KK Crvena Zvezda

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
790
Crvena zvezda u vlasništvu "Nektara"?

00009075.jpg


Odlazeći predsednik KK Crvena zvezda, Slobodan Vučićević i predsednik skupštine kluba Zoran Drakulić, pregovarali su preksinoć sa većinskim vlasnikom "Nektara" iz Bačke Palanke, Slobodanom Radunom, o njegovom mogućem angažmanu na mestu predsednika kluba sa Malog Kalemgdana.

Radun se 1994. vratio iz Rusije i osnovao niz firmi, uključujući i "Nektar", koji je sada jedna od vodećih u proizvodnji sokova u našoj zemlji. Sve ove firme zapošljavaju oko 1.100 radnika, a pre dve godine su ostvarile prihod od oko 100 miliona evra.

U slučaju da se Slobodan Radun nađe u predsedničkoj fotelji, Vučićević i Drakulić bi i dalje ostali kao finansijeri. Do tada, igrače Crvene zvezde vodi Ljuba Vidačić, dok se Aco Petrović spominje kao jedan od najozbiljnijih kandidata za mesto šefa stručnog štaba.
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Zvezda pred katancem!

Zvezda pred katancem!
20. septembar 2009.


00010237.jpg


Košarkaški klub Crvena zvezda nalazi se pred bankrotom pošto još nisu pronađena finansijska sredstva za predstojeću sezonu, prenosi dnevni list Kurir. Najbolji pokazatelj teške materijalne situacije je to što crveno-beli još nisu platili kotizaciju od 20.000 evra za učešće u ULEB Evrokupu, a poslednji rok za uplatu je ponedeljak.

- Zvezda se nalazi pred bankrotom i propadanjem jer svi koji su obećali da će finansijski pomoći klub nisu ništa uradili da bi se obezbedilo normalno funkcionisanje tima. Veliko je pitanje sa kakvim će budžetom početi predstojeću sezonu - priča izvor Kurira, i dodaje - Vreme prolazi, a niko konkretno nije odlučio da pomogne, iako su mnogi zvezdaši do pre određenog vremena obećavali da će uložiti novac u klub. Međutim, kad je trebalo da se pokažu na delu, oni su se odjednom povukli. Naravno, među njima su bile i neke velike kompanije, ali sve je to ostalo samo na praznoj priči.

Crvena zvezda do ponedeljka treba da uplati 20.000 evra da bi učestvovala u Evrokupu, u suprotnom biće izbačena iz tog takmičenja.

- Klub do ponedeljka mora da plati kotizaciju od 20.000 evra kako bi igrao u Evrokupu. Ako se to ne desi, izbaciće ih iz tog takmičenja. To bi bila velika bruka za klub, ali i za armiju navijača, koji sa nestrpljenjem očekuju učešće Zvezde u Evropi. Niko ne veruje da će se to desiti, ali smešno je da klub takve reputacije čeka poslednji rok da bi uplatio pare.

Eventualno neučešće u Evrokupu nije jedini problem koji pritiska klub s Malog Kalemegdana.

- Nije samo problem u 20.000 evra, već pored toga moraš da platiš dvoranu, igrače i sve ostalo da bi ekipa normalno funkcionisala, a od sponzora ni traga ni glasa. Svi su očekivali da posle odličnog uspeha iz prethodne sezone i stavljanja kluba na zdrave noge Zvezda nastavi u tom pravcu, ali to se očigledno neće desiti.

Da situacija nije ni blizu rešenja pokazuje i to što još nije odlučeno kada će biti održana Skupština na kojoj bi se izabrao novi predsednik Zvezde.

- Skupština je već dva puta odlagana samo zato što nije obezbeđena finansijska konstrukcija za predstojeću sezonu. Vreme prolazi, a rešenje se ne nazire, klub nema trenera, nisu dovedena adekvatna pojačanja, što je i razumljivo, jer niko neće da dolazi u klub u kome nema sigurnosti. Postoje neke indicije da bi sledeće nedelje trebalo da se odluči kad će biti sazvana Skupština, i već se vode neki razgovori na tu temu, ali niko ne može da garantuje da će se to i desiti.

Očekivalo se da bi na klupu Crvene zvezde u narednoj sezoni mogao da sedne Božidar Maljković, ali po svemu sudeći od toga nema ništa.

- Svi si očekivali da bi na klupu Zvezde mogao da sedne Božidar Maljković, ali, kako sada stvari stoje, to nije realno moguće. Činjenica je da klub nije u mogućnosti da obezbedi sredstva koja su potrebna za normalno funkcionisanje, što sigurno ne ide u prilog ideji da se angažuje takvo veliko trenersko ime kakvo je Maljković - istakao je izvor blizak crveno-belima.

Košarkaški klub Crvena zvezda ima lepu perspektivu. Osovina tima od prošle sezone je sačuvana. Tadija Dragićević, Vladimir Štimac, Elmedin Kikanović i Marko Kešelj su igrači s lepom perspektivom, dok je o Nemanji Bjelici sve rečeno time što je otišao na Evropsko prvenstvo i što selektor Srbije Dušan Ivković u njega ima veliko poverenje.

- Zvezda ima odlične igrače i, ukoliko bude novca, lako će doći još nekoliko odličnih košarkaša. Prošle godine napravljena je odlična selekcija, budućnost Zvezde je lepa, ali lako bi se moglo desiti da sve ostane na lepim željama ako ne bude para.
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Džons: Čelnici Zvezde lažu!

Džons: Čelnici Zvezde lažu!
23. oktobar 2009.


00012558.jpg


Otpušteni centar Crvene zvezde, Dvejn Džons, tvrdi da čelnici crveno-belih lažu da je zbog porodičnih problema morao da ode iz tima i vrati se u SAD. Džons, koga je Press zatekao usamljenog i pokunjenog na beogradskom aerodromu dok je čekao let za London, dodao je da je rezigniran što nije dobio šansu da pokaže šta zna.

- Ne želim da pričam mnogo o tome, samo ću reći da je laž da imam porodičnih problema i da se zbog toga vraćam - rekao je kratko Džons Press-u.

Tamnoputi Amerikanac je proveo u Zvezdi svega četiri dana i odradio nekoliko treninga i jednu prijateljsku utakmicu sa Mega Vizurom, u kojoj je zabeležio šest poena. Očekivalo se da bude pravi bedem pod košem, ali je usledio neočekivani raskid saradnje, za koji generalni menadžer Zvezde Milan Opačić kaže da je zbog Džonsovih porodičnih problema.

- Džons nam je saopštio da ima određene privatne probleme, što je bilo evidentno po njegovom ponašanju. Non-stop je bio na vezi sa Amerikom. I pored toga što nam je u ovom momentu izuzetno potreban, mislili smo da je ljudski da mu izađemo u susret, kako bi bio uz porodicu. Po ugovoru smo mogli da ga zadržimo, ali pitanje je koliko bi nam u ovakvoj situaciji pomogao - rekao je Opačić.

Trener Crvene zvezde, Aco Petrović, kaže da Džons jednostavno nije bio dovoljno koncentrisan da pomogne ekipi u ovom trenutku.

- On ima problem što ne može da preboli činjenicu da nije prošao u NBA. Uopšte nije bio koncentrisan na treninge i non-stop je bio na telefonskoj vezi sa Amerikom. Ne znam šta vam je rekao, ali znam da je lično svojim agentima kazao da se ne snalazi ovde i da se loše oseća. Kao takav, sigurno da ne može da se posveti treninzima na pravi način, pa samim tim i da pomogne ekipi. Uz sve to nije prošao medicinska testiranja - kaže Petrović za Press.

Trener Zvezde je dodao da klub sada više nije u žurbi da pronađe novog centra, jer su povratkom Dragićevića i Kešelja kompletirali ekipu.

- Povratkom dvojice igrača sada imamo kompletan i veoma dobar tim. Više nismo u žurbi da po svaku cenu nađemo centra. Naravno, čekaćemo ako se pojavi nešto na tržištu, ali nam to neće biti primarna stvar. Najbitnije je da nastavimo sa dobrim radom i da polako podižemo formu pred predstojeće duele.

Dnevni list "Alo!" dolazi do detaljnijih saznanja. Po njima, izgleda da u Dvejnovoj porodici nema nikakvih problema, osim što gospođa Džons ne može bez muža ni minut.

- Ma, non-stop je ona njega zvala ili on nju. "Dobro sam, srce", "Lepo je", "Kako si ti"... Svakih pet minuta. Mislim da je jedva čekao da se trening završi da bi se javio ženi. Bio je potpuno psihički odsutan - rekao je za "Alo!" izvor blizak rukovodstvu sa Malog Kalemegdana koji je imao priliku da oslušne niz ovakvih razgovora.

U Crvenoj zvezdi su mu obećali da može da dovede i porodicu, suprugu i sina, da žive u Beogradu, kao što je to bio slučaj sa Omarom Kukom ili Andre Ovensom, ali ni to nije pomoglo.

- Jednostavno, on nije mogao više da čeka. Bio je sve nervozniji. Zbog toga i ne čudi što je van Amerike bio samo u Turskoj, u Efes Pilsenu, ali se i tamo zadržao samo dve nedelje.
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Petrović: Zvezdin čas istine!

Petrović: Zvezdin čas istine!
25. oktobar 2009.


petrovic0-16751020090924130110.jpg


Trener crveno-belih smatra da je loš početak meča u Tivoliju odlučio pobednika i da njegovoj ekipi predstoji mnogo rada da bi bila na nivou Olimpije. Utakmicu smo izgubili u prvoj četvrtini, a posle nam nije bilo povratka, kaže Petrović.


Zvezda je u Ljubljani doživela ubedljiv poraz, a da pritom nije uspela ni da ozbiljnije pripreti slovenačkom šampionu. Očajnih deset minuta na startu meča odredilo je dalji tok, a trener Petrović svestan je da ga čeka težak posao.

“Bio je ovo na neki način "čas istine", da moji momci vide koliko smo daleko od timova kao što je Olimpija. Čeka nas mmogo posla, a na ovom meču potpuno smo podbacili u defanzivi. Mi smo u teškoj situaciji jer nam nedostaju nosioci igre Bjelica i Kešelj i neophodno je vreme da se njihova forma vrati na željeni nivo”, rekao je Petrović.

Utakmica sa Olimpijom izgubljena je već u prvih deset minuta, a Zvezda ni jednog trenutka nije uspela da ugrozi domaći sastav.

"Loše smo otvorili utakmicu, promašili dosta penala, a Olimpija je sve to kažnajavala. Sve se desilo veoma brzo, prednost domaćina iz prve četvrtine bila je velika, a mi nismo uspeli ozbiljnije da pripretimo. Napravili smo veliki broj grešaka, a rival je u nastavku povećao agresivnost i poraz je bio neminovan, " konstatuje Aco Petrović.
 
Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Ove godine Zvezda ima mnogo dobru ekipu, verujem najbolju u poslednjih 10-ak godina!
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
NLB: Budućnost pobedila u "Pioniru" i izbacila Zvezdu iz Evrokupa?!

NLB: Budućnost pobedila u "Pioniru" i izbacila Zvezdu iz Evrokupa?!

00016922.jpg


Poslednji meč u 2009. godine košarkaši Crvene zvezde su u "Pioniru", uz jednu od tri najgore partije u sezoni izgubili i sebi u pitanje doveli, ne samo F4 NLB lige, već i Evrokup!

Budućnost je pred 1.000 i kusur navijača koji su do 38. minuta bodrili crveno-bele, a onda počeli i sa skandiranjem na račun trenera Petrovića, ali i uprave, pobedila sa 88:77 (24:22, 18:15, 24:25, 22:15).

"IZ MINUTA U MINUT"...

4. min
Dobro su počeli domaći meč, a Dragičević je već u drugom minutu napravio 2 lične. Kikanović i Tadija su doveli Zvezdu u prednost od 6:2, ali su Gordić i Vitkovac trojkom preokrenuli rezultat na 6:7.

6. min
Gordić je raspoložen za igru... Budućnost vodi sa 7:10. Tejlor je sada plej, dok je Goran Jeretin, nekada član Zvezde, dobio aplauz od malobrojne publike u "Pioniru". Kikanović tradicionalno dobro počinje. Već ima 5 poena. Bakić je otišao na klupu (promašio dve trojke). Otašević na parketu, a čini se da Dejo Radonjić želi da još ubrza igru svoje ekipe. Možda je to i samo odgovor na Acinu petorku. Maraš za +5 gostiju (9:14).

8. min
"Duva" u Zvezdinom reketu. Maraš je opet ostao sam. Elmedin na klupu, Štimac na parket. Videnov je upisao prve poene. Vitkovac na liniji penala. Zvezda je izašla iz bonusa, a Aco zove prvi tajm-aut.

9. min
Budućnost već ima 8 skokova!!! Vitkovac (3 skoka) sa penala piše 5. poen, a Budućnost ima +7! Tejlor pokušava da pronađe Tadiju... Ovaj gubi loptu. Nema koša za goste, ali Štimac gazi liniju. Otašević se "zabio" ispod reketa, ali lopta ostaje u posedu plavih! - 11:18.

10. min
Otašević promašuje drugo, ali Čeda dobro skače. Sada i promašuje. Izgleda da mu ne smetaju mnogo zvižduci sa tribina. Tejlor sa penala pogađa oba. Jeretin... ulaz... o vrh table... koš. Tadija uzvraća. Njegov 6. poen. Štimac je ipak visok za Otaševića, a Videnov u polukontri smanjuje na 17:21. Tajm-aut Budućnost - 17:21.

10. min
Maraš (7) pogađa za tri! Vraća "sofijski ubica" trojku. Zvezda i dalje u minusu od 4. Zvezda brani napad, a Budućnosti je malo 24 sek. Tejlor promašuje trojku, a Štimac posle skoka u napadu zatvara 1/4 - 22:24.

KRAJ 1/4

13. min
Videnov 7 poena, Maraš 9 poena. Dragićević 6... Popović sam... Promašuje trojku. Kešelj na parketu, odmara Bjelica. Videnov promašuje trojku. Au, Savović sa skoro 7,5 uz zvuk sirene pogađa trojku (22:27). Štimac uspešan. Jeretin (6) takođe. Maraš faulom na liniju šalje Videnova. Dvostruka izmena Radonjića. Nema penala, a Kešelj solo prodorom lako rešava situaciju u ovom napadu. Simonović opet, sada preko Kešelja, uz faul. E, Zvezdo, Zvezdo... Pa i u Beogradu vam ne sude kako treba. Sada je Simonović dobio popravni jer je navodno neko od Zvezdinih košarkaša ušao ranije. Sada je Simonović dao - 26:32. Kešelj promašuje za tri, a Savović ne. +9 za goste 26:35!

15. min
Videnov (10) iz teške pozicije daje drugu trojku. Gordić uz faul... "Džaba" je trojka Videnova. Opet +9. Tejlor promašuje za tri. Vuk umesto Tejlora. Simonović promašuje. Kikanović promašaj, a Tadija hvata za novi napad Zvezde. Dragičević pravi treći faul nad Tadijom. Naravno, menja ga Dejo, ulazi Maraš, koji pravi drugi faul. Kikanović na liniji bacanja. Samo jedno pogađa - 30:38.

17. min
Kikanović je sada oba puta precizan sa penala. Kešelj "vari" Simonovića, a Budućnost ima još pet sekundi za napad. Kešelj krade loptu i polaže u kontri. Jeretin mu se podvukao, zato Kešelj nije ni zakucao. Radonjić traži tajm-aut - 34:38.

19. min
Zvezda je uspostavila koliko toliko skok ravnotežu 8/12, ali gosti imaju bolji šut 13/25. Zvezda 12/26 i dve trojke. Dobra odbrana crveno-belih. Tadija krade loptu, ali nema koša Zvezde. Opet gosti imaju "drugi" napad... Jeretin za Maraša... Krade loptu Vuk, a Kikanović promašuje, skoro pa zakucavanje!!! Tadija faulom ispod koša zaustavlja Jeretina. Stević umesto Tadije. Jera daje prvo (3/3 sa penala) i drugo (8 poena 4/4 za jedan). Ragbi pas Bakića, unazad, za Elmedina, koji sa posta promašuje. Opet Budućnost ima ofanzivni skok - 34:40.

20. min
Otašević - Maraš - dva na dva, koš Maraša (11. poen, 4/4 iz igre). Kešelj iz trećeg napada pogađa trojku! Otašević promašuje, Simonović za malo uhvatio, a Kešelj ne stiže da šutne - 37:42.

POLUVREME

Budućnost posle prvih 20 minuta vodi protiv Zvezde u "Pioniru" sa 37:42, a sve zahvaljujući lošoj odbrani. Bekovi gostiju igraju lako dva na dva sa Marašem (11 poena, 4/4 za dva, 1/1 za tri), ali i kada gosti promaše ne uspevaju da zagrade i uhvate loptu. Gosti imaju 17 skokova, a Zvezda ima 12, od kojih 5 ofanzivnih, a tri iz poslednjeg napada, kad je Kešelj trojkom smanjio rezultat na 37:42.

Ipak, i pored činjenice da Zvezda od 6:2 i 8:7 nije vodila, ali i da ne može da materijalizuje razliku u izgubljenim loptama (1/7) sve govori da će se u nastavku voditi velika borba. Ovo je meč ekipa sa sredine tabele, Zvezda je osma, a Podgoričani su sedmi i jasno je da pobeda mnogo znači i jednima i drugima.

Videnov je sa 10 poena najefikasniji u Zvezdi, dok Kikanović uz samo jedan koš iz igre (1/5) ima osam.

DRUGO POLUVREME

22. min
Vuk, Stević, Videnov, Štimac i Bjelica na parketu, a Budućnost daje prvi koš. Tačnije, Jeretin (10). Zona gostiju... Štimac promašuje. Videnov pravi prvi faul. Opet Otašević i Maraš, ali ovaj se sapliće o Stevića... Lopta za Zvezdu. Stević promašuje, u polukontri Vitkovac poentira uz faul. 8 Čedinih poena, a Budućnost opet ima +9 (37:46). Dobro je, Tadija ima "and one". Pogađa (9) poena - 40:47.

24. min
Vuk pravi 3 faul. Dragičević promašuje drugo bacanje, a loptu hvata Čeda! Štimac faul. Zvezda za 2 i po minuta izlazi iz bonusa. Jeretin (12) pogađa i gosti imaju +10 (40:50). Lakat Kikanovića na pod šalje Jeretina, ali ništa strašno. Sada dva na dva igraju dobro Videnov i Elmedin, a ovaj uz faul Otaševića pogađa i dodatno bacanje (11 poena, 7/9 sa bacanja) - 43:50.

25. min
I Budućnost izlazi iz bonusa... Kikanović petlja, ali srećom uspeva da doda. Vuk je fauliran. Prvi poen Vuka sa penala, a hrvatska trojka sudija daje Vuku još jedno bacanje, jer je sada neko od gostiju ušao pre vremena u reket. Koš. Gordić greši u koracima, a Zvezda u mini seriju od 7:0. Kikanović (13). Radonjić tajm-autom prekida seriju - 47:50.

26. min
Vuk pravi 4. faul u 25. min!!! Vitkovac na liniji penala. Tejlor menja Vuka. Vitkovac ima tri bacanja, jer je fauliran izvan linije za 3 poena. Siguran Čeda (11). Tejlor za tri!!! Opet -3 Zvezde. Tejlor sada i hvata loptu... Mnogo je brz... Tejlor vezuje i drugu trojku. 0:0!!! 53:53!

28. min
Dragičević lako pored Elmedina. Ponovo vode gosti. Sada su obe ekipe promašile trojku. Jeretin, Tejlor, pa i Šehović. Traže faul navijači Zvezde nad Tejlorom, ali ništa... Kešelj na penale šalje Vitkovca... Jedno od dva... Tejlor (10) pogađa uz faul Vitkovca. Piše i 11. poen. Simonović "and one" - Kešelj kao i Vuk - 4. penal. Nisam dugo video meč sa ovoliko "koš-faul" situacija. Tejlor preko Jeretina - 13. poen - 58:59.

30. min
Tejlor faulira Jeru, koji piše 14. poen i sada je on najefikasniji na utakmici. Tejlor na penalu. Pogađa oba i sada ima 15 poena i najefikasniji je! Bjelica ulazi. Bjelica bez POENA!!! Jera (17) pogađa uz fintu trojku bez koske. Greše Zvezdaši, a Šehović preko Videnova. Videnov sada i promašuje trojku, ali hvata Kikanović. Tadija pogađa za dva i kraj 3/4 - 62:66.

KRAJ 3/4

32. min
Tadija, Bjelica, Bakić, Tejlor i Kikanović počinju poslednju četvrtinu. Odmah faul Tadije nad Dragičevićem. Sada Dragičević pravi faul u napadu. Njegov 4-ti faul. Otašević menja Jeru. Uh, Tadija pravi "duplu"! Sada faul pravi Kikanović, Budućnost baca loptu u aut. Minut bez koša. Bakić u poslednjoj sekundi napada promašuje trojku. I Bakić je bez poena (0/4 za tri). Dragičević lako piše 3. poen. Greška Tejlora, a Elmedin pravi novi, tek 2. faul. Agresivna odbrana Bjelice nad Simonovićem, koji greši - 62:68.

34. min
Izuli su Tejlora gosti... Tadija promašuje trojku, a Zvezda i dalje ne zna šta i kako protiv zone. Tadija "and one". Šehović pravi 4-ti faul. Jera se vraća na parket, a Tadija (13) promašuje bacanje. Maraš promašuje horog. Greši Bjelica. Neverovatno koliko grešaka u tri minuta. Opet Dragičević lako daje poene. +6 za Budućnost. Zvezda opet greši i sada je već "gadno" za njih. Dragičević u poslednjoj sekundi postiže trojku i sedmi poen u 4/4 za svoju ekipu!!! Tajm-aut Zvezda - 64:73!

35. min
Zvezda je dala za 4 i po minuta samo koš!!! Dragičević svih 7 za Budućnost! Kikanović promašuje i sada je već opasno za Zvezdu. Simonović "zakucava" Zvezdu. Promašuje Tejlor, a navijači skandiraju "Aco odlazi"!!! Jera poentira. +13 za Budućnost!!! - 64:73!

36. min
Opet je Aco tražio tajm! Tadija je posle toga promašio trojku... Jeretin (22) sa novom trojkom utakmicu uvodi u izvesniju završnicu. +16 za goste 64:80. Sada se čuje i "Uprava napolje". Vuk vraća trojku. Simonović opet u poslednjoj sekundi... 67:83.

38. min
Zvezda nema napad...Sada se srlja... Jeretin (24) opet Videnov promašuje, ispravlja Tadija (15). Kontra Videnova (12). Za 10 minuta Budućnost je napravila 32:18. Jeretin daje oba penala (26, 8/8 sa penala) - 71:87.

40. min
Kikanović fauliran. Daje oba penala, a do kraja 1,29 sekundi. Otašević pogađa, a Zvezdi se smeši 8. poraz u sezoni, a F4 postaje sve dalji! Faul Dragićevića.

40. min
Otašević daje jedno bacanje. Kikanović bez odbrane piše 17. poen. Videnov pravi faul, a Ljubičić, tek što je ušao ima šansu da se upiše u listu strelaca. Ništa. Videnov pogađa za kraj - 77:88.

KRAJ
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Zvezda još čeka Tadiju...

Zvezda još čeka Tadiju...

00017638.jpg


Kapiten košarkaša Crvene zvezde Tadija Dragićević kaže za Press da još nije postigao konačni dogovor sa crveno-belima u vezi sa nastavkom saradnje! Ipak, krilo crveno-belih očekuje da se svi problemi reše u ponedeljak, dan pre sednice Arbitražne komisije, koja treba da odluči o njegovom zahtevu za raskid ugovora sa klubom sa Malog Kalemegdana.

Iako su obe strane uveravale da će dogovor biti postignut pre Nove godine, to se nije desilo, ali je zato Marko Kešelj, drugi prvotimac crveno-belih koji je takođe podneo zahtev za raskid ugovora, u međuvremenu postigao dogovor sa klubom. Zbog toga se mnogi pitaju da li u slučaju Tadije Dragićević postoji neki ozbiljniji problem, obzirom na to da mu još nije uplaćen novac koji mu Zvezda duguje. Ipak, i Dragićević i njegov zastupnik Miodrag Ražnatović tvrde da je u principu sve dogovoreno.

- Nije još ništa dogovoreno, ali očekujem da se to desi sutra, jer je to krajnji rok. Mislim da će sve biti u redu. Nema razloga da ne bude, jer je reč o stvarima koje su manje više jasne i dogovorene, a ostalo je samo da se ozvaniči. Nisam još povukao zahtev za raskid ugovora, čekajući da se sve utanači. Istina, još nam nisu uplatili tu drugu platu, ali to nije bio glavni problem - rekao je Tadija.

On uverava da je koncentrisan na nastavak sezone, pošto Zvezdu očekuju teške utakmice, prvo sa Dinamom u utorak u Moskvi, a potom protiv FMP-a u NLB ligi.

- Uopšte se ne opterećujem situacijom, jer ja nisam ni razmišljao o odlasku iz kluba. Treniram normalno i želim da se fokusiram samo na teren i da igram što bolje. Već u ponedeljak putujemo u Moskvu, gde nas čeka duel sa Dinamom, u kojem možemo da, ako trijumfujemo, obezbedimo prolaz u drugu fazu takmičenja - poručio je Dragićević.

Sa druge strane, drugi prvotimac Zvezde Marko Kešelj, koji je u istoj situaciji, dogovorio je sve detalje saradnje sa sa klubom.

- Napravili smo dogovor i ja sam već potpisao aneks ugovora, tako da nastavljamo dalje. Ne bih znao tačno da vam kažem u čemu je reč u tom aneksu, jer je to pravna stvar u koju su više upućeni ljudi iz kluba i moj menadžer - rekao je prvotimac Zvezde.

I Kešelj tvrdi da njegov zahtev za raskid ugovora nije bio podnet zbog jedne plate koja mu nije uplaćena.

- Ne, ovde uopšte nije bila u pitanju ta plata koja nije uplaćena samo meni i Tadiji. Mislim da se oko toga diže prevelika buka. Nisam ni imao nameru da odem iz kluba, već sam podneo zahtev zbog pravne zaštite. Pre podnošenja zahteva imao sam sastanak sa ljudima iz kluba o korigovanju ugovora i obeštećenja i prihvatio sam njihove uslove. Dogovor je bio da se oni nama jave, ali kako je prošlo nekoliko dana bez odgovora, podneo sam zahtev jer je isticao rok - objasnio je Kešelj.

Miodrag Ražnatović, zastupnik Tadije Dragićevića i Marka Kešelja, kaže da je postignut dogovor sa Crvenom zvezdom.

- Dogovorili smo se i za jednog i za drugog igrača i sada je ostalo da se sve to realizuje. Čelnici kluba su bili na putu za Novu godinu, tako da očekujem da to bude uskoro. Ukoliko se sve ne reši do utorka, komisija će u tom slučaju doneti odluku na osnovu zahteva za raskid ugovora. Mada mislim da će sve biti u redu - poručio je Ražnatović.

Prema registracionom pravilniku KSS, zahtev za raskid ugovora može da podnese igrač ili klub ukoliko jedna od strana ne izvršava ugovorene obaveze. Takođe, isti zahtev može da se povuče u određenom roku, koji je u ovom slučaju bio do 30. decembra ili, pak, na samom sastanku registracione komisije ukoliko u međuvremenu dođe do dogovora između kluba i igrača. Registraciona komisija, koja će razmatrati slučajeve Kešelja i Dragićevića, ali i ostalih košarkaša, zasedaće u utorak, 5. januara u 13 sati u KSS-u.
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Bjelica: Sanjam trofej sa Zvezdom!

Bjelica: Sanjam trofej sa Zvezdom!

00017648.jpg


Najtalentovaniji srpski košarkaš Nemanja Bjelica sebi je poželeo u 2010. godini da sa crveno-belima osvoji trofej. On je priznao da mu je ova godina bila najuspešnija u karijeri, a najveće zasluge za to pripadaju bivšem treneru Zvezde Svetislavu Pešiću.

Vaša najveća želja za 2010. godinu?

- Da sa Zvezdom osvojim neki trofej. Živim za taj dan, a siguran sam da tako misle i moji saigrači. Svestan sam da navijači to očekuju od nas i nadam se da ćemo ih na kraju obradovati. U prošloj sezoni bili smo blizu tom cilju, ali nismo mogli da se suprotstavimo Partizanu, koji nas je u nekoliko finala dobio. Zbog toga verujem da će nam se sve vratiti, mada neće biti nimalo lako - kaže Bjelica za Kurir.

Godina iza vas je bila najuspešnija u karijeri. Od totalnog anonimusa, postali ste zvezda. Kome pripadaju te zasluge?

- Sve je krenulo od Svetislava Pešića, koji je prepoznao moj talenat i doveo me u Zvezdu. Odmah me je gurnuo u vatru i slobodno mogu da kažem da nije bilo njega, verovatno se ne bih ni vratio u Srbiju. Imao je veliko poverenje u mene, a iskreno se nadam da sam mu to vratio svojim igrama. Verovao sam u sebe, što je bitno za svakog igrača.

Možete malo da nam objasnite kako je tekla vaša karijera?

- Počeo sam u Partizanu, da bih posle toga otišao u Austriju, gde košarka uopšte nije popularna. Tamo mi se desio maler, polomio sam nogu, ali ni tada nisam razmišljao da ostavim košarku. Samo sam pomislio zašto baš meni sve ovo da se desi, međutim, uz mene je sve vreme bio otac Milenko, koji mi je davao snagu da nastavim s radom.

Posle Univerzijade dobili ste poziv selektora Dude Ivkovića. Da li ste bili iznenađeni kad ste se našli na spisku putnika za EP u Poljskoj?

- Bez lažne skromnosti, maštao sam da se jednog dana nađem u reprezentaciji. Uvek sam razmišljao kako bih voleo jednog dana da igram za svoju zemlju, a onda mi se to i desilo ovog leta. Da moja sreća bude još veća, na EP u Poljskoj smo osvojili srebrnu medalju. Ipak, pre toga moram da napomenem Univerzijadu, moram da priznam da je to moje najbolje takmičenje.

Da li je tačno da ste prve košarkaške korake počeli u novobeogradskim blokovima?

- Sve je krenulo s Novog Beograda i terena u blokovima. Tu sam mnoge stvari naučio sto se tiče košarke, ali i života. Ulica je čudo, tu dosta stvari naučiš, pre svega mislim na karakter, koji je izuzetno bitan za sport.

Imate li sada vremena odigrate neki basket u blokovima?

- Retko, jer mi obaveze ne dozvoljavaju. Ali, svaki slobodan trenutak iskoristim da odem do Novog Beograda i pogledam neke nove klince kako pikaju basket.

Da li ste imali uzora dok ste bili mlađi?

- Kao i svima koji se bave ovim sportom, to su bili Danilović, Paspalj, Divac i Đorđević, međutim, sada se trudim da izgradim neki svoj stil i da me ljudi po tome pamte.

Da li biste i vi želeli da jednog dana budete nekome idol?

- Naravno. Mislim da je to san svakog sportiste, pa i čoveka. Smatram da je to smisao života, da ostaviš neki trag, da te se ljudi jednog dana sete.

Šta mislite o novom treneru Crvene zvezde Aleksandru Trifunoviću?

- Trifunović je sigurno dobar trener, ali krivo mi je što nam se sve ovo desilo. Međutim, nema povratka i treba samo da razmišljamo o periodu koje je ispred nas. Nadam se da ćemo s novim trenerom ostvariti ono sto nismo uspeli u prethodnom periodu.

Kako je na vas uticala popularnost?

- Trudim se da budem isti kao što sam bio i ranije. To najbolje znaju moji prijatelji i drago mi je kad kažu da se nisam promenio. Mislim da sam tako vaspitan, roditelji su mi uvek govorili da moram da budem čvrsto na zemlji.
 
Natrag
Top