@ragi, ja sam skoro upgrade radio na jednom starom Samsungu R540, ali pošto mi nije bila frka ja sam CPU, RAM i ODD rack za HDD kupio na Aliexpressu za smešne pare, sve je izašlo 850 dinara, odnosno oko 7 evra, stiglo je sve za nekih mesec dana, samo sam ovde kupio nov SSD Patriot od 128GB za 15 evra , jer je na aliexpressu mačka u džaku SSD.
Procesor i5-560M, RAM 4GB 1066mhz i rack za hdd 12.5mm u koji sam ubacio HDD umesto DVD-a jer mi ne treba, sada ima 6GB RAM-a (imao je 3GB), SSD je otišao ceo za sistem, a njegov HDD od 500GB za podatke, razliku sam već primetio kad sam zamenio CPU i dodao RAM, SSD je doprineo da se sistem brže podiže, i brže otvara programe, ali ništa posebno u odnosu na HDD, na Windows 11 pro bez modovanja sistema, lap top je oživeo.
Napiši tačan model laptopa da vidimo da li može upgrade CPU-a i koji bi mogao da se ubaci umesto tog sada, znači ovaj upgrade sa aliexpressa je najjeftinije rešenje, lap naravno koristiš na tom lite win 10 dok ne stignu komponente, bio sam skeptik kako će to u praksi raditi, ali 7 evra je smešan rizik, bukvalno kao espreso sa ortacima u kafiću.