Koji je Bolji Proc. i5-750 vs. AMD 965 BE

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.393
Sta mislite koji od ovih je bolji i zasto, cuo sam mnoge gluposti, ali mi treba ozbiljan odgovor(praktican), bio sam na raznim forumima i prednost je data uglavnom Intel-u i5-750.
AMD-ovi poklonici kazu da to nije tacno.
Ako ima neko neutralan po tom pitanju, neka da komentar?

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.393
crysis nisi rekao razlog, to "amd definitivno", ne znaci nista, pojasni nam malo?

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
brzi od intela u puno majnem radnom taktu, trosi manje struje,znaci manje se grije. i sto je jos vaznije jeftiniji je.

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.393
bas cudno brate, ja kako znam oba procesora rade na skoro istim naponima, ali je razlika u potrosnji i5-750 95W, AMD 965 BE 140W, sa revizijom C3 koju je AMD uradio smamjili su potrosnju na 125W, ali ko je kupio novu rev?
Sto se cene tice razlika je najvise 20 Eur, po sadasnjim cenama?
Ne branim Intel samo mislim da si pobrkao u vezi potrosnje.

__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.354
Ja ostajem pri Intelu nekako mu vise vjerujem mozda zato sto nisam koristio AMD

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.393
i ja se slazem s tobom Mihajlo 90, ali da vidimo kako ce teci odziv na temu, nema bas mnogo zainteresovanih, s obzirom da su ove proce trenutno best buy za sve namene u dobroj srednjoj kategoriji.

Član
Učlanjen(a)
01.09.2009
Poruka
482
Prelistaj arhivu Sveta kompjutera od nove godine na ovamo i videćeš neke interesantne stvari...Drugo,da sam krenuo da pazarim,ne bih se dvoumio hoću li posegnuti za najboljim procom koga AMD ima ,ili za "uštrojenim" Intelom.Uostalom,možda ti ovo pomogne da se odlučiš (lična iskustva stranaca,naročito onih koji još uvek cene pojam "najbolje kupovine",nije zgoreg uzeti u obzir - manje su razmaženi od nas) :

HTML:
http://www.newegg.com/Store/Category.aspx?Category=34&name=CPUs-Processors

Da skratim - AMD je trostruki pobednik po glasovima ljudi koji su ga pazarili...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.393
Kako sam video u njihovoj arhivi, od aprila `09 do aprila `10, iskljucivo se pisalo o AMD-u, Intel-ovih proca je bilo samo tri i7-920,i7-870 i i5-750, ali sve ukratko vise marketinski(negativno) i po koji drugi modeli iz i3 i i5 serije, dok je za AMD naj opsirnije pisano.
Tako da oni vise plasiraju AMD-a, a trazio sam ipak nesto realnije odgovore i za jedan i za drugi proc.
Zapadnjaci zive od marketinga, nije to mnogo ni merodavno, ali u redu, sta da se radi.

Član
Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
100
ja mislim AMD-ov jer kao sto je crysis reko brzi i slabije se greje ja sam svoj overklokovao sa 1,40GHz na 1,80GHz i radi extra a temperatura ne prolazi 30stepeni.ja ti preporucujem AMD a i jeftiniji su.

Natrag