Ne koristim previse programa za odrzavanje sistema zato sto ne verujem da su svi ti programi korisni, ne verujem svemu sto pise na internetu. A nije ni dobro koristiti previse tih programa.
Ono sto ja koristim je:
Ccleaner - Najlaksi je za koriscenje, pocisti sve sto je nepotrebno i navikao sam na njega. Mozda postoje programi koji mogu vise da pociste, ali neki od tih programa izbrisu i ono sto ne treba. Za sad ostajem na njemu dok ne nadjem bolji alat.
Smart defrag 4 - Alatka za defragmentaciju koja najbolje radi na 64 bit sistemima, bar je kod mene tako. Dosta brzo defragmentuje, ima dosta opcija i jednostavan je interfejs.
Geek uninstaller - Lako se koristi, jednostavan inerfejs. I za razliku od drugih uninstaller-a koje sam koristio on radi bez problema. Mane koje ima su manjak opcija kao sto je deinstaliranje vise programa odjednom, kreiranje backup-a ili restore point-a i koliko sam primetio ne ocisti sve ostatke od programa.
Norton antivirus - Otac mi je kupio ovaj antivirus. Dobar je, ali nisam nesto preterano zadovoljan.
Malwarebytes - Koristim besplatnu verziju povremeno. Dosta dobar alatka za uklanjanje virusa.
NirSoft - Program koji u sebi sadrzi 180 korisnih portable programa. Mada mislim da je to samo za napredne korisnike racunara.
Programi za ciscenje i defragmentaciju registra ne koristim jer ja ne volim da cackam registre. Programe za ubrzavanje interneta ne koristim jer mislim da je to glupost, ne verujem da postoji nacin da ubrzas internet.
To je to sto ja koristim, preporucite mi neki program za odrzavanje sistema koji su provereno dobri.