KK Crvena Zvezda

Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Kraj Zvezdine serije!

Crveno-beli doživeli prvi poraz u 2017. godini. Efes odigrao sjajno, odbio veliki nalet domaćina u drugom delu i hicima iz daljine prekinuo Zvezdin niz od sedam uzastopnih trijumfa.

Marko-Simonovic-Crvena-zvezda-Efes


Najduža ovosezonska serija pobeda u Evroligi je završena.

Crvena zvezda mts izgubila je u dvorani "Aleksandar Nikolić" od Anadolu Efesa i doživela prvi poraz od gostovanja Olimpijakosu, 20. decembra.

Pred punim tribinama, u prisustvu velikana Dejana Savića i Veselina Vujovića, gledaoci su videli sjajnog gosta iz Istanbula, borbenog domaćina, kao i cenu koju je Zvezda morala da plati za dugačak niz uspeha.

Vidno fizički ispražnjena, suočena sa nedovoljno saniranim povredama nosilaca igre Stefana Jovića (igrao samo prvo poluvreme) i Ognjena Kuzmića (15 minuta na terenu), kao i sa odsustvom Nemanje Dangubića, ekipa Dejana Radonjića dala je sve što u ovom trenutku ima.

Večeras, protiv čvrstog, pribranog i boljeg rivala, to nije bilo dovoljno za još jedan korak srpskog šampiona ka Top 8 fazi.

ZVEZDA - EFES 72:86 (20:16, 16:31, 16:14, 20:25)

Zvezda je kontrolisala ravnopravni početak, u ritmu 'koš za koš', koji je trajao sve do sredine druge deonice. Čarls Dženkins (13 p), večerašnji "motor" crveno-belih pogađao je sa distance, probijao odbranu Efesa, asistirao i na svojim leđima nosio domaćina do, ispostavilo se, poslednjeg vođstva 34:30.

Velimir Perasović zatražio je u tom 17. minutu tajm-aut, nakon kojeg je utakmica otišla u potpuno suprotnom smeru.

Brajant Danston (16 p) i Derik Braun (20), preuzeli su odatle inicijativu, razgrtali Zvezdinu odbranu, dok je Efesov zonski presing potpuno "isekao" organizaciju igre domaćina. Do poluvremena, gost je kreirao seriju 17:2 i potpuno preuzeo kontrolu.

U istom ritmu Efes je nastavio i u drugom delu, "odlepivši" se u 22. minutu na velikih "plus 18" (36:54). Danston, Braun i Tomas Ertel (12 poena i čak 15 asistencija) pogađali su u nizu i nagovestili potpuno miran nastavak.

Međutim, Zvezda je imala snage za još jedan udarac.

Petorka Volters, Dženkins, Simonović, Mitrović i Tompson "stegla" je odbranu, primorala Efes na promašaje i serijom 14:2 malo po malo smanjivala zaostatak, sve do najbližih "minus 6" (50:56) u 28. minutu.

Pokušavši da priđe na posed zaostatka, Zvezda se ipak okliznula i više nije imala snagu da se pridigne.

Nošen podrškom publike, Marko Simonović, najbolji strelac crveno-belih sa 17 poena, hteo je da brzom trojkom svede razliku na tri poena, ali mu je lopta ispala, što je Braun kaznio pogotkom uz četvrti faul Čarlsa Dženkinsa.

Taj momenat bio je tačka na kojoj je crveno-belima definitivno ponestalo snage da ostanu u naletu. Odgovor Efesa bio je ekspresan, pa je Dešon Tomas iz napada u napad "rešetao", praktično bez promašaja. Efes je nastavio furiozno da se "diže" i u tom ritmu je i priveo meč kraju.

Zvezda će nastaviti borbu za plasman u Top 8 sa skorom 12-9 i dočekaće i sledeće kolo i gostovanje na parketu CSKA kao petoplasirana. Sa druge strane, Perasovićev tim potpuno je uhvatio priključak u trci za odlazak u narednu fazu i dospeo na deobu osmog mesta sa Darušafakom, sa kojom deli i skor 10-11.

ZVEZDA: Volters 12, Tompson, Mitrović 6, Lazić 1, Dobrić, Simonović 17 (1/6 za tri, 5 sk), Rakićević, Dženkins 13 (7 as), Gudurić 5 (4 izg), Jović 2 (4 izg), Kuzmić 4 (6 sk), Bjelica 12.

EFES: Tomas 17 (3/6 za tri), Hanikat 2, Balbaj, Braun 20 (11 sk), Osman 6, Gejik, Grejndžer 6 (2/4 za tri, 4 as), Ertel 12 (2/5 za tri, 15 as), Mutaf, Pol 3, Danston 16, Kirk 4.
 
Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Partizan zaustavio Zvezdu!

Crno-beli prekinuli niz "večitog rivala" od 20 pobeda i ostvarili važan trijumf u borbi za prednost domaćeg terena u plej-ofu!

0MMM4722.JPG


Pobeda Partizana u "rovovskom" derbiju!

Ekipa Aleksandra Džikića zaustavila je večitog rivala na trijumf od rekorda ABA lige i nanela mu prvi poraz posle više od godinu dana takmičenja "na Jadranu"!

Kao i prošle zime (istim rezultatom!), uoči početka tog niza, crno-beli su ponovo savladali branioca titule pred svojim navijačima i u punom "Pioniru" napravili važan korak u odbrani drugog mesta.

U finišu "egal" meča, do kada nijedan tim nije vodio više od sedam poena razlike, Vil Hečer je preuzeo odgovornost i poveo tim ka 16. "jadranskom" trijumfu ove sezone!

Amerikanac je najpre pri rezultatu 79:78 iznudio tehničku grešku Branka Lazića, realizovao slobodno bacanje, a pola minuta potom pogodio i odlučujuću trojku, za maksimalnih i nedostižnih 86:78!

Slavlje Grobara u tom trenutku je počelo i postajalo sve glasnije dok se bližio poslednji zvuk sirene:

PARTIZAN - ZVEZDA 86:81 (21:17, 25:29, 21:26, 19:9)

Nervozni crveno-beli nisu bili u stanju da uzvrate taj udarac, a sebi su dodatno otežali situaciju i tehničkom Luke Mitrovića zbog prigovora. Iz istog razloga, u 28. minutu, Radonjićev tim ostao je nepovratno i bez Marka Simonovića, koji je takođe zbog razgovora sa sudijom kažnjen tehničkom, pa i isključujućom greškom.

Za to vreme, crno-beli su sačuvali mir, ostali pribrani i pri vođstvu Zvezde "plus 4" na početku poslednje deonice počeli da preuzimaju kontrolu. Serijom poena Novice Veličkovića, Vila Hečera i Vanje Marinkovića, Partizan je uoči finiša ponovo poveo (78:73) i tu prednost nije ispustio do kraja.

Istovremeno, na svojoj polovini, crno-beli su u poslednjoj četvrtini sveli Zvezdu na jednocifren učinak!

Partizanov heroj Hečer završio je meč i kao najefikasniji igrač, sa 20 ubačenih poena (2/7 za tri) i pet asistencija. Veliku pomoć imao je u Stefanu Birčeviću, koji je odigrao skoro celu utakmicu (35 i po minuta) i postigao 16 poena, a dvocifreni među crno-belima bili su i povratnik Vanja Marinković sa 13 (4/7 za tri), Branislav Ratkovica i kapiten, Novica Veličković sa po 11.

Na drugoj strani, Radonjić se u završnici meča nije oslanjao na "rovite" Stefana Jovića i Ognjena Kuzmića, koji su postigli po osam poena, a najefikasniji u njegovom timu bio je Luka Mitrović sa svojih 14 (i 11 skokova), ali i sa četiri "teška" promašaja iz otvorenih šuteva za tri poena, koji mu zadaju sve veći problem.

Taktikom Aleksandra Džikića da čvrstom odbranom i "žrtvovanjem" ličnih grešaka onemogući Zvezdu da uđe u ritam, crveno-beli su završili meč sa 31 poenom sa slobodnih bacanja (31/44) i 32 iz pokušaja za dva poena.

Uz takvu odbranu, pouzdan šut za tri u odlučujućim situacijama (10/28) i mirnu ruku na "crti" (22/26), Partizan je pred oko 6.000 gledalaca poklonio svojim navijačima najdražu pobedu ove sezone, kao uvod u gostovanje PAOK-u, u šesnaestini finala FIBA Lige šampiona (sreda, TV Arena sport).

Sa druge strane, crveno-beli su imali kontrolu skoka (39:27), ali je to večeras bilo malo za uspeh. Od ponedeljka, oni se okreću gostovanju šampionu Evrope u Moskvi (četvrtak) sa prvi put doživljenim uzastopnim neuspesima u takmičarskoj 2016/17.

Crvena zvezda mts je do večeras bila i jedini preostali evroligaš sa perfektnim skorom u domaćem prvenstvu.

PARTIZAN: Ratkovica 11, Vrabac 2, Marinković 13 (4/7 za tri), Veličković 11 (5 sk), Majstorović 4, Birčević 16 (2/5 za tri, 9 sk), Koprivica 3, Andrić 3, Hečer 20 (2/7 za tri, 5 as), Pot, Gordon 3, Luković.

ZVEZDA: Volters 9 (0/3 za tri), Tompson 3, Mitrović 14 (11 sk, 0/4 za tri), Lazić 4 (5 sk), Simanić, Dobrić, Simonović 5, Dženkins 10 (2/4 za tri, 5 as), Gudurić 9 (6 sk), Jović 8, Kuzmić 8, Bjelica 11.
 
Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
Gostovanje u Moskvi – idealan trenutak

Šampion Evrope u lošoj je formi, izgubio je pet od poslednjih osam evroligaških utakmica i u prošlom kolu prepustio je Real Madridu prvo mesto na tabeli. Košarkaši CSKA znaju da su ključne bitke još daleko, ali ne žele sebi da dozvole još neki poraz koji bi spadao u kategoriju iznenađenja.

Jenkins.JPG

Izvor: Turkish Airlines EuroLeague

Uz to, posle poraza u Beogradu trener Dimitris Itudis više od pola sata grmeo je na svoje igrače u svlačionici, potom im je i uskratio planirani odmor, pa će Moskovljani imati motiv više da se revanširaju.

Crvena zvezda nije mogla da im dođe u boljem trenutku po CSKA – posle serije od sedam pobeda, crveno-beli su pali pod teretom umora i povreda.

Dangubić, koji je u prvoj utakmici bio izuzetno značajan na obe strane terena u pravljenju razlike, već nekoliko mečeva zbog povrede posmatra pored terena, a u Moskvi neće biti ni Stefana Jovića, najvažnijeg igrača Zvezdinog tima.

Osim toga, ni Kuzmić nije maksimalno spreman, pa atmosfera umnogome podseća na onu pred meč sa Fenerbahčeom u Istanbulu – Zvezda je u situaciji da mora da bira svoje bitke, a u Moskvi šanse za pobedu ne bi bile velike sve i da su crveno-beli u idealnom stanju.

cz.jpg

Izvor: Turkish Airlines EuroLeague

Možda je zato ovo baš pravi trenutak da se gostuje u Moskvi, bolji nego da recimo sada dolazi Galatasaraj u Beograd u duelu koji će 23. februara biti jedan od ključnih za prolaz dalje.

Odluka da Jović ne putuje potpuno je na mestu jer je očigledno da ga leđa muče. Protiv Efesa je bio neprepoznatljiv, pokušao je i u meču sa Partizanom, ali ne treba forsirati – ne bi to trebalo činiti čak ni za Kup, pošto Zvezdu u skoroj budućnosti čekaju mnogo važniji mečevi.

Bez dvojice bitnih igrača u rotaciji na spoljnim pozicijama, Zvezda gubi mnogo od sposobnosti da svih 40 minuta igra izuzetno agresivnu odbranu na protivničku spoljnu liniju, a to je recept kojim je CSKA dobijen u Beogradu, kada su Moskovljani naterani na čak 19 izgubljenih lopti i kada je Zvezda postigla mnogo poena u kontrama.

Veći teret u organizacija napada pašće na Voltersa, koji je imao individualno dobrih partija, ali tek treba da pokaže da Zvezdin napad i s njim može da bude tečan. Pomagaće mu Dženkins, koji je dodavački najbolju ovosezonsku partiju imao baš u sudaru sa CSKA (6ast, bez izgubljene lopte).

KRU_7654.jpg

Izvor: Turkish Airlines EuroLeague

Ognjen Kuzmić
U zavisnosti od toga koliko i kako Kuzmić može da igra, Zvezda će pokušati da se osloni na njega – Friland ne dobija mnogo minuta, pa CSKA nema nikoga ko može visinom da parira centru crveno-belih, koji je u prvom meču imao 16 poena i 10 skokova.

Tu treba napomenuti da Džejms Agustin u poslednjih nekoliko nedelja defanzivno izgleda bolje i svesnije na terenu, kao da mu je trebalo nešto više vremena da se privikne na ekipu.

Ima i CSKA svojih problema – u poslednje vreme ne deluju kao tim koji se dobro poznaje, povremeno izostaje prepoznatljiv protok lopte i nisu dovoljno čvrsti kada se utakmice lome.

adv_CZ_vs_CSKA_01.JPG

Izvor: Turkish Airlines EuroLeague

Zvezda - CSKA
Ipak, domaći teren i dalje jako dobro čuvaju – od spomenutih pet poraza u poslednjih osam utakmica, samo je jedan došao kod kuće, i to u ludom meču sa Fenerom koji su imali dobijen. A od tri pobede, dve su bile više nego ubedljive, +37 sa Armanijem i +21 sa Bambergom.

U tim se vraća i Miloš Teodosić, igraće onoliko koliko bude potrebno, ali De Kolo je u sve boljoj formi – ako Francuz i ne bude toliko poentirao, odvući će pažnju jednom od Zvezdinih najboljih defanzivaca, što će ostaviti više prostora za druge. Voroncević je u Beogradu bio jedan od retkih raspoloženih igrača, a u trenutnoj situaciji dubina sastava CSKA još više će doći do izražaja.

Crveno-beli se neće predati, to nikada ne čine i pokazali su da mogu da se nose sa najjačima i kada niko od njih to ne očekuje – želeće spor tempo i tvrd meč, to je najbolja šansa u ovom trenutku. Ipak, za senzaciju u Moskvi biće potrebno pravo čudo.
 
Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
EL: Ubedljiv, ali bezbolan poraz Zvezde u Moskvi
Crvena zvezda poražena je na gostovanju moskovskom CSKA u okviru 22. kola Evrolige – 102:80.

6909414855891bb0aec44a754957650_w640.JPG


Srpski i regionalni šampion pretrpeo je treći vezani neuspeh, posle trinaest vezanih trijumfa u svim takmičenjima, ali se može reći da je on bezbolan isto onoliko koliko je bio očekivan.

Crveno-beli su dobro počeli, stvorili su pet poena prednosti, ali je domaćin nadrealnim šutem (7/8 za tri) već do isteka prvih deset minuta košarke u potpunosti preuzeo kontrolu, da bi na poluvreme otišao sa 12 poena viška.

Pokušala je ekipa Dejana Radonjića u nastavku da se približi i eventualno uđe u završnicu sa kakvom-takvom šansom, ali su 'Armejci' svaki put imali odgovor na Zvezdine serije.

Na kraju su slavili veoma ubedljivo, nanevši rivali najubedljiviji poraz u ovoj sezoni, ujedno mu se i revanširavši za poraz u Beogradu 29. decembra prošle godine (78:67).

CSKA je upisao 16. pobedu i nastavio je borb sa madridskim Realom za prvo mesto, dok je prvak Srbije na petom mestu sa skorom 12-10.



euroleague.net


Radonjić je ravnomerno rasporedio minutažu svim raspoloživim igračima, a mora se istaći da nije mogao da računa na prvog plejmejkera Stefana Jovića, kao i od ranije povređenog Nemanju Dangubića.

Takođe, kada je bilo očigledno da su Moskovljani raspoloženi i da ne postoji način da im se zapreti, trener gostiju odučio je da 'spusti gas' i čuva igrače za naredne mečeve, koji će biti ključni u borbi za prolaz među najboljih timova Evrope.

Akutelnog prvaka Starog kontinenta do pobede predvodio je Nando de Kolo sa 25 poena (8/10 za dva, 2/3 za tri), šest asistencija, četiri skoka, ali i sedam izgubljenih lopti, a najbolje ga je pratio Nikita Kurbanov sa 18 poena i pet uhvaćenih lopti, kao i tri ukradene. Kapiten srpske reprezentacije Miloš Teodosić bio jedini preostali dvocifreni pojedinac sa 16 poena (1/3 za dva, 3/7 za tri), četiri asistencije i tri skoka.

Kod gostiju se najviše istakao Luka Mitrović sa 16 poena (5/7 za dva, 1/3 za tri), devet asistencija i tri krađe. Čarls Dženkins zabeležio je 12 poena i četiri uspešna dodavanja, dok su Ognjen Kuzmić i Marko Simonović postigli po 10 poena.

Posle ovog kola uslediće prva pauza u Evroligi, zbog kupa takmičenja širom Evrope, a Zvezdu prvi od izuzetno dva važna susreta čeka 23. feburara u Beogradu protiv Galatasaraja, a sedam dana kasnije, takođe kod kuće, okršaj sa Bambergom.

126670077589cb433154ba408699657_w640.JPG

Zvezda je dobro otvorila susret, pošto je Ognjen Kuzmić pogodio prva dva šuta iz reketa, posle izgrađenih akcija. Na drugoj strani, Nikita Kurbanov treći napad svog tima rešava trojkom, ali crveno-beli odgovaraju preko Luke Mitrovića i Nejta Voltersa i održava početnu prednost na svojoj strani – 3:8.

Međutim, iako je Zvezda i dalje igrala veoma pametno i dobro, nije srljala, pri tom igrajući karakterističnu odbranu, igrači CSKA šutirali su fenomenalno u prvih šest minuta košarke. Pogodili su svih pet trojki, od čega dve iz izuzetno teških pozicija, dok je Marko Gudurić faulirao Nanda de Koloa, pa je Francuz upisao četiri poena u jednom napadu. Ovoga puta odgovor je imao Branko Lazić, upisavši pet vezanih poena, da bi posle novog pogotka Kuzmića zaostatak gostiju ponovo iznosio samo jedan poen – 19:18.

U finišu prve četvrtine igra se uglavnom odvijala u reketu, pa je Kuzmić nastavio da pravi velike probleme domaćinu, koji opet nije imao previše problema da poentira. Takođe, Kori Higins pogodio je šestu trojku, a Andrej Vorončević potom i sedmu za domaćina iz isto toliko pokušaja! Zvezda u međuvremenu nije iskoristila nekoliko napada, Miloš Teodosić nije pogodio trojku uz zvuk sirene, pa je CSKA na prvi veći odmor otišao sa sedam poena viška – 33:26.

8405491675808b048747ed573980111_w640.JPG

Kada se pogledaju procenti šuta CSKA, posle prve dve četvrtine, čudi kako razlika i nije veća pošto su pogodili 9 od 13 šuteva za dva, identičan učinak imali su i prilikom šuteva van linije 6,75, a i promašili su samo jedno slobodno bacanje iz 14 pokušaja.

Čarls Dženkins faulirao je Teodosića pri šutu za tri poena na startu drugog perioda, koji pogađa sva tri puta, dok je na drugoj strani Dion Tompson upisao svoj prvi koš. Nadovezao se Dženkins dugom dvojkom, onda je još jednom bio precizan Tompson, pa je Zvezda i pored nestvarnog šuta domaćina uspevala da očuva zaostatak – 38:32.

Međutim, nije prošlo previše vremena pre nego što je domaći sastav pogodio novi šut za tri poena, još jednom je precizan bio Vorončević, da bi Dejan Radonjić morao da zatraži novi tajm-aut posle dvojke Nikite Kurbanova. Zvezda je posle minuta odmora odgovorila trojkom, svojom prvom iz pet pokušaja, preko Ognjena Dobrića, ali je, posle dvojke Voltersa, De Kolo iskoristio brisan prostor i pogodio uz faul, uz sigurno izvođenje penala – 47:39.

CSKA je nastavio da kažnjava bilo kakav 'prazan hod' rivala, uglavnom pogocima posle prodora, pa je bez većih problema sticao i održavao dvocifrenu prednost. Ipak, Radonjićeva ekipa se nije predavala, Kuzmić je odmah po povratku na parket upisao nove poene, Dženkins novu 'dugu' dvojku, da bi posle komične situacije, kada je Gudurić šutirao za tri, a lopta se od leđa Kuzmića odbila da Mitrovića koji upisuje 2+1. Ipak, domaćinu su ponovo bila dovoljna samo dva napada da sve to anulira i da posle 20 minuta košarke ima dvocifrenu prednost – 58:46.

1813633062589cbe0f537d4388693736_w640.jpg

Prvi pogodak u natavku susreta zabeležio je Kurbanov, a već u sledećem napadu odgovorio mu je Dženkins trojkom za svoj deveti poen. Zvezda nije menjala pristup u svojoj igri, nastavila je da igra veoma agresivno sa još jačim pritiskom na šutere, da bi joj se to vratilo kroz sedam vezanih poena Simonovića, pa je sada Dimitris Itudis morao da reaguje tajm-autom – 62:56.

Nažalost, ni ovoga puta gost nije uspeo u potpunosti da iskoristi period bolje igre jer je De Kolo pogodio novu trojku za CSKA; zatim je Kuzmić promašio oba bacanja, a francuski plej bio precizan posle teškog ulaza za novu dvocifrenu prednost.

Radonjić je nastavio da dozira minutažu svim raspoloživim igračima, Zvezda se trudila da igra raznovrsno u napadu, ali je CSKA svaki put imao spreman odgovor. Milko Bjelica pogodio je tri od četiri slobodna bacanja, Mitrović je uspeo da položi iz nezgodne pozicije posle kontakta, ali je sve to obrisao Teodosić pogotkom za tri. Ipak, Dženkins nekoliko sekundi čini isto, a trojka Blejice izlazi iz obruča u poslednjem napadu pred poslednju četvrtinu – 77:64.

665738683589cc42a640c8715426226_w640.JPG


CSKA se već na startu poslednjih deset minuta igre pobrinuo za miran finiš jer je napravio seriju 13:3, što je bilo dovoljno za novu maksimalnu prednost od 20 poena – 90:70.

Svesni situacije, gosti nisu previše zapinjali, pokušavali su da smanje razliku, ali su imali manjih problema prilikom šuta sa linije za slobodna bacanja, ali i da pronađu prostor za lagane poene. Nalet domaćina na kratko je zaustavio Lazić ukradenom loptom i polaganjem, ali je onda usledila nova serija grešaka crveno-belih, pa je zaostatak ostao gotovo nepromenjen – 94:73

Ni jedni ni drugi nisu previše zapinjali u preostalih nekoliko minuta, napadi su se uglavnom brzo rešavali, a domaćin je na kraju naneo gostima iz Beograda najubedljiviji poraz u tekućoj sezoni elitnog takmičenja – 102:80.
 
Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
Svi uslovi za ubedljiv poraz Zvezde bili su ispunjeni

Igrati košarku protiv evropskog šampiona je uvek privilegija, pa čak i kad znate da vas očekuje ubedljiv poraz. A svi uslovi za ubedljiv poraz Crvene zvezde u Moskvi bili su ispunjeni.

GUduric.jpg

Izvor: Turkish Airlines EuroLeague

Domaćin motivisan posle poraza u Beogradu u kome nijednom nije imao prednost, posle duže vremena kompletan i sa većinom košarkaša u formi i gost bez dvojice značajnih igrača u rotaciji, sa uključenom lampicom za rezervu kad je energija u pitanju.

I pored svega, Zvezda je zaista dobro odigrala pojedine delove utakmice protiv CSKA. Prva četvrtina je započeta na pravi način, sa odličnim planom utakmice. Korišćena je jedina prava prednost u odnosu na "armejce", visina Ognjena Kuzmića u odnosu na Kajla Hajnsa, Mitrović je odlično napadao Antonova, Volters je lako poentirao iz kontre. Crveno-beli su pogodili svojih sedam od prvih osam šuteva na meču. Ipak, Moskovljani su uvek imali odgovor. Ranije smo konstatovali da je Zvezdina odbrana verovatno najranjivija na šutu za tri poena. A ekipa CSKA ove sezone ima preko 40 odsto šuta za tri poena u Evroligi. Prvih sedam trojki su pogodili na ovoj utakmici. Četiri na samom startu meča su bile preko ruke. Semjon Antonov je pogodio dve, a da skoro nije video koš od svog čuvara. Posle sedam primljenih trojki za prvih 10 minuta bilo je i logično da to bude najlošija defanzivna četvrtina Zvezde ove sezone, čak 33 poena su ubacili Moskovljani. A odbrana crveno-belih nije bila toliko loša koliko broojke pokazuju.

Očekivalo se da će bez Jovića Zvezda imati priličnih problema u napadu, ali to nije bio slučaj. Njegove asistencija nadoknadio je rehabilitovani kapiten Mitrović. Imao ih je čak devet. Nije ga poremetilo to što je trener Partizana Aleksandar Džikić upotrebio njegov šut za tri poena kao jedno od glavnih oružja za pobedu u derbiju. U Moskvi je radio sve što najbolje zna, koristio leđnu tehniku za nadmudrivanje sa uglednim protivnicima, pratio kretanje saigrača i za 22 minuta na parketu postigao 16 poena, imao devet asistencija i tri ukradene lopte. Kao u danima kad je bio X faktor na evroligaškim počecima Radonjićeve Zvezde.


Utakmica u Moskvi je bila slična onoj u Istanbulu koju je Crvena zvezda ubedljivo izgubila od Anadolu Efesa (100:79) krajem novembra. Čak je i rezultat bio sličan (102:80). Beograđani su sve vreme bili na zaostatku od desetak poena. Čak su u trećoj četvrtini pronašli kontinuitet u odbrani, pa evropski šampion skoro tri minuta nije postigao nijedan poen. Simonović je napravio seriju 7:0 i Zvezda se približila na 62:56. Međutim, posle trojke najboljeg strelca crveno-belih ove sezone, Zvezda nije uspela da poentira čitava tri minuta i tu je priča bila završena. Kad se spusti gard protiv tako talentovanih protivnika, može da se dogodi samo ubedljiv poraz.

Glavna karakteristika Zvezdine serije pobeda u Evroligi bila je konstantna igra tokom svih 40 minuta, i to na oba kraja parketa. U ovom trenutku, tim Dejana Radonjića nije u stanju da celu utakmicu odigra prema planu svog trenera. Na momente se igra prepoznatljiva odbrana, ali onda nema svežine u napadu. Onda se pogodi nekoliko vezanih šuteva, ali protivnik uzvrati zbog nešto slabije odbrane. Tako je bilo i protiv Efesa u Beogradu i protiv CSKA u Moskvi. Protiv "armejaca" ni 40 minuta odlične košarke ne garantuju pobedu, a svaki minut manje od toga garantuje poraz.

Doduše, poraz u ruskoj prestonici očekivao bi se i da je situacija drugačija, pa je Radonjić pokušao da izvuče sve što je mogao sa teškog gostovanja. Dobio je na sve više načina upotrebljivog Luku Mitrovića, koji je očigledno igrač ritma. Posle povreda potrebno mu je mnogo vremena da ga pronađe, ali deluje da se približava nivou na kome je bio. Dobio je Ognjena Dobrića koji se sticajem okolnosti naigrao protiv Fenerbahčea i CSKA i u oba slučaja imao odličnu epizodnu ulogu. Razigravanje Gudurića je ideja koja se nešto teže sprovodi u delo, ali kad nekome u Zvezdi ne ide, uglavnom nema panike, jer se sve nadoknađuje timskim uticajem. Ognjen Kuzmić je odlično započeo utakmicu, ali kad je u trećoj četvrtini promašio oba slobodna bacanja, osetilo se da ne može da doprinese na pravi način, pa je do kraja meča ostao na klupi.
Način na koji Crvena zvezda igra ove sezone zahteva 100 odsto potrošnje ekipe da bi se pobeđivalo u Evroligi. posle neverovatne serije pobeda, bilo je i očekivano da usledi pad, pa je i Dejan Radonjić najavio da bi moglo da dođe do nekoliko poraza u nizu. Crvena zvezda u narednom kolu ABA lige dočekuje Cibonu, pa zatim sledi završnica Kupa Radivoja Koraća u Nišu. Biće to još nekoliko mečeva sa ravnomernim raspoređivanjem minutaže igrača i pokušajem da se Jović i Dangubić u potpunosti vrate na željeni nivo. Naravno, posle prošlosezonskog neuspeha u tom takmičenju, postoji obaveza da se napadne trofej u kupu.

Radonjić ima dovoljno širok sastav za naporan mini ciklus, a epicentar ovog dela sezone svakako će biti dueli sa Galatasarajem i Broze Bambergom. Eventualne dve pobede u dvorani Aleksandar Nikolić otvorile bi put do četvrtfinala Evrolige. Trener Zvezde sa svojim saradnicima ima zadatak da rehabilituje i osveži ekipu bez ikakvog odmora. A CSKA je svoje protivnike navikao na poraze u Moskvi, toliko da je čudo kad je ishod drugačiji.
 
Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
Zvezda overila prvo mesto na Jadranu, igrao se Dobrić! Bjelica se povredio

Crveno-beli sa pola gasa trijumfovali protiv Cibone - 69:56

148692115883.jpg

Zvezda se vratila na pobednički kolosek! Posle poraza od Partizana i CSKA tim Dejana Radonjića uspeo je da napravi dobru uvertiru za turnir Kupa Srbije, pošto je pred 3.000 svedoka sa pola gasa savladao Cibonu -69 :56.

Glavna vest posle večerašnjeg trijumfa glasi: aktuelni srpski i regionalni šampion je posle 22.kola overio prvo mesto u regionalnom delu Jadranske lige. A druga, mnogo bitnija: Radonjić je duel protiv Cibosa počeo sa Stefanom Jovićem kao plejmejkerom, što možda nagoveštava da će sjajni Nišlija biti spreman za okršaje u rodnom gradu.

Međutim, senku na laku pobedu Crvene zvezde bacila je povreda Milka Bjelice.

Asve viđeno u Pioniru bila je klasična igra mačke i miša. Prepoznatljiva odbrana Crvene zvezde bila je jednačina sa više nepoznatih za tim iz Zagreba. Zvezda je lagano gradila rezultatski plus, tako da je uspela da se odlepi već posle prve četvrtine (22:13).

Cibona je samu sebe ubijala izgubljenim loptama, tako da je meč u takvom ritmu poslužio Dejanu Radonjiću da ravnopravno raspodeli minutažu. Solidnu rolu je imao Ognjen Dobrić koji meč završio sa devet pona i uz stopostotan šut za dva poena.



Crveno-beli se nisu šuterski proslavili, imali su i mnogo prodatih lopti, ali su jednostavno pokazali veći kvalitet. Bez obzira što su Marko Simonović i Čalrs Dženkins bili van šuterskog ritma.


Međutum, imaće šta da kaže Dejan Radonjić svojim izabranicima. Previše su se opustili domaći igrači u trećoj četvrtini i to posle vođstva od 20 poena razlike. U tom periodu crveno-beli nisu poentirali za dva poena. Podatak za brigu.

Cibona jeste prišla na sedam razlika,ali više od toga nije mogla.

Crvenu zvezdu je predvodio kapiten Luka Mitrović sa 12 poena, četiri skoka i šest asistencija. Prvi centar Ognjen Kuzmić upisao je dabl-dabl učinak - 12 poena i deset skokova.

CRVENA ZVEZDA – CIBONA 69:56
/22:13, 18:16, 15:17, 14:10/

Hala: Aleksandar Nikolić

Gledalaca:3700

Sudije: Dragojević, Oberknežević i Mitroski

CRVENA ZVEZDA: Volters 11, Tompson-, Mitrović 12 (šest asistencija), Lazić 9, Simanić-, Dobrić 9, Simonović-, Dženkins 4, Gudurić 7, Jović 3, Kuzmić 12 (10 skokova), Bjelica 2.

CIBONA: Rejnolds 4, Šakić 4, Marineli 9, Žorić 6, Bošnjak 2, Rozić 4, Sulejmanović 6, Slavica 7, Joksimović 5, Gospić 9.
 
Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Zvezda se prošetala tamo gde su mnogi pali - Mitrović našpanovan za Kup, Volters nije igrao

Crveno-beli prekinuli niz Karpoš Sokolija od osam vezanih pobeda u Skoplju - 98:61

1487096774612.jpg


Crvena zvezda ove sezone dobija i kada joj to nije važno. Na gostovanju Karpoš Sokoliju crveno-beli nisu imali nikakav rezultatski imperativ jer su već obezbedili prvom mesto u ligaškom delu ABA lige, ali su uspeli da savladaju domaćina s 98:61 i tako mu nanesu prvi poraz u Skoplju posle osam vezanih pobeda. I to bez pogođene trojke u prvom poluvremenu.

Najzaslužniji za to bili su Luka Mitrović (15) i Ognjen Kuzmić (14). Domaćin je samo u prvoj četvrtini pružao jači otpor, ali kako je meč odmicao Zvezda je rezultatski sve više bežala Sokoliju.

Karpoš je ušao veoma motivisano u meč i sa nekoliko pogođenih dalekih šuteva došao do prednosti od 18:8, ali je tada tim Dragana Nikolića počeo da greši, Zvezda je stegla odbranu i već do prve četvrtine stigla Karpoš da bi u drugoj deonici počela da lomi Sokole.

1487096594798.jpg


Luka Mitrović je potvrdio da je u prilično dobroj formi u poslednje vreme pa je posle 20 minuta igre imao 13 poena na kontu, a pomagali su mu Kuzmić, Tompson i Simonović sa po osam ubačenih poena. Zato je Zvezda vodila s 49:37 i odigrala poluvreme na veoma visokom nivou ako gledamo napadački učinak.

Podatak za nevericu posle završetka prvog poluvremena bio je sledeći - domaći sastav je u prvom poluvremenu šutirao čak 7/10 za tri poena, Zvezda 0/7, ali je i pored toga imao zaostatak od 12 poena! Toliko je tim Dejana Radonjića šutirao dobro za dva poena (22/24) i sa linije za slobodna bacanja (5/6).

U drugom poluvremenu Zvezda je nastavila da forsira unutrašnju igru preko Kuzmića i to je odlično funkcionisalo. Saigrači su ga hranili loptama, dobro je funkcionisao sa Mitrovićem i Gudurićem (prilično dobar danas, 10p, 5sk, 7as), a prednost se održavala tu negde oko 15 razlike. Kasnije je i dodatno porasla usled dobrog šuta za tri poena, pogotvo u poslednjoj deonici.

Šansu da zaigra dobio je i Petar Rakićević, minute je imao i Ognjen Dobrić kao i Boriša Simanić, dok Nejt Volters jedini nije ulazio u igru. Da li zbog povrede ili nečeg drugog...

Ono što može da ohrabri sve pristalice Zvezde je činjenica da je Stefan Jović (8p, 5as) imao priličnu minuzažu i skor, što može da znači da je povreda leđa kako vreme prolazi sve više iza prvog plejmejkera tima. Jako bitna stvar za Radonjićev tim.

Pogotovo zato što Crvenu zvezdu očekuje takmičenje u Kupu Radivoja Koraća. Crveno-beli svoj meč četvrtfinala igraju u četvrtak od 19.30, a protivnik će im biti Vršac.

ABA LIGA, 23. KOLO: Karpoš Sokoli - Crvena zvezda 61:98 (24:23, 13:16, 12:21, 12:28)

Dvorana, Vip Arena, 150

Sudije: Damir Javor, Tomislav Hordov, Dragan Kralj

KARPOŠ SOKOLI: Jakimovski -, Peri 8, Sokolov 2, Penov -, Sapundzijev -, Trajkovski 18p, 8sk, Bakoč, Šepa 4, Knežević -, Labović 20, 6sk, Zeković 4, Mavra 5

CRVENA ZVEZDA: Volters -, Tompson 10, Mitrović 15, Lazić 2, Simanić 3, Dobrić 10, Simonović 13, Rakićević 3, Dženkins 10, Gudurić 10p, 5sk, 7as, Jović 8p, 5as, Kuzmić 14, 4sk
 
Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Zvezda punim gasom u polufinale - "plus 52"

Crveno-beli ubedljivo pobedili Vršac i očekivano prošli među najbolja četiri. U subotu će igrati protiv FMP-a za plasman u finale.

Stefan-Jovic-Crvena-zvezda


Crvena zvezda mts protutnjala je kroz četvrtfinale Kupa Radivoja Koraća, deklasiravši jedan od dva najuspešnija tima u KLS.

Kao što je Dejan Radonjić i najavio, njegov tim zadržao je potpunu ozbiljnost od početka do kraja meča, bez obzira na skor na semaforu i na prednost, koja je u poslednjoj četvrtini rasla i do 55 poena razlike.

Svi igrači u crveno-belom (bez povređenih Dangubića, Bjelice i Voltersa) dobili su šansu i učestvovali u trijumfu u kojem je trener Zvezde raspodelio minutažu izabranicima, razmišljajući i o energiji za predstojeći vikend.

U večerašnjem duelu, pitanje pobede njegovog tima nije se postavljalo ni u jednom trenutku, što pokazuje i konačni rezultat:

ZVEZDA - VRŠAC 99:47 (30:7, 27:10, 24:15, 18:15)

Ovim trijumfom, crveno-beli zakazali su za subotu u 17 ćasova polufinale protiv FMP-a, koji je u prvoj utakmici turnira savladao subotički Spartak.

Zvezda je meč protiv Vrščana iskoristila za dodatni trening svoje odbrane, pred kojom je tim Vladimira Đokića izgubio čak 30 lopti. Sa druge strane, favorit je i u napadu uspešno "nameštao" ruku, posebno u prvom poluvremenu, a rezultat prve četvrtine pokazao je u kom smeru će ovaj duel otići.

Najbolji strelac utakmice bio je Marko Simonović. Kad je poslednji put probacio loptu kroz obruč, rezultat je bio: Simonović 19:Vršac 19.

Osim iskusnog krila, u crveno-belom se istakao Luka Mitrović i stao je nadomak tripl-dabl učinka (12 poena, 10 skokova, 7 asistencija), dok je tandem mladih bekova Marko Gudurić - Ognjen Dobrić proveo najviše vremena na terenu (26 i 23 minuta). Kandidat za "Rising star" nagradu Evrolige postigao je 13 poena, dok je uporni Dobrić u dva navrata dizao publiku na noge atraktivnim blokadama.

Kao što je i najavio, Radonjić je i večeras dozirao minutažu Stefanu Joviću (15 minuta), a u drugom poluvremenu je značajniju šansu pružio i rezervistima Petru Rakićeviću i Boriši Simaniću, koji su postigli po pet i osam poena.

Na drugoj strani, najefikasniji u Đokićevoj ekipi bio je Miloš Savović (11), koji je trojkama u poslednjim minutima sprečio Zvezdu da pređe i "granicu" od 60 poena.

ZVEZDA: Tompson 12 (6 sk), Mitrović 12 (10 sk, 7 as), Lazić 4, Simanić 8 (2/4 za tri), Dobrić 6, Simonović 19 (3/6 za tri), Rakićević 5 (6 sk), Dženkins 9 (3/3 za tri, 5 ukr), Gudurić 13 (3/6 za tri), Jović 4 ( 4 as), Kuzmić 7 (5 sk), Bjelica.

VRŠAC: Pavković 3, Pavlović 3, Mitrović 5, Krstović 4, Jovović, Spasojević, Savović 11 (3/5 za tri), Dimić, Jeftić 8 (9 sk), Minčev 2, Stojadinović 8, Đerić 3.
 
Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
Zvezdi "Žućkova levica" u napetom večitom derbiju
Košarkaši Crvene zvezde osvojili su Kup Radivoja Koraća, pobedom u niškom 'Čairu' nad večitim rivalom Partizanom, rezultatom 74:64.




Zvezda je došla do prvog trofeja u sezoni i šestog u ovom takmičenju, što je novi rekord, u meču koji je obeležila ne baš kvalitetna košarka i nesportska atmosfera na tribinama.

Prvo su navijači Zvezde, koji su tek sredinom druge četvrtine ušli u hali, počeli da ubacuju baklje, da bi im pristalice protivničke ekipe uzvratile vređanjem Nebojše Čovića.

Sve je rezultiralo kratkim prekidom u finišu treće deonice, kada je neko iz prvih redova pogođen topovskim udarom u glavu, zbog čega je morala da reaguje hitna pomoć.

Srpski i regionalni šampion je rezultatski slavio relativno ubedljivo, ali nije bilo tako jednostavno, posebno ne na početku, pošto je bio slabiji protivnik u prvom poluvremenu. Dobro je Zvezda otvorila meč, protivnik je uzvratio serijom 10:0 i sredinom prve deonice došao do prednosti.

Partizan je čuvao vođstvo sve do finiša druge četvrtine, kada je stvari u svoje ruke uzeo Marko Simonović. Ubacio je 13 poena, a trojkom od tablu doneo minimalnu prednost na poluvremenu – 36:34.

Opet je rezultatska klackalica bila na snazi, sve do poslednjih 15 sekundi trećeg kvartala. Gudurić je iskoristio slobodna bacanja, a onda uz zvuk sirene pogodio tešku trojku sa više od 9 metara.



Starsportphoto

Tada je duel prelomljen, pošto je na krilima Gudurića Zvezda došla do dvocifrene prednosti koju je sačuvala do kraja. Upravo je mladi reprezentativac Srbije bio najbolji pojedinac sa 18 poena (3-5 za dva, 3-7 za tri, 3-3 penali), uz 4 skoka i 6 asistencija, što mu je donelo MVP priznanje.

Isti broj poena imao je i Marko Simonović, odličnu rolu sa 16 poena i 6 uhvaćenih lopti imao Dio Tompson, dok je Luka Mitrović stao na 12.

U redovima Partizana najefikasniji je bio Adin Vrabac sa 12 poena, jednim više od Stefana Birčevića, dok je Novica Veličković meč završio sa 9.

Oba kluba su do nedeljne utakmice imale po pet titula od osnivanja takmičenja 2002, pa su 'crveno-beli' sada usamljeni na listi osvajača "Žućkove levice".

Uz šest pobeda imaju dva poraza u finalima, dok su 'crno-beli' čak šesti put stali na korak do cilja.

Oba tima su imala dosta kadrovskih problema pred završni turnir u Nišu i u toj situaciji bolje su snašli izabranici Dejana Radonjića, koji su iskoristili odsustvo trojice vrlo važnih igrača Partizana – Vilijama Hečera, Vanje Marinkovića i Miloša Koprivice, koji su se zbog bolesti vratili u Beograd.

Kako javlja reporter B92 iz Niša, sumnja se da su oboleli od salmonele.

Susret je imao svojevrsnu uvertiru u Bijeljini gde su se sukobile navijačke grupe 'večitih' iz Prijedora i Teslića.

Tok meča:


Starsportphoto

Utakmica u punom 'Čairu', u kojem Partizan ima nešto bolju podršku, počela je boljom igrom Zvezde. Partizan je propustio prva dva napada, a 'crveno-beli' su preko Luke Mitrovića i Ognjena Kuzmića došli do prvih poena. Gordon je sa distance smanjio na 4:2, pre nego što je Marko Gudurić pogodio trojku uz faul – 8:2.

Kod aktuelnog srpskog i regionalnog šampiona, već na startu se istakao kapiten Luka Mitrović – posle dva poluhoroga bio je precizan sa distance, ali su Pot dugom dvojkom i Birčević trojkom, vratili Partizan na -1.

Izabranici Aleksandra Džikića, koji se ne nalazi na klupi zbog bolesti, produžili su seriju do 10:0, pogocima Lukovića i Andrića, pa je Dejan Radonjić morao da traži tajm-aut. Mitrović je prekinuo seriju rivala, pre nego što je Andrić sa istog mesta ubacio trojku. Ušao je i Novica Veličković, a posle trojke Jovića bilo je 19:21.

Igrači Zvezde su se malo konsolidovali, Dion Tompson je imao odličnu rolu sa 4 poena i 3 skoka, da bi potom Adin Vrabac dobio već treću ličnu grešku. Marko Simonović je pogodio oba slobodna bacanja za 23:23 na kraju prve deonice.



Starsportphoto


Drugi deo igre počeo je identično kao prvi – nizom izgubljenih lopti na obe strane. Najlepši potez viđen je u polukontri Partizana, kada je Ognjen Dobrić sjajno izblokirao Andrića. Prvi pogodak postigao je Vrabac koji igra uprkos problemu sa faulovima.

Nastavili su 'crveno-beli' sa greškama, dok je sa druge strane reprezentativac BiH iznuđivao faulove, ali i promašivao slobodna bacanja. Tek četvrto je pogodio za 23:26.

Zvezda je bila veoma dekoncentrisana u napadu, skoro četiri i po minuta nije bilo koša domaćina u ovom finalu, ali ni Partizan nije uspeo da napravi osetniju razliku. Veličković je uhvatio ofanzifni skok i pogodio posle promašenog slobodnog bacanja, da bi Simonović vezao četiri poena za 29:31.

Simonović se potpuno razigrao i novim utrčavanjem vratio prednost Zvezdi (32:31), dok je na drugoj strani u kontri zakucao Birčević. Ipak, Simonović je u poslednjem minutu bio precizan van linije 6,75 za vođstvo Zvezde 36:34 na poluvremenu.



Starsportphoto

Trećoj četvrtini prethodila je bakljada koju su pratile petarde u 'Čairu', a ponovo je Zvezda bila ta koja je nametnula ritam. Precizni su bili Gudurić i Mitrović, pre nego što je Ratkovica probio i smanjio na 40:38.

Ovoga puta kapiten Zvezde je promašio nekoliko ne baš teških pokušaja, jednom je i izgubio loptu, da bi na drugoj strani Veličković bio precizan van 6,75. Mitrović nije uspeo da pogodi ni slobodno bacanja, ali kazne sa druge strane nije bilo.

Kvalitet prikazane košarke nije rastao, treća četvrtina nam je donela mali broj poena i više sadržaja na tribinama. Jedni su nastavili sa bakljadom, dok su drugi počeli da vređaju i psuju Nebojšu Čovića. Lopte su gubili i jedni i drugi, i to u serijama, a posle polaganja Majstorovića bilo je 46:47.

Tada su 'crveno-beli' ušli u novi problem, pošto je Čarls Dženkins morao da završi utakmicu još u trećoj četvrtini, zbog pet ličnih grešaka. Napravio je četvrtu, a onda zbog reakcije dobio i tehničku, pa je morao da se preseli na klupu.

Tehničku je, tri sekunde pre kraja, dobila klupa Partizana, a Zvezda pred poslednji kvartal otišla sa prednošću 52:47. Poslednji poen postigao je Gudurić sa skoro 10 metara, kada je iz veoma teške pozicije ubacio trojku sa zvukom sirene.



Starsportphoto

Prema informacijama koje je javio izveštač B92 sa lica mesta, neko u prvim redovima je pogođen topovskim udarom u glavu. Opširnije pročitajte OVDE.

Simonović je i četvrtu deonicu otvorio trojkom, pre nego što je Dion Tompson doneo 'crveno-belima' +10. Tada je Zvezda potpuno preuzela kontrolu – Luković je prekinuo seriju rivala, ali je onda Gudurić započeo novu za maksimalnih 13 razlike. Ipak, Birčević je ubacio težak šut za 62:52.

Partizan se malo razbudio, vezao pet poena, pa je posle trojke gordona bilo 64:57, ali je ponovo Tompson doneo prevagu u reketu. Pogodio je uz faul i vratio 'crveno-bele' na +10. Potom mu je Jović asistirao, a Amerikanac zakucao za 69:57.

Do kraja utakmice ostalo je nešto više od dva minuta i već tada su Radonjićevi igrači počeli da troše vreme. Birčević je novom trojkom ponovo vratio -10, ali je Jović lako probio i overio trijumf svoje ekipe.

Na kraju, Zvezda je to trofeja u Kupu Radivoja Koraća došla rezultatom 74:64.
 
Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Zvezda bez muke u finalu

Prva polufinalna utakmica Kupa Koraća nije bila neizvesna ni pet minuta. Marko Gudurić sa 21 poenom u prvom poluvremenu pokazao put ka pobedi.

zvezda-fmp-kup-korac-a-5.jpg


Košarkaši Crvene zvezde u nedelju (21.00) će peti put u poslednjih šest godina igrati za "Žućkovu levicu"!

Trostruki osvajači Kupa Radivoja Koraća, u periodu 2013-2015, prošle zime su u polufinalu izgubili od Partizana, a ovog puta su se sastali sa svojim razvojnim timom, koji nije uspeo da im pruži iole jači otpor.

Već u 7. minutu je na semaforu pisalo 16:4, posle serije od 11:0.

Prednost crveno-belih je od tada do kraja utakmice konstantno bila dvocifrena. Krajem treće i početkom četvrte četvrtine, u tri navrata je zabeleženo maksimalnih "plus 24".

Zvezda - FMP 76:60 (27:14, 21:18, 19:13, 9:15)!

Igrač utakmice bio je Marko Gudurić, koji je sve svoje poene (21) ubacio u prvom poluvremenu, završenom rezultatom 48:32.

Dejan Radonjić u drugom poluvremenu je iskoristio lagodnu atmosferu da testira rekonvalescente, Nejta Voltersa i Milka Bjelicu. Oni su posle kraćih pauza "osetili parket" uoči finala, kada će protiv Partizana ili Mega Leksa verovatno biti potreban njihov veći doprinos nego u subotu.

Čarls Dženkins postigao je 11, Marko Simonović 10 poena, a svi ostali između dva i šest.

U timu FMP-a istakao se Marko Ljubičić sa 18 poena (trojke 4/4), dok je Ajzeja Ostin uz 12 poena imao sedam skokova i čak pet blokada.

Džona Bolden, jedna od "udarnih igala" ekipe iz predgrađa, za 29 minuta je zaustavljen na dva postignuta poena, uz šest izgubljenih lopti, a ni Filip Čović nije uspeo da uradi mnogo više.

CRVENA ZVEZDA - FMP ŽELEZNIK 76:60 (27:14, 21:18, 19:13, 9:15)

Hala Čair
Gledalaca: 4.500
Sudije: Jovčić, Vojinović, Obrknežević

CRVENA ZVEZDA: Volters 2, Tompson 6, Mitrović 4, Lazić 6, Dobrić 5, Simonović 10, Rakićević 2, Dženkins 11, Gudurić 21, Jović 3, Kuzmić 4, Bjelica 2.

FMP ŽELEZNIK: Radanov 4, Čović 4, Davidovac 7, Apić 6, Lazarević 5, Bursać, Šešlija, Kutlešić, Žižić, Ljubičić 18, Ostin 12, Bolden 2.
 
Natrag
Top