Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
E,oko linkova ti moje suze ne mogu pomoci,ali nacice se vec neka dobra dusa,sigurna sam u to.Ako nesto mogu da kazem o ovom forumu ,to je da su ljudi vrlo predusretljivi.
Interesantni su ti dijalekti. Kada sam svojevremeno počeo da se družim sa sada jednim od najboljih prijatelja, Užičaninom, trebalo je neko vreme da prođe da se naviknem na njegov govor kao što je i njemu trebalo da se prilagodi meni. Ali najsmešnije mi je bilo kad kaže da Čačani i Pože...(kako se uopšte zovu stanovnici Požege) imaju seljački naglasak
reci još jednom ovu poslednju rečenicui meni je nekad smešno kako se u mom kraju priča ima nas raznih, ali Kraljevčani su mi najbolji :yea: uvek smo se raspravljali kako se kaže palačinka, oni nekako zbrze kao Čačani, zato sam joj promenila rod pa je sada palačinak
kaže se Požežani
Izvini summer, kao što rekoh, tako sam čuo, neću više da širim dezinformacije o Požežanima
Meni su Užičani tj Užičanke najbolje, nekako mi je zanimljivije kad se žensko izražava na...taj način
Ja se ne vadim,stvarno tako mislim, a osecam da vi bas ne cenite taj juzni dijalekat. Za sve one kojima je smešno,interesantno itd.
1.Ega gi vrne. ( Valjda će da vrati nešto)
2.Mora motorče da popraljam zbog navadjuvanje. (Moram motor da popravljam zbog navodnjavanja)
3. Koj gi mica tija džci. ( to je vic o leskovčanima koji su pošli da prodaju papriku)
Sinoćke,sinućke te vido Zone,lele Zone
Gde se,gde se premenjuvaš zone,lele Zone
Gde, kazuj gde,gde samuješ more
Neću ti lažem bre, kolko te iskam bre......:blum3
YouTube - Zona Zamfirova