Šta je novo?
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Obnova puteva u Opštini Kladovo kroz mesec dana
Oct 2014 Timočke vesti
Zorana_Mihajlovi%C4%87_Milanovi%C4%87.jpg

Putevi u istočnoj Srbiji oštećeni u septembarskim poplavama biće obnovljeni u narednih mesec dana, izjavila je Zorana Mihajlović.
Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je navela da je ukupna šteta na saobraćajnoj infrastrukturi 180 miliona dinara.

Mihajlović je, posle sastanka u Vladi Srbije sa predstavnicima opština Kladovo i Brus, rekla Tanjugu da će mostovi oštećeni u tim poplavama biti obnovljeni u naredna tri meseca.

"Rade se projekti za mostove, potrebno je dvadesetak dana da se projekti završe, zatim po skraćenom postupku da se izaberu firme koje će to raditi i za najviše tri meseca mostovi će biti završeni", rekla je Mihajlović.

Ona je razgovarala sa predstavnicima Kladova o nedavnim poplavama i o tome kojom brzinom se popravljaju putevi, klizišta i mostovi. "Putevi su svi već prohodni, što nije bio slučaj do pre 10 dana i putevi će biti završeni u narednih mesec dana", istakla je ona i dodala da će se život na tom području uskoro vratiti u normalu.

Potpredsednica vlade je razgovarali sa predstavnicima Kladova i o tome kako da se urede priobalja da se slične poplave ne bi ponavljale. "Vrlo brzo ćemo imati sastanak i sa privrednim društvom Đerdap i zajedno videti kako da se pomogne tim opštinama, među kojima je Kladovo centralna opština", navela je ona.

Bujice su polovinom septembra opustošile opštine Kladovo, Negotin i Majdanpek.

Ona je podsetila da svake nedelje razgovara u vladi sa predstavnicima opština i kazala da oni uvek imaju puno pitanja jer ne mogu da dođu do predstavnika nadležnih ministarstava.

"Mi danas ovde, kao i na svakom sastanku imamo predstavnike ministarstava rada, državne upravi i lokalne samouprave, privrede, finansija, poljoprivrede i životne sredine i svi su tu da njima odgovore na odredjena pitanja", dodala je Mihajlović.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
ГЕСТ ЗА ПОШТОВАЊЕ: Судија Пауновић вратио 110.000 евра!
18 октобар, 2014 Спортски журнал

Игор Пауновић, фудбалски судија из Кладова, власник продавнице у Дунавској улици, у свом објекту на тезги је пронашао торбу и вратио је власнику Радомиру Радосављевићу пензионеру из Беча.
123123123%281%29.jpg

У торби је било 10.000 евра, 40.000 динара, штедна књижица са улогом од 100.000 евра, лична документа и картице за банкомат.

После радног времена, на пулту сам угледао торби и сетио сам се власника који је био да пазари. Позвао сам га и дао му оно што му припада. Чика Раде је отворио торбу и тада сам видео да је у њој новчаник пун новца. Мислим да нисам урадио ништа посебно, јер сам поступио апсолутно исправно, по савести – каже Пауновић.

Торба пуна новца коју је Пауновић вратио власнику повод је за ново пријатељство које је утемељило поштење младог Кладовљанина. Радомир Радосављевић оптерећен проблемима, заборавио је уштеђевину и веома је срећан како нам рече, што се то десило у продавници фудбалског судије.
 
Top