kalorifer na toplu vodu

Učlanjen(a)
18.12.2012
Poruka
10
hvala.izbacili ste tek polovinu mog teksta.verovatno mi je ogranicen broj karaktera.nisam to znao.dakle da brojim slova.
 
Član
Učlanjen(a)
25.04.2010
Poruka
3
Nije lijepo prepadati ljude dobre volje i želnje samostalnog rada.
Nema tu nikakvih većih opasnosti, a naročito eksplozija. U najgorem slučaju ako dođe do nekog ekstra velikog pritiska, što kućna pumpa za grijanje ni u snu ne može proizvesti, onda nema ništa drugo. Može se desito da usljed ne zagrijavanja i mržnjenja dođe do pucanja cijevi ili samog grejnog tijela ako u njemu ostane voda pa zaledi. ovo zagrijavanje plastenika sa parnim grijanjem iz kuće je ok, ali se isto moglo izvesti sa crnim plastičnim cijevima koje služe za vodu i slične namjene i trpe pritisak od nekoliko bara (preko 3 bara) što je sasvim dovoljno. Treba ih jednostavno u nekoliko redova pružiti po zemlji pored staza u plasteniku ili ako smetaju napraviti nosače sa strana zidova plastenika i kačiti ih na njih i na noseće stubove.Svakako da manje i sporije griju,u odnosu na hladnjk sa ventilatorom, ali ako imaju dovoljnu dužinu to se nadoknađuje,a cijena je mnogo manja.
Ko nema parno grijanje a želi zagrijavati i štititi od mraza i slično strujom, najbolje riješenje je ubaciti nekoliko jačih sijalica u plastenik ravnomjerno raspoređenih i malo odmaknutih od zidova plastenika da ne bi oštetili toplotom zidove. Može se čak koristiti i neki termostat kao od bojlera ili Ta peći koji bi ih automatski uključivao kada temperatura opadne. Ima jako nogo raznih mogućnosti i samo naprijed. nemojte biti temeruti i samo skupo plaćati nešto što i sami možete učiniti.
 
Član
Učlanjen(a)
12.07.2011
Poruka
95
Tako je Luksore BRAVO.Slazem se da covek treba da uradi sam sve sto moze jer je i jeftinije i bolje pogotovo u danasnje vreme kad je VRLO VRLO tesko naci dobrog i postenog majstora. Za mnoge stvari samo malcice treba ukljuciti mozak.Velika vecina ljudi kad im treba neka sprava i slicno automatski idu u prodavnicu da kupe a danasnji proizvodi su dosta losijeg kvaliteta nego pre 20-30 godina.Maltene su za jednokratnu upotrebu.
Najbolji primer je i ovaj kalorifer koji kao sto sam rekao me je kostao oko 7000 din za razliku od novog koji je 20000-35000

Sto se tice plasticnih cevi za grejanje plastenika sve sam ja proracunao
Cena bi bila slicna ili malo veca za plastiku ali plastika ima i svojih mana zbog cega je nisam radio
Prvo ona slabo provodi toplotu pa mora veca temperatura vode sto znaci vise i goriva
Drugo plastika pocinje da se uvija kad se zagreje pa se ljudima desavalo da cev ode u stranu ili gore (u plastenicima) pa moras da je vezujes
Trece cim pocne da se uvija eventualni vazduh ne moze da izadje i eto problema

A sto se tice grejanja sijalicama,ja sam to radio ranije ali kad sam imao vrlo mali plastenik. Ovaj danasnji se ne bi isplatilo zbog cene struje. A u slucaju nestanka struje da i ne pricamo


Pozdrav i Vladi iz Valjeva. Ideja ti nije losa
 
Učlanjen(a)
10.11.2013
Poruka
5
Fantastično, moraću razmisliti o tome. To može i za kuću, mali potrošač i super stvarčica.
 
Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.318
Pogledajte prilog 26626 Evo jedne slicice
inace dovodne cevi su FI 25
ventilator je od bilo kojeg kalorifera brzine od 1300 do 1500 o/min
hladnjak je od pasata b3
celu zimu je radio :)

ovakva 2 kalorifera su mi grejala plastenik od 50 m2
temperatura vode od 50 stepeni je bila dovoljna i na -25 stepeni napolju
Ako budes mogao i kad budes mogao,nabavi trafo ulje,umesto vode.Jeste momentalno skuplje,ali je veoma dugotrajnije i duze drzi toplotu.Auuu tek sam sada video da je to sistem parnog grejanja.Nista od predloga.
 
Natrag
Top