Reci ti kada se pomolis Bogu da li su nebesa i zemlja nacinjeni za 6 dana.
Reci kada se pomolis Bogu da li su rodoslovlja Isusova jednaka i da li ih uopce ima?
Reci ti, kada se pomolis Bogu da li ti je Isus rekao da imas vise od haljine i sandala 8na drugom mjestu haljine, sandakla i stapa)?
Reci ti da li Bog ne zna ili laze, kada se pomolis Bogu.
Vidis, ja se ne moram moliti da bih sâm sebe ubijedio da je laz istinita.
Ja sam Bogu zahvalan sto mi je dao razum, zahvalan sam Mu sto je dao Upute ljudima i sto je mene nacinio vjernikom.
Tako je...
(1. pitanje)
VERUJEM STVORITELJU NA REČ...
Gen 1:1 U početku
stvori Bog nebo i zemlju.
...
Gen 1:31 Tada pogleda Bog sve što je stvorio, i gle, dobro beše veoma. I bi veče i bi jutro, dan šesti.
Gen 2:1 Tako se
dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova.
Gen 2:2 I svrši Bog do sedmog dana dela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svih dela svojih, koja učini;
Gen 2:3 I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svih dela svojih, koja učini;
Gen 2:4
To je postanje neba i zemlje, kad postaše,
kad Gospod Bog stvori zemlju i nebo,
(2. pitanje)
Hristova genealogija (Rodoslovlje)
U pitanju su dva različita genealoška stabla, jedno je po krvnom srodstvu (od Marije) a drugo je od Josifa...
Matej piše Jevrejima (i navodi stablo Josifa), jer je to Jevrejima bilo bitno (muška loza)
A Luka daje izveštaj od Marije sve do Adama! (Hristovo pravo genetsko stablo)
Pogledajte u čemu se razlikuju ova dva rodoslovlja:
Genealogy of Jesus - Wikipedia, the free encyclopedia
(3. pitanje)
Num 23:19
Bog nije čovek da laže, ni sin čovečji da se pokaje. Šta kaže neće li učiniti, i šta reče neće li izvršiti?
(4. konstatacija) laž ili istina...
Božja reč nam svima pokazuje...
Naše poreklo (STVORITELJ neba (svemira) i zemlje je stvorio i nas ljude - čoveka - muško i žensko)
Razlog raspadanja i smrti (slobodan izbor stvorenja da se odvoji od STVORITELJA)
Jedini način na koji se možemo vratiti u nebesku porodicu (prihvatajem Božjeg dara - Isusa Hrista)
Vi možete OSPORAVATI Božju reč...
ali tim izborom nećete naći sreću u životu!
(niti će grešnici dobro proći u ovom životu, niti će dobro proći na sudu Božjem)
Ecc 8:11 Što nema odmah osude za zlo delo, zato srce sinova ljudskih kipi u njima da čine zlo.
Ecc 8:12 Neka grešnik sto puta čini zlo i odgađa mu se, ja ipak znam da će biti dobro onima koji se boje Boga, koji se boje lica njegova.
Ecc 8:13 A bezbožniku neće biti dobro, niti će mu se produžiti dani, nego će biti kao sen onome koji se ne boji lica Božijeg.