Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Posle jedno 5-tog puta kada sam dobio onu porukui tipa "nemate dovoljno memorije na uredjaju" i posle nebrojeno mnogo pokušaja da probam na razne načine da se ove greške oslobodim, a tu spada čišćenje telefona, čišćenje keš memorije, brisanje podataka aplikacije,prebacivanje programa na Sd karucu, vraćanje na Factory reset, Hard reset telefona sa wipe-ovanjem cash particije, znači sve što većina zna da uradi i predloži, shvatio sam da ova rešenja samo na neko vreme otklone problem, ali ne i trajno.
Pre ili kasnije "bagovanje" će početi, a to zavisi samo kako koristite telefon i koliko aplikacija imate instalirano. Rešio sam da ovo izguglam i da vidim kakve su mi mogućnosti .Shvatio sam da je problem u samom Androidu i to u načinu na koji on raspolaže memorijom. Jako brzo je napuni i onda dolazi do ovih problema. Ovo je možda manje vidljivije na novijim uredjajima sa novijim andriodom, a li za urdjae sa 1GB rama i sa Andriodom manjim od Lolipop-a, ovaj problem će se javiti bar u nekom obliku.
Onda sam rešio da ću ili da nateram Android da radi ili ću ga baciti i preći na iPhone za koji nemam para.
Posle par dana istraživanja našao sam postupak koji koji mi savršeno funkcioniše, a i mojim prijateljima kojima sam ovo odradio sve šljaka savršeno, evo sada će skoro 5 meseci. Nema nikakvih grešaka, nema bagovanja, aplikacije se otvaraju momentalno, nema onoga "aplikacija XXXXXXXX je prestala sa radom" i razne druge greške i gluposti koje su mi se ranije javljale.
Rešenje koje sam našao zahteva napredniji nivo znanja da bi se koristio, odnosno da se razume šta se radi.
Ukratko kako ide
- telefon se bekapuje i iskljiči i vadi se baterija i SD kartica
- zatim se SD kartica formatira na dve PRIMARNE particije jedna FAT32 a druga Ext3 (na kompjuteru sam radio, a onaj ko zna može ovo da uradi i na samom telefonu bez da ga isključuje i vadi bateriju) Ext3 particija je potrebna za program Link2SD
- vrati se SD karica u telefon
- Hard reset telefona sa wipe cash partition
- ulazak u setting telefona i podešavanje (izabere se da primarna memorija bude SD kartica)
- instalacija Link2sd app i podešavanje
- vraćanje bekupa
postupak traje dosta dugo sigurno sat vremena, ako ne i duže zbog bekapa
U čemu je ovde "štos". Aplikacija Link2SD ustvari "vara" telefon da pomisli da mu je interna memorija sada interna memorija telefona+memorija SD kartice. I onda svaki Andriod radi fantastično.
Svakako da bi ste ovo sve napravili uslov je da telefon mora da bude pravilno rutovan.
Postavio sam i sliku kako mi izgleda sada meorija na telefonu, a imam instalirano preko 100 aplikacija, uključujuči i igre za klinca, kao što su Angry birds i ostalo, koje zauzimaju najviše prostora. Sami uporedite sa podacima na vašem telefonu. Inače ovaj moj telefon ima "samo" 1 GB ram memorije i SD karticu od 4GB i radi na Android 4.1 jelly Bean. Znači ništa posebno od telefona, ali posle ovoga što sam odradio radi fantastično evo već 5 meseci, bez ikakvih bagova ili bio čega drugog.
Probao sam i ext3 i ext 4, neće. Samo još nisam probao ext2
EDIT: Neće ni ext2
Da, obe su primarne.Mozda treba proveriti da li su particije (fat32 i ext2/ext4) prilikom formiranja izabrane da budu primarne,
koliko se secam to je obavezno.
https://www.youtube.com/watch?v=v7-toPSPFdg
Da, obe su primarne.
Ma sve sam "ponovio" kao na A328. Jedino što ja vidim kao problem je Android 2.2.3 na Alcatel-u. Bojim se da on i Link2SD ne sarađuju baš najbolje.