Šta je u skladu saBiblijom da onaj što odmori nedeljom prima žig zveri?
Kako normalan čovek može tako nešto izjaviti i još sebe vernikom nazvati??????
Vadiš moje reči iz konteksta.
Nedelja kao ustanova je uvedena iz mnogoboštva sa velikim otpadom i težnjom Lucifera sotone da izmeni učenje svete Božje reči i zakona i time onemogući ostvarenje Božjeg plana sopasenja.
U bibliji znak između Boga i njegovog naroda je poslušnost SVIM Božjim zapovestima
"I neka ove reči koje ti je zapovedam danasbudu u srcu tvom.
I često ih napominji sinovima svojim, i govori o njima kad sediš u kući svojoj i kad ideš putem, kad ležeš i kad ustaješ.
I veži ih sebi na ruku za znak, i neka ti budu kao počeonik među očima" ( 5 Mojsijeva 6. 6 - 8 )
Ako se napravi paralela između ovog teksta i onoga što otkrivenje govori o žigu zverinom, može se jasno videti da se žig zveri takođe stavlja na ruku i na čelo, što znači da je žig takođe tiče zakona ali ne Božjeg nego ljudskog
"I učini sve, male i velike, bogate i siromašne, slobodnjake i robove, te im dade žig na desnoj ruci njihovoj ili na čelima njihovim,
Da niko ne može ni kupiti ni prodati, osim ko ima žig, ili ime zveri, ili broj imena njenog" ( otkrivenje 13. 16 - 17 )
"ČOVEČE,Bog je praznik Pedesetnice daoda se drži kao i šest ostalih i taj praznik Slavko je UVEK padao u prvi dan tj.NEDELJU i tako sav Izrailj primi žig zveri a Bog je vama zver jer dade Svetog Duha i kaže da je govor u jezicima od satane a Pentakostna crkva da je satanin teren.
To je tebi Biblijski sklad?"
Mešaš pojmove.
Reč je o Božjem zakonu deset zapovesti i danu koji je Bog odredio da bude za odmor i sećanje na stvaranje, a to je Subota.
Bog nikada ni jednom zapovešću nije zapovedio da se nedelja poštuje kao sveti dan.
Osim toga, pečaćenje ili žigosanje u bibliji nemaju dodirne tačke i nisu vezani za praznik pedesetnicu ili pentakost, već u kontekstu biblije za poslušnost zapovestima - Božjim ili ljudskim.
Čuda nisu merilo da li je jedna crkva prava ili ne - već se ona prepoznaje po učenju i duhovnim rodovima koje proizilaze iz zajednice koju vernik ostvaruje sa Isusom Hristom - rastući u veri i poznanju Božje volje, u čemu se ostvaruje izgradnja karaktera i spremnost za ulazak u carstvo nebesko.
Današnja čuda govorenja jezika u pentakostalizmu - je čist teatralizam koji sotona čini da bi one koji traže crkveni teatar a ne samu biblijsku istinu - zaveo da pomisle kako je to prava crkva jer poseduje natprirodne manifestacije, ne ispitujući sam njihov izvor i ne moleći se Bogu da im on otkrije da li je nešto od Boga ili ne.
Takvi ljudi su spremni da žrtvuju samu istinu radi uzbuđenja koja će doživeti kroz prividna osećanja.
Sotona je u ovom pogledu pravi majstor delovanja, jer on najbolje deluje kroz ljudska osećanja, koristeći ljudsku subjektivnost i predhodno potisnuvši moć razuma trenutnim osećanjima - na taj način navodi čoveka da donosi zaključke da li je nešto ispravno ili ne.
Ma idi begaj.
Reci mi Mirko šta primaju bolesnici i hendikepirani koji ne rade ni jednim danom?
A to nedelja postaje žig tek na kraju a dotle polako mutira k tome jel tako Mirko?
Opasna neka nedelja pretvara se kao Božji dan a ispod čeka da pokaže vučju ćud....bolesno koliko i Jelena.
Pojam odmora je samo jedan aspekt zapovesti o Suboti.
Bog kaže
"SEĆAJ SE DANA OD ODMORA DA GA SVETKUJEŠ"
Dakle, u pitanju je svest o svetosti ovog dana, a odmor je samo elemenat koji iz ove svesnosti proizilazi, da čovek sa ovom svešću ostavlja svakodnevni posao, odlazi u hram i slavi Boga u Bogosluženju, molitvi i pesmi, ili kod svoje kuće, u prirodi..itd..
Nedelja ne mutira, i ona nikada nije bila Božji dan koji je on odabrao za bilo kakvu svetu upotrebu.
To je učinio sam čovek koji je naveden od samog sotone napravio izmenu u Božjem zakonu koju biblija ne odobrava.
Nedelja je samo običan dan u sedmici koja nema nikakvog posebnog značaja u odnosu na druge dane.
Subota je Božji odabrani dan - i kada svet zakonom pogazi ovu Božansku ustanovu na globalnom nivou, odnosno - kada podstaknut od antihrista uzdigne nedelju kao obavezu za ceo svet, tada će primiti žig otpada, jer se svesno samovoljno klanjaju antihristu i usvajaju ljudsku zapovest, a odriču Boga i njegovih zapovesti.
Nedelja će biti samo vidljivi znak onih okupljenih oko antihrišćanske koalicije između verskih i svetovnih vlasti koje će uzdignuti antihrista na čelo sveta i njegov zakon.
Za razliku od toga - poštovanje SVIH Božjih zapovesti će biti obeležje Božjeg naroda.
Uh,Slaviša ti si neki opasan izučavaoc Biblije...Jevrejima subota nije pečat kojima je data KAO ZNAK i ti to maximalno koristiš da bi pokazao kako je subota pečat a onda je amputiraš i nedaš Jevrejima već subota pečati pagane koji je ne drže niti znaju kako se drži subota...može li normalan čovek tako nešto učiti????
Izvrćeš moje reči i sam stvaraš konfuziju.
Subota jeste data Jevrejima u starom zavetu, ali su oni kao nacija odbacili Isusa kao dugoočekivanog Mesiju.
Dakle, oni danas imaju Subotu, ali ponavljam
"samo držanje Subote kao forme nema po sebi spasonosni karakter, već je to vera u Hrista koja proizvodi u čoveku rod poslušnosti svim zapovestima u čemu se ostvaruje izgradnja karaktera i spremnost za ulazak u carstvo nebesko"
Dakle, Jevreji su odbacili Hrista, i njihovo držanje Subote kao forme ne može biti prihvaćeno od Boga - jer nije spojeno sa verom u Hrista u kome se nalazi spasenje od prošlih greha, i kroz koju deluje sila Svetog Duha koji omogućava promenu u čoveku i rađa rod poslušnosti Božjim zapovestima na izgradnji karaktera.
Takođe ponavljam
"jedan deo Jevreja će u poslednje vreme kada Bog bude objavio istinu ovom svetu prihvatiti Hrista kao Mesiju i ličnog spasitelja i istinu, i izvršiti uticaj na svet u pogledu zakona i Subote, jer oni jesu nacija koja ima ove istine, ali im hvali vera u Hrista"
"I neka ove reči koje ti je zapovedam danas budu u srcu tvom.
I često ih napominji sinovima svojim, i govori o njima kad sediš u kući svojoj i kad ideš putem, kad ležeš i kad ustaješ.
I veži ih sebi na ruku za znak, i neka ti budu kao počeonik među očima" ( 5 Mojsijeva 6. 6 - 8 )
"I subote svoje dadoh im da su znak između mene i njih da bi znali da sam ja Gospod koji ih posvećujem" ( Jezekilj. 20. 12 )
Kažeš treba u kontekstu gledati padavidimo šta tas kaže KOME JE U KONTEKSTU ta poruka data reci Slavko:
Odmah ćemo videti da nisi pošten a još majnje vernik jer je vernikonaj štoVERUJE a ne onaj što žonglira Božju reč.
Ova poruka je data svim ljudima preko Izrailjskog naroda koji je trebao da bude svetlost ovom svetu, da svi ljudi preko Izrailja upoznaju istinu o pravom Bogu.
To što je data Izrailju i preko njega - ne isključuje druge narode, jer kada bi bilo tako - onda bi Bog bio nepravedan, jer je navodno imao nameru da spasi SAMO Jevreje, a da svi drugi narodi umru u grehu kršeći Božje zapovesti.
Ali nije tako, Bog je dao svoj zakon kao univerzalna pravila za ceo svet.
Blago čoveku koji tako čini, i sinu čovečjem koji se drži toga čuvajući subotu da se ne oskvrni, čuvajući ruku svoju da ne učini zlo.
I neka ne govori tuđin koji pristane uz Gospoda: Gospod me je odlučio od svog naroda; i neka ne govori uškopljenik: Gle, ja sam suvo drvo
Jer ovako veli Gospod za uškopljenike: Koji drže subote moje i izbiraju šta je meni ugodno, i drže zavet moj,
Njima ću dati u domu svom i među zidovima svojim mesto i ime bolje nego sinova i kćeri, ime večno daću svakome od njih, koje se neće zatrti.
A tuđine koji pristanu uz Gospoda da Mu služe i da ljube ime Gospodnje, da Mu budu sluge, koji god drže subotu da je ne oskvrne i drže zavet moj,
Njih ću dovesti na svetu goru svoju i razveseliću ih u domu svom molitvenom; žrtve njihove paljenice i druge žrtve biće ugodne na oltaru mom, jer će se dom moj zvati dom molitve svim narodima" ( Isaija 56. 6 - 7 )
"Jer od istoka sunčanog do zapada veliko će biti ime moje među narodima, i na svakom će se mestu prinositi kad imenu mom i čist dar; jer će ime moje biti veliko među narodima, veli Gospod nad vojskama" ( Malahija 1. 11 / pogledati Isaija 60 poglavlje ).
Vidiš Slavko ni Ilija nije nešto poštovao Valove lažnjake a ja samo prenosim reči koje su rečene i koje sam čuo na svoje uho.
Ti pitaj Boga jeli Jeca veca ili nije ako smeš. Ja znam ko tebi daje razne datume ali ti neznaš ko meni govori i poučava svakoj istini.
Predpostavljam da je i ovo jedan od čudnih pentakostalnih jezika koje ti daje onaj koji te poučava, jer verujem da ni sam ne razumeš šta si ovde napisao.
Taj koji te poučava mora da je mnogo mudar kada se bori sam protiv sebe i sramoti onoga kroz koga govori i sebe samoga neprimerenim i bahatim načinom pisanja.
Sam prosudi da li je taj vredan poštovanja, i kakav bi svet bio kada bi svi počeli da slavimo takvog bahatog Boga u kome se oličava zlo koje niko ne bi poželeo.
"Ljubazni! Da ljubimo jedan drugog; jer je ljubav od Boga, i svaki koji ima ljubav od Boga je rođen, i poznaje Boga.
A koji nema ljubavi ne pozna Boga; jer je Bog ljubav" ( 1 Jovanova 4. 7 - 8 )
Amin!