KK Partizan

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Sva desavanja vezana za kosartaski klub Partizan pisacemo ovde :)
 
Član
Učlanjen(a)
04.07.2009
Poruka
283
Stefon Lazme dve godine u Makabiju!

00005323.jpg

skontajte kolika ruka :0000

Posle odlaska Milenka Tepića u Panatinaikos, Novice Veličkovića u Real Madrid, novi klub pronašao je još jedan od ključnih igrača Partizana iz prošle sezone - Stefon Lazme. Kao što se i očekivalo, Gabonac će karijeru nastaviti u slavnom Makabiju iz Tel Aviva.

Fantastični krilni centar potpisao je dvogodišnji ugovor sa višestrukim šampionom Evrope, koji je u ovom igraču dobio veliko pojačanje za narednu sezonu. Najbolji bloker i defanzivac Evrolige po godini će dobijati oko 600.000 evra. yes3
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Sani Bećirović blizu Partizana!

Sani Bećirović blizu Partizana!
9. avgust 2009.


00007612.jpg


Doskorašnji košarkaš rimske Lotomatike, Sani Bećirović, prema pisanju dnevnog lista Sport, blizu je prelaska u beogradski Partizan, a jedini problem u ostvarenju tog plana mogla bi da bude plata slovenačkog reprezentativca. Naime, Bećirović je raskinuo ugovor sa italijanskim klubom upravo zbog plate koju Rimljani nisu u stanju da mu isplate, a cifra se kreće negde oko 900.000 evra! Ipak, Slovenac ne krije divljenje prema atmosferi u Pioniru, navijačima crno-belih, ali i imenom Partizana.

- Ko ne bi voleo da igra za Partizan?! Grobari su neverovatni i svaka čast ljudima koji svaki put u Pioniru naprave atmosferu koja je jedinstvena u Evropi - rekao je Bećirović nakon duela Partizana i Lotomatike u februaru u okviru Evrolige.

Bećirović je u karijeri igrao za ljubljansku Olimpiju, Virtus i Fortitudo iz Bolonje, Vareze, Panatinaikos i Lotomatiku.
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Vujošević: Svesno lansirane laži!

Vujošević: Svesno lansirane laži!
9. avgust 2009.


00007645.jpg


Posle informacija koje su se pojavile u medijima o navodnom prelasku Sanija Bećirovića u Partizan oglasio se i trofejni stručnjak crno-belih Duško Vujošević.

- Pojedini listovi već duže vreme, svesno i bez obaveze prema istini, lansiraju seriju senzacionalnih vesti kada je u pitanju Partizan. One kao i sve lažne informacije imaju za cilj da kreiraju nerealna očekivanja javnosti i izazovu destabilizaciju unutar tima i kluba. Želja je da se u javnosti stvori slika da je Partizan koji "dovodi" Dašića, Bećirovića itd, klub koji je veoma stabilan i da treba pomoći one koji nisu u takvoj situaciji.


Trener Partizana ističe da se može napraviti razlika i uvideti cilj plasiranja određenih informacija.

- Senzacionalna vest ponekad ima cilj da se proda tiraž, ali kad je kontinuirano samo Partizan u pitanju, onda to pokazuje da se pojedinci stavljaju u funkciju određenih interesnih grupa. Isti su se već pokazali kampanjom protiv trogodišnjeg evroligaškog ugovora i dilemom ko će biti trener Partizana. Ukoliko se takva tendencija nastavi, otvoreno ću reći njihova imena pristalicama crno-belih, pa onda nek' ih čitaju samo navijači tih drugih klubova, na čiju su se stranu svrstali.

Vujošević se potom osvrnuo i na situaciju u redovima srpskog šampiona.

- I nama je potrebno mnogo, mnogo sredstava. Skoro da ništa nismo od dugovanja rešili, Marfin banka nam i dalje drži račun blokiran. I pored velikog napora rukovodstva, još nismo ni izbliza popunili vrlo skromni budžet i nalazimo se u ni malo zavidnoj situaciji. Partizan nije do kraja selektirao ekipu, ali to radi skladno teškim uslovima u kojima se nalazi. Baš zato smatram da su tendenciozne informacije koje se plasiraju, ispod ljudskog i novinarskog nivoa.
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Todorić zagonetno najavio još dva pojačanja crno-belih utorakTodorić zagonetno najav

Todorić zagonetno najavio još dva pojačanja crno-belih
utorak

11.08.2009


todoric15352020090811063322.jpg


Sportski direktor Partizana Dragan Todorić najavio dovođenje još dva igrača na pozicijama beka i krila do početka naredne sezone i precizirao da je jedan od njih stranac, a drugi povratnik u redove šampiona, kao i da su znatno kvalitetniji od cene koju će crno-beli platiti za njihovo angažovanje.

Partizan je sinoć počeo sa pripremama za sledeću sezonu, a veliku pažnju novinara je privuklo prisustvo sportskog direktora Dragana Todorića, koji je zagolicao njihovu maštu najavljujući angažovanje još dvojice igrača.

On nije želeo da govori o imenima, ali je istakao da njihov dolazak neće mnogo koštati crno-bele, čiji će budžet biti manji nego prošle sezone.

''Trudićemo se da mnoge iznenadimo, jer će njihov kvalitet sigurno biti daleko iznad cene. Naš budžet će biti sigurno manji, dakle biće ispod tri miliona evra. U svakom slučaju, biće manji od budžeta Zvezde i Hemofarma'', izjavio je Todorić.

Sportski direktor crno-belih je istakao i da će ambicije Partizana ponovo biti najveće.

kecman13440020090616175741.jpg


''Što se tiče Evrolige, mislim da će i ove sezone ulazak u Top 16 biti veliki uspeh, a u domaćim takmičenjima ciljevi su nepromenjeni, najveći. Borićemo se za sve domaće trofeje, a pokušaćemo i da promovišemo nekog od mladih igrača'', zaključio je Todorić.

Tokom leta najavljivao se povratak nekoliko bivših Partizanovih košarkaša, a jedan od njih je već angažovan - Dejan Milojević. Od ostalih imena, i dalje se čini da je najizvesniji povratak Dušana Kecmana, ali je u igri bilo i ime Miloša Vujanića.

Što se tiče stranaca, crno-beli su prethodnih sezona pravili pravi izbor, pa navijači sa nestrpljenjem očekuju da vide da li će i novi stranac pružati igre na nivou Hausa, Palasija, Lazmija...
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Tomašević i Kecman u Partizanu

Tomašević i Kecman u Partizanu
12. avgust 2009.


00007804.jpg


Trofejni košarkaški reprezentativac Jugoslavije Dejan Tomašević počeo je da trenira sa Partizanom u sklopu priprema za novu sezonu, iako još nije odlučio da li će nastaviti karijeru.

Bivši reprezentativac rekao je da će odlučiti da li će nastaviti karijeru kad vidi ko je zainteresovan da ga angažuje, ali je rekao da nije pregovarao sa Partizanom. Za razliku od njega, sadašnji član nacionalnog tima Dušan Kecman nije odbacio mogućnost povratka u "crno-bele".


- Partizan iz sezone u sezonu postiže rezultate za divljenje. Prijaju mi treninzi sa njima, nekako se malo podmladim, a i dobar rad je uvod u sezonu. Nemam ekipu za sada. Ako dobijem dobru ponudu, ostaću da igram i osećam da mogu - rekao je 36-godišnji Tomašević.

Sportski direktor Partizana Dragan Todorić rekao je posle dolaska Dejana Milojevića da će ekipa verovatno dovesti još jednog povratnika, ali je Tomašević nagovestio da se ne radi o njemu.

- Već su vratili igrača na mojoj poziciji koji je bolji od mene, tako da je to verovatno završeno. Nismo pričali o tome. Meni je samo drago što su mi dozvolili da treniram sa njima - rekao je Tomašević.

Iskusni krilni centar pojavio se pred novinarima sa gustom bradom preko celog lica, a na novinarsko pitanje šta je izazvalo promenu imidža, odgovorio je samo:

- Deci se sviđa.

Dušan Kecman takođe nema klub, a pokriva jednu od pozicija koju "crno-beli" žele da popune.

- Slobodan sam igrač, trenutno bez angažmana, na čemu sada menadžer radi intenzivno. Bilo je nekoliko imena, ali se ništa nije desilo - rekao je Kecman.

Novinare je zanimalo da li je on famozni "povratnik" među "crno-bele".

- Kada sam završio sezonu u Panatinaikosu i posle odmora, otišao sam u klub kao prijatelj, da vidim ljude koji tamo rade. Za mene je to druga kuća i Partizan je uvek mogućnost. Nije, međutim, bilo konkretnih razgovora, ali nikad ne reci nikad. Treba sačekati, pa ćemo videti - rekao je Kecman.
 
Član
Učlanjen(a)
04.07.2009
Poruka
283
Milojević se vraća u Partizan

dejan_milojevic_1407.jpg



Prema pisanju srbijanskoga Sportskog žurnala, 32-godišnji krilni centar Dejan Milojević u utorak će potpisati dvogodišnji ugovor sa svojim bivši klubom, beogradskim Partizanom...
Za isti je klub Milojević igrao od 2004. do 2006. godine. Nakon toga igrao je u redovima španjolske Pamese iz Valencije i istanbulskog Galatasaraya.

Ovaj 201 centimetar visoki, ali vrlo agresivni, fizički snažni i inteligentni košarkaš, odigrao je nekoliko fantastičnih utakmica za Partizan u Euroligi. Najviše se pamti njegova predstava protiv atenskog Olympiacosa u prosincu 2004. godine, kojom je skupio 55 bodova valorizacijskog indeksa, što je drugi najbolji rezultat u euroligaškom natjecanju uopće.

Milojević će biti četvrto pojačanje srbijanskog i NLB prvaka za sljedeću sezonu, nakon Aleksandra Mitrovića, Stefana Sinoveca i Aleksa Marića.

Iz kluba su otišla trojica ponajboljih igrača: Novica Veličković (Real Madrid), Milenko Tepić (Panathinaikos) i Stephane Lasme (Maccabi). Očekuje se također odlazak Uroša Tripkovića, još jednoga talentiranog košarkaša.
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Dašić stiže u Partizan

Dašić stiže u Partizan
18. avgust 2009.


00008143.jpg


Vladimir Dašić, krilo podgoričke Budućnosti, pre tri godine jedan od najboljih juniora Evrope (21, 206) nalazi se pred potisivanjem ugovora sa Partizanom!

"Sportski žurnal" prenosi da će Dašić, kao što je i ranije bilo najavljivano, naredne sezone nositi crno-beli dres kao pozajmljen igrač Barselone, Makabija ili nekog drugog kluba sa kojim će dogovoriti saradnju.

Dašićev agent u ponedeljak je boravio u Podgorici i dogovorio uslove pod kojim može da napusti klub. Saznaje se da su Đetići smanjili obeštećenje na sumu koja je podnošljiva, nešto veću od pola miliona evra.

Preostalo je da se sa Partizanom i inostranim klubom dogovore ostali detalji ovog transfera. Iako ljudi iz Dašićevog okruženja tvrde da je još daleko od Humske, za očekivati je da će do kraja nedelje ova transfer saga biti oprivedena kraju.
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Dašić u Realu, Partizan izvisio

Dašić u Realu, Partizan izvisio
22. avgust 2009.


00008370.jpg


Vladimir Dašić (21), umesto u Partizanu, nastaviće karijeru u madridskom Realu. Krilni košarkaš podgoričke Budućnosti i reprezentacije Crne Gore, posle maratonskih pregovora, prihvatio je konkretniju ponudu od "kraljevskog kluba", tako da su i Barselona, Panatinaikos i Makabi, naravno kao i Partizan izgubili trku za Dašića. On će potpisati trogodišnji ugovor na zvaničnom predstavljanju u sredu u Madridu, gde putuje posle meča reprezentacije Crne Gore sa Islandom.

- Dobio sam ponudu koju nisam mogao da odbijem. Nisam se dvoumio, jer poziv Reala samo jednom stiže. Još sam u šoku. Ostalo je samo da se regulišu administrativni poslovi kako bih zvanično postao član "kraljevskog kluba". Postajem član najtrofejnijeg kluba u Evropi i igraću u najjačoj ligi na Starom kontinentu. Real je napravio "drim tim" i biće mi čast da sarađujem sa takvim igračima, a pogotovo trenerom kakav je Etore Mesina - rekao je Dašić.
 
Natrag
Top