KK Crvena Zvezda

Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Micić u crveno-belom: Razumem ljutnju navijača

Mladi plejmejker zadužio je opremu Zvezde. Demantovao je svoju izjavu iz Nemačke, a klub nije precizirao da li je stigao na pozajmicu ili ne.

Crvena zvezda Telekom potvrdila je na svom sajtu - Vasilije Micić novi je član ekipe Dejana Radonjića.

Mladi plejmejker, povratnik iz Nemačke, zadužio je crveno-belu opremu i opet zaigrao u klubu u kojem je igrao u mladim kategorijama.U međuvremenu je nastupao za FMP, pa četiri godine za Mega Leks i potom za Bajern.

Vasilije-Micic

U nedelju, kada je doputovao u Beograd, veliku pažnju izazvala je objava njegovog bivšeg kluba, koja je naljutila navijače crveno-belih.

Dok je Micić razgovarao sa novinarima na surčinskom aerodromu, Bajern je na svom sajtu"okačio" vest da on stiže u Beograd kao pozajmljen igrač do kraja sezone, uz njegovu izjavu da mu je želja da se na leto vrati u Minhen.

Ovog ponedeljka on je demantovao da je to rekao, a Crvena zvezda Telekom ipak nije demantovala Bajern, koji je jedini objavio da je u pitanju pozajmica do kraja sezone.

U izjavi datoj za klupski sajt crveno-belih, Micić je objasnio da razume ljutnju navijača zbog njegovih reči objavljenih na sajtu Bajerna.

"Doživeo sam veliku čast i zadovoljstvo da ću konačno igrati za klub za koji navijam odmalena. Malo mi je žao što je ovaj trenutak, koji je za mene važan, kada sam stigao u Crvenu zvezdu, pokvaren dezinformacijom koja se pojavila na pojedinim inostranim sajtovima", rekao je Vasilije Micić i dodao:

"I pored toga što to nikad nisam rekao, izvinjavam se navijačima i razumem njihove reakcije i nezadovoljstvo, koje su izazvane nečim što je neistina. Samo želim da se što pre uklopim, da zaigram na svom nivou i da svi zajedno napravimo što bolji rezultat u svim takmičenjima i da doživim još nešto, o čemu maštam od kad sam bio dečak, da podižem pehare kao igrač Crvene zvezde Telekom".

Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
KK Crvena zvezda Telekom, Beograd

upload_2015-12-28_20-58-28.jpeg
Trophy Case

ABA League
2015

European Cup Winners Cup
1974

National Championship of S&MN
1993, 1994, 1998

National Cup of S&MN
2004, 2006

Serbian Championship
2015

Serbian National Cup
2013, 2014, 2015

Yugoslavian National Championship
1946, 1947, 1948, 1949, 1950, 1951, 1952, 1953, 1954, 1955, 1969, 1972

Yugoslavian National Cup
1971, 1973, 1975

Team Roster

Name Position Height Date of Birth Nationality

Apić Dragan Power Forward 206 03.10.1995. Serbian
Kinsey Tarence Anthony Forward 200 21.03.1984. American
Micić Vasilije Guard 196 13.01.1994. Serbian
Rebić Nikola Guard 188 22.01.1995. Serbian
Dangubić Nemanja Forward 204 13.04.1993. Serbian
Mekel Gal Guard 190 04.03.1988. Israeli
Mitrović Luka Power Forward 204 21.03.1993. Serbian
Lazić Branko Shooting Guard 195 12.01.1989. Serbian
Simanić Boriša Power Forward 208 20.03.1998. Serbian
Tejić Marko Power Forward 209 04.08.1995. Serbian
Simonović Marko Forward 201 30.05.1986. Serbian
Nastić Stefan Center 211 22.11.1992. Serbian
Gudurić Marko Shooting Guard 196 08.03.1995. Serbian
Jović Stefan Guard 198 13.11.1990. Serbian
Miller Quincy Forward 208 18.11.1992. American
Zirbes Maik Center 208 29.01.1990. German

Club Transfers

PLAYERS LEFT

2015/16

Charles Jenkins (EA7 Olimpia Milano)
Boban Marjanović (San Antonio Spurs)
Aleksandar Aranitović (Mega Leks)
Nikola Kalinić (Fenerbahce Ulker)
Đorđe Kaplanović (Asseco Gdynia)
Nikola Čvorović
Jaka Blažič (Laboral Kutxa)
Sofoklis Schortsanitis
Marcus Williams
Ryan Thompson

PLAYERS ARRIVED

2015/16

Sofoklis Schortsanitis (Maccabi Electra)
Stefan Nastić (Stanford University)
Ryan Thompson (Brose Baskets Bamberg)
Gal Mekel (Crvena zvezda Telekom)
Marko Simonović (Pau Orthez)
Marko Gudurić (FMP)
Dragan Apić (Vršac)
Quincy Miller (Detroit Pistons)
Vladimir Štimac (Estudiantes)
Tarence Kinsey (Trabzonspor)
Vasilije Micić (Bayern)

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
ŠTETA: Zvezda stala pred podvigom!

Crveno-beli vodili 15 poena prednosti na gostovanju Efesu, ali u finišu ispustili vođstvo i bodove na startu Top 16 faze.
quincy-miller-crvena-zvezda-telekom-belgrade-efes

Crvena zvezda ipak nije završila kalendarsku 2015. na najlepši mogući način!

U dvorani "Abdi Ipekči", u utakmici protiv Anadolu Efesa, ispustila je 15 poena prednosti, koliko je vodila u 29. minutu (55:70) i tri sekunde pre kraja pala na pod, pogotkom Darija Šarića za dva, šutem kraj čeone linije.

U preostale tri sekunde, posle tajm-auta, lopta je otišla ka Maiku Cirbesu, koji je neuspešno, udaljen od koša, pokušao da pogodi iz teške situacije, pod nedosuđenim faulom i Zvezdini bodovi otišli su niz vodu...

EFES - ZVEZDA 85:84 (25:23, 19:31, 17:18, 24:12)

Na čelu sa nemačkim centrom, crveno-beli su kroz drugu i treću deonicu gradili i čuvali prednost i igru. Poslednji kvartal dočekali su sa dvocifrenom prednošću, ali je domaćin za samo četiri minuta kreirao seriju 17:2, potpuno se trgao i napadački i defanzivno i sedam minuta pre kraja kreirao egal utakmicu.

Zvezda je do tih trenutaka delovala potpuno sigurno, pokazala da će imati šta da pokaže u Top 16 fazi, ali je u najvažnijem periodu počela da gubi kontrolu na svojoj polovini i ideju u napadu. Sve je teže pronalazila put do koša i greškama i u svojim akcijama u nekoliko navrata odmagala sama sebi.

U prvom poluvremenu ubacila je 54 poena, a u poslednjoj četvrtini samo 12...

Pri rezultatu 81:84, u pretposlednjem minutu, Jović je zgazio aut liniju u početnoj fazi napada. Pri rezultatu 83:84, 21 sekund pre kraja, Cirbes je uzeo loptu Miciću dok se plejmejker bacio u aut i Efes je dobio odlučujući posed...

Na gostovanju ekipi Dušana Ivkovića, to je preveliki luksuz u borbi za pobedu.

Lošim završetkom meča, bačena je senka i na još jedan dobar nastup Maika Cirbesa, koji je završio utakmicu sa 22 poena i 12 skokova. Jović je ubacio osam, uz 11 asistencija. U finišu utakmice, motor Zvezde bili su kapiten Branko Lazić (10 p) i debitant Vasilije Micić, koji je sa šest poena i isto toliko asistencija nagovestio da će biti pojačanje crveno-belima.

Na drugoj strani, pod svojim obručom, Beograđani nisu nalazili način da se sačuvaju od razigranog Brajanta Danstona, koji je postigao 21 poen. Meč-viner Dario Šarić dodao je 12, poen manje od svojih saigrača Džejsona Grendžera i Džona Diblera.

Sledeću evroligašku utakmicu Zvezda će odigrati u hali "Pionir", 8. januara, protiv Fenerbahčea, a pre tog meča dočekaće Cedevitu 4. januara u evroligaškom derbiju ABA lige.

EFES: Tajus 6 (4 sk)(, Balbaj, Braun 2, Osman 5, Batuk, Šarić 12 (4 sk), Korkmaz 7, Grendžer 13 (5 as), Ertel 6 (8 as), Dibler 13 (7 as), Danston 21 (4 sk), Duverioglu.

ZVEZDA: Rebić, Dangubić 3, Lazić 10 (2/4 za tri), Simanić, Micić 6, Tejić 2, Simonović 10 (2/5 za tri), Gudurić 5, Jović 8 (11 as), Miler 12 (6 sk, 0/6 za tri), Cirbes 22 (12 sk), Štimac 6.

Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Kinzi: Zvezda i Partizan? To nije moje rivalstvo

"Ovde sam samo zbog košarke", poručio je Amerikanac po dolasku u Beograd. Uverava da se nikad nije bolje osećao. Na aerodromu i policija.
Tarens-Kinzi

Tarens Kinzi (31, 200) doputovao je u Beograd u sredu uveče, dok je njegov novi tim - Crvena zvezda Telekom igrao protiv Efesa u Istanbulu.

Dolazak Amerikanca koji je nastupao i za Partizan izazvao je veliku pažnju navijača "večitih rivala". Dobro je upoznat sa tim, s obzirom na to da su mu profili na društvenim mrežama "upaljeni" od poruka pristalica najvećih srpskih klubova.

Zbog pretnji koje je dobio i zbog celokupne situacije, na surčinskom aerodromu bile su prisutne i dve patrole policije. Kinzi je pre razgovora sa predstavnicima medija kratko razgovarao sa direktorom crveno-belih Davorom Ristovićem.

"Znam da dolazim u teškoj situaciji, ali stižem ovde samo da bih igrao košarku. Navijači te cene na osnovu toga kako igraš i na kraju dana radim ono što hoću da radim - da igram košarku i samo da pokušam da pobedim u nekim utakmicama", rekao je Kinzi novinarima na aerodromu.

Šta očekuje u Beogradu?

"Ne očekujem ništa. Poštovanje dolazi iz toga kako igraš na terenu. Stigao sam da igram, da upoznam novi tim i da uživam".

Da li je pričao sa Novicom Veličkovićem?
"Bio mi je zamenik kapitena, sjajan momak. Želim mu sve najbolje", rekao je Kinzi o saigraču iz Trabzona.

Da li je uplašen zbog pretnji koje mu stižu od navijača Partizana?

"Nisam uplašen. Nadam se da će svi razumeti da sam samo čovek, da sam samo došao da igram košarku i da to nema veze sa bojama dresa. Znam da postoji veliki rivalitet (Zvezde i Partizana), ali to nije moje rivalstvo. Ja sam ovde samo da bih igrao košarku", poručio je Kinzi.

U kakvoj formi stiže?

"Osećam se sjajno, u sred sam sezone. Nikad se bolje nisam osećao. U životnoj sam formi. Idemo utakmicu po utakmicu i verujem da će sve biti u redu", dodao je.

Novi tim nije gledao ove sezone zbog obaveza u Turskoj. Neke igrače poznaje odranije, s obzirom na to da je protiv Simonovića, Štimca i Mitrovića igrao i dok je nosio crno-beli dres.

"Ne poznajem ih lično, ali znam da su jako takmičarski nastrojeni momci i jedva čekam da igram sa njima"

Upitan za nastup u Top 16 fazi, poručio je da mu je svejedno u kojem će takmičenju nastupati.

"Nije bitno da li je Evroliga, VTB liga, koja god. Sve dok igram košarku, srećan sam".

Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Zvezda izgubila dobijen derbi!

Crveno-beli ponovo ispustili 11 poena prednosti u poslednjoj četvrtini. Nelogičan faul Jovića i promašaj Kinzija pri šutu za pobedu! 28 poena Cedevite u poslednjem kvartalu.
Tan2016-1-4_20826546_0.jpg

Novi pad Crvene zvezde Telekom u finišu utakmice!

U poslednjem trenutku treće četvrtine, trojkom Nemanje Dangubića povela je protiv Cedevite 11 poena razlike, a potom promašila dva slobodna bacanja za "plus 12".

Međutim, Zagrepčani su u poslednjih deset minuta uzvratili, ubacili čak 28 poena i ostvarili veliku pobedu na čelu sa Džejkobom Pulenom (24 p), koji je samo u tom kvartalu postigao 15 poena!

ZVEZDA - CEDEVITA 79:80 (16:22, 21:12, 26:18, 16:28)

Šok na kraju evroligaškog derbija u "Pioniru", po istanbulskom scenariju, gde su crveno-beli u prošloj utakmici na sličan način ispustili Efes.

U poslednjem trenutku treće četvrtine, trojkom Nemanje Dangubića povela je protiv Cedevite 11 poena razlike, a potom promašila dva slobodna bacanja za "plus 12".

Međutim, Zagrepčani su u poslednjih deset minuta uzvratili, ubacili čak 28 poena i ostvarili veliku pobedu na čelu sa Džejkobom Pulenom (24 p), koji je samo u tom kvartalu postigao 15 poena!

ZVEZDA - CEDEVITA 79:80 (16:22, 21:12, 26:18, 16:28)

Šok na kraju evroligaškog derbija u "Pioniru", po istanbulskom scenariju, gde su crveno-beli u prošloj utakmici na sličan način ispustili Efes.

Vasilije-Micic-Crvena-zvezda

Vicešampion je pobedio šampiona ABA lige iskoristivši potpuno nelogičan faul Stefana Jovića pet sekundi pre kraja, na polovini terena, pri rezultatu 79:79.

Marko Gudurić ubacio je prethodno dve trojke u poslednjem minutu, a Dejan Radonjić bar pet sekundi tražio od svojih igrača da naprave faul u poslednjem napadu gostiju. Plejmejker je kasno reagovao, Zvezda je ostala bez tajm-auta, a Pulen iskoristio jedno slobodno bacanje.

Debitant Tarens Kinzi pokušao je potom da trkom preko celog terena i šutem o tablu donese pobedu, ali je njegov pokušaj ostao na obruču...

Pobedom Cedevite pale su u drugi plan sjajne role Kvinsija Milera (19 p, 2/6 za tri, 11 sk), Vladimira Štimca (14 p, 7 sk) i Maika Cirbesa (17 p), a ujedno je i razjašnjeno da će Zvezda jako teško do prednosti domaćeg terena u ABA plej-ofu.

Minut ćutanja za Koraća
Pre utakmice u hali Pionir održan je minut ćutanja povodom smrti sportskog komentatora Duška Koraća.

Heroj pobede gostiju je i Miro Bilan (19 p), iako je izgubio nerve u duelima sa Štimcem i u trećoj četvrtini seo na klupu zbog tehničke, koju je "zaradio" tako što je gađao centra Zvezde. U poslednjem kvartalu vratio na teren i odigrao bez greške.

Ovim porazom, Tim Dejana Radonjića (13-5) jako je zakomplikovao napad na vrh tabele i borbu za prvi plej-of meč pred svojim navijačima.

Zvezda će posle 18. kola ostati na tri pobede manje od Budućnosti (16-2) i dve od Cedevite (15-3), koja će u slučaju izjednačavanja na tabeli sa crveno-belima biti bolje rangirana, jer ima obe pobede u međusobnim duelima.

ZVEZDA: Kinzi 8, Rebić, Dangubić 3, Lazić 2, Micić 2, Tejić, Simonović 8 (2/4 za tri), Gudurić 6 (2/4 za tri), Jović (0/5 iz igre, 8 as, 4 izg) Miler 19 (2/6 za tri, 11 sk), Cirbes 17, Štimac 14 (7 sk).

CEDEVITA: Pulen 24 (4/7 za tri), Vajt 9 (5 sk), Pilepić 1, Babić 8 (6 sk), Žganec 4, Voker 10, Musa, Bilan 19, Mazalin, Gordić (5 as), Žorić 2, Arapović 3.

Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Gal Mekel - Crvena zvezda, baš zapelo

Izraelski košarkaš, koji je prošlog leta stigao među crveno-bele, tužio srpskog i regionalnog prvaka i traži da mu se u roku od 72 sata isplati 150.000 dolara.

Gal-Mekel-Crvena-zvezda

Gal Mekel podneo je, preko svog advokata, zvaničnu tužbu protiv Crvene zvezde u kojoj zahteva da mu se momentalno dozvoli raskid ugovora sa crveno-belima i isplati dug od 150.000 dolara.

Košarkaš se poziva na klauzulu u ugovoru koja mu omogućava raskid istog ukoliko nije dobio primanja u periodu od 60 dana.

Prema saznanjima portala Sports Čenel, Zvezda je Mekelu od poslednje četiri plate isplatila samo jednu i nije ispoštovala određene uslove iz ugovora.

Izraelac od kluba sa Malog Kalemgdana traži da mu se u roku od 72 sata isplate sva dugovanja ili će, prema ugovoru, kako se navodi, igrač moći da napusti crveno-bele bez obeštećenja i potpiše za novi klub.

Mekel već nekoliko nedelja pokušava bezuspešno da raskine ugovor sa Zvezdom. On je prošlog meseca trenirao, ali nije igrao za crveno-bele.

Prema nezvaničnim saznanjima MONDA, Mekel jeste podneo tužbu protiv kluba, što znači i da će rastanak dve strane biti komplikovaniji nego što se predviđalo.

Prema trenutnoj situaciji, čini se da će Zvezdu ovaj promašaj koštati drastično skuplje nego prethodni.

Izraelski plejmejker tužbom potražuje pet plata, 'izlaz' iz ugovora, trening kompenzaciju i bonus za plasman u Top 16 fazu.

Poslednji meč koji je Mekel odigrao za crveno-bele bilo je gostovanje MZT Skoplju, posle kojeg je još nekoliko puta samo sedeo na klupi.

U međuvremenu, za razliku od Tompsona i Skorcanitisa, Izraelac nije pristajao na nekoliko dostavljenih ponuda, uključujući i poslednju u nizu - ruskog Gasproma.

Klub je tokom jeseni imao priliku da raskine ugovor s njim bez daljih posledica, ali je ta šansa propuštena uz zajednički dogovor dve strane, posle kojeg su usledile navedene ponude koje nisu zadovoljile Izraelca. Sada situacija izgleda mnogo komplikovanije po crveno-bele.

Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Zvezdi nije bio veseli petak!

Arena ili Pionir, Fenerbahče ove sezone dominira u mečevima protiv crveno-belih. "Plus 23" za goste, superiorna partija Jana Veselog.

_CRVENA_ZVEZDA_vs_FENERBAHCE-343.JPG

Od turnira u Zadru krajem septembra, preko Kombank arene i Istanbula, do hale Pionir.

Oprobali su se košarkaši Crvene zvezde Telekom u različitim ambijentima i u različitim sastavima protiv ekipe Željka Obradovića, ali pobeda je svaki put bila veoma daleko.

U meču drugog kola E grupe Top 16 faze Evrolige, pred 7.000 Delija, Zvezda - Fener 65:88 (20:23, 8:18, 18:22, 19:25)!

Turski tim popravio je skor na 2-0, a prvak "Jadrana" i Srbije pao na 0-2 pred gostovanje Panatinaikosu u četvrtak, 14. januara.

Nadigrani su crveno-beli u svim elementima košarke, ali gosti su ipak najviše impresionirali odbranom reketa i atletskom dominacijom Jana Veselog (15 poena, 15 skokova, od toga 10 ofanzivnih, pet blokada) i Ekpe Judoa (12 poena, sedam skokova, dve blokade).

_CRVENA_ZVEZDA_vs_FENERBAHCE-347.JPG

Kao jesenas u Areni, pitanje pobednika bilo je rešeno već početkom treće četvrtine, kada je Fener serijom od 8:0 otišao na 31:49.

Tome je prethodila defanzivno besprekorna druga četvrtina, u kojoj je moćni Zvezdin rival imao serije od 11:0 (računajući poslednji minut prve deonice) i 12:1 pred odlazak na poluvreme, za vođstvo od 28:41.

Fenerbahče je sasvim "uštopovao" Maika Cirbesa (5p, 6sk), dok je Kvinsi Miler zajedno sa Brankom Lazićem odmah zapao u probleme sa ličnim greškama i uprkos 21 postignutom poenu nije imao značajnog uticaja na rezultat.

Pogotovo što u fazi odbrane nije mogao da izađe na kraj ni sa Veselim, ni sa Perom Antićem.

Zvezda je nakon vođstva od 20:18 u 10. minutu imala jednu kvalitetnu seriju sredinom druge četvrtine (7:0, za hvatanje priključka - 27:29), kao i pokušaj buđenja početkom poslednje četvrtine, kada je napadom Fenerbahčea komandovao neiskusni Berk Ugurlu.

Smanjila je Zvezda uzastopnim koševima Milera na 56:67, ali je Veseli serijom skokova u napadu, zakucavanja, pa čak i jednom trojkom, brzo vratio stvari na svoje mesto.

Osim čvrste odbrane, Fenerbahče je postigao veliki broj koševa na isteku napada, posle odbrane crveno-belih kojoj se nije imalo šta zameriti. Prednjačio je u tom smislu Luiđi Datome.

Jednostavno, Zvezda je nasuprot sebi imala jačeg, a uz to i maksimalno raspoloženog rivala, u čijim redovima se praktično nije osetilo odsustvo povređenog beka Slukasa.

Fener je imao 18 skokova više (u napadu devet više), osam asistencija više, bolje procente šuta, pogotovo za dva poena...

ZVEZDA: Kinzi 6 (5as), Rebić, Dangubić 4 (4sk, 3izg), Lazić 1, Micić 5 (3as), Tejić, Simonović, Gudurić 9 (2ukr), Jović 8 (3sk, 3as, 3ukr), Miler 21 (3sk, 4blk), Cirbes 5 (6sk), Štimac 6 (3sk).

FENERBAHČE: Hikmen 2, Hersek, Judo 12 (7sk, 2blk), Mahmutoglu, Antić 12 (4sk), Bogdanović 7 (3sk, 4ukr), Jurtseven, Ugurlu 2, Veseli 15 (15sk, 3as, 5blk), Kalinić, Dikson 17 (5sk, 11as), Datome 21 (6sk).

Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Miler: Nećemo pasti zbog tri poraza

"Mlad smo tim. Verujemo u sebe i nismo zabrinuti", poručuje najefikasniji igrač Zvezde u porazu od Fenerbahčea.
Kvinsi-Miler-Quincey-Miller

Kvinsi Miler završio je meč protiv Fenerbahčea sa 21 ubačenim poenom, četiri blokade i 27 indeksnih poena, čime je zauzeto treće mesto na ovonedeljnoj listi najkorisnijih igrača Evrolige, zajedno sa Dimitrisom Dijamantidisom.

Jedan od lidera Zvezde odigrao je u petak praktično bez promašaja (2/2, 3/4 za tri), ali je u odbrani i skoku izgubio bitku protiv rivala, pre svega od svog nekadašnjeg saigrača Jana Veselija.

Statistički poeni su tu, ali i činjenica da ni Miler nije mogao da "povuče" Zvezdu ka konkretnijem otporu favoritu kada je bilo najvažnije.

"Jednostavno, odigrali su dobre stvari. Imali su mnogo ofanzivnih skokova i to je verovatno naša greška, ali jednostavno je to bio težak poraz", rekao je Amerikanac posle utakmice.

U poslednje tri utakmice, Zvezda je doživela isto toliko poraza - redom od Efesa, Cedevite i Fenerbahčea. Za razliku od prva dva susreta, u duelu crveno-belih sa timom Željka Obradovića ishod je bio poznat i pre finiša.

"U preostale dve utakmice smo izgubili poenom razlike. Mislim da nije teška situacija, već da moramo da napravimo male ispravke. Imamo dobar tim i samo moramo da odigramo bolje. Imamo dvojicu novih igrača i navikavamo se i na njih. Biće to OK. Nećemo pasti posle tri poraza. Moramo da popravimo neke stvari, ali nismo zabrinuti", dodao je on.

Tan2016-1-8_201832670_0.jpg

Na pitanje šta se dogodilo u trećoj četvrtini, kada je Fener serijom 8:0 stekao nedostižno vođstvo 49:31, Amerikanac nije imao odgovor.

"Prosto ne znam šta se desilo. Prošlo je mnogo minuta bez naših pogotka... Fenerbahče je sjajan tim i dajem im sve zasluge za trijumf".

Posle dugo vremena, Miler se sreo i sa Janom Veselijem, sa kojim je u NBA ligi bio i saigrač. Čeh je odigrao fenomenalno na parketu gde se afirmirao u dresu Partizana i uz Ekpea Juda i Peru Antića pokazao zašto Fenerbahče ima verovatno najbolju centarsku liniju u Evropi.

"Jan je bio u mom timu kad sam igrao za Nagetse. Znam ga jako dobro. On tako igra, sa mnogo ofanzivnih skokova. Delimično je to bila moja krivica, a delimično je jednostavno lopta odletala malo dalje nego što je trebalo... Sjajan je igrač, ne bih želeo da bilo čime umanjim njegovu partiju"

Da li je razlika od 23 poena razlike pravi odnos snaga Zvezde i Fenera?

"Ne bih to rekao. Fener je sjajan tim, ali i mi smo", podvukao je Miler.

Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Mekel se vratio u domovinu

Nakon raskida ugovora sa Crvenom zvezdom, izraelski plejmejker potpisao ugovor sa Makabijem.
Gal-Mekel

Gal Mekel ima novi klub!

Nakon loše epizode u Crvenoj zvezdi, a samim tim jasno nagoveštenog raskida ugovora s prvakom "Jadrana", izraelski plejmejker potpisao je ugovor sa Makabijem iz Tel Aviva, saznaje specijalizovani košarkaški portal "Sportando".
On će u ovom klubu zameniti američkog plejmejkera Džordana Farmara, čiji je dolazak prošlog leta upravo sprečio Mekela da potpiše ugovor sa "ponosom Izraela", pa je on potom došao u Crvenu zvezdu.

U intervjuu koji je nedavno dao za izraelske medije kazao je da mu je velika želja da se vrati u domovinu, a iz tog razloga je odbio ponude Unikahe, Zenita i Trabzonspora, pa se tako vratio u klub čiji je član formalno bio od 2008. do 2010. godine, ali nije zaigrao za prvi tim.

U Crvenoj zvezdi je do povrede odigrao 9 utakmica u ABA Ligi i za to vreme prosečno beležio 11.1 poen po utakmici uz 5,7 asistencija, dok je u Evroligi odigrao samo četiri meča sa znatno lošijom statistikom - 3,8 poena i 2,8 asistencija.

Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Zvezda rešetala, drhtala, pa pobedila Olimpiju!
Usponi, padovi i osvojeni bodovi crveno-belih u Ljubljani, za prekid niza poraza i prvi trijumf u 2016. godini, 77:69.
Tarence-Kinsey-Red-Star-Tarens-Kinzi-Crvena-zvezda

Komplikovanije nego što je njeno vođstvo 71:55 nagovestilo, uz "miris" poraza od Efesa i Cedevite, Crvena zvezda Telekom ostvarila je prvi trijumf od formiranja definitivnog rostera za ovu sezonu.

Pred 4.500 posetilaca ljubljanskih "Stožica", na dan 70. rođendana domaćina, tim Dejana Radonjića otvorio je sebi put ka pobedi krajem trećeg perioda, ubacivši pet trojki u nizu, ali je u završnici opet stao i umalo još jednom ispustio dvocifrenu prednost.

U odlučujućem, pretposlednjem minutu, pri rezultatu 67:71, Tarens Kinzi iznudio je faul Zeka Rajta u napadu, a Vasilije Micić je proigrao u ćošku usamljenog Kvinsija Milera, koji je trojkom sprečio senzacionalan povratak "zmajčeka".

Tek u tom momentu stavljena je tačka na neizvesnost oko imena pobednika.

OLIMPIJA - ZVEZDA 69:77 (23:16, 14:24, 15:24, 18:13)

Upravo je Miler bio i najefikasniji igrač utakmice, sa 25 poena (4/9 za tri), uz devet skokova i indeks korisnosti 28. Uz Micića, Simonovića i Gudurića, trojkama u nizu je i "odlepio" svoj tim na razliku od 16 poena, koja je u finišu teškom mukom odbranjena i koja je vratila crveno-bele na pobedu zaostatka za Cedevitom.

"Je l' gotovo? Mislite da je gotovo?", povikao je na svoje igrače Dejan Radonjić na tajm-autu pred završnicu, kada je serija Olimpije 12:0 nagovestila da će Zvezda i treći put u poslednje dve nedelje ispustiti dvocifrenu prednost.

20160111uuVuceticV.JPG

Međutim, viđeno u Istanbulu protiv Efesa, pa u Beogradu protiv Cedevite, nije ponovljeno i u Ljubljani, gde su crveno-beli ipak uspeli da se izbore i sa borbenim protivnikom i sa svojim periodom jako loše i konfuzne igre u oba pravca.

Da nije bilo vrtoglavog pada branioca titule u finišu, najjači utisak utakmice definitivno bi bili rafalni minuti Beograđana krajem treće četvrtine i čak pet pogođenih trojki u seriji, posle skoro pola sata jako lošeg šuta van crte na 6,75 (2/15).

Olimpija je tim hicima pala u nokdaun, iz kojeg je izašla posle više od pet minuta igre, sposobna da u poslednja četiri minuta pokaže zube i da zaigra kao u većem delu prvog poluvremena, u kojem je konstantno vodila, uz maksimalnu prednost od devet poena. Najefikasniji među "zmajčekima" bio je Sava Lešić, koji je završio meč sa 16 poena.

Pred timom Dejana Radonjića je povratak u Beograd, gde je čeka nastavak rada na uigravanju i podizanju forme, kao i priprema utakmice protiv Panatinaikosa u Atini, zakazana za četvrtak.

Olimpija, slavljenik, je ovim porazom pala na deobu desete pozicije, sa skorom 7-12 i njen jako težak raspored trenutno nagoveštava da će se boriti za opstanak u ligi.

OLIMPIJA: Rajt 8 (6 sk), Rupnik, Robinson 2, Hrovat 7, Mesiček 4, Nikolić 7, Vučetić 5, Lapornik 2, Lešić 16 (0/4 za tri, 4 sk) Zagorac 11 (3/5 za tri), Mahkovic 2, Zakis 5.

ZVEZDA: Kinzi 9, Rebić, Dangubić 2, Lazić 1, Micić 5 (6 as), Tejić, Simonović 5, Gudurić 7, Jović 4 (4 sk), Miler 25 (9 sk), Cirbes 15 (7 sk, 6 izg. lopti), Štimac 4 (6 sk).

Natrag