Član
- Učlanjen(a)
- 03.01.2011
- Poruka
- 1.573
Tako je...
(1. pitanje)
VERUJEM STVORITELJU NA REČ...
Gen 1:1 U početku stvori Bog nebo i zemlju.
...
Gen 1:31 Tada pogleda Bog sve što je stvorio, i gle, dobro beše veoma. I bi veče i bi jutro, dan šesti.
Gen 2:1 Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova.
Gen 2:2 I svrši Bog do sedmog dana dela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svih dela svojih, koja učini;
Gen 2:3 I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svih dela svojih, koja učini;
Gen 2:4 To je postanje neba i zemlje, kad postaše, kad Gospod Bog stvori zemlju i nebo,
(2. pitanje)
Hristova genealogija (Rodoslovlje)
U pitanju su dva različita genealoška stabla, jedno je po krvnom srodstvu (od Marije) a drugo je od Josifa...
Matej piše Jevrejima (i navodi stablo Josifa), jer je to Jevrejima bilo bitno (muška loza)
A Luka daje izveštaj od Marije sve do Adama! (Hristovo pravo genetsko stablo)
Pogledajte u čemu se razlikuju ova dva rodoslovlja:
Genealogy of Jesus - Wikipedia, the free encyclopedia
(3. pitanje)
Num 23:19 Bog nije čovek da laže, ni sin čovečji da se pokaje. Šta kaže neće li učiniti, i šta reče neće li izvršiti?
(4. konstatacija) laž ili istina...
Božja reč nam svima pokazuje...
Naše poreklo (STVORITELJ neba (svemira) i zemlje je stvorio i nas ljude - čoveka - muško i žensko)
Razlog raspadanja i smrti (slobodan izbor stvorenja da se odvoji od STVORITELJA)
Jedini način na koji se možemo vratiti u nebesku porodicu (prihvatajem Božjeg dara - Isusa Hrista)
Vi možete OSPORAVATI Božju reč...
ali tim izborom nećete naći sreću u životu!
(niti će grešnici dobro proći u ovom životu, niti će dobro proći na sudu Božjem)
Ecc 8:11 Što nema odmah osude za zlo delo, zato srce sinova ljudskih kipi u njima da čine zlo.
Ecc 8:12 Neka grešnik sto puta čini zlo i odgađa mu se, ja ipak znam da će biti dobro onima koji se boje Boga, koji se boje lica njegova.
Ecc 8:13 A bezbožniku neće biti dobro, niti će mu se produžiti dani, nego će biti kao sen onome koji se ne boji lica Božijeg.
E, vidis, ja vjerujem sasvim Bogu a ne sasvim Bibliji.
Isus na kraju Jevandjelja kaze: ne mogu vam sve reci jer ne mozete nositi!
Nije tacno da su nebesa i zemlja stvoreni za 6 dana! Tu ti ne pomaze nikava molitva.
2.
Nije tacno (to je podvala takozvanih svetih otaca!) da je jedno rodoslovlje Marijino a drugo Josipovo.
Otvrfi oci i gledaj:
Luka kaze: Isus sin Bozji i Adamov.
Isus je bio kako se drzalo sin Josipov , sin Helijev, Matatov..... Luka 3:23-24
Matej kaze: Rodoslovlje Isusa Krista, sina Davidova, sina Abrahamova: (Matej 1:1).... Matan rodi Jakova, Jakov rodi Josipa muza Marije koja rodi Isuusa (Matej 1:15,16).
U obadva rodoslovlja je Isus sin josipov, s tim da Matej spominje i neku zenu Mariju koja ga je rodila!
Strasno je kako ljudi nastoje da izbjegnu ono sto je pogresnop i bogohulno zapisano a to pripisuju Bogu bez imalo ustezanja!
Katastrofa!
Meni nikakvbe vikipedije pape ili sveci iz apostolskog roda ne mogu slagati da je Marija opcila s Josipom i da je ono sto rodila cedo njenog nemorala!
Ja vjerujem da je rodila djevica Marija, da je nije prije toga takla muska ruka niti je oplodjena ljudskim sjemenom! Dakle: Isus ne pripada ni jednom ljudskom muskarcu ili plemenu!
Umjesto tvoga lamentiranja o spasu ili nespasu, znaj da spas ne lezi u lazima i obmanama, ma koliko namjere bile pozitivne.