Žena (Rimska crkva) puna je hulnih imena. Otk. 17,3.
Papa Inoćentije III je zapisao: ,,Doista nije previše ako se kaže da su pape s obzirom na uzvišenost njihovog položaja kao bogovi."
Kristofer Marcellus u jednoj besedi o papi uzvikuje: ,,Ti si pastir, ti si lekar, ti si upravitelj, ti si gospodar, konačno ti si drugi bog na zemlji."
,,Ne idi Bogu za oproštenje grehova, dođi meni." - Papa Jovan Pavle II, LA Times 12.12.1984.
,,Papa i Bog su isti, tako da on ima moć i na nebu i na zemlji." - Pope Pius V quoted in Barcaly, chapter XXVII, p. 218, ,,Cities Petrus Bertanous
,,Papa nije samo predstavnik Isusa Hrista, on je sam Isus Hrist sakriven pod velom tela."- Catholic National July 1895.
,,Papa zauzima mesto Isusa Hrista na zemlji...po božanskom pravu papa ima vrhovnu i punu moć u veri, u moralu nad svakim pastirom i njegovim stadom.
On je pravi namesnik, glava cele crkve, otac i učitelj svih hrišćana. On je nepogrešivi vladar, osnivač dogmi...vrhovni sudija neba i zemlje, sudija svima, niko mu ne sudi, sam Bog na zemlji "
Quoted in the New York Catechism
,,Ovaj ogroman sistem lažne religije je remek delo sotonske sile - spomenik njegovih nastojanja da sedne na presto i da upravlja zemljom po svojoj volji.
Sotona je dobro znao da će Sveto pismo omogućiti ljudima da upoznaju njegove prevare i da se odupru njegovoj sili. Sam Spasitelj sveta odupro se sotonskim napadima pomoću Svetog pisma. Svaki napad Hristos je dočekao štitom večne istine, rekavši: „Pisano je.“ Svakom nagovaranju neprijatelja suprotstavio je mudrost i silu Božje reči. Da bi Sotona održao svoju vlast nad ljudima i utemeljio autoritet papskog uzurpatora, mora da ih drži u potpunom nepoznavanju Svetog pisma. Biblija uzvisuje Boga i čoveku određuje njegovo pravo mesto, zato je trebalo da njene svete istine ostanu sakrivene i zabranjene. Tu logiku je prihvatila Rimska crkva. Stotinama godina širenje Biblije bilo je zabranjeno. Narodu nije bilo dopušteno da je čita, ili je ima u svojim kućama, a nesavesni sveštenici i crkveni velikodostojnici tumačili su je tako da podrže svoje zahteve. Tako je došlo do toga da papa bude opšte priznat kao namesnik Božji na Zemlji koji ima vrhovnu vlast nad crkvom i državom."