Kineska kuhinja

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Baozi

BAOZI

1.jpg

POTREBNO JE
za testo: 2 praška za pecivo, pola kvasca, 3 dl vode, 2 kašikice šećera, 2 kašikice soli, 2 kašike ulja,
500 g brašna
Fil: 300 g mlevenog mesa (junetina), 150 g šampinjona, glavica crnog luka, kašika ulja, 2 kašike soja sosa, kašika gustina, kašikica đumbira, začiniti po želji so, biber, vegeta...

PRIPREMA
U mlakoj vodi razmutiti šećer, so i kvasac, pa ostaviti da smesa nadođe. U drugu posudu dodati brašno, prašak za pecivo i ulje. Sjediniti sve sastojke, dodati ostatak vode i mesiti testo dok ne počne da se odvaja od posude. Izvadite testo i dobro ga premesite. Vratiti ga u posudu da nadođe. Sitno iseckati šampinjone i crni luk, pa ih dodati u posudu sa mlevenim mesom. Dodajte gustin i začine po želji. Sve sastojke potrebne za izradu fila (punjenja) sjediniti u jednoj posudi i dobro promešati dok se masa ne sjedini.
Testo opet premesite. Izdelite ga na 16-20 jednakih delova. Svaki deo oklagijom razvucite na krugove (10-15 cm), neka sredina ostane nešto deblja, a krajeve istanjite. Na sredinu svakog kruga staviti kuglicu fila, a zatim zatvorite baoze. U šerpi za kuvanje na pari poređajte baoze koji se nalaze na papiru za pečenje i prekrijte poklopcem na kome se nalazi krpa da kapljice ne bi padale sa poklopca na njih. Kada ih stavite neka šerpa bude na najjačem, a posle smanjite. Nakon 15 minuta opet uključite šerpu, isključite je za tri minuta i ostavite baoze još 15.

Izvor: Blic žena
 
Natrag
Top