BILO KOJI predsednik SAD, od 1918, naovamo...
I to MNOGO GORI od bilo kog gorenavedenog ( izuzev Geoge W. Bush jr, jelte)
Bože moj, oni su 'branioci slobodnog sveta' (ima li neki emotikon za zgražavanje i zgrožavanje?)
E, pod tom firmom, se direktno mešaju u kontrolisanje sloboda svoje nacije (???nacije??? al, ajde), što im i nije najveći uzus odbrane slobode sveta, kao to bi bilo npr posedovanje, kontrolisanje (pretnja istim) i najgore, upotreba oružja za masovno uništenje- biološkog, hemijskog i atomskog, svima koji nisu jelte, oslobođene demokrate... Za sve mlađe i slabije sa sećanjem, istorija u osnovnoj školi piše da su 'branioci slobode' JEDINE dve atomske bombe, 'u borbenim dejstvima' šinuli na Hirošimu i Nagasaki (Japan), 1945. godine, sravnile dotične gradove, ostavile pustoš i generacije lokalnog stanovništva da se nosi sa ranim i kasnim sekvelama radijacione bolesti kroz generacije...
Tokom '60tih godina XX veka, uspešno su upotrebili 'agent orange'- hemikaliju made in USA koju su raspršavali iznad svih zelenih površina Vijetnama. 'Oslobodilačka' supstanca koja je nanosila 'slobodu' zemljištu od bilo koje vrste zelenila- bez vatre je spalila SVE od drveća džungli do mahovine. Zaključno sa pirinčanim poljima- skoro 100posotni izvor hrane, za lokalno stanovništvo. Usput, lokalci su uz 'dijetu', od branioca slobode dobili i BINGO- generacije poroda sakatih zbog hroničnog trovanja hemikalijom koja je ostala da kruži u ekosistemu i lancu ishrane...
Čisto da setim, ovog se i ja sećam sa svoje kože, u toku proleća 1999. leta Gospodnjeg, Branioci Slobode su surduknuli na glave stanovništva tadašnje Jugoslavije, sada Srbije, još uvek neodređenu količinu eksplozivnih materija 'obogaćenih' 'osiromašenim' uranijumom... Jedno od objašnjenja za 'onaj drugi'- nedemokratski deo čovečanstva (onaj nji'ov- demokratski, ostao je uskraćen za informacije o delovanju alatki za uterivanje sloboda i demokratije), bilo je tipa, šta bre 'oćete, to je bre siromašni uran, on NE ZRAČI I UOPŠTE NIJE ŠTETAN ZA LJUDE!!!
Nekad davno, dok sam još studirao, profesorka radiološke zaštite predavala je o akcidentima koji se mogu desiti sa radioaktivnim materijalima (dobrano je to bilo pre 1999te). U slučajevima da se zbrinjavaju žrtve sa mesta takvog incidenta, najmanje potrebe je da im prineseš sondu gajgerovog brojača. Poenta je da će ti nesretnici pre riknuti od raznorazne problematike koje sobom nosi TROVANJE TEŠKIM METALIMA!!! Parafraziraću profesorku B.Đ.- optimista meri dozu ozračenja, pesimista dozu metala u krvi (ipak sam davno studirao)... Što bih voleo pojasniti; osiromašeni uranijum (štagod to, u stvari bilo) MOŽDA ne zrači jonizujućim zračenjem (kao i velika većina njegovih izotopa) ali je sam po sebi IZUZETNO otrovan!!!! I akumulira se u telu- kostima, jetri npr... I ulazi u lance ishrane svih ekosistema! Ne samo jadnika nad čijim glavama je ur(a)nisana demokratija... Malo sam zloban kad pomislim da će i novopečene istočnoevropske, ali BAŠ friškonovopečene evroatlantske demokratije, našeg prvog komšiluka osetiti blagodeti teškometalne demonkrat, izvinite, demokratije...
Eni vej, ako ste još budni, navedoh neke uzuse i priloge savremenoj istoriji sloboda.. Da se povežem sa naslovom; Da li je npr Visarionovič Džungašvili na duge staze ubijao i to globalno- van teritorije SSSR-a; pa još i oblongirano- i buduće generacije? Kao npr J.F. Kenedi i njegov kakolisezvaše? naslednik? Da li je tako nešto radio i onaj Bliskoistočni Nečastivi- Sadam? Jerbo dokazi o njegovom oružju za masovno uništenje imaju uporište imaju samo i nigde više sem u tekstovima 'demokratskh medija' Guardian-u, washington post-u i tome podobnim novinama, te reportažama proverenih stubova demokratije- CNN, CBS, BBC i ostali transatlantskih skraćenica i ni u kakvoj drugoj realnosti...
Onaj pogani, ispervertirano sadistički Fidel od Kube, jedini je političar u ovom veku, koji će umreti bez pezosa na svom računu. Koji, usput NIKAD NIKOM NIJE BRANIO DA NAPUSTI KUBU!!!
Ako sam bio isuviše razuđen, konfuzan, možda gorak, izvinjavam se, a ko ovo čita, NAJISKRENIJE MU SE ZAHVALJUJEM NA PAŽNJI!!!