Katolicizam i njegovi plodovi

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ti možeš slobodno da govoriš i deluješ u skladu sa svojim ubeđenjima. Tako nešto nisi mogao u srednjem veku (bez posledica ako nije po volji poretka). Sada to možeš.

Pitanje je koliko će još dugo moći, i MIre i ti, i svi drugi kršćani. Meni se čini da je pred nama veliko vrijeme kušnje i tko će ostati postojan i vjeran. "Pokazat ću mu koliko mu treba pretrpjeti za ime moje"

Što se tiče srednjeg vijeka kojeg spominješ...I nije samo čovjek srednjeg vijeka bio ugnjetavan i zakinut u svojim pravima, i prije i poslije njega je bilo nepravde i bezakonja bit će tako dok je svijeta, jer nema ljudske pravde na ovome svijetu.
Ali ti ljudi su živjeli, trpjeli, vjerovali i ostavili primjer kako slobodu i dostojanstvu koje nam je Bog dao nitko i ništa ne može oduzeti.
Danas svi imamo svoja prava i kobajagi smo slobodni. Od čega? Pojam slobode današnjeg čovjeka se svodi na to da može raditi što hoće, a to nije sloboda za koju nas Krist oslobodi.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Zdrav život ide u stopu sa naukom i medicinom. Svako ko misli dobro sebi svakako će živeti zdravo ali će i medicinu da poštuje. To ide jedno sa drugim. Znaš da je Elen upravo savetovala vakcinaciju. To samo govori o tome kako nauka i zdrav život ide uporedo. Samo fanatici odbijaju medicinu, u ime zdravog života. Tu se radi kako da ti kažem, o jednoj vrsti samoobmane i gordosti a u formi navodne vere.
možda kod nekog i jest baš kako ti kažeš, ali i ne mora biti tako..
jednostavno možda samo imam drugačije uvjerenje od tvog

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
možda kod nekog i jest baš kako ti kažeš, ali i ne mora biti tako..
jednostavno možda samo imam drugačije uvjerenje od tvog

Ma naravno, lična odluka je kako čovek to gleda. Na savesti je svakome, i prema onome kako on lično to razume i zna.

Ali ima na žalost mnogo onih koji u ime revnosti, religioznog zanosa i zdravog života propagiraju nevakcinaciju. Takav pristup je baš fanatizam. No, razumem one koji to odbijaju iz razumevanja da je možda vakcina štetna. To razumem.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Objasni mi to, molim te. Nešto sam možda čula, ali sam zaboravila. Tko je sjeverni car i ima li to kakve veze s Jeruzalemom?

To u poslednje vreme diskutujem sa Zaokretom. On misli da se radi o Rusiji, ali to je pogrešno. Danilo 11 istina govori o vladarima Sleukida i Ptolomeja ali za poslednje vreme se radi o dve vrste ideologije u svetu a koje utiču na verne ne zemlji..tj. tiču se njih. "Severni car" je ideologija nametanja diktature u ime "moralnih vrednosti" a koje zapravo znače ukidanje sloboda i prava ili što bi se reklo ukidanje demokratskih tekovina. To se događa kao odgovor na sveopšti moralni haos u svetu i nevolja koje dolaze na svet. Većina tada prihvata ovo, iako se iza toga krije nedemokratski, autoritarni poredak, jer smatra da će to dovesti do zaustavljanja nemorala i zla.

Q-Anon pokret u SAD je u principu ono što bi trebala biti idejna osnovica toga.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jesu bacani, do vremena kompromisa.

I još najvažnije. Divljim zvjerima su bacani kršćani koji su se nedjeljom okupljali na Euharistiju. Nitko nije bacao divljim zvijerima tvoje 'subotare'.

I nisu svi imperatori bili Tirani protiv Hrišćana.

Ja to nisam rekao. Ali oni koji su bili tirani, bacali su divljim zvijerima kršćane koji su nedjeljom okupljali na Euharistiju.

Većina zvaničnih istorijskih podataka su izmišljeni.

Ove tvrdnje koje ti iznosiš nisu samo izmišljene, one su "teška boleština i budaleština". Jer tvrdiš da su "kršćani napravili kompromis s poganskim Rimom", a poganski Rim ih za nagradu zbog tog kompromisa, bacao divljim zvijerima u arenama.

P.S. Baš su j.b.n. neke boleštine.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da.

Nedeljom po Rimskom paganskom običaju.

Rimljani ubijali svoje istomišenike.

 Čudni Stvarnoslapovi Rimljani :)

A istorija velikog otpada kaže "da su se crkve u Rimu upravo odrekle pojedinih tačaka Hristove nauke, među kojima je i svetkovanje subote po četvrtoj zapovesti, da ne bi bile progonjene od strane Rima, u vreme nakon ustanka Jevreja, i da ne bi bile identifikovane sa Jevrejima, jer je u to vreme progonstvo zahvatilo i prvu crkvu.

Tako su te lokalne crkve u Rimu i Aleksandriji napravile kompromis sa Rimom, odrekle se Subote koju su držali prvi Hrišćani, i uvele nedelju - dan posvećen Bogu sunca Mitri.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Da.

 Čudni Stvarnoslapovi Rimljani :)

Nije ništa čudno, samo si ti sramotni neznalica. Da, Rimske vlasti su, i u drugom stoljeću, divljim zvijerima bacali Rimske kršćane, koji su se nedjeljom okupljali na Euharistiju i koji su odbijali cara priznati bogom, a Krista Boga odbaciti. Ovo su povijesne činjenice. I zaista, ponovit ću još jednom i tko zna koliko puta još, da samo bolesnici mogu ustvrditi kako su "Rimski kršćani u 2. stoljeću 'napravili kompromis' s poganskim Rimom, a poganski Rim ih za nagradu bacao divljim zvijerima da ih rastrgaju". :ludd/:

A istorija velikog otpada kaže "da su se crkve u Rimu upravo odrekle pojedinih tačaka Hristove nauke, među kojima je i svetkovanje subote po četvrtoj zapovesti, da ne bi bile progonjene od strane Rima, u vreme nakon ustanka Jevreja, i da ne bi bile identifikovane sa Jevrejima, jer je u to vreme progonstvo zahvatilo i prvu crkvu.

Zašto su onda Rimske vlasti ove kršćane bacale divljim zvijerima???

Ponovit ću još jednom i tko zna koliko puta još, da samo bolesnici mogu ustvrditi kako su "Rimski kršćani u 2. stoljeću 'napravili kompromis' s poganskim Rimom, a poganski Rim ih za nagradu bacao divljim zvijerima da ih rastrgaju". :ludd/:

Pogledaj još jednom što ti tvrdiš. Tvrdiš da su "kršćani u 2. stoljeću odbacili pravu subotu" i prihvatili "pogansku Rimsku nedjelju i pogansku rimsku religiju", a onda ih ti pogani Rimljani bacali divljim zvjerima!?!?!?!? Vidiš li koliko ti je mozak sluđen??? Zbog te sluđenosti mozga, i jesi potpuni slijepac. A zbog te slijepoće i jesi sljedbenik i klanjatelj žene koja je bila bogohulnica, kradljivica, lažljivica, brakolomka i alkoholičarka. Jer zaista, čovjek mora biti i bez mozga i bez savjesti da bi bio sljedbenik i klanjatelj ovakve 'protuhe'.

Tako su te lokalne crkve u Rimu i Aleksandriji napravile kompromis sa Rimom, odrekle se Subote koju su držali prvi Hrišćani, i uvele nedelju - dan posvećen Bogu sunca Mitri.

Kršćani u Rimu odbacili svoju subotu, prihvatili pogansku rimsku nedjelju, a onda ih ovi pogani kojima su se priklonili, za nagradu bacali divljim zvijerima.

P.S. Bože, Bože. Zar i ovakvih ima? Zar ovoliko i duh i um ljudima može biti zatrovan?

P.S. A zapravo je sve logično. Svi ovakvi kakav je i Laodikeja kad-tad završe odbacujući Spasitelja i Boga Isusa Krista i Boga koji je Trojstvo. Učiniše mu to ovdašnja braća, Kainos tripo i Jovan, još davno, a ovih dana i Laodikeja. Jovan je ovdje iznosio 'tajnu' kako se Trojstva odriču posvećujući se Kuranom, pa me interesira je li se i Laodikeja posvetio Kuranom.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Da.

Istorija velikog otpada?! :p
Sam istražuješ, sam donosiš zaključke, sam kreiraš povijest i sam sebi vjeruješ. Može ti se, jel tako?

baksuz.jpg

Natrag