Katolicizam i njegovi plodovi

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Navedi ti meni, koje moje slobode su dobro?

Na to pitanje ćeš dobiti odgovor kada sebe zapiaš koje sve slobode imaš. A onda samo primeni to na druge i biće ti jasno da trebaš da isti princip primeniš na svakaga, svačije slobode se moraju poštovati.

U suprotnom, Mire, vraćanje u srednjovekovni poredak je na vratima.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
POREKLO RIMOKATOLIČKE I PRAVOSLAVNE CRKVE

Tradicionalne crkve Rimokatolicizma i Pravoslavlja su nastale sa početkom druge polovine 2 veka, kada se u prvoj Hristovoj crkvi dogodio veliki otpad.
A on je bio prouzrokovan ustankom Jevreja protiv Rima 132 godine nove ere - pod vodstvom Simona Bar Kohbe ( zvezda ).

Ovaj ustanak je ugušen od strane Rima, što je dovelo do opšteg progonstva Jevreja, koje je zahvatilo i prvu Hrišćansku crkvu.

Da bi izbegle progonstvo - lokalne crkve u Rimu ptave kompromis sa Rimom, i odriču se pojedinih tačaka Hristove nauke, i prihvataju određene mnogobožačke filozofije, što je dovelo do velikog otpada od prve Hristove crkve.

Ove crkve, ili crkva, tada već Rimokatolička - je kasnije u vreme imperatora Konstantina 300, i Justinijana 538 godine, uz pomoć svetovnog Rima - uzdignuta nad svim crkvama, dat joj je grad Rim sa sve Riznicom i vojskom u cilju verskog i političkog delovanja na čelu sa Rimskim biskupom.
Od tada počinje progonstvo svih onih koji nisu prihvatali autoritet ove crkve, i crkvene dogme.

1054 godine u ovoj crkvi dolazi do velike šizme ili raskola na isočni i zapadni deo, čime nastaje Pravoslavna crkva.

Tako istorija svedoči - da su Rimokatolička i Pravoslavna crkva nastale kao proizvod otpada, i mešanja sa mnogobožačkom filozofijom - pod plaštom Hrišćanstva.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Na to pitanje ćeš dobiti odgovor kada sebe zapiaš koje sve slobode imaš

Evo ja ne znam ni za jednu slobodu koju imam. Ti mi reci koje su to slobode?

A onda samo primeni to na druge i biće ti jasno da trebaš da isti princip primeniš na svakaga

Ma jel? A koje su to slobode?

Znaci, ti ne znas koje su to slobode u demokratiji, a pricas da ih ja imam!

Ajde navedi mi spisak, ako uopste znas!

Evo ja ti garantujem, da ni jednu zncajnu slobodu nemas, osim slobode veroispovesti!

Ajde reci, da li je Bozja vladavina u Izraelu bila demokratija?

Ako nije, zasto hoces da uspostavljas satanisticki poredak demokratije? Ako je to samo zbog verskih sloboda, onda ti nisi uopste iskren kada pricas da je to dobar oblik vladavine!

Slobodu veroispovesti mozes da imas pod bilo kojim drugim oblikom vladavine! Imao si to u Vavilonu, imao si u Grckoj i Rimu. To sto tada nije postojao sekularizam, to ne znaci da nije postojala sloboda, samo su vlasti sve religiozne prakse i obicaje sinkretizovale i ukljucivale u svoj sistem drzavne religije.

Ipak je postojala realtivna sloboda, i bila je sasvim dovoljna za obicnog vernika da svakodnevno moze da praktikuje svoje obicaje.

Dakle, nikakvog izgovora ti nemas! Osim ako mi ne nadjes sta je to jos u demokratiji bolje?

A zašto sloboda nije data onom slastičaru da odbije napraviti "svadbenu tortu" onoj dvojici tvojih pedera?

Zato sto slasticar mora da podrzi satanizam! Ako ne podrzi oduzece mu i poslasticarnicu!

Tako i Jovan mora da podrzi homoseks, da mu ne oduzmu njegove slobode!

Grupni seks..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
POREKLO RIMOKATOLIČKE I PRAVOSLAVNE CRKVE

Tradicionalne crkve Rimokatolicizma i Pravoslavlja su nastale sa početkom druge polovine 2 veka, kada se u prvoj Hristovoj crkvi dogodio veliki otpad.
A on je bio prouzrokovan ustankom Jevreja protiv Rima 132 godine nove ere - pod vodstvom Simona Bar Kohbe ( zvezda ).

Ovaj ustanak je ugušen od strane Rima, što je dovelo do opšteg progonstva Jevreja, koje je zahvatilo i prvu Hrišćansku crkvu.

Da bi izbegle progonstvo - lokalne crkve u Rimu ptave kompromis sa Rimom, i odriču se pojedinih tačaka Hristove nauke, i prihvataju određene mnogobožačke filozofije, što je dovelo do velikog otpada od prve Hristove crkve.

Povijesne činjenice svjedoče potpuno suprotno ovoj tvojoj sotonskoj laži. Povijest kaže da su Rimski kršćani u to vrijeme bacani među divlje zvijeri koje bi ih rastrgale, baš zato što se nisu htjeli odreći svoje vjere u Boga Isusa Krista. Zato te pita, kako možeš i kako te nije sramota ovakve đavlije laži širiti i ljude trovati?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jesu bacani, do vremena kompromisa.

I nisu svi imperatori bili Tirani protiv Hrišćana.

Većina zvaničnih istorijskih podataka su izmišljeni.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Evo ja ne znam ni za jednu slobodu koju imam. Ti mi reci koje su to slobode?

Pa recimo Mire, slobodu okupljanja, zbora i dogovora. Jesi li čuo nekada za to? Ti možeš slobodno da govoriš i deluješ u skladu sa svojim ubeđenjima. Tako nešto nisi mogao u srednjem veku (bez posledica ako nije po volji poretka). Sada to možeš. To ni sada ne možeš u autoritarnim sistemima.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Na to pitanje ćeš dobiti odgovor kada sebe zapiaš koje sve slobode imaš. A onda samo primeni to na druge i biće ti jasno da trebaš da isti princip primeniš na svakaga, svačije slobode se moraju poštovati.

Meni je malo čudno to da si ti zagovornik cjepiva, barem gledajući povijest adventizma.
Adventisti su prije bili zagovornici zdravog života i prirodne medicine. Navodno adventističke bolnice nisu trebale biti nešto kao ostale bolnice već lječilišta koja se temelje na prirodnoj medicini.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Adventisti su prije bili zagovornici zdravog života i prirodne medicine. Navodno adventističke bolnice nisu trebale biti nešto kao ostale bolnice već lječilišta koja se temelje na prirodnoj medicini.

Zdrav život ide u stopu sa naukom i medicinom. Svako ko misli dobro sebi svakako će živeti zdravo ali će i medicinu da poštuje. To ide jedno sa drugim. Znaš da je Elen upravo savetovala vakcinaciju. To samo govori o tome kako nauka i zdrav život ide uporedo. Samo fanatici odbijaju medicinu, u ime zdravog života. Tu se radi kako da ti kažem, o jednoj vrsti samoobmane i gordosti a u formi navodne vere.

Natrag