Katolicizam i njegovi plodovi

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Za šta se ovde kaje papa tačno? Hajde nemoj uopšteno...kaje se svako za sve...nego navedi nam konkretno za šta se on kaje?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
"Papa traži oprost u ime Boga i čitave Katoličke crkve, upriličio je zbog nezamislive okrutnosti i nekršćanskih postupaka koje je njegova vjerska ustanova dulje od stotinu godina činila kanadskim urođeničkim narodima"

Jel ovo?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
"Papa traži oprost u ime Boga i čitave Katoličke crkve, upriličio je zbog nezamislive okrutnosti i nekršćanskih postupaka koje je njegova vjerska ustanova dulje od stotinu godina činila kanadskim urođeničkim narodima"

Jel ovo?

Ne, nije ovo. Nsu ovo papine riječi. Pridruži se ti gologuzanima na ulici, nije ti čitanje jača strana.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
To je parfraza njegovih reči i stavova.

Šta ti misliš o ovom saopštenju iz katoličke crkve? Za šta se to papa izvinuo?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

"Krećem na pokajničko hodočašće u nadi da uz Božju milost mogu pridonijeti procesu ozdravljenja i pomirbe koji je već počeo",
rekao je 85-godišnji Papa.

"Kako je objasnio mons. Poisson, bila je to prilika da Papa posluša svjedočanstva preživjelih, starih i mladih. Zatim je preuzeo riječ i u zajedništvu s nama, kanadskim biskupima, ispričao se za zlostavljanja koja su počinili članovi Crkve u tom povijesnom razdoblju, rekao je."-monsinjor Poizon. IKA-Informativna Katolička Agencija

"Naime, želja je potaknuti ozračje pomirenja s braćom i sestrama u domovini. Kako je rekao biskup Poisson, rezidencijalne škole mračno su razdoblje kanadske povijesti." IKA

(Crkva u svijetu: Kanada: Biskup Poisson o zalaganju Crkve među autohtonim narodima-IKA)

Slažeš li se sa IKA-a.

Ja znam za što se papa ispričao.

Zbog rezidencijalnih škola "Naime, želja je potaknuti ozračje pomirenja s braćom i sestrama u domovini. Kako je rekao biskup Poisson, rezidencijalne škole mračno su razdoblje kanadske povijesti." IKA

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

"Krećem na pokajničko hodočašće u nadi da uz Božju milost mogu pridonijeti procesu ozdravljenja i pomirbe koji je već počeo",
rekao je 85-godišnji Papa.

"Kako je objasnio mons. Poisson, bila je to prilika da Papa posluša svjedočanstva preživjelih, starih i mladih. Zatim je preuzeo riječ i u zajedništvu s nama, kanadskim biskupima, ispričao se za zlostavljanja koja su počinili članovi Crkve u tom povijesnom razdoblju, rekao je."-monsinjor Poizon. IKA-Informativna Katolička Agencija

"Naime, želja je potaknuti ozračje pomirenja s braćom i sestrama u domovini. Kako je rekao biskup Poisson, rezidencijalne škole mračno su razdoblje kanadske povijesti." IKA

(Crkva u svijetu: Kanada: Biskup Poisson o zalaganju Crkve među autohtonim narodima-IKA)

Slažeš li se sa IKA-a.

Zbog rezidencijalnih škola "Naime, želja je potaknuti ozračje pomirenja s braćom i sestrama u domovini. Kako je rekao biskup Poisson, rezidencijalne škole mračno su razdoblje kanadske povijesti." IKA

Ti i dalje niti jednu papinu rečenicu nisi naveo, ali laprdati možeš. Zaista, imaš jezičinu k'o lopatu. Ma što lopatu, imaš jezičinu k'o tripo. Ali nastavite, nasrćite na Krista i Kristovu crkvu, i prorekao je Isus - Ako su domaćina Beelzebulom nazvali, koliko će više njegove ukućane? (Mt 10,25).

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja znam da ti nije lako braniti crkvu ali papa odlazi na pokajničko hodočaće u Kanadu. IKA kaže zašto. Ti ne veruješ IKA-i. Ja tu ne bih ništa dalje tebe maltretirao, razumem kako ti je, meni je žao što si u takvoj situaciji, bezizlaznoj jer moraš negirati zliočine iz Kanade o kojima tvoja crkva govori pa i papa čije reči IKA parafrazira. Razgovoraj sa IKA-om i vidi zašto su tako pisali i zašto papa ide na pokajničko hodočaće. Uostalom, u narednim danima ćeš čuti šta će još Katolička Crkva objaviti po ovom pitanju. Ne zabijaj glavu u pesak jer to ne vredi.

Natrag