Ko je Isus Hristos?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
1. Године које умре цар Озија видех Господа где седи на престолу високом и издигнутом, и скут Му испуњаваше цркву.
2. Серафими стајаху више Њега, сваки их имаше шест крила: двема заклањаше лице своје и двема заклањаше ноге своје, а двема летеше. (Исаија 6)

37. Ако је и чинио толика чудеса пред њима, опет Га не вероваху;
38. Да се збуде реч Исаије пророка који рече: Господе! Ко верова говорењу нашем? И рука Господња коме се откри?39. Зато не могаху веровати, јер опет рече Исаија:
40. Заслепио је очи њихове и окаменио срца њихова, да не виде очима ни срцем разумеју, и не обрате се да их исцелим.41. Ово рече Исаија кад виде славу Његову и говори за Њега. (Јован 12)

26. И озго на оном небу што им беше над главама, беше као престо, по виђењу као камен сафир, и на престолу беше по обличју као човек.27. И видех као јаку светлост, и у њој унутра као огањ наоколо, од бедара горе, а од бедара доле видех као огањ и светлост око њега.28. Као дуга у облаку кад је киша, таква на очи беше светлост унаоколо. То беше виђење славе Божје на очима; и кад видех, падох на лице своје, и чух глас Некога који говораше. (Језекиљ 1)

13. И усред седам свећњака као Сина човечијег, обученог у дугачку хаљину, и опасаног по прсима појасом златним.
14. А глава Његова и коса беше бела као бела вуна, као снег; и очи Његове као пламен огњени;
15. И ноге Његове као бронза кад се растопи у пећи; и глас Његов као хука вода многих;
16. И држаше у својој десној руци седам звезда, и из уста Његових излажаше мач оштар с обе стране, и лице Његово беше као што сунце сија у сили својој.17. И кад Га видех, падох к ногама Његовим као мртав, и метну десницу своју на ме говорећи ми: Не бој се, ја сам Први и Последњи,18. И Живи: и бејах мртав и ево сам жив ва век века, амин. И имам кључеве од пакла и од смрти. (Откривење 1)

5. И подигох очи своје и видех, а то један човек обучен у платно, и појас беше око њега од чистог злата из Уфаза;
6. А тело му беше као хрисолит, и лице му као муња, а очи му као лучеви запаљени, а руке и ноге као бронза углађена, а глас од речи његових као глас многог људства.
7. И ја Данило сам видех утвару, а људи што беху са мном не видеше је, али их попаде страх велик, те побегоше и сакрише се.
8. И остах сам и видех ту велику утвару, и не оста снаге у мени, и лепота ми се нагрди, и не имах снаге.
9. И чух глас од речи његових, и кад чух глас од речи његових, изван себе падох ничице лицем на земљу. (Данило 10)

Неко зна ко је Господ Исус Христ, неко жели да спозна, неко верује да је анђео Михаило, неко нагађа...

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
@aeris a reci mi koju ulogu u svemu tome igra solomon? i on je bio znacajna faca tad, veliki gospodar demona i magije

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
112
Moramo poceti prvo sa time da hronike drustvenih dogadjaja su suvise obimne, tako da postoje verzije razlicitoga obima, pri cemu naravno kroz zub vremena opstaju one koje su krace (poput biblije). To je razlog zbog koga istoricari nisu uspeli da prepoznaju dogadjaje i aktere iz biblije u dogadjajima i akterima iz istorijskih izvora. Naime biblijski Izrael nije bio jedna odredjena drzava. Biblija taj termin (uz termin Juda kada pojednostavljeno deli opcije na dva tabora) koristi u generalnom smislu jer ono sto ona naziva plemenima su u stvari drzave, pri cemu se koroz istoriju njihova prisustva i odsustva u sklopu izraela menjaju.
Zato u svojoj medjusobnoj korespodenciji kao i dokumentima prema dugim drzavama oni u stvari gotovo mokada ne koriste taj termin, te istorija kada i naidje na neki njegov pomen to vise unese zabunu nego sto joj ukaze na to o cemu je rec. Uz to komunikacija sa Jehovom ne ide pismenim putem (dokumentima) nego preko jedne od svetinja, dakle telekomunikacijskom recju. Da li ces je shvatiti kao tehnolosku (radiotalasnu) ili telepatsku to je tvoja stvar, ali u oba sluicaja ona neminovno izmice istoriji, pa tako i biblijski Jehova kao akter. Inace Jehovina zamisao je bila da tim konglomeratom drzava upravlja on preko svoga posrednika "sudije", pri cemu kada istorija i naidje na podatak o nekom od sudija ona ga vezuje za neku konkretnu drzavu (njegovu maticnu) i ne moze da ga poveze sa biblijski Izraelom.
Elem, vremenom ovaj konglomerat drzava je narastao do imperijalne velicine i situacije u kojoj oni mogu Jehovi da se prvi put uspesno suprotstave. Oni su izrazili zelju da budu poput svih drugih drzava u svetu i da se njegovo tutorstvo ogranici na neku vrstu ravlopravnije saradnje, a on dolazi u situaciju da ima tri izbora
- ili da izvrsi krvavu odmazdu nad jednom imperijom (dakle ogronim brojem ljudi),
- ili da od njih digne ruke
- ili da nacini kompromis
I posle toliko vekova truda oko odnosa sa Izraelom on pristaje na kompromis, jer dve druge opcije moze i naknadno da primeni, sa tim sto tada od Izraela ne bi imao koristi ni koliko pri kompromisu. Izrael je otuda dobio cara, sa tim sto je prvi car Saul bio po Jehovinom izboru. Oni su se tom izboru malo rugali, ali im je bilo bitno da su stvari krenule u pravcu osamostaljivanja. Davidu je pak trebalo dugo da preuzme vlast. Sto zbog respekta prema moci Saulovih pristalica, sto zbog respekta prema Jehovinom izboru, a po nesto i zbog respekta prema snazi drugih opcija. Uglavnom on je tako proveo svoj zivot, i mada je bio prvi koji je postao stvarni samostalni vladar, tek Solomon je mogao da zivi zivot samostalnoga imperatora slobodne politicke tvorevine koja je podrazumevala mnogo naroda, kultura i uticaja. Pored objekata potrebnih za saradnju sa Jehovom, on paralelno gradi hramove za potrebe razlicitih ideoloskih opcija.
Zauzima stavove kako mu je drago i ima slobodu koriscenja sopstvene volje - mudrost Solomonovu.

Inace u termin "magija" spadaju sva stvarna ili umisljena znanja, koja laici ne razumeju. Zato u mnogim kulturama Solomon postaje sinonim za sarenilo svakojakih znanja, iako ona sva zajedno su bila daleko ispod Jehovinog tacnog znanja o svemu. Ali, kao sto sam vec ranije napomenuo, Jehova je srzi svoga znanja drzao kod sebe kao monopol, kome Izraelci nisu imali pristup osim dozvoljene mere,
tako da je na njih (i narode izvan Izraelske grupacije) Solomonovio sarenilo zbirki znanja sa sve cetiri strane sveta ostavilo bliskiji utisak tim pre sto su ga na neki nacin mogli smatrati - SVOJIM! Jer Solomonov polozaj je bio produkt njihovoga otpora.

I njih ne treba mesati sa Jevrejima. Jer iako neki stepen kulturno-genetske veze postoji, Jevrejska kultura i nacin ideoloskoga misljenja, pa i odnosa prema Jehovi pocevsi od toga sta je on uopste je gradjena nekoliko vekova posle poslednje konkretne saradnje sa njime. I cisto je apstraktna. Stvarana na osnovu tumacenja iz tekstova a ne u zivoj interakciji sa njime. Te je Jevrejska kultura proizvod sasvim drugacijih kulturnih okolnosti i drugacijih aktera. Aktera koji nisu bili vredni neke narocite paznje, pa su im tekstovi koje nisu razumeli
bili konstantnija okosnica od dogadjaja koji nisu bili vredni nekog bitnog hronicarskog pomena.

Dakle, Solomon jeste imao impresivnu kolekciju znanja (koja je bila znatno iznad predstava koje o tome stvara danasnja sociologija), ali je njena impresivnost (u realnom smilu svoga vremena) vise je bila potkrepljena pristrsnom rodoljubivoscu publike i informativno-medijskom otvorenoscu vladara koji pred svojim podanicima reklamira velicinu njihove multikulturalne imperije.
U kojoj svi sve znaju - samo se nezna ko je u pravu.
Vec njegov naslednik, opijen tom sarenom slikom i dezorijentisan mnostvima uticaja gubi jasnu kontrolu puta kojim je trebalo ici.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
E saćeš aerise da vidiš kako jedan naizgled običan istorijski događaj ima mnogo dublje značenje.

Pad Vavilona

150 god. prije nego što se uopšte i roditi Kir Veliki Isaija ga spominje.

[SUP]1[/SUP] Ovako govori Gospod pomazaniku svom Kiru, koga držim za desnicu, da oborim pred njim narode i careve raspašem, da se otvaraju vrata pred njim i da ne budu vrata zatvorena: Isaija 45,1

Zapazite da je Kir Veliki pomazanik.

Detaljnim proučavanjem saznaćemo da Kir Veliki predstavlja tip Isusa, tj. simboliše Isusa. Isus je takođe Pomazanik.

Govorim dubini: presahni i isušiću rijeke tvoje;

Govorim Kiru: pastir si moj; i izvršiće svu volju moju, i kazaće Jerusalimu: sazidaćeš se; i crkvi: osnovaćeš se. Isaija 44,27-28

Ovdje treba zapaziti da će vode da presuše a Kir je nazvan pastirom. Isus je pastir.

Dakle u Isaiji 44,27 je istaknuto da će Bog presušiti vode Eufrata.

I tako će Kir da uđe u Vavilon.

Kir Veliki je 539. god. p. n. e. pokorio. Istoričari su dokazali da je Kir V. zauzeo Vavilon jer je voda prestala da teče Eufratom.

Kir je oslobodio Jevreje iz ropstva bez plaćanja otkupa. Tako će isto Isus da oslobodi ljude od grijeha, a gle nećeš ništa platiti, On je dao svoju krv za sve nas.

A sada Otkrivenje 16,12

http://scripturetext.com/revelation/16-12.htmŠesti izli svoju čašu na Eufrat, rijeku veliku. I presahnu voda te načini prolaz kraljima s istoka sunčeva.

Ovdje nas pisac Otkrivenja Jovan vraća na pad drevnog Vavilona i presušivanje rijeke Eufrat.

Naravno Vavilona kao grada više nema, ali ima duhovni Vavilon a to su arijanci i ekumenisti.

Rijeka Eufrat je hranila drevni Vavilon, sada Eufrat predstavlja hranu sadašnjeg duhovnog Vavilona. Eufrat simboliše moć, novac, uticaj. Što znači da će to sve nestati da bi došli carevi od istoka sunčanoga.

Kir Veliki je došao sa istoka sunčanoga i car Darije kasnije. Kir Veliki je tip Isusa, a Darije oca. Iako realno Darije nije otac Kiru nego je nakon njegovog sina došao na tron.

To je naravno sve vidio Jezekilj koji opisuje čija je to slava sa istoka.

JZK 43:1 Potom me odvede k vratima koja gledaju na istok.

JZK 43:2 I gle, slava Boga Izrailjeva dohodjase od istoka, i glas joj bijase kao glas velike vode, i zemlja se sjase od slave njegove Jezekilj 43

27 Jer kako što munja izlazi od istoka i pokazuje se do zapada, takav će biti dolazak sina čovječijega. Matej 24,27

Tako jedan naizgled običan istorijski događaj ima veoma duboko značenje.

Isus Hristos će doći u svojoj slavi, Očevoj i svetih anđela jer je Bog, onda će dati svakom po djelima njegovima. Plata je Njegova kod Njega, kao što je i opisao Isaija a potvrđeno je u Novom zavjetu.

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
112
Tripo:
1) Kir je istorijski potvrdjena licnost, dok Isaija nije istorijski potvrdjen, tj. stvarno vreme njegovog zivota je nepoznato te se upotrebljavaju podaci na osnovu uvrezene pretpostavke.
2) Termin "pomazanik" je prevodilacki termin uzet iz prakse klasicnog cisto ceremonijaloga obreda. Ali u svakom slucaju bez obzira sto je etimoloski gledano vezan za termin "mazanje" sustinski je rec o "pripremi" nekoga za nesto. Odnosno kada Jehova ili bilo ko drugi zeli da podrzi necije delovanje najbolje je da ga prethodno po malo uputi tj. pripremi za to. (Prakticnije je i jeftinije.)
3) Jehova je pripremljenih osoba imao mnogo, a bitnijima naravno da zna i imena. Ako nisi primetio Isus se tu ne spominje (mada Isus ni nije ime ali ako vec mislis da jeste tada bi ga i imenovao).
4) U ljudskoj istoriji nije Jehova bio jedini u stanju da isusi reke.
5) Termin "pastir" znaci onakj koji pazi, cuva nekoga ili nesto, a Kir kao vladar je pastir u svakom slucaju. Simbol toga "zvanja" mozes videti i u ruci svakoga faraona. Samo je ovde naglasak bio na odluci Gospodara Izraela da cuvanje tj. ocuvanje Izraela obavi pomagajuci Kiru.
6) Greh je skraceni termin za "greske", te kada Jehova oslobadja Izrael tada mozemo reci da krpi rupe njihovih gresaka. Odnosno podrazumeva se samo po sebi. A sto se Isusa tice, kao i sto se tice svakoga drugoga lica koje ljudima nudi istinu umesto zabluda u koje
su upali, takodje se podrazumeva da ih oslobadja gresaka. Sa tim sto u Jehovimom slucaju rec je samo o pripadnicima Iraela i to relativno globalno, a u Isusovom slucaju rec je o bilo kome, ali samo u slucaju da je u stanju da uvidi greske. Inace ni u jednom slucaju nije generalno rec o ljudima. I takva paralela "osloboditelja grehova" postoji izmedju mnostva aktera u ljudskoj istoriji. Jer ma koliko da su oni retki u nekom odredjenom istorijskom trenutku, posto je istorija duuuuuuga, ukupno ih je bilo poprilicno, sto covecanstvu ne sluzi bas mnogo ni na cast ni na korist.
7) Pri svojim aktivnostima ni Jehova ni Isus nisu dejstvovali simbolicno nego konkretno.
8) Isus nikada za sebe nije rekao da je bog niti je rekao da predstavlja bilo kojeg boga.
9) Uzgred niti bilo koji termin za boga u bilo kome hriscanskom jeziku etimoloski (lingvisticki-smisaono) imenuje bilo kakvo nadprirodno bice.
10) I konacno da se razumemo oko jedne stvari. Licno smatram da je za tebe najbolje da nastavis da mislis onako kako mislis, jer ti je to potrebno. Bilo bi kontraproduktivno za tebe kada bi promenio takvo misljenje. Moje ucesce ovde je stvar moje prakse a ne ubedjivanja.
Medjutim obavezan sam na iskrenost, te te samo upozoravam na to da nigde, apsolutno nigde ni u starom ni u novom zavetu neces naci tekst koji glasi recimo:
"Ljudi treba da se za zivota ponasaju.... da bi posle svoje smrti mogli nastaviti zivot u raju" ili nesto slicno.
Fragmenti koje otrzas iz razlicitih tema i sklapas u takav smisao su se ticali nekih drugih stvari. Jer da su se ticali toga, bar jednom bi tako bili i izreceni.
Medjutim nisu, bilo da tekst citas sa leva na desno, sa desna na levo (u nazad) ili u bilo kojoj dijagonali, tako nesto tu ne pise. Nego pise jedino ako iseces reci iz biblije pa ih poredjas kako ti je volja.
Inace na neki nacin je i sreca sto ovi tekstovi nisu bili tumaceni na dobar nacin, jer ne bi preziveli do sada.
Ljude spasavaju razumevanja a tekstove nerazumavanja.
U tome smislu Biblija po malo ili po malo vise lici na osmog putnika.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Aeris imaš jako slabo znanje. Ne ulaziš u suštinu nekog događaja, pa ne znam ni da li si ateista ni da li si vjernik.

Za svakog proroka se zna kada je živio, jer piše u doba kojih careva je živio.

Jer ti možeš da objašnjavaš pojmove koje ja već znam, ali ne možeš da oboriš ono što sam iznio. Jer za ono šta je iznosim treba čitati ozbiljne teološke studije, a ne surfovati po netu. Hvala Bogu. Isus nije bukvalno rekao da je Bog, ali jeste objavio da je Bog.

A da li je Isus rekao "Ja nisam Bog samo je Otac Bog"? Naravno nije. Zatim grana arheologije koja se bavi Biblijom je jedna od najdokazanijih grana arheologije sa oko 500 istaženih lokacija. Takođe brojni istorijski spisi dokazuju autentičnost Biblije i mnogih ličnosti koji se spominju u njoj. Ali i zato treba čitati ozbiljne knjige. Kir jeste obavio oslobađanje Jevreja iz ropstva, ali je na taj način ukazao da će doći Isus Mesija, Dobri Pastir i Vrhovni pastir i da će osloboditi svoj narod ali ne od Rimske vlasti kako su mnogi Jevreji mislili i zato su Ga odbacili jer ih nije oslobodio od Rimljana, nego će ljude osloboditi od mnogo većeg ropstva i zla a to je grijeha.

A ubili su Ga isključivo samo zbog jedne jedine stvari, a to je da je objavio da je Bog.

Šta ti lično misliš da je najbolje za mene to je tvoja stvar, mene to ne zanima. Isus jeste ime, a ono ima jedno zančenje. Kao što je i bitna suština, a ne površina. Mislim na neko značenje.

Bog Otac i Bog i čovjek Isus nisu uvijek direktno djelovali, jer Oni nisu sebični, Oni zajedno djeluju sa anđelima i ljudima. Bog je mogao sam da napiše Bibliju, ali Bog voli da djeluje sa ljudima. Pa je izabrao ljude i rekao im šta da napišu. Imaš lošu predstavu o Bogu.

Poslao je dva anđela da izvuku Lota iz Sodome, Bog je svemoguć, mogao je samo da se pojavi Lotu i da mu kaže da izađe, ovaj bi izašao.

Bog je jeste nadprirodom i nad svima nama. U tom smislu je nadprirodno biće.

Što se tiče konkretnog i simboličkog. Uopšte ne znaš šta je konkretno a šta je simboličko.

Kir koga je Bog poslao je djelovao konkretno, a taj konkretan čin ima jednu simboliku koja se jasno vidi u Novom zavjetu. Očigledno ne poznaješ da određeni događaji imaju dvostruko značenje.

Tako da oslobađanje Jevreja ima i konretan čin i simboliku za budući konkretan čin.

Različite teme su u Bibliji suštinski jedna tema. Pošto Biblija obrađuje sve teme iz života ljudi, a nosi jednu poruku.

Ja ih ne rađem kako mi je volja, nego dio teologije koji se zove tipologija i antitiplogija kojoj se vrlo ozbiljno pritupa.

Pa upravo je na taj način jedan istorijski događaj shvaćen dublje. Dakle došlo je do jednog pravog dubljeg razumijevanja tog događaja.

oko 6000 do max.10.000 god. istorije u donosu na milijarde i nije dug period.

Zatim nijednu istorijsku ličnost ne možeš naći i uporediti je sa značenjem koje je istaknuto. Biblija je jedinstvena knjiga i neoboriva.

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
112
Vidi tripo,
Da pristedimo vreme, pojednostavicu poentu.
Kada neko nesto daje tada onaj koji to prima treba i da uzme.
Da bi se to zaista moglo smatrati primopredajom svako(!) "trece" lice mora biti u mogucnosti to i da potvrdi, ukljucujuci bilo koju jedinku ili drzavu. Dakle kada tebi Petar Petrovic nesto da, bilo za zivota ili posle smrti (kao nasledstvo), to nesto je dato i primljeno samo ako svaki Marko Markovic moze da kaze da tako je (bez obzira da li mu je ta primopredaja dopadljiva ili nije, a ako neki ili mnogo koji Marko Markovic bas iz inata i nece to da potvrdi, to je posao pravne institucije drzave.
Nije problem u tome sto aeris tebi kaze da ti nista nisi dobio, jer aeris mozda namerno laze, medjutim i ako laze, aeris mora znati da si ti to zaista dobio. Ako pak aeris to nezna (ne vidi) aeris zna da je ono sto je aeris rekao u vezi tvoje realizacije nasledja tacno - dakle istina.
Medjutim, posto aeris i tripo jedan drugom mogu tvrditi bilo sta. Aeris kao trece lice je nebitan. Bitna je verifikacija od strane zakona drzave. Nekada, ne tako davno, drzave su po nekoj od religijskih organizacija bile priznavale tvrdnju o nasledstvu, ali je to priznavanje povuceno. Dakle DANAS tripo kada nesto nasledi od svoga strica moze da kaze aerisu: aeris ovo je moje, jer je to moje nasledstvo i aeris moze pokusati jedino sudski to da ospori.
A tripo nemoze da kaze aerisu ovo je moje nasledstvo od Isusa Hrista, nego tripo mora prvo sudski da pokusa da dokaze da jeste, sa tim sto prvo mora da pokaze sta je predmet nasledstva.
Dakle zakon je dozvolio da u komunikaciji izmedju tripa i nekog drugog tripa je njihova tvrdnja stvar slobodnoga misljenja, ali u komunikaciji sa aerisom u smislu izostanka potvrdivosti zakon je na strani aerisa!!!!!!! Jer tu tvrdnja o svojini nije stvar slobode misljenja!!!!!! Nego stvar pravne dokazivosti !!!!!!
U komunikaciji sa Aerisom Tripo nema ne samo nasledstvo, nego nema ni "predmet" nasledstva. (Rec "predmet" citati u pravnom smislu.)
Da prevedem:
"Teoloske studije" su zakonom odbacene. I njihovi postulati vise nisu vazeci. Tripo se pred Aerisom hvali carevim novim ruhom. A Aeris ga upozorava da to nije nacin na koji se moze Hrist uzvisiti, nego se na takav nacin samo moze uniziti.
Uz to Aeris kaze Tripu da obrati paznju da to da Isus pred bilo koga nije izlazio nikada sa nevidljivim tkanjem misli nego sa vidljivim delima.
Jer je to jedini nacin za renomiranost (citaj: uzvisenje) i jedini nacin za potvrdjivanje stvarnog (istinskoga) predmeta primopredaje jer je vidljiv svima. A ne zavisi ni od cije namerne lazi ili neupucenosti, tj. nerazumevanja.
Odnosno argument "ja sam dobio, samo ti to ne razumes" ili "ne vidis" ne moze da stoji.

Bilo koji ugovor a narocito zavet od sudbinskoga znacaja se ne sklapa na nacin da bilo kome bude nerazumljiv, jer je njemu njegova razumljivost garant istinskoga ispunjenja. Tu nesme da bude mesta za necije "cini mi se", ili za mesta za nadglasavanje nekih drustvenih
grupacija o tome kako se moze tumaciti. Onaj ko pravi zavet mora da ga zastiti od svake pomisli na nejasnocu, jer on ga ne cini ni radi zastite tripovoga ni radi zastite aerisovoga nacina tumacenja predmeta zaveta, nego radi zastite svoga predmeta zaveta od svakoga.
P.S.
Uzgred Isus nije osudjen za bozanstvenost nego za covecnost.

I nije osudjen po rimskom zakonu (po rimskom zakonu Pilat mu nije nasao krivice), nego je osudjen po apelacionom (medjunarodnom) pravu (otuda ono: "pilat"), po clanu u kome neko cini nesto za druge (u korist drugih lica), bez sopstvene koristi, ali koristeci tudju stvar bez znanja odnosno saglasnosti vlasnika te stvari.
Navodnu optuzbu "da on smatra da je bog" odbacio je jos pre toga, prilikom jednog znatno ranijeg sudjenja koje nije predmet dogadjaja iz perioda opisanog u novom zavetu. Sa tom fintom optuzbe tuzitelji su se morali pozdraviti odavno. I morali su se usredsrediti na konkretno dokazivu stvar. Kao sto se i on ponasao i kao sto se ponasa svako ko poznaje zakon.
Jer sve ostalo je krajnje neozbiljno.

Poput izjave "Biblija je jedinstvena knjiga i neoboriva."
Jer prvo Biblija nije knjiga (jer knjiga je forma u kojoj moze a ne mora da bude), a drugo, ne spada u predmet koji moze bilo da se obori bilo da se ne obori.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Evo ti malo da vidiš zbog čega je Isus osuđen. Tako da tvoja tvrdnja nije validna. Isus jeste osuđen na smrt jer je objavio da je Bog. A ovo što si ti napisao 99% ni sam ne znaš šta si rekao ili htio reći.

Ali zato ti evo dio sa suđenja Isusu. Nisu svi stihovi, ali naćeš koji su. Zatim Bibliju ne možeš da oboriš to ti garantujem.

IIzlazak 3,14 Bog odgovori Mojsiju: "JA JESAM, KOJI JESAM." (Znači, "JA POSTOJIM") I nastavi: "Tako reci sinovima Izraelovim: 'JA JESAM', posla me k vama!"

Izaija 43,11 Ja, jedino ja jesam Gospod, osim mene nema pomoćnika.>>> Ivan 8,58 Reče im Isus: "Zaista, zaista, kažem vam: prije negoli Abraham posta, Ja jesam!

Ivan 13,19 "Već vam sada kažem, prije negoli se dogodi, da kad se dogodi vjerujete da Ja jesam.

Marko 14,62 A Isus odgovori: "Ja Jesam; i vidjet ćete Sina čovječjega gdje sjedi s desne Svemogućega i dolazi na oblacima nebeskim."

Marko 14,63 Tada veliki svećenik razdera haljinu svoju i reče: "Čemu trebamo još svjedoke?

Marko 14,64 Čuli ste hulu na Boga; što vam se čini?" Oni jednoglasno izjaviše, da je zaslužio smrt.

Obratite pažnju kako veliki svećenik reagira kad Isus kaže: Ja Jesam!!!!

Izaija 9-6 Dijete nam se rodi, sin nam se dade, na plećima mu vlast, ime mu je: Otac Vječni, Bog Silni, Knez Mironosni!!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Evo ti malo da vidiš zbog čega je Isus osuđen. Tako da tvoja tvrdnja nije validna. Isus jeste osuđen na smrt jer je objavio da je Bog. A ovo što si ti napisao 99% ni sam ne znaš šta si rekao ili htio reći.

Ali zato ti evo dio sa suđenja Isusu. Nisu svi stihovi, ali naćeš koji su. Zatim Bibliju ne možeš da oboriš to ti garantujem.

IIzlazak 3,14 Bog odgovori Mojsiju: "JA JESAM, KOJI JESAM." (Znači, "JA POSTOJIM") I nastavi: "Tako reci sinovima Izraelovim: 'JA JESAM', posla me k vama!"

Izaija 43,11 Ja, jedino ja jesam Gospod, osim mene nema pomoćnika.>>> Ivan 8,58 Reče im Isus: "Zaista, zaista, kažem vam: prije negoli Abraham posta, Ja jesam!

Ivan 13,19 "Već vam sada kažem, prije negoli se dogodi, da kad se dogodi vjerujete da Ja jesam.

Marko 14,62 A Isus odgovori: "Ja Jesam; i vidjet ćete Sina čovječjega gdje sjedi s desne Svemogućega i dolazi na oblacima nebeskim."

Marko 14,63 Tada veliki svećenik razdera haljinu svoju i reče: "Čemu trebamo još svjedoke?

Marko 14,64 Čuli ste hulu na Boga; što vam se čini?" Oni jednoglasno izjaviše, da je zaslužio smrt.

Obratite pažnju kako veliki svećenik reagira kad Isus kaže: Ja Jesam!!!!

Izaija 9-6 Dijete nam se rodi, sin nam se dade, na plećima mu vlast, ime mu je: Otac Vječni, Bog Silni, Knez Mironosni!!

kao prvo isus nikad sebe nije izjasnio kao boga, nijednog trenutka se nije izjasni tako znaci to sto pricas pada u vodu, drugo njega su ljudi prozvali bogom a ne on sam sebe

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Postanak 46:3 Tada on reče:"Ja jesam Bog, Bog oca tvojega: ne boj se otići u Egipat; jer ću te tamo učiniti narodom velikim.

Ivan 8:24 Zato vam ja kažem da ćete umrijeti u svojim grijehovima. Ako, naime, vi ne povjerujete da Ja Jesam, vi ćete umrijeti u svojim grijehovima.

Ivan 8,58 Reče im Isus: "Zaista, zaista, kažem vam: prije negoli Abraham posta, Ja jesam!

Natrag