Kao racionalni dokaz postojanja Boga mozemo videti u svemu stvorenom, u zakonitostima, i matematickoj savrsenosti, tako da niko ne mora da bude ateista ako to sam ne zeli.
Drugi dokaz je licno iskustvo sa Bogom koji se otkriva coveku koji trazi da mu se Bog otkrije i uveri ga u svoje postojanje.
Gospod sam upucuje na ovo u svojoj reci kada kaze:
Tada ćete me prizivati i ići ćete i molićete mi se, i uslišiću vas.
I tražićete me, i naći ćete me, kad me potražite svim srcem svojim.
I daću vam se da me nađete, govori Gospod" ( knjiga proroka Jeremije 29. 12 - 14 )
"Tada Pavle stade nasred Areopaga i reče: Atinjani, po svemu vidim da ste vrlo pobožni. 23 Prolazeći, naime, i posmatrajući vaše svetinje
našao sam i jedan žrtvenik na kojem je bilo napisano: >>Nepoznatom Bogu<<.
Što vi, dakle, ne poznavajući poštujete, to vam ja objavljujem.
Bog koji je stvorio svet i sve što je u njemu, kao gospodar neba i zemlje ne stanuje u rukotvorenim hramovima, niti prima službe od
ljudskih ruku - kao da ima potrebu za čim, pošto sam daje svima život, i dah, i sve.
On je takođe učinio da sav ljudski rod potiče od jednog čoveka i da se nastani po svoj zemlji, postavio je određena vremena i granice njihovog nastanjivanja, da traže Boga - ne bi li ga kako napipali i našli, pošto on nije tako daleko ni od jednog od nas.
Jer u njemu živimo, i mičemo se, i jesmo, kao što su i neki od vaših pesnika rekli: i mi smo njegov rod.
I pošto smo rod Božiji, ne treba da mislimo da je Božanstvo kao zlato ili srebro ili kamen, kao tvorevina ljudske umetnosti i zamisli.
Ne gledajući, dakle, na vremena neznanja Bog sada nalaže ljudima da se svi svuda pokaju, jer je on postavio dan u koji će po pravdi suditi celom svetu preko čoveka koga je odredio, pruživši svima pouzdanje time što ga je vaskrsao iz mrtvih. ( dela apostolska 17. 22 - 31 )
Naveo bih samo jos jednu liniju koju neki nazalost u pocetku svog istrazivanja koriste da bi dosli do odredjenih duhovnih spoznaja, a to je putem spiritistickih seansi, gde uz pomoc odredjenih tehnika stupaju u kontakt sa Duhovnom sferom, odnosno sa demonima koji se na takvim seansama javljaju coveku.
Spiritizam ili opstenje sa demonskim duhovima je u bibliji osudjeno kao prestup najgore vrste, i u bibliji je zapisan jedan dogadjaj, gde je Izrailjski car Saul poginuo zato sto je otisao kod vracare koja mu je putem spiritisticke seanse prizvala demonskog Duha, i zato je doziveo prokletstvo zapisano u sledecim recima:
"I tako pogibe Saul za bezakonje svoje, koje učini Gospodu što ne sluša reči Gospodnje i što traži da pita duh vračarski" ( 1 knjiga dnevnika 10. 13 - 14 )
Ovih iskustava u svetu je bilo mnogo, kako u proslosti tako i danas.
Na Joutube postoji jedan video snimak pod naslovom "MOJ PUT SVET NATPRIRODNIH SILA" svedocanstvo coveka po imenu Roze Morno, koji je kao mladic doziveo ova iskustva sa demonima, ali kasnije postao biblijski Hriscanin upoznavsi istinu zapisanu u Bozjoj reci.
Inace, kao i ovaj covek Roze Morno, i ja sam licno u pocetku svog traganja doziveo slicna iskustva licne komunikacije, i ma koliko to za mene licno predstavljalo dokaz u postojanje duhovnog sveta i bica koja u njemu deluju, smatram da ne treba ni u kom slucaju ici tom linijom spoznaje, jer to moze biti vrlo opasno u svakom pogledu.
Treba uvek poslusati ono sto kaze Gospod u svojoj reci, i krenuti tom Bozanskom linijom spoznaje, jer to je jedini sigurni put:
"Tražite Gospoda, dok se može naći; prizivajte Ga, dokle je blizu.
Neka bezbožnik ostavi svoj put i nepravednik misli svoje; i neka se vrati ka Gospodu, i smilovaću se na nj, i k Bogu našem, jer prašta mnogo.
Jer misli moje nisu vaše misli, niti su vaši putevi moji putevi, veli Gospod;
Nego koliko su nebesa više od zemlje, toliko su putevi moji viši od vaših puteva, i misli moje od vaših misli.
Jer kako pada dažd ili sneg s neba i ne vraća se onamo, nego natapa zemlju i učini da rađa i da se zeleni, da daje seme da se seje i hleb da se jede,
Tako će biti reč moja kad izađe iz mojih usta: neće se vratiti k meni prazna, nego će učiniti šta mi je drago, i srećno će svršiti na šta je pošaljem" ( knjiga proroka Isaije 55. 6 - 11 )