? Znači, očekuješ da te, unatoć tome, tretiramo kao brata? O. K.
Ja hoću, ali ću ti i reći sve što mislim da krivo radiš.
Ja im postavim nesto tako ocigledno sa fotografijama o poreklu krsta, i da on ima svoje pocetno poreklo u Vavilonu, pa kasnije da su ga usvojili svi narodi kao simbol svojih Bogova koji takodje imaju poreklo u Vavilonu, a oni teraju svoju pricu da navodno nikakvi dokazi nisu dati.
Da, ti si postavio fotografije, crteže, nečija uvjerenja itd. Dobro, ali, što ti hoćeš s time dokazati?
Obezvrijediti Kristov križ jer je, po tvom mišljenju, znak križa bio prisutan i u prethodnim religijama? Ili želiš pokazati kako je
Crkva (od vremena cara Konstantina) nametnula kršćanima simbol križa? Ili nešto treće?
'Ajde, reci mi da li si ikad bio zaljubljen? Ako jesi, onda ćeš znati ono što
svaka osoba koja ljubi iskusi, da sve što dovodi u vezu s ljubljenom osobom-srcu je drago. I vrijedno poštovanja.
I koliko više to treba biti križ našeg Gospodina!
Ne obožavamo mučilo na kojem je umro Isus...na drugom mjestu je netko (valjda onaj Zaokret) rekao da nitko pametan ne obožava npr. nož koim je ubijen njegov otac. Naravno,
nitko pametan. Zar je tko od ljudi uskrsnuo po oruđu s kojim je ubijen? Gluposti, ljudi obožavaju sve i svašta, ali sigurno ne predmete po kojima je nekome oduzet život.
Samo križ našega Gospodina zavrijeđuje štovanje, jer po njemu nam je došlo spasenje.
I ako ne možeš ovo shvatiti, Laodikeja, bolje ti je da ne kažeš ništa.