KK Crvena Zvezda

Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Triler pobeda Zvezde u Nemačkoj!

Crveno-beli savladali Bamberg u gostima, košem Dženkinsa i odličnom odbranom Lazića u poslednjem napadu domaćina!

Carls-Dzenkins-Crvena-zvezda


Crvena zvezda mts upisala je treću pobedu u Evroligi!

Ekipa Dejana Radonjića odigrala je još jedan napet meč, završen burnim finišom, u kojem je upisala drugi evro-trijumf u gostima ove jeseni.

BAMBERG - ZVEZDA 78:79 (14:11, 15:27, 32:20, 17:21)

Pet dana posle bolnog poraza od Uniksa u Kazanju, primljenom trojkom u poslednjem minutu, crveno-beli su iz podjednako teške situacije izašli kao pobednici.

Čarls Dženkins pogodio je polaganje za pobedu, a Branko Lazić uz asistenciju Milka Bjelice zaustavio Milera u odlučujućim trenucima, dve sekunde pre kraja.

Upravo je Bjelica (18 p) predvodio šampiona Srbije u odličnom, čvrstom prvom poluvremenu Beograđana (29:38). Bamberg je, međutim, reagovao i u trećoj četvrtini kaznio lošu odbranu gostiju, ubacivši čak 32 poena, koji ipak nisu bili dovoljni za osetnije vođstvo...

Najzaslužniji za to bio je Marko Simonović, drugi strelac Zvezde za 17 poena (3/4 za tri)

Krilni igrač crveno-belih pogađao je u tim trenucima trojke u nizu i održao ekipu na posedu zaostatka. Ta razlika bila je aktivna do početka završne četvrtine.

A, onda - (očekivana) drama!

Nikolo Meli (16 p, 4/4 za tri) zadržao je ritam iz treće deonice, "vukao" domaćina do vođstva od pet poena, sa kojim su ekipe dočekale poslednjih pet minuta (71:66). Čarls Dženkins brzo je odgovorio, a Bjelica preuzeo odgovornost i nosio ogroman teret u napadima Zvezde, koji su joj u 37. minutu ponovo doneli vođstvo, serijom 6:0 (71:72)

"Klackalica" je trajala, u klinču su čvrsti bili i domaći (Zisis, Miler) i gosti (Lazić, Simonović, Bjelica), a odluka je pala u poslednjem minutu, u kojem je viđen samo jedan koš - pobednički Čarlsa Dženkinsa!

Pola minuta pre kraja, Darijus Miler promašio je šut za "plus 3" domaćina, Jović je prihvatio loptu, brzo je prosledio do Dženkinsa koji je izdržao čvrst duel sa Danijelom Tajsom i polaganjem o tablu postavio konačnih 77:78!

Bamberg je imao poslednji napad, Miler je ponovo preuzeo loptu, pokušao da "probije" Lazića, ali je naišao na čvrst otpor i promašio veoma otežan šut. Slavlje Delija na tribinama je počelo...

Jović je potom prihvatio loptu, Strelnijeks je neuspešno pokušao da ga faulira u preostale dve sekunde, a Trinkijeri ljutito trčao ka sudijama, uzalud tražeći faul. Ipak, pištaljka se nije čula, kao ni pri opisanom duelu Tajsa i Dženkinsa u prethodnom napadu.
Crveno-beli su tako naneli Bambergu drugi evroligaški poraz u Nemačkoj ove jeseni, a takođe i drugi u poslednjih 26 utakmica. Pred njima je veče odmora, pa sutrašnji povratak u Beograd, na pripremu za okršaj protiv Armanija, zakazan za četvrtak u Kombank areni.

BAMBERG: Kozer 7 (0/3 za tri), Meli 16 (4/4 za tri, 10 sk), Zisis 11 (9 as), Nikolić, Štajger 9 (3/6), Tajs 2, Lo, Strelnijeks 12 (2/3 za tri), Miler 14 (2/4 za tri), Hekman 2, Radošević 5

ZVEZDA: Volters (5 sk), Dangubić, Mitrović, Lazić 3, Simanić, Dobić, Simonović 17 (3/4 za tri, 4 sk), Dženkins 10 (1/2 za tri), Gudurić 11, Jović 12 (2/4 za tri, 5 sk, 5 as), Kuzmić 8 (7 sk), Bjelica 18

Crveno-beli pogodili su sedam trojki iz 17 pokušaja, a domaćin 11 iz 25. Zvezda je nadskočila Bamberg pod oba koša (33:28), zabeležila dve asistencije manje (15:17) i pet ukradenih lopti više (7:2). Odnos u izgubljenih loptama takođe ide u korist srpskog tima, 10:16.
 
Učlanjen(a)
24.12.2009
Poruka
9
Najzad da dobijemo jednu neizvesnu zavrsnicu, srecom branili smo poslednji napad i odbranili, ali da je situacija bila obrnuta i da smo mi trebali da damo kos, bojim se da bi opet bilo neko petljanje i poraz :) Prosto se ne secam kada smo poslednji put dobili nekoga u poslednjem napadu na kos iz neke unapred osmisljene akcije.
 
Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Nema tog napada koji Zvezda ne može da zaustavi, niti šuta koji Simonović ne može da pogodi – Armani pocepan u Areni!

Iskusno krilo odigralo najbolji meč pred beogradskom publikom i predvodilo svoj tim do još jedne velike evroligaške pobede


14794124495986.jpg


Najbolji napad Evrolige doživeo je pravu katastrofu u Beogradskoj areni. Crvena zvezda je ekipu, koja je u prvih sedam kola prosečno beležila 92,29 poena po utakmici, večeras svela na gotovo neverovatnih - 70, pa je pobeda u takvim okolnostima bila praktično zagarantovana za ekipu Dejana Radonjića. Srpskog šampiona ponovo je predvodio neverovatni Marko Simonović, koji pored nekoliko nevrovatnih šuteva van linije 6,75 odigrao i sjajnu rolu u odbrani i još jednom poneo epitet heroja, ovoga puta Zvedzine četvrte evroligaške pobede - 83:70.

Nije Crvena zvezda mogla da zamisli bolje otvaranje utakmice. Tri kontranapada u roku od samo 60 sekundi, posle ukradenih lopti Branka Lazića i Čarlsa Dženkinsa, a potom i defanzivnog skoka Ognjena Kuzmića, omogućila su domaćinu da već u četvrtom minutu ima šest poena prednosti (10:4). Ipak, usledio je tajm-aut Repeše, nekoliko ishitrenih odluka crveno-belih u napadu i serija milanskog tima od 6:0 za izjednačenje posle svega tri minuta. Nervoza koja se uvukla na parket u poslednja dva minuta kao da je više odgovarala gostima, koji su od rezultatskog egala u tim trenucima do kraja prve deonice otišli na plus pet (14:19).

Armani se možda bolje snašao u tim trenucima, ali su oni daleko više motivisali Stefana Jovića i Marka Simonovića da podignu ekipu i serijom 8:2 započnu drugi period. Da je ovo definitivno sezona karijere Marka Simonovića, bez obzira kako išao njen dalji tok, bilo je jasno u petom minutu druge četvrtine, kada je Simonović pogodio četvrtu trojku iz pet pokušaja i zaslužio ovacije kompletne Beogradske arene. Najjači napad Evrope je u tim trenucima upao u Zvezdinu odbrambenu mašinu, pa je deonicu okončao sa svega 13 postignutih poena i ukupnim deficitom od pet poena (37:32). Naspram Simonovićevih 14 poena u prvom poluvremenu mogao je sa druge strane samo da stane Alesandro Đentile(11 poena), dok su ostali skupoceni asovi italijanskog tima imali mizeran učinak.



Veliki motiv i vidljivu želju da se nadigrava sa svojim bivšim klubom imao je i Čarls Dženkins, koji je prvu deonicu okončao sa čak pet promašaja iz igre, ali je drugo poluvreme otvorio trojkom, na koju se nadovezala i Jovićeva, pa je Zvezda u drugom minutu drugo poluvremena bila na do tada maksimalnih plus 11 (43:32). Iako je bio daleko bolji rival i tokom treće deonice, srpski šampion nije uspevao rezultatski da se odlepi. Ipak, kada je bilo jasno da na parketu ponovo nešto radikalno mora da se desi loptu je u svoje ruke uzeo Marko Simonović i trojkom iz katapulta lansirao Zvezdu na novu dvocifrenu prednost (54:44).

Armani je treću četvrtinu završio sa upola manje poena od dosadašnjeg proseka - 46! Zvezda je već tada u odbrani uradila sve što je bilo do nje, pa je ostalo da održi kontinuitet u napadu i privede meč kraju u svoju korist. Odluku je u svoje ruke ponovo preuzeo Marko Simonović i obezbedio svom timu još jedno veliko evroligaško slavlje.

Simonović je meć završio sa 23 poena čime je izjednačio rekord karijere iz utakmice sa Galatasarajem, da bi mu se u finišu utakmice sa dvocifrenim košgeterskim učinkom pridružio i Nejt Volters. Amerikanac je odigrao sigurno najbolju utakmicu u crveno-belom dresu: postigao je 14 poena, imao šest asistencija i četiri skoka.

CRVENA ZVEZDA – ARMANI 83:70 (14:19, 23:13, 17:14, 26:22)

Dvorana: Beogradska arena;
Gledalaca: 14.359:
Sudije: Roča (Portugal), Ijerezelo (Španija), Panter (Nemačka);

CRVENA ZVEZDA: Volters 14, Dangubić 7, Mitrović 2, Lazić 4, Simanić, Dobrić, Simonović 23, Dženkins 6, Gudurić 5, Jović 8, Kuzmić 6, Bjelica 8;
ARMANI: Meklin 3, Đentile 14, Hikmokan 4, Kalnijetis 9, Raduljica 8, Dragić 9, Mačvan 4, Paskolo, Činčarini, Sanders 4, Abas 8, Simon 7.
 
Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Bjelica lomio, Simonović prelomio! Zvezda 10/10

Crveno-beli probili otpor gostiju sredinom treće četvrtine, pa ostvarili ubedljivu pobedu. Povreda Luke Mitrovića za brigu pred put u Tursku.

Marko-Simonovic


Crvena zvezda mts produžila je perfektan niz na početku ABA lige.

Ekipa Dejana Radonjića ugostila je na praznično veče Karpoš Sokole i pred malim brojem gledalaca (1.674), između evroligaških izazova, upisala i deseti "jadranski" trijumf.

Gosti iz Skoplja pokazali su zube, pogodili 11 trojki i bili ravnopravan rival oko 25 minuta. Crveno-beli su se tražili u prvom poluvremenu, održavali egal rezultat odličnom i raznovrsnom igrom Milka Bjelice (21 p), pa u poslednjih 15 minuta odlučili pitanje pobednika.

Evroligaška odbrana na jednoj strani i raspucani napad (11/21 za tri) na drugoj, predvođen ponovo raspoloženim Markom Simonovićem (21 p), otklonili su u finišu mogućnost iznenađenja i poništili loše napadačko izdanje domaćina iz prvog poluvremena (6/22 za dva)

Crveno-beli su hvatali ritam dok je meč odmicao, igrali sve tečnije u ofanzivi i završili meč sa čak 26 timskih asistencija, uz 50 odsto pogođenih šuteva za dva (19/38).

Dejan Radonjić rasporedio je minutažu svim igračima, više od 20 minuta zadržao na terenu samo Čarlsa Dženkinsa (4 p) i Nemanju Dangubića (10) i mislio i na energiju ekipe pred put u Istanbul, na duel protiv Efesa.

Međutim, sredinom treće četvrtine, dogodilo se nešto na šta nije mogao da utiče.

Kapiten Crvene zvezde mts Luka Mitrović napustio je teren u 26. minutu zbog povrede lista. Teško je otišao do klupe, pa je uz pomoć stručnog osoblja nedugo potom otišao u svlačionicu.

Konkretnije informacije o njegovom stanju biće brzo poznate, ali je prizor sa parketa nagovestio da će krilni centar ipak morati na pauzu. Na njegovoj poziciji Simonović je i večeras stavio svoj pečat sa pet pogođenih trojki, koje su rezultat odlične forme i zaista velikog samopouzdanja ljubimca navijača.

Na polovini poslednje deonice, posle istrčane kontre, Simonović je zastao na liniji za tri poena i podigao se na šut, uprkos "čistom" putu ka košu. Lopta je prošla kroz obruč, a publika je ovacijama nagradila još jednu "egzekuciju" iskusnog, nasmejanog šutera.

Kraj utakmice on je dočekao na klupi, ustupivši svoje mesto mladom Boriši Simaniću, koji je bio starter i za 11 minuta u igri postigao sedam poena, uz četiri skoka.

Na drugoj strani, najbolji igrač tima Dragana Nikolića i na ovoj utakmici bio je Dragan Labović, strelac 16 poena. Makedonska ekipa, uprkos porazu, nema za čim da žali jer je generalno ostavila dobar utisak, a šansu za beg za dna tražiće u duelima sa ravnopravnijim protivnicima.

Igrači Zvezde posle ovog meča usmeravaju svu pažnju pripremi za gostovanje Efesu (četvrtak, 18), posle kojeg će narednog ponedeljka gostovati Olimpiji.

ZVEZDA - KARPOŠ 91:70 (16:18, 22:20, 24:16, 29:16)

ZVEZDA: Volters 5 (4 as, 5 sk), Dangubić 10 (4 as), Mitrović 3 (7 sk), Lazić 2, Simanić 7, Dobrić, Simonović 21 (5/8 za tri), Dženkins 4 (1/7 za dva, 4 as), Gudurić 11, Jović 4 (5 as), Kuzmić 3, Bjelica 21 (2/3 za tri, 5 sk)

KARPOŠ: Jakimovski, Peri 6, Vrkić 5, Sokolov 8, Penov 8, Sapundžijev, Bakoč, Vrbanc 5, Knežević 5, Labović 16 (4/10 za tri), Zeković 8, Mavra 9 (6 as)
 
Poslednja izmena od urednika:
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.543
Radonjić: Znamo atmosferu, ali i kvalitet Efesa
Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić izrazio je nadu da će njegova ekipa uspeti da prevazidje sve probleme s kojima se susreće.

Izvor: B92, Beta,
8405491675808b048747ed573980111_w640.JPG
Starsport

Košarkaši Zvezde otputovali su za Istanbul, gde ih sutra očekuje utakmica protiv Efesa u devetom kolu Evrolige.

"Za iznenađenje tamo je potrebno da igramo jako dobro. Očekuje nas tim koji igra kvalitetno, trener je nov, napravili su dosta izmena u timu, svesni smo šta nas čeka, i još putujemo bez Luke Mitrovića. Ono što je dobro u ovoj situaciji je da Luka nije teže povredjen, ali odsustvo svakog igrača u ovakvom rtimu utakmica za nas je težak udarac, što znači da ćemo morati da damo više od maksimuma da dodjemo do iznenadjenja", rekao je Radonjić za klupski sajt.

"Efes je ekipa koja ima veliki kvalitet i koja od nas zahteva da budemo dobri u oba prvaca kako bi im parirali. Sva četiri tima iz Turske su izuzetno jaka, sa ogromnim ulaganjima i sa visokim ambicijama. Ambijent koji nas očekuje tamo znamo da nam daje prostora da se osećamo dobro, ali je na terenu puno kvaliteta", rekao je Radonjić.

"Efes ima mnogo iskusnih igrača, ali i dosta mladih talentovanih. Atletiski izuzetna ekipa, igraju snažno, imaju mogućnost da koriste taj kvalitet na različite načine, i mi moramo da odgovorimo tome na terenu. Ipak, ovo je samo jedna utakmica, tek deveto kolo", dodao je on.

Zvezda posle osam utakmica ima polovičan učinak u Evroligi - po četiri pobede i poraza, dok Efes ima tri trijumfa i pet poraza.

Utakmica devetog kola Evrolige izmedju Efesa i Crvene zvezde igraće se u četvrtak od 18.00.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.543
EL: Raspucani Efes slavio, peti poraz Zvezde
Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju Anadolu Efesu rezultatom 100:79, u devetom kolu Evrolige.

Izvor: B92

8405491675808b048747ed573980111_w640.JPG

Starsport
Crveno-beli nisu pre svega energetski bili na nivou nekih prethodnih utakmica, što je i razumljivo s obzirom na gust raspored i povredu kapitena Luke Mitrovića.

Iako većina stvari nije išla u korist Zvezde na ovom meču igrači srpskog šampiona nisu se predavali i još jednom su zapretili na startu poslednje deonice kada su prišli na samo -5 (80:75).

Imala je Zvezda i napad pri tom rezultatu, Lazić je promašio trojku, a posle nesporazuma u reketu Efes je u kontri pogodio trojku i ponovo se odlepio. U tom periodu je i odlučen pobednik, domaći tim napravio je veliku seriju 12-0 i na kraju je ostvario ubedljivu pobedu.

Nije loše počeo meč po ekipu Dejana Radonjića. Posle prvih deset minuta bilo je nerešeno (21:21), a domaći tim je razliku počeo da pravi u drugoj deonici (26:19).

U nastavku meča Efes nijednom nije ispustio prednost, iako je Zvezda u nekoliko navrata ozbiljno zapretila. Meč je definitivno odlučen pet minuta pre kraja.

Zvezda je prišla na -5 (80:75), imala je i napad pri tom rezultatu, ali ga nije iskoristila i domaći tim je to kaznio.

Ovo je peti poraz srpskog šampiona koji ima i četiri pobede, a identičan učinak sada ima i ekipa Velimira Perasovića.

Čarls Dženkins jedini je bio na nivou, a meč je završio sa 20 poena i 3 krađe. Gudurić je dodao 14 poena i 4 skoka, a po 9 poena postigli su Bjelica i Simonović. Kod domaćina, 22 poena ubacio je Koton, 20 Braun, a 17 Ertel.

U narednom kolu Zvezda dočekuje Žalgiris.
 
Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Zvezda dala gas i vezala 11. pobedu

Ravnopravna borba u "Stožicama" trajala je oko 25 minuta.

Stefan-Jovic-Crvena-zvezda


Olimpija je uložila trud, pokazala zube braniocu titule koliko je mogla, poput Karpoš Sokola u prošlom kolu, pa i izgubila na sličan način.

Crvena zvezda mts ostvarila je i 11. "jadransku" pobedu u isto toliko utakmica, trijumfom u dvorani "Stožice", pred četiri hiljade gledalaca. Konačan rezultat bio je 67:85 (24:28, 17:15, 15:25, 11:17).

Ekipa Dejana Radonjića odigrala je egal prvo poluvreme sa slovenačkim timom, pa ponovo u trećoj deonici "prelomila" meč.

Olimpija je nalazila način da ostane u dostižnom zaostatku sve do sredine treće četvrtine, kada su Stefan Jović i Ognjen Kuzmić povukli tim ka pobedi i učinili poslednju deonicu nezanimljivom.

Plejmejker Zvezde je bio uspešan u svemu što je večeras pokušao. Domaći su mu mahom dozvoljavali šuteve, a on je to kažnjavao, pogodivši tri trojke iz isto toliko hitaca.

Kada su shvatili da je vreme da mu priđu bliže, Jović se posvetio asistencijama (sabrao ih šest), pa je razigrao Kuzmića i učinio ga neodbranjivim za "zmajčeke". Visoki Dobojlija je tako završio meč kao najefikasniji, sa 20 poena, devet skokova i samo dva promašaja iz igre.

Osovina Zvezde "Jović-Kuzmić" ugušila je otpor Olimpije i ubrzala svoje saigrače, koji su u preostalom vremenu dovršili posao. Marko Gudurić je postigao 14 poena, Marko Simonović deset, Nemanja Dangubić devet, a Branko Lazić sedam...

Crveno-beli bili su precizni u Ljubljani, pa su pogodili 65,7 šuteva za dva poena (23/35), 40 odsto šuteva za tri (8/20), uz 21 timsku asistenciju (naspram 12 Olimpije).

Na drugoj strani, plejmejker Olimpije Brendon Džeferson je postigao 18 poena (11/11 slobodna bacanja), ali njegov doprinos i 12 poena srpskog krilnog centra Nikole Jankovića nisu bili dovoljni za nešto više od dobrog utiska "zmajčeka", pretposlednjeg tima na tabeli ABA lige.

Dok su navijači Zvezde pozdravljali Simonovića i saigrače i dok se meč bližio kraju, Radonjić je do kraja meča ubacio u igru i Ognjena Dobrića, ostavivši večeras na klupi samo Borišu Simanića.

Crveno-beli sa 11. jadranskom pobedom u džepu stižu u Beograd već u ponedeljak u veče, a od utorka se posvećuju novom evroligaškom izazovu - duelu protiv Žalgirisa u hali "Aleksandar Nikolić", zakazanom za petak u 19 časova.

OLIMPIJA: Barbarič 3, Oliver 12 (7 sk), Bubnič, Mulalić 5, Mesiček 9, Pelko 6 (2/6 za tri), Milošević 2, Janković 12 (7 sk), Džeferson 18 (5 sk), Jurček, Mlađan, Stopar

ZVEZDA: Volters 4, Dangubić 9 (14 za tri), Lazić 7, Simanić, Dobrić, Simonović 10, Dženkins, Gudurić 14 (4 as), Jović 15 (3/3 za tri, 6 as), Kuzmić 20 (9 sk), Bjelica 6.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.543
EL: Žalgiris slavio u Beogradu, šesti poraz Zvezde
Crvena zvezda poražena je u Pioniru od Žalgirisa u desetom kolu Evrolige – 88:79 (44:42).

IZVOR: B92

17320119555841c2ac8e700380937139_w640.jpg

StarSport


Evroliga – deseto kolo:

Darušafaka – Olimpijakos 71:77
19.00 Crvena zvezda – Žalgiris
21.00 Barselona – Panatinaikos
21.00 Baskonija – Galatasaraj

četvrtak:
Fenerbahče – Real Madrid 78:77
Bamberg – CSKA 88:90
Makabi – Efes 77:86
Uniks – Armani 100:79



Srpski i regionalni šampion preterpeo je šesti poraz u najelitinijem takmičenju, dok je litvanski predstavnik stigao do četvrtog trijumfa, prvog na gostujućim parketima.

Crveno-beli su loše ušli u meč, gosti su već posle nekoliko minuta igre imali gotovo dvocifrenu prednost, ali su Marko Simonović i Milko Bjelica uspeli da naprave preokret sjajnom serijom (10:0), pa je domaćin na odmor otišao s prednošću.



13270304915841b52986131726038987_w640.jpg

StarSport


Dobra vest za sve navijače Zvezde jeste da se i Luka Mitrović, koji je bio povređen prethodnih mesec dana, nalazi u protokolu za meč.



Domaćin je od samog starta susreta zaigrao svoju prepoznatiljivu odbranu, pa gosti nisu uspeli u uvodnih 120 sekundi da postignu koš. Međutim, crveno-beli to nisu iskoristili na drugoj strani, postigli su šest poena, na šta je Žalgiris uspeo da ogovori i trojkama Arturasa Milaknisa stigao do preokreta i vođstva (6:8).

Posle nove greške, Augusto Lima pogađa dva slobodna bacanja, a Nemanja Dangubić na drugoj strani promašuje novi šut za tri poena. Usledilo je polaganje Lime, posle proigravanja Lea Vestermana, posle čega Dejan Radonjić traži prvi tajm-aut na meču (6:12).

Nije uspeo Ognjen Kuzmić da prekine seriju gostiju sa linije za slobodna bacanja, da bi Milaknis neobjašnjivo ostao sâm u korneru na drugoj strani – lako pogodivši svoju već treću trojku. Ipak, Vesterman je, posle nove greške domaćih, požurio sa šutom za tri poena, a Milko Bjelica ubacio prvi šut za tri poena za Zvezdu (9:15).

Potom je viđena pomalo neverovatna situacija, Branku Laziću je sviran faul prilikom probijanja bloka, a sudije su istovremeno priznale novu trojku Milaknisa, uz loptu sa strane za Žalgiris. Brok Motum je položio posle lepe akcije iz čeonog auta, a Bjelica na drugoj strani oba puta bio precizan sa penala.

Usledila je nova greška arbitara, koji nisu svirali čiste korake Motuma, zatim težak promašaj Dangubića, a onda i trojka Marka Simonovića uz zvuk sirene, iz veoma teške pozicije. Na ulasku u poslednjih dvadesetak sekundi igre u prvoj deonoci, sudije još jednom navlače 'gnev' cele hale faulom koji sviraju Simonoviću, a tačku, posle odlične timske odbrane, stavlja Nejt Volters flouterom – 16:24.

14139917115841bdf3a87c5393768793_w640.jpg

StarSport


Posle dvadeset minuta košarke, Milko Bjelica sa 15 i Marko Simonović sa 13 poena predvode Zvezdu, dok su na drugoj strani najefikasniji Arturas Milaknis sa 15, odnosno Antanas Kavaliauskas sa devet poena.



Zvezda je nalet s kraja prve četvrtine prenala i na drugu, pa je Simonović dobru defanzifu krunisao novom ukradenom loptom, pre nego što je završio asistenciju Nejta Voltersa, a Šarunas Jasikevičijus reagovao tajm-autom. Antanas Kavaliauskas uspeo je da pronađe prostor pored Kuzmića i pogodi iz okreta, ali onda Brok Motum faulira Simonovića pri šutu za tri, a Marko pogađa dva bacanja (19:24).

Nastavili su crveno-beli da igraju s velikom borbenošću, a to se vratilo Voltersu – koji hvata svoj promašaj i pogađa uz faul, a zatim i dodatno bacanje. Međutim, iako posle koševa Voltersa prilazi na tri poena zaostatka, Žalgiris odmah odgovara i ponovo stiče osam poena viška (23:31).

Simonović i Renaldas Seibutis upisuju nove dve 'dvojke', ali posle pogotka svog igrača Motum pravi nesportsku ličnu, a ponovo Simonović pretvara dva bacanja u poene. Iako je Zvezda i dalje igrala veoma dobro u odbrani, gosti su uvek nekako pronalazili prostor da poentiraju, pa je Radonjić još jednom morao da reaguje (27:35).

Odmah po povratku s minuta odmora, Blejica pogađa uz faul, pa i slobodno bacanje, potom gazi liniju za tri i pogađa bez 'koske', da bi 2+1 uspešno realizovao i Čarls Dženkins za izjednačenje. Zvezda je dodatno podigla energiju na obe strane terena, pa je iznuđen još jedan faul u napadu, a onda i vođstvo posle polaganja Bjelice (37:35).

Seriju domaćina od 10:0 prekida Milaknis novom trojkom, odgovara Simonović dvojkom iz nove teške pozicije, da bi usledila nešto bolja igra Žalgirisa. Ipak, ni ovoga puta Zvezda nije dozvolila da upadne u ritam rivala, a to na najbolji mogući način prekida Bjelica košem uz faul i sigurnom realizacijom bacanja. Stefan Jović upisuje svoje prve poene iz brze kontre, Lima promašuje oba bacanja na drugoj strani,a isto čini i Jović pri šutu za tri poena za kraj prvog poluvremena – 44:42.

8623308595841c7c3e26d2234765355_w640.jpg

StarSport


Problem pred Zvezdu pred poslednjih deset minuta predstavljala je činjenica da je Marko Simonović 'glupo' zaradio četvrtu i petu ličnu grešku, tehničkom zbog nesportskog ponašanja.



Drugo poluvreme počelo je dvojkom Dangubića, odnosno trojkom Kevina Pengosa, da bi se Kuzmić izborio za faul i pogodio jedno slobodno bacanja. Novu ukradenu loptu Simonovića nije materijalizovao Jović, ali je upravo Simon pogodio trojku uz faul, posle koša Pengosa (50:47).

Brzopleta akcija Dženkinsa koštala je Zvezdu prilike da ode na pet poena prednosti, što je kaznio Vesterman trojkom, ali je propušteno već u sledećem napadu nadoknadio Dangubić uspešnom realizacijom penala posle pogotka uz faul. Nijedan od dva tima nije uspeo da se 'odlepi', Kavaliauskas je pogodio samo jedno bacanje, a Dangubić nastavio svoju seriju svojom prvom trojkom (56:51).

Nije Zvezda dozvoljavala, za razliku od prvog poluvremena, lake poene gostima, ali se prvi problem javio u vidu trećeg faula Dangubića. Milaknis je još jednom prekinuo nalet crveno-belih, a Dženkins novim lošim dodavanjem prinudio Jovića da faulom seče kontru, odnosno Radonjića da zatraži tajm-aut (56:53).

Posle mini-odmora. Žalgiris još jednom hvata svoj promašaj, a Kavaliauskas pogađa uz dosta sreće. Međutim, Dangubić postiže novu trojku, svoj već 11 poen u trećoj četvrtini, ali Dženkins po treći put pravi lošu procenu i šalje prekratak šut za dva. To kažnjava Motum, Jović pogađa iz neverovatne pozicije, a onda Simonović, isprovociran faulom, zarađuje i tehničku grešku, pa je za njega meč već na tri minuta do kraja pretposlednjeg perioda bio gotov (61:59).

Nisu gosti iskoristili dodatni napad, ali ni Zvezda priliku da poenima povrati kontrolu, pa Edgaras Ulasonovac sa linije donosi izjednačenje svom timu. Dangubić ne uspeva da pogoti novi šut za tri poena, a Motum pravi preokret za Žalgiris. Međutim, prednost Zvezdi ekspresno vraća Volters trojkom, potom pogađa i za dva, ali sve to neutrališe Lukas lekavičijus trojkom za egal pred poslednjih deset minuta – 66:66.

12283536375841ce0fb56c3397310827_w640.jpg

StarSport


Odlučujuća četvrtina krenula je nesrećnim promašajem Bjelice za dva, da bi na drugoj strani Lekavičijus, iz drugog pokušaja, pogodio za tri. Sada je Zvezda imala sreće jer je Saibutis zaradio nesportsku ličnu grešku, zbog faula nad igračem bez lopte, Gudurić je pogodio jedno bacanje, ali je onda Volters upisao svoju drugu trojku (70:69).

Rezultatsku 'klackalicu' nastavili su Ulanovas, Bjelica i Motum, pa i dalje nijedan tim nije stvorio prednost. Posle lošeg dodavanja Lazića, s jedne na drugu stranu protivničke polovine. Kavaliauskas pogađa oba bacanja, odgovara Bjelica istom merom, ali Kavaliauskas nastavlja da pravi velike probleme domaćima ispod samog koša, pa Radonjić još jednom mora da reaguje (73:78).

Loš period Zvezde nastavio se sa dva promašaja Kuzmića sa linije za slobodna bacanja, Kavaliauskas je nastavio svoju seriju, a Bjelica potom pogodio samo jedno bacanje. Ulanovas je zatim bio precizan iz teške pozicije, nešto slično uradio je Volters na drugoj strani, da bi onda ukrao loptu, a Dangubić očajnom završnicom upropastio priliku da se crveno-beli u potpunosti priključe (76:84).

Umesto da bude četiri razlike, nerezonsko rešenje dovelo je do toga da gosti ponovo imaju osam poena prednosti, iako je Dangubić novom trojkom malo uspeo da se iskupi. Međutim, odmah zatim napravio je petu ličnu grešku, a Ulanovas praktično rešio pitanje pobednika na nešto više od dva minuta do kraja (79:86).

Sudije su nastavile da sviraju svaki kontakt, a Žalgiris je to maksimalno koristio i samo uvećavao svoju prednost, pa do kraja nije bilo nimalo uzbuđenja. Litvanski sastav je lako priveo susret kraju i upisao prvi trijumf na gostujućim parketima ove sezone, odnosno ukupno četvrti – 79:88.
 
Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Zvezdin niz traje: Bez Jovića do 12-0!

Crveno-beli ubedljivo savladali FMP, na početku naporne nedelje. Radonjić nije koristio prvog plejmejkera i kapitena Mitrovića.

Marko-Guduric-Crvena-zvezda-FMP


Crvena zvezda mts nije imala milosti prema FMP-u.

U duelu protiv tima u kojem prati razvoj nekoliko svojih talenata, šampion Srbije i ABA lige rutinski je ostvario 12. "jadransku" pobedu u nizu.

Bez prvog plejmejkera Stefana Jovića i očigledno nedovoljno oporavljenog Luke Mitrovića, ekipa Dejana Radonjića ostala je jedini tim sa perfektnim učinkom u regionalnoj ligi.

Trener crveno-belih pružio je šansu svim igračima izuzev startnog "pleja" (Mitrović ponovo ni u protokolu), misleći i na njihovu energiju za ovonedeljna gostovanja Fenerbahčeu (četvrtak) i Budućnosti (nedelja).

Halu je napustio miran i zadovoljan viđenim, kao i gledaoci, kojih je bilo oko 1.500.

ZVEZDA - FMP 93:62 (25:16, 24:14, 25:16, 19:16)

Svi igrači koje je Radonjić slao na teren postizali su poene, osim Boriše Simanića koji se nije "upisao" za 17 i po minuta u igri.

Čarls Dženkins postigao je 16 poena za 17 i po minuta na terenu, Marko Gudurić pratio ga je sa 15, Nemanja Dangubić sa 12 (uz 6 skokova i 5 asistencija), a Milko Bjelica i novajlija u startnoj postavi Ognjen Dobrić sa po 11.

Prošlosezonski igrač FMP-a bio je izuzetno motivisan da se dokaže protiv nekadašnjih saigrača, pa je ostavio dobar utisak, pogodivši oba šuta za tri poena, uz tri asistencije. U velikoj želji umalo je zadobio i povredu pri jednom pokušaju zakucavanja, jer je udario rukom obruč.

Na drugoj strani, jedini igrač ekipe Branka Maksimovića sa dvocifrenim učinkom bio je Dragan Apić. Mladi centar, koji je deo priprema proveo sa ekipom Zvezde, postigao je 13 poena, ali ni on, ni njegovi saigrači ni na trenutak nisu uspeli da ugroze vođstvo domaćina, koje je pet minuta pre kraja iznosilo i "plus 33" (85:52).

Nakon ove utakmice, crveno-beli se okreću sledećoj evroligaškoj obavezi - gostovanju Fenerbahčeu, na koje će krenuti u sredu. Odmah potom, Zvezda će pun fokus usmeriti ka jako važnom "jadranskom" derbiju, zakazanom za nedelju u podgoričkoj hali "Morača".

Poraženi gost, ekipa FMP-a, u doživela je i osmi poraz u poslednjih devet kola, a u sledećem je u Železniku čeka još jedan meč protiv velikog favorita - Cedevite.

ZVEZDA: Volters 10 (6 sk, 6 as), Dangubić 12 (6 sk, 5 as), Lazić 2, Simanić (4 sk), Dobrić 11 (2/2 za tri), Simonović (2/4 za tri), Dženkins 16 (3/3 za tri), Gudurić 15 (2/4 za tri), Jović, Kuzmić 8 (6 sk), Bjelica 11 (4 sk).

FMP: Radanov 5, Čović 4 (0/5 za tri, 5 as), Davidovac 7, Apić 13, Lazarević 5, Bursać 7, Šešlija, Kutlešić 3 (1/5 za tri), Žižić 5, Ljubičić 2 (0/4 za tri, 5 sk, 3 as), Kaplanović 5, Bolden 6.
 
Natrag
Top