KK Crvena Zvezda

Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
Ne budi Zvezdu dok spava: Pocekova energija razgoropadila crveno-bele, šampion vodi u finalu!

Crveno-beli slabo otvorili meč, ali su ubrzo stigli do preokreta i zasluženog slavlja

14918496875275.jpg


Ne preteruj sa naletima na Crvenu zvezdu onda kada joj ne ide, jer kada joj krene onda ti neće biti spasa. Tako se večeras provela zagrebačka Cedevita, koja je sjajno otvorila utakmicu u dvorani "Aleksandar Nikolić", ali je zapravo samo naterala zvaničnog šampiona Jadrana da izvuče maksimum iz svoje igre u ovom trenutku i stigne do očekivanog slavlja na startu finalne serije - 81:66:

Ipak, sam početak utakmice, ali i čitav meč, pokazali su da ekipa koju u Beogradu predvodi Đanmarko Poceko ima čime da se suprotstavi jadranskom evroligašu, tako da je i pored večerašnjeg slavlja jasno da ovo neće biti nimalo jednostavno finale za ekipu Dejana Radonjića.

Nisu se dva tima pošteno ni zagrejala, a Cedevita je već vodila sa 8:0. Zvezda je krenula kao u Istanbulu, nesigurno u napadu, nedovoljno čvrsto u odbrani, pa su rastrčani gosti iz minuta u minut povećavali zalihu, bili i na 15 poena prednosti, pa konačnih 16:27 na kraju prve deonice nisu delovali tako strašno za uveliko nervoznu publiku u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Poceko je još jednom sopstvenu energiju uspeo da prebaci na svoj tim, ali je samo bilo pitanje trenutka kada će Dejan Radonjić u svojim redovima pronaći pojedince koji će energetski uspeti da odgovori na to. Donekle i neočekivano iz drugog plana bljesnuli su Nejt Volters i Milko Bjelica, koji su upravo bili ti kojima je pošlo za rukom da ključnim trenucima prvog poluvremena razmrdaju ostatak tima i nateraju ga da drugačije funkcioniše na parketu.



ZAKUCAVANJE BRANKA LAZIĆA


Strateg crveno-belih je u pravom trenutku na teren vratio Čarlsa Dženkinsa i Ognjena Kuzmića, koji su zajedno sa Markom Gudurićem, ali i Voltersom uspeli da preuzmu stvari u svoje ruke već u drugoj deonici. A to je zapravo bila najava Zvezdine paklene treće četvrtine u kojoj je sve vraćeno na svoje mesto.

Zvezda se za dve nepune četvrtine od uspavanog lava pretvorila u razjarenu zver, koja je posle svakog žestoko duela i postignutog koša bila još gladnija za sledećim, a sve to zdušno je nosila publika koja je u pojedinim trenucima stvarala atmosferu koja se nije mnogo puta gledala ni u Evroligi ove sezone.

Miljenik Delija Čarls Dženkins bio je ujedno i najefinasniji akter prvog meča finalne serije sa 20 postignutih poena, odlični Nejt Voters je postigao 14 i imao pet skoka i šest asistencija. Utakmicu su sa dvocifrenim učinkom završili i Kuzmić (14), Bjelica (13) i Gudurić (10). Kod Cedevite su iznad proseka bili samo Marko Tomas sa 14 i Miro Bilan sa 12 poena, šest skokova i pet asistencija.

Drugi meč finalne serije na programu je sutra od 18.30, takođe u dvorani Aleksandar Nikolić.

CRVENA ZVEZDA - CEDEVITA 81:66
/16:27, 29:17, 21:10, 15:12/


Dvorana: Aleksandar Nikolić;
Gledalaca: 5.989;
Sudije: Belošević, Hordov, Majkić;

Crvena zvezda: Volters 14, Tompson, Dangubić 2, Mitrović 2, Lazić 2, Dobrić, Simonović 4, Rakićević, Dženkins 20, Gudurić 10, Kuzmić 14, Bjelica 13;

Cedevita: Džejms 12, Bajo, Krušlin 6, Katić 5, Babić 5, Žganec 5, Musa 2, Bilan 12, Šurna 2, Buljević, Begić 3, Tomas 14.
 
Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
Druga utakmica je uvek opasna, ali Zvezda želi 2:0!

Vremena za detaljnu analizu prve utakmice nije bilo, večeras ponovo na megdan izlaze srpski i hrvatski šampion

14918563034520.jpg


Prva utakmica u finalnoj seriji ABA lige između Crvene zvezde i Cedevite pokazala je da zagrepčani imaju čime da se suprotstave aktuelnom prvaku Jadrana, ali isto tako i da će se za šampionski prsten i plasman u Evroligu pre svega pitati ekipa Dejana Radonjića.

Crvena zvezda je povela sa 1:0 i ima odličnu priliku da sa dve pobede ode u Zagreb, ali su u taboru srpskog šampiona svesni da bi večerašnji meč (18.30, TV Arenasport 1) mogao da bude izuzetno problematičan.
"Počeli smo seriju dobro, nismo otvorili utakmicu kako je trebalo, ali je to bilo i očekivano. Oni su imali mnogo više dana za pripremu i odmor - to se videlo na počeku utakmice. Malo nervoza, malo i umor, posle svih ovih utakmica. Sredinom druge četvrtine smo uspeli da se vratimo, da napravimo neku razliku. Iako je na poluvremenu bilo pola koša razlike, već se videlo smo imali utakmicu pod kontrolom i da će to u nastavku biti dobro. Čestitam saigračima, ali tek je 1:0 i ima još da se igra", rekao je Marko Simonović.

Razlika između dva meča je manja od 24 časa, ali to je ritam u kojem su se crveno-beli vrlo dobro snalazili u ovoj sezoni.
"Naporno je, ali možda mi imamo malu prednost upravo zbog toga. Videćemo, sigurno će se i oni spremiti. Ta druga utakmica u seriji je uvek opasna, tu se traži i pravi brejk, ali mi ćemo se pripremiti koliko možemo, da se oporavimo, odigramo od početka dobro i probamo da dobijemo".

Koliko je bilo teško bilo šta promeniti za tako kratko vreme?
"Ne može tu mnogo da se menja, nema vremena, ali neke taktičke finese, dobar dan nekog igrača... I naravno odbrana - odbrana osvaja titulu, po mom mišljenju".

To znači da nije bilo vremena ni za adekvatan san.
"Mi ne spavamo već mesecima, a-ha-ha. Nema spavanja, najiskrenije, to je oko tri-četiri tek..."





Ekipa Dejana Radonjića će učiniti sve da izbegne još jedno loše otvaranje utakmice, koje joj zadaje ozbiljne muke u poslednje vreme.
"Umor, oni su imali više vremena da se pripreme. Malo nervoza, što je i očekivano, jer je bila prva utakmica pred domaćim navijačima. Tako smo mislim i prošle godine u polufinalu počeli protiv njih i kažem - to je potpuno očekivano. Rekli smo, OK, ako rezultat bude išao u njihovu korist, ostajemo, znamo šta hoćemo i to smo i uradili".

Navijači Crvene zvezde su položili ispit u prvoj utakmici, a očekuje se da budu na visini zadatka i ove večeri.
"Bili su sjajni, hvala im na podršci. Biće i večeras mislim isto ovako, nadam se. Oni mnogo znače, mi se borimo da damo uvek sve od sebe, to su oni prepoznali i hvala im na podršci", rekao Simonović.

Cedevita ni u drugoj utakmici neće moći da računa na šefa struke Veljka Mršića, pa će ekipu ponovo predvoditi temperamentni Đanmarko Poceko, a ostaje da se vidi da li će na parket eventualno moći Rajan Boutrajt. Sudijsku trojku će ovoga puta predvoditi Slovenac Saša Pukl, a asistiraće mu Crnogorac Miloš Koilješnić i Makedonac Igor Mitrovski.
 
Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
Prsten na ruci, Evroliga na dlanu – Zvezdine tri meč lopte za odbranu Jadrana!

Crveno-beli izuzetno otvorili meč, što im je omogućilo da rano dođu do velike prednosti, a kasnije i prilično sigurnog slavlja - 84:73

14919347935650.jpg


Strašni evroligaški ritam je pokosio Cedevitu u drugoj utakmici finalne serije ABA lige. Crvena zvezda je dominantnom igrom u oba pravca, pre svega u prvom poluvremenu, došla do druge pobede nad šampionom Hrvatske, pa pred sobom ima tri meč lopte za odbranu šampionskog prstena u Jadranskoj ligi -84 :73

Ekipe su se ovoga promenile uloge u odnosu na prvi meč. Zvezda je na Cedevitino „iznenađenje“ sa Boutrajtom reagovala žestokom odbranom. Sjajni plejmejker je očigledno samo naterao Radonjićev tim da bude maksimalno koncentrisan od samog starta utakmice, pa su crveno-beli zaigrali onu igru koja ih je krasila u najboljem delu ove sezone. Serija oduzetih lopti i ubitačnih kontranapada potpuno je izbacila iz ritma ekipu Đanmarka Poceka, koja nije ove večeri ne samo nije uspela da nametne svoju igru sa starta prve utakmice već je energetski ozbiljno kaskala za aktuelnim šampionom.

Zvezda je kao fizički nadmoćan tim još jednom delovala svežije u drugoj vezanoj utakmici, što joj se mnogo puta dešavalo tokom sezone u elitnom takmičenju, a kada je na tu rastrčanost stigla i smirenost u napadu gosti više nisu znali na koji način da se brane. Pogađali su oni koji su mirovali u prvoj utakmici - Nemanja Dangubić i Luka Mitrović, pa su tako glavni snajperisti Dženkins, Simonović i Gudurić sačuvali arsenal da iz drugog plana nokautiraju rivala, neko večeras, a neko možda već za dva dana u Zagrebu.

14919348068695.jpg


Crveno-beli su tokom najvećeg toka utakmice bili dominantni u skoku, oduzetim loptama i asistencijama, a znatno manji broj izgubljenih lopti nego prethodne večeri samo je potvrđivao izuzetnu smirenost u napadačkim akcijama domaćeg tima. Povratak glavnog organizatora igra u gostujući sastav, samo je naizgled delovao kao ohrabrujući faktor za igrače Cedevite, ali se čini da su zagrepčani u prvom meču baš zbog njegovog izostanka bili kompaktniji i spremniji za obračun sa kvalitetnijim protivnikom.

Boutrajt je u nekoliko navrata, a posebno na startu drugog poluvremena, pokazao svoj vanserijski kvalitet, ali je takođe bilo i evidentno da još uvek oseća posledice povrede iz meča sa Partizanom. Američki plejmejker je utakmicu završio u 27. minut hramljući, sa bolnom grimasom na licu, što samo nagoveštava da je obnovio povredu, pa se odluka o njegovom prevremenom vraćanju u tim očigledno ispostavila kao pogrešna, jer bi ovo mogla da bude i njegova poslednja utakmica u finalnoj seriji. Ali, Cedevita je baš nakon njegovog izlaska zaigrala onako kako bi želeo Poceko, pa je umalo došla do situacije da se u poslednjoj četvrtini vrati u meč. Ipak, domaćin je bio dovoljno priseban i koncentrisan da je spreči u toj nameri, a poslednji nalet gostujućeg tima sprečili su Volters, Lazić i Dženkins.

Ponovo je Dženkins bio najefikasniji u Zvezdi sa 16 poena, ali je odlično ol-raund partiju pružio Branko Lazić. Pored šest poena, on je imao osam skokova. Kod Cedevite najefikasniji je najefikasniji bio Džejms sa 11 poena.

CRVENA ZVEZDA – CEDEVITA 84:73
(29:18, 28:16, 15:16, 12:23)

Dvorana Aleksandar Nikolić
Gledalaca: 5.896
Sudije: Pukl, Kolješnić, Mitrovski

CRVENA ZVEZDA: Volters 14, Tompson , Dangubić 12, Mitrović 10, Lazić 6 (8 skokova), Dobrić, Simonović 5, Rakićević, Dženkins 16, Gudurić 10, Kuzmić 8, Bjelica 3.

CEDEVITA: Džejms11, Bajo, Krušlin 2, Boutrajt 10, Katić 2, Babić 7, Žganec 4, Musa, Bilan 12, Šurna 10, Begić 6, Tomas 9.
 
Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
Baš je dobro videti vas opet: Zvezdin het-trik i Evroliga!

Treći uzastopni trofej crveno-belih u ABA ligi i peta vezana sezona u elitnom takmičenju - 61:77

14921160052563.jpg


Zagrebački Dom sportova je postalo mesto na kojem Crvena zvezda već po navici osvaja trofeje. Tamo gde se pre dve godine domogla prvog šampionskog prstena na Jadranu, a prošle obezbedila plasman u finale, ekipa Dejana Radonjića je stigla do trećeg uzastopnog trofeja u ABA ligi i potvrdila apsolutnu dominaciju u regionalnom takmičenju. Crveno-beli su održali još jedan čas košarke ekipi Veljka Mršića i naneli joj treći poraz u prilično silovitoj finalnoj seriji srpskog šampiona - 61:77.

Zvezda je do šampionskog slavlja u Zagrebu ponovo stigla defanzivno odgovornom i napadački raznovrsnom igrom. Cedevitu je do finiša prvog poluvremena držao gotovo besprekoran šut van linije 6,75, ali je gost u poslednjih pet minuta prvog dela igre uhvatio zalet i na njemu odigrao treću deonicu, koja je i ovoga puta bila kobna za protivnika.

Cedevita ni ove večeri nije imala igrača na nivou energije Čarsla Dženkinsa i MarkaSimonovića, a samim tim ni pravog vođu na terenu. Ruka Diona Tompsona je konačno bila smirena, pa mu je Radonjić dao pozamašnu minutažu, što je maksimalno iskoristio i bio jedan od ključnih igrača crveno-belih u ovom meču. Nišanske sprave Branka Lazića su posle određenog vremena ponovo bile dobro naštelovane, a kada mu se u šuterskoj paljbi pridružio Čarls Dženkins bilo je jasno da domaćin ni večeras nema šta da traži.


Miljenici Zvezdine publike su još jednom bili ubitačni po protivnika u odbrani, konstantno su stvarali pritisak kada je lopta bila u rukama igrača Cedevite i terali ih na greške, koje su u drugom poluvremenu bile izuzetno brojne. Zvezda je apsolutno dominantna bila pod obručima, gde je dugo imala gotovo dvocifreni broj više uhvaćenih lopti.

Iako to niko nije očekivao, najefikasniji igrač meča bio je Dion Tompson sa 14 postignutih poena, bez promašaja iz igre, kojima je pridodao i četiri skoka. Dvocifreni su bili i Marko Simonović (13 poena) i Nejt Volters (11). Koliko je domaćin bio neubedljiv pokazuje da je broj od deset postignutih ooena uspeo da prebaci samo Toni Katić (12) i to u samom finišu utakmice.

CEDEVITA – CRVENA ZVEZDA 61:77
/18:22, 21:24, 9:19, 13:12/

Dom Sportova
Gledalaca: 3.000
Sudije: Radović, Jovčić, Dragojević

CEDEVITA: Džejms 9, Krušlin 5, Katić 12, Babić 7, Žganec 2, Musa 6, Bilan 4, Šurna 6, Begić 2, Tomas 8.

CRVENA ZVEZDA: Volters 11, Tompson 14, Dangubić 6, Mitrović 5, Lazić 8, Dobrić, Simonović 13, Rakićević, Dženkins 8 (8as), Gudurić 4, Kuzmić 6, Bjelica 2.

 
Član
Učlanjen(a)
21.09.2010
Poruka
141
Да ли ико има живце да погледа колико пута су Словеначки и Хрватски клубови освајали ово такмичење?
Можемо комотно да кажемо да четири наша најбоља клуба уђу само у завршни део, а остали нека се разигравају током сезоне :)
 
Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
Да ли ико има живце да погледа колико пута су Словеначки и Хрватски клубови освајали ово такмичење?
Можемо комотно да кажемо да четири наша најбоља клуба уђу само у завршни део, а остали нека се разигравају током сезоне :)

pa i ne trebaju ti zivce, nisu osvoili mnogo puta, 2-3 titula i to jedna kad nije igrao niko od Srbija. Jebiga :D
 
Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Zvezda ubedljiva na startu: "Plus 35" u Subotici

Crveno-beli rutinski pobedili Spartak u "Dudovoj šumi". Bjelica postigao 21 poen, Simonović 18.

Nemanja-Dangubic-Crvena-zvezda

Crvena zvezda mts sigurna je zakoračila u Superligu Srbije.

Ekipa Dejana Radonjića rutinski je slavila u Subotici i trijumfom počela odbranu domaće titule. U hali "Dudova šuma", pred oko 1.000 gledalaca, domaćin je imao snagu za šest minuta ravnopravne borbe (9:10), posle kojih je prednost Beograđana rasla do kraja utakmice.

SPARTAK - ZVEZDA 54:89 (10:20, 13:24, 14:19, 17:26)

Marko Simonović ulio je napadačku energiju ekipi u drugom kvartalu, pogodivši u tri minuta četiri trojke, kojima je u nastavku dodao još dve, za svojih 18 poena. Uz njega, najefikasniji među crveno-belima bio je Milko Bjelica sa 21 poenom.

Najiskusniji Zvezdin centar postigao je 13 poena u mirnom poslednjem kvartalu, uoči kojeg je Radonjić pružio šansu svim igračima, uključujući i one koji su najmanje igrali ove sezone. Zvezdin trener dao je svim izabranicima dvocifren broj minuta, oni su uz minutažu raspodelili i poene, pa su se svi "upisali" bar po jednim pogotkom, poput Petra Rakićevića (trojka) i Marka Gudurića, koji je za 20 minuta uputio samo četiri šuta i pogodio jednom, za dva.

Tokom vikenda, crveno-beli će usmeriti pažnju ka "večitom derbiju", zakazanom za utorak, u kojem će takođe nastupiti bez Stefana Jovića, koji je na terapijama u Minhenu, dok ostaje da se vidi koliko će dugo odsustvovati i Branko Lazić.

I bez njih dvojice, Zvezda je na parketu Spartaka rutinski uradila zadatak, na značajnoj utakmici za subotičku košarku, jer je meč protiv šampiona označio i povratak Superlige na sever Bačke. U takvom ambijentu, najefikasniji igrači domaćih bili su Igor Kesar sa 10 poena i Nikola Hristov i Miloš Nikolić sa po devet.

SPARTAK: Matić 2, Jovišić 6 (1/4 za tri), Ljubenković, Hristov 9, Prlja 1, Nikolić 9 (3 as), Kesar 10 (8 sk), Tresač 5, Miščević, Jelenić 8 (2/6 za tri), Fekete, Andrejević 4. Timski: 8/11 sl. bacanja, 14/27 za dva, 6/25 za tri, 21 skok (19-2), 6 ukradenih, 13 izgubljenih lopti i 12 asistencija.

ZVEZDA: Volters 6, Tompson 6, Dangubić 7, Mitrović 6, Simanić 3, Dobrić 7, Simonović 18 (6/8 za tri), Rakićević 3, Dženkins 4, Gudurić 2, Kuzmić 6, Bjelica 21. Timski 7/10 sl. bacanja, 26/39 za dva, 10/20 za tri, 34 skokova (29-5), 11 ukradenih, 12 izgubljenih i 20 asistencija.

Interesantno za današnji meč je da je Nikola Kalinić bivši igrač oba tima, a da je rođen u Subotici. Košarkaš Fenerbahčea oglasio se danas iz Istanbula, porukom da mu je žao što nije u rodnom gradu da uživo prati ovu utakmicu.
 
Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
"Rovovski" derbi, pobeda Zvezde!

Kapiten crveno-belih Luka Mitrović odigrao meč sezone i nosio ekipu u trijumfu u "večitom derbiju".

Luka-Mitrovic-Crvena-zvezda-Partizan


Skoro dva sata borbe u zadimljenoj hali "Aleksandar Nikolić" i pobeda Crvene zvezde mts nad Partizanom!

Ekipa Dejana Radonjića savladala je "večitog" rivala u najtvrđem od sva četiri ovosezonska derbija i ušla u Superligu sa skorom 2-0.

ZVEZDA - PARTIZAN 85:74 (23:16, 19.22, 23:18, 20:18)

Kapiten domaćina Luka Mitrović odigrao je partiju sezone i sa 17 poena i bez promašaja iz igre (4/4 za dva, 2/2 za tri), predvodio odbranu Zvezdinog vođstva, stečenog u prva četiri minuta (12:0)
.

Partizan je uzvraćao, pružao otpor, uspeo da dva puta izjednači, ali ne i više od toga.

U obe situacije, krajem prvog poluvremena, za izjednačenja najzaslužniji je bio kapiten crno-belih Novica Veličković (13 poena). U 15. minutu, takođe zapaženi Uroš Luković (17 p) zakucao je za 28:28 posle Veličkovićeve serije 6:0, a potom je Novica sam, trojkom, postavio 36:36, u pretposlednjem minutu prvog dela.

Iscrpljujuće prvo poluvreme, "iseckano" čak 31 faulom i konstantnim izvođenjem penala, trajalo je čitav sat, a koševima su ga završili Nejt Volters (10) i Milko Bjelica (12), vrativši Zvezdi uoči pauze prednost, koja u nastavku nije bila tako konkretno ugrožena.

Ognjen Kuzmić (14) i Čarls Dženkins (15), uz konstantno pouzdanog Mitrovića, doneli su u drugom delu mir Zvezdinim napadima, koji su uz čvrstu odbranu bili dovoljni da "prelome" meč i odbiju nalete Partizana.

Kapiten Zvezde podigao je u 34. minutu razliku na "plus 13" (71:58), crno-beli su u završnici zapretili trojkama Stefana Birčevića (16) i Mihajla Andrića (za 78:72), ali je Marko Simonović u poslednjem minutu takođe trojkom stavio tačku na ishod.

Većinski crveno-beli "Pionir", u kojem su ponovo bili i gostujući navijači, video je derbi čvrstih odbrana. Na momente nervozan i uobičajeno borben duel najvećih rivala pripao je domaćinu pre svega zbog većeg broja raspoloženih igrača, pouzdanijih rešenja (28 timskih asistencija) i korišćenju češćih grešaka crno-belih, o kojima govori i 18 izgubljenih lopti gostiju.

Crveno-beli su u trećem ovosezonskom trijumfu nad Partizanom ubacili trojku manje od protivnika (6/17 naspram 7/20), a u skakački "minus" iz prvog dela ublažili su u nastavku, pre svega zbog doprinosa Kuzmića i Mitrovića (25 skokova Zvezde, 30 Partizana). Veza Branislava Ratkovice (4 p, 6 as) i Lukovića nanosila je Zvezdi dosta štete u prvom poluvremenu, ali su crveno-beli dok je meč odmicao nalaziili način da se odbrane.

Prvi napadač Partizana Vil Hečer završio je meč bez postignutog poena i sa tri promašaja iz igre za 18 minuta na parketu. Poput njega, ni drugi Amerikanac crno-belih, Džamont Gordon, nije se "upisao", s tim da je on napustio parket krajem treće četvrtine zbog pete lične greške.

U danima posle prvog superligaškog derbija, "večiti" će se posvetiti nastavku domaćeg prvenstva. Zvezda će u subotu gostovati FMP-u u Železniku, a Partizan će u "Pioniru" ugostiti Dinamik, istog dana od 19 časova.

ZVEZDA: Volters 10 (5 sk, 4 as), Tompson, Dangubić 9, Mitrović 17 (4/4 za dva, 2/2 za tri), Lazić 2, Dobrić, Simonović 3, Rakićević, Dženkins 15 (9 as), Gudurić 3, Kuzmić 14, Bjelica 12. Timski: 15/27 slobodna bacanja, 26/40 za dva, 6/17 za tri, 25 skokova (19-6), 12 ukradenih, 13 izgubljenih lopti i 28 timskih asistencija.

PARTIZAN: Ratkovica 4 (6 as), Vrabac 2, Marinković 11, Veličković 13 (8 sk), Majstorović 4, Birčević 16, Koprivica, Andrić 3, Hečer, Pot 4, Gordon, Luković 17 (6 sk). Timski: 17/23 slobodna bacanja, 18/36 za dva, 7/20 za tri, 30 skokova (20-10), 5 ukradenih, 18 izgubljenih lopti i 18 timskih asistencija.
 
Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Zvezda silna u Železniku i sama na vrhu

Crveno-beli bez problema pobedili FMP i na čelu sa Brankom Lazićem i Markom Simonovićem ostali jedini tim sa perfektnim učinkom.

Branko-Lazic-Crvena-zvezda


"Plus 27" za 3-0!

Crvena zvezda mts rutinski je ostvarila i treći superligaški trijumf, pobedivši u Železniku tim sa kojim je do danas delila prvo mesto na tabeli Superlige.

U za košarku neuobičajenom terminu, od 15 časova, ekipa Dejana Radonjića hvatala je zalet u prvom poluvremenu, a već početkom drugog otklonila svaku dilemu. Kada su crveno-beli zaigrali odbranu u svom stilu, domaćin jednostavno nije imao nikakvo rešenje, pa se od treće deonice samo nagađalo sa kolikom razlikom će biti završen meč.

FMP - ZVEZDA 64:91 (23:22, 14:25, 8:27, 19:17)

Branko Lazić odigrao je sjajno i veoma inspirisano na terenu na kojem je napravio i prve seniorske korake. Zvezdin specijalista za defanzivu bio je samouveren i veoma precizan i u napadu, pa je završio meč kao najbolji strelac, sa 19 poena i tri pogođene trojke iz šest pokušaja.

Uz njega, dobar šuterski dan imao je i Marko Simonović, sa svojih 17 poena i četiri trojke iz osam pokušaja, a interesantno je da su do poslednjeg napada i koša Marka Gudurića, upravo njih dvojica bili jedini igrači Zvezde koji su pogađali za tri poena.

Radonjić je pružio šansu svim izabranicima i među njima se samo Čarls Dženkins nije upisao među strelce.

Sa druge strane, mladi trener "pantera" Dušan Alimpijević doživeo je prvi poraz na klupi tima iz Železnika, u utakmici u kojoj su crveno-beli uoči završnice vodili i 32 razlike (81:49). Šef struke FMP-a tražio je tajm-aute, "budio" igrače i zahtevao njihovu reakciju, ali "panteri" od početka treće deonice (u kojoj su postigli osam poena) nisu uspevali da se "ukoče" ofanzive favorita.

Posle serije kontri i brzih akcija crveno-belih, FMP je tek u finišu uspeo da uhvati kakav-takav ritam u napadu, ali se to dogodilo prekasno da bi konačna razlika bila blaža od konačnih "plus 27".

Osim Lazića i Simonovića, dvocifren napadački učinak u Zvezdi je imao i Nejt Volters (12 poena), dok je među domaćima najefikasniji bio Džona Bolden, sa 10 poena.


FMP: Radanov, Čović 6 (1/8 za tri, 5 izg), Davidovac 9, Lazarević 7 (5 sk), Bursać 8, Šešlija 8, Kutlešić, Žižić 3, Ljubičić 5, Radovanović 5, Ostin 3, Bolden 10 (7 sk). Timski: 15/22 slobodna bacanja, 17/34 za dva, 5/25 za tri, 26 skokova (15-11), 8 ukradenih, 16 izgubljenih lopti i 17 asistencija.

ZVEZDA: Volters 12, Tompson 6 (10 sk), Dangubić 9, Mitrović 5, Lazić 19 (3/6 za tri, 5 sk), Dobrić 5, Simonović 17 (4/8 za tri), Rakićević 2, Dženkins, Gudurić 8, Kuzmić 6, Bjelica 2. Timski: 21/24 slobodna bacanja, 23/33 za dva, 8/24 za tri, 31 skok (21-10), 10 ukradenih, 12 izgubljenih lopti i 23 asistencije.
 
Natrag
Top