Član
- Učlanjen(a)
- 25.08.2010
- Poruka
- 2.919
Nisi valjda očekivao da ti odgovorim, jer naravno, ovo što sam napisala vrijedi za sve nas.
Samo sam željela reći da vjernik koji je zahvaćen Kristovom ljubavlju ne napada druge, nego u miru iznosi razloge svoga vjerovanja. Ja se ne mogu načuditi kako vjernik koji pljuje po drugima ne shvaća da pljuvačka pada njemu na glavu.
Имам осећај да мислиш да нападам тебе! Не нападам друге, ни на секунду немој помислити да нападам тебе или било кога јер припада некој цркви. Изричито сам критиковао све институције где видим да се одступа од апостолског учења. Све тврдње сам поткрепио доказима из живота и из Писма. Зато нам је Писмо и дато да буде мач којим се боримо против овога света који се труди да нас уклони или ућутка било како. То су хтели и са Христом, то су радили са апостолима и свим хришћанима који нису хтели да престану са причом. Били су спремни да бране истину са животом.
Не претварам се у ... нешто одвратно, иако се некоме чини можда. Сигурно да сам преоштар, сматрам да и хирург мора да користи оштар скалпел да направи рез који ће помоћи. Тако некако и ја радим.
Доказе и цитате сам постављао, не због себе, већ у нади да ће некоме помоћи да види и разуме. Немам предрасуда и чисте савести могу да критикујем мислећи на добро, не да понизим, а и спреман сам да прихватим сваку критику. Само следим оно што нам је речено да радимо:
25. Зато одбаците лаж, и говорите истину сваки са својим ближњим; јер смо уди један другом.
26. Гневите се и не грешите; сунце да не зађе у гневу вашем.
27. Нити дајте места ђаволу. (Ефесцима 4)
11. И не пристајте на безродна дела таме, него још карајте.
12. Јер је срамно и говорити шта они тајно чине.
13. А све за шта се кара, видело објављује; јер све што се објављује, видело је;(Ефесцима 5)
12. Јер наш рат није с крвљу и с телом, него с поглаварима и властима, и с управитељима таме овог света, с духовима пакости испод неба.
17. И кацигу спасења узмите, и мач духовни који је реч Божија.(Ефесцима 6)
Нек ми опрости свако ко је и помислио да га вређам и унижавам, ако је икако могуће. Критикујем оштро и некад претерујем па се чини да некога и мрзим. То је немогуће јер покушавам на све могуће начине да људима приближим Бога и јеванђеље, оно што јесте и што ће бити, а мени је разумљиво из Писма.
Сви криве Цркву Христову за грехе световних цркви, зато се трудим да сви виде да Цркву чине људи који гледају само Исуса и не дозвољавају да са њима било ко манипулише. Да Цркву чине људи који су посвећени Христу, где год да се налазе, ком народу да припадају или цркви (деноминацији, секти). Праведник је праведник, нема разлике међу људима сем карактерне, моралне, ...
Poslednja izmena: