Koja je crkva, crkva Hristova?

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Marko, možemo pokušati da prevaziđemo svakojake ljudskim delima nastale razlike u tradiciji, možemo sve to, i uz Božiju pomoć doći do istine. Jer Hrišćanstvo, kako god da ga posmtramo nije Religija, ono je OSTVARENJE RELIGIJE, i od nas ne traži puka osećanja, nego i razum.

Darth, potpuno se slazem sa tobom. Osecanja nisu merilo poznavanja istine, zaista potrebno je koristiti razum da bismo mogli napraviti pravilan izbor i razumeti sta je istina.

Isus nije svoje učenike upućivao na Bibliju, jer ista je tek trebala da se KANONIZUJE. Njegovi su učenici, apostoli imali i taj zadatak. [/QUOTE]

Zao mi je Darth, ali ja ne mislim da je tako.
Zbirka knjiga Staroga zaveta oformljena je u 5. veku p.n.e. U 2. veku p.n.e. prevedana je na Grcki jezik. Tako da je Stari zavet postojao u Hristovo vreme. Prvi hriscani koristili su taj Stari zavet u prvim vekovima.

Evo prilazem ti zbrku knjiga Staroga zaveta na jevrejskom
Хебрејски канон
Главни чланак: Танах

Стари завет Библије се на хебрејском зове Танах. Године 424. п. н. е. Јевреји усвајају следећих тридесет и пет књига Танакха, подељених у три целине:

Закон (хеб. Тора) чине следеће књиге:

Пророци (хеб. Невиим) чине следећу скупину књига:

Списи (хеб. Кетувим) чине следећу скупину књига:

Vidi, kad Isus poziva ljude na Sveto pismo, to se odnosi na Stari zavet koji je u Hristovo vreme postojao, Nije to samo Tora, nego je tu cela zbirka Starog zaveta.

Dakle, Isus jeste upucivao ljude na Pismo: "Pregledajte Pisma..." Jovan5,39.

"Oni imaju zakon i proroke, neka njih slusaju." Luka 16,29.

A Njegovi ucenisi su nastavili isto: "Imamo najpouzdaniju Prorocku rec i dobro je sto pazite na nju kao na videlo koje svetli u tamnomemest." 2. Petrova 1,19.

Vidis da je to bilo mnogo pre hriscanskog kanona. Vidis da niko ljude ne poziva da slede vodje Crkve, nego da slede nadahnute spise proroka i apostola.

Možda ćeš ti ili neko drugi da se poziva na Toru, ali ni tu ISUS nije upućivao svoje učenike. Jer da jeste ne bi ON lično Pavlu dozvolio da akolitima i katekumenima izvan Judaizma ukida odredbe Mojsijevog zakona.[/QUOTE]

Pa nije samo Pavle ukidao starozavetne obrede, to je Isus ucinio pre Pavla. Namesto Pashe uspostavio je Euharistiju. Ali ni Hristo ni apostoli nisu ukidali Bozji zakon, a starozavetne obrede jesu.

Ne bi pozivao na "Ljubi bližnjeg svog" nego bi insistirao i na "oko za oko", ne bi govorio o licemerju Farizeja. Nije ni jednom od učenika UZNOSEĆI SE NA NEBO; rekao PREPISUJTE TORU I NOSITE JE SA SOBOM.[/QUOTE]

Darth, u pravu si Isus nikad nikoga nije ucio da nosi Toru, ali jeste ucio ljude da Postuju Pisma, a to je ceo Stari zavet. Dath, zasto neprestano ponavlja naziv Toru, kad je Isus stalno govorio o celom Starom zavetu koji je postojao u njegovo vreme?

Drugo, to sto je isus rekao Jevrejima: "Ljubi bliznjega svojega." za njih nije bilo nista novao.

Zar ti ne znas da to pise i o Tori? "Ne buidi osvetljiv i ne nosi srdnnje na sinove narod svojega, LJUBI BLIZNJEGA SVOJEGA KAO SEBE SAMOGA."3. Mojsijeva 19,18.
Cak je to ponovljeno i za stranca, dosljaka: "LJUBI GA KAO SEBE SAMOG." 3. Mojsijeva 19,34.

Nisu Jevrejima nedostajala uputstva, nego im je nedostajalo da ta uputstva sprovedu u zivot.

Nego im je rekao: "IDITE I NAČINITE SVE NARODE SVETA MOJIM UČENICIMA, KRSTEĆI IH U IME OCA; SINA I DUHA SVETOGA" JER On je REČ, a ne mrtva slova na papirusu, pergamentu ili glinenim tablicama. On je UČITELJ, a ne Tora. ON je REČ koju oni koji pismo poznavaše do u poslednje slovo i verovaše u njega, ne prepoznaše i odbaciše je.[/QUOTE]

Darth, a zasto si izostavio i ovo: "Uceci ih da sve DRZE sto sam vam zapovedio." Matej 28,20.

Prema tvojoj izjavi izgelda kao da je Hristos bio protiv Svetog pisma, a nije, nego On je neprestano upucivao ljude upravo da slede Pismo.

JER On je REČ, a ne mrtva slova na papirusu, pergamentu ili glinenim tablicama.

Darth, slazem se da je Hristos vazniji od slova, jer On je nas jedini Spasitelj.
Slazem se i sa tim da slova nisu znacajna, ali ono sto ona prenose, to jeste veoma vazno.

Nisu toliko vazna slova DEKALOGA, ali, ipak je savrseni Bog naso za shodno da svoj zakon koji je usmeno objavio i napise na kamenim plocama. Prema tome slova nisu vazna, ali je dragocebno ono sto ona prenose.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Biblija je rekla koja crkva je Hristova. Vidljiva ona koja uči istinu, nevidljiva ona u toj i u drugim gdje ima vjernih.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
NIje crkva postojala samo 2000 godina. Ona je postojala od pada čovjeka u grijeh. A za instituaciju hrišćanske vidite šta proriče Sveto pismo, da će kao što je jevrejska crkva doživjela otpad kada su na Mojsijevu stolicu sjeli književnici i fariseji, da će isto tako i rana hrišćanska crkva doživjeti otpad kada na njen presto bude sio bezakonik (papa), sveštenici iz obje tradicionalne crkve:

"Da vas niko ne prevari nikakvim načinom; jer neće doći (Hristos) dok ne dođe najpre otpad, i ne pokaže se čovek bezakonja, sin pogibli, koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje, tako da će on sesti u crkvi Božjoj kao Bog pokazujući sebe da je Bog." (2. Solunjanima 2,3-4)

"Jer ja ovo znam da će po odlasku mome ući među vas teški vuci koji neće štedeti stada; I između vas samih postaće ljudi koji će govoriti izvrnutu nauku da odvraćaju učenike za sobom." (Dela 20,29-31)

Sjeme čovječije je prorečeno da će iz njega izaći Mesija.

Nigdje se ne govori o Mariji u Starom zavjetu, jer ona nije bitna, već se govori o Izrailju koji je tada predstavljao crkvu i zato su proročastva ovako ukazivala na Mesiju:

"U semenu tvom blagosloviće se svi narodi na zemlji," (1.Mojsijeva 26,4)

Tu se govori o pravoj crkvi (jer se crkva predstavlja ženom koja je iznedrila Hrista) jer je crkva bila progonjena u vreme srednjeg vijeka upravo od katoličanstva i pravoslavlja (dan za godinu je 1360 godina).

A otpala crkva je isto žena, ali žena bludnica koja bludniči sa carevima zemaljskim (jer katolička crkva nema duhovnu moć, pa se oslanja na političku moć, kao i PC):

"A žena pobeže u pustinju gde imaše mesto pripravljeno od Boga, da se onamo hrani hiljadu i dvesta i šezdeset dana. ... I kad vide aždaha da zbačena bi na zemlju, gonjaše ženu koja rodi muško. I ženi dana biše dva krila orla velikog da leti u pustinju na svoje mesto, gde će se hraniti vreme i vremena i po vremena, sakrivena od lica zmijinog. I ispusti zmija za ženom iz usta svojih vodu kao reku, da je utopi u reci.
I pomože zemlja ženi, i otvori zemlja usta svoja, i proždre reku koju ispusti zmija iz usta svojih. I razgnevi se zmija na ženu, i otide da se pobije sa ostalim semenom njenim, koje drži zapovesti Božije i ima svedočanstvo Isusa Hrista."
(Otkrivenje 12,6.13-17)

Pojam vode koja sotona vodi protiv prave crkve (žene) jeste pojam naroda koji otpala crkva (kurva) huška protiv pravih vjernika:

"I reče mi: Vode, što si video, gde sedi kurva, ono su ljudi i narodi, i plemena i jezici." (Otkrivenje 17,15)

Tako da je jasno ko je šta ispunio, ko se oslanja na moć careva, a ko na Hrista.

Ko brani Zakon i moral, a ko ga napada.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
"Da vas niko ne prevari nikakvim načinom; jer neće doći (Hristos) dok ne dođe najpre otpad, i ne pokaže se čovek bezakonja, sin pogibli, koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje, tako da će on sesti u crkvi Božjoj kao Bog pokazujući sebe da je Bog." (2. Solunjanima 2,3-4)
------------------------------------------------------------------------

Lutherovo samopokazivanje:

„Želim da moj nauk ne osuđuje nitko, ni od anđela. Jer, budući da sam siguran u njega, želim biti sudac i vama i anđelima, kao što kaže sv. Pavao, da tko ne prihvati moj nauk, neka nije blažen. Jer on je Božji, a ne moj; zato je moj (Lutherov) sud također Božji, a ne moj.“ (Wider den falsch genannten geistlichen Stand des Papstes und der Bischöfe, Index verborum, Martin Luther's German Writings, 1516-1525, Boston College 1999, Volume 10 / 2, str. 107.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Stvarnoslape, ja odbacijem svako nasilje, jer Hiristos ga nikad nigde nije primenjivao.
Joce sam ti spomenuo Bartomojesku noc i nasilje koje je vrseno u ono vreme.
Nisu ni svi protestanti bili mnogo bolji. Hugenoti su uzeli oruznje, navodno da se brane od napada, pa su i oni ubijali druge. Luter je cak predlozio ubijanje seljaka koji nisu prihvatili Refodmaciju.
Ni to se ne bi smelo pojaviti memdju hriscanima, a jos manje tolerisati.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Vidljiva je svakako HAC koja uči istinu, dok je nevidljiva u njoj i u drugim crkvama.

To su oni koji su iskreni koji imaju vjeru Isusovu i drže svih 10 zapov. ne 9,8,6,5,2 itd.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Ja nisam u niti jednoj COZ

Danas ne postoji niti jedna poznata COZ
koja je u 100% istini.

SVE skrenuše!

Čak i one COZ koje imaju 99% istine
i 1% LAŽI spadaju pod ono:
1% OTROVA u 99% zdrave hrane je OTROV!
===================================

Luka 18,8
Kažem vam, ustat će žurno nanjihovu obranu.
Ali kad Sin Čovječji dođe,
hoće li naći vjere na zemlji?

NEĆE - jer ih neće biti
svi SKRENUŠE

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Ja nisam u niti jednoj COZ

Danas ne postoji niti jedna poznata COZ
koja je u 100% istini.

SVE skrenuše!

Čak i one COZ koje imaju 99% istine
i 1% LAŽI spadaju pod ono:
1% OTROVA u 99% zdrave hrane je OTROV!
===================================

Luka 18,8
Kažem vam, ustat će žurno nanjihovu obranu.
Ali kad Sin Čovječji dođe,
hoće li naći vjere na zemlji?

NEĆE - jer ih neće biti
svi SKRENUŠE

PA JEDINO PIRAMIDA IA KULE TRAZARE OBJAVLJUJE "ISTIONU"

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
PA JEDINO PIRAMIDA IA KULE TRAZARE OBJAVLJUJE "ISTIONU"
KRIVO u naučavanju JS:

======================

Nespašenici će biti zauvijek uništeni

------------------------------------------------
Nespašenici neće biti uskrsnuti
-----------------------------------------

Ljudska duša prestaje postojati prilikom smrti

------------------------------------------------------------

Nema vječne muke za nespašenike

Samo 144.000 ide na nebo

------------------------------------

144.000 osoba uskrsavaju kao duhovna bića

-----------------------------------------------------------
Ostali spašenici uskrsavaju na drugi uskrs kao tjelesna bića
-------------------------------------------------------------------------------
Ti drugo uskrsli u tijelima ostaju na zemlji – ne idu na nebo
------------------------------------------------------------------------------

Unošenjem krvi u tijelo intravenozno krše se Božji zakoni

----------------------------------------------------------------------------

Držanje sabata vrijedilo je samo za Izraelce i prestalo je s Mojsijevim zakonom

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Isus je duhovno biće

----------------------------
Isus je Mihael
------------------
Isus je Logos
-----------------
Isus je mali bog
---------------------

Isus je SU stvoritelj
-------------------------
NE konzumacija Gospodnje Večere