Tomašević i Kecman u Partizanu
Tomašević i Kecman u Partizanu
12. avgust 2009.
Trofejni košarkaški reprezentativac Jugoslavije Dejan Tomašević počeo je da trenira sa Partizanom u sklopu priprema za novu sezonu, iako još nije odlučio da li će nastaviti karijeru.
Bivši reprezentativac rekao je da će odlučiti da li će nastaviti karijeru kad vidi ko je zainteresovan da ga angažuje, ali je rekao da nije pregovarao sa Partizanom. Za razliku od njega, sadašnji član nacionalnog tima Dušan Kecman nije odbacio mogućnost povratka u "crno-bele".
- Partizan iz sezone u sezonu postiže rezultate za divljenje. Prijaju mi treninzi sa njima, nekako se malo podmladim, a i dobar rad je uvod u sezonu. Nemam ekipu za sada. Ako dobijem dobru ponudu, ostaću da igram i osećam da mogu - rekao je 36-godišnji Tomašević.
Sportski direktor Partizana Dragan Todorić rekao je posle dolaska Dejana Milojevića da će ekipa verovatno dovesti još jednog povratnika, ali je Tomašević nagovestio da se ne radi o njemu.
- Već su vratili igrača na mojoj poziciji koji je bolji od mene, tako da je to verovatno završeno. Nismo pričali o tome. Meni je samo drago što su mi dozvolili da treniram sa njima - rekao je Tomašević.
Iskusni krilni centar pojavio se pred novinarima sa gustom bradom preko celog lica, a na novinarsko pitanje šta je izazvalo promenu imidža, odgovorio je samo:
- Deci se sviđa.
Dušan Kecman takođe nema klub, a pokriva jednu od pozicija koju "crno-beli" žele da popune.
- Slobodan sam igrač, trenutno bez angažmana, na čemu sada menadžer radi intenzivno. Bilo je nekoliko imena, ali se ništa nije desilo - rekao je Kecman.
Novinare je zanimalo da li je on famozni "povratnik" među "crno-bele".
- Kada sam završio sezonu u Panatinaikosu i posle odmora, otišao sam u klub kao prijatelj, da vidim ljude koji tamo rade. Za mene je to druga kuća i Partizan je uvek mogućnost. Nije, međutim, bilo konkretnih razgovora, ali nikad ne reci nikad. Treba sačekati, pa ćemo videti - rekao je Kecman.