Kako je sve nastalo.

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
I znaci, po tebi ljudi koji se pretvaraju u so, zombiji, letenje na konjima, grmlje koje govori, zmije koje govore, magarci koji govore, sve je to za tebe superishka, sve se to desilo, jel?

Btw, ako ti je ovo dokaz vere, jadna ti je ta vera.

A jes' ti to proverio sinko moj, da te ne lazu ovi tvoji, znas kakvi su, falsifikovali bi i mamu svoju, samo da napecaju jos nekog, pa da ga dovuku u crkvu i ojade za pare. Vidis, sinko, problem sa tvojom teorijom jeste sto je ona napravljena tako da se uklapa sa tvojim vidjenjem, a ne dokazuje ama bas nista..

Recimo, - U POČETKU STVORI BOG-
je potpuna nebuloza, covek se igra matematikom ne bi li stigao do broja 7, i objasnjava to kao bozansko...cudo je sta je sve covek u stanju da uradi i dokaze glupost jos vecom nebulozom.
Jesi li uopste pogledao tu nebulozu koju si postovao, i video da nema grama mozga u tome?
Ne postoji jedna matematika, i formula kroz koju on stize do broja 7, vec je to svaki put neka izmisljenja formula, neki izmisljeni brojevi koji ne postoje, samo da bi se doslo do broja 7 po svaku cenu. Ako ne radi jedna formula, ajmo drugu, ako ne radi druga, ajmo trecu, ako ne radi ni treca, pomnozicemo, podelicemo, sticicemo do broja sedam kako god da okrenes. Znaci, VEZE S MOZGOM NEMA. Ovo je matematika za tupane, koji sa matematikom blage veze nemaju i koji se nikada nece upustiti u razmisljanje o tome u sta gledaju, vec ce se samo predati tome da to jeste tako. O da, bog je to tako hteo. Magicni broj 7., Evo i u mom avataru ima dva broja 7, kad ih saberes dobijes broj 14, i ako podelis sa dva, dobijes jos jednu sedmicu. Kad saberes sa predhodne dve, dobijes broj 21, koji kada podelis sa brojem 3 magicno opet dobijes 7. Znaci, sta...ja sam Isus Hrist? lol

Nema nikakve 'skrivene' matematike u bibliji vise nego sto bih mogao, da mi se oce, da nadjem u knjizi o Hari Poteru, izmislim kojekakve formule, da dobijem bilo koji broj.

Sta cemo sa desetercima, stihovima od deset slogova, koji se koriste u lirskoj i epskoj poeziji? Jel i to pisao bog, da svaki stih ima 10 reci?

Jesi li se zapitao sta se desilo sa matematikom broja 8, ili 9 , ili 6, ili 5, ili bilo kog broja? Sve sto ti je on napisao, je napisao samo ono sto je on HTEO da vidi.

Mozda bi zeleo da procitas ovo:

Kod:
http://cs.anu.edu.au/people/bdm/dilugim/torah.html

Iliti 'kako je plagijator Ivan Panin dokazan, kao plagijator, tako sto je otkriveno da je ubacivao proizvoljno reci, da bi se nesto uklopilo u njegovu sliku, i kako Moby Dick knjiga predvidja atentate na odredjene predsednike.
 
Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U bibliji su zapisana neka cuda koja je Bog cinio, ali ona nisu takve prirode kako si ih ti opisao, vec je izvor takvih cuda bila odredjena sila koja je preko njih delovala, ili Bog ili Lucifer pali andjeo.

U prvoj knjizi Mojsijevoj je zapisano da je zmija prevarila Evu, ali onaj koji ne poznaje pozadinu ovog dogadjaja moze da dnese pogresan zakljucak da je zmija govorila sama od sebe, i da iz razloga sto zmije ne govore proglasi bibliju izmisljenom.

Pozadina ovog teksta je ta, da je to bilo cudo samog Lucifera sotone, odnosno zmija je bila objekat ili medijum preko koga je sotona govorio.
Dakle, nije govorila zmija, vec sotona pali andjeo kroz zmiju koju je iskoristio kao medijuma.

Ovo je slucaj i sa svim drugim tekstovima slicnog tipa, kao sto je slucaj sa opisom biblijskog dogadjaja gde je govorila magarica - navodno sama od sebe, a u stvari iz biblijskog konteksta moze se videti da je ona bila samo objekat ili medijum preko koga je govorio sam Bog, i takodje slucaj sa grmom koji je navodno takodje govorio sam od sebe, sto nije slucaj, vec je u tom grmu bio Bog i govorio Mojsiju iz grma.

Cuda su dakle moguca, a ona imaju svoj izvor, a to su ili Bog ili sotona, jer nista se ne desava samo od sebe, vec je proizvod ove dve sile.

Sto se tice matematickih fascinacija u bibliji, prilozio bih jos neke koje dokazuju da je u pisanju biblije ucestvovala visa sila odnosno Bog.

- ZBIR SLOVA NA STRANICAMA BIBLIJE BILO UZDUZ ILI POPREKO JE DELJIV SA 7.
- ZBIR SVIH SUGLASNIKA U BIBLIJSKIM POGLAVLJIMA JE DELJIV SA 7.
- ZBIR SAMOGLASNIKA, IMENICA, PRIDEVA, MUSKIH I ZENSKIH IMENA DELJIV JE SA 7.

- U SREDINI BIBLIJE NALAZI SE 118 PSALAM DO 8 STIHA, 117 PSALAM JE NAJKRACE POGLAVLJE U BIBLIJI A 119 JE NAJDUZE.
PRE 118 PSALMA POSTOJI 594 POGLAVLJA, A NAKON 118 PSALMA POSTOJI ISTO 594 POGLAVLJA, STO OZNACAVA SREDINU.
kADA SABEREMO 594 PLUS 594 DOBIJAMO BROJ 1188, A U SAMOJ SREDINI BIBLIJE NALAZI SE 118 PSALAM 8 STIH, STO DAJE ZBIR 1188.

OVAJ 8 STIH 118 PSALMA GLASI: "bolje je traziti utociste kod Gospoda, nego uzdati se u coveka zemaljskog"


 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Znaci, verujes u sotonu koji govori kroz zmije, boga koji govori iz grmlja koje cak nema ni usta, ali mu je zato magarac potreban kao medijum. :beee:

Ivan Panin je prevarant, i jedini koji jos pricaju o njemu su adventisti. I ne samo to, logika koja stoji iza ovakvih brojeva, moze se naci u bilo kojoj knjizi.


I SVE OVO NEMA NIKAKVE VEZE SA TEMOM.
 
Poslednja izmena od urednika:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Najnovija vest.

PAD VELIKOG PRASKA Svemir nije nastao. On je oduvek bio tu, i uvek će biti

13. 02. 2015.

Svi znamo teoriju o čuvenom "Velikom prasku". Po njoj, kosmos je star oko 13,8 milijardi godina i nastao je iz beskonačno male tačke. Tako je barem, između ostalih, tvrdio i Albert Ajnštajn. Danas, dva naučnika obaraju ovu teoriju i tvrde da se Veliki prasak uopšte nije ni dogodio.

226212_mesijer-9-jato-zvezda-blizu-centra-galaksije-afp_ff.jpg


Iako je model u većini prihvaćen, niko nije uspeo da objasni šta se desilo u toj "beskonačno maloj tački", koja je nazvana singularitet, niti šta se događalo pre Velikog praska.

Dvojica fizičara, Ahmed Farag Ali i Sarija Das predstavili su smelu teoriju po kojoj tvrde da kosmos jednostavno nema ni početak ni kraj, a da je priča o prasku netačna.

- Teorija o Velikom prasku je teško dokaziva jer se u proračunima potrebnim za njeno dokazivanje u obzir moraju uzeti beskonačnosti. Drugim rečima, teorija predviđa sopstveni pad. Takođe, ne objašnjava odakle potiče to početno stanje - kaže profesor Sarija Das sa Univerziteta u Letbridžu u Kanadi.

Kako bi rešili taj problem, naučnici su kombinovali opštu relativnost, koja opisuje sile oko nas, sa kvantnom mehanikom koja važi za male objekte.

Termin Veliki prasak skovao je astrofizičar Fred Hojl, a cilj mu je bio da ismeje teoriju koju je postavio Ajnštajn. Vremenom, njegov naziv se ustalio.

Počeli su od jednačina koje je stvorio fizičar Dejvid Bom pedesetih godina, kada je pokušavao da iskoristi kvantnu teoriju umesto klasične u opisivanju najkraćeg rastojanja između dve tačke na zakrivljenoj površini.

Zatim su ih kombinovali sa jednačinama profesora Amala Kumara Rajčaudurija sa Predsedničkog univerziteta u Kalkuti koje su opisivale tečnost sačinjenu od sićušnih čestica koja prožima svemir.

Reč je o kvantnoj verziji gravitacije – gravitonu. Gravitoni su tečne čestice koje nemaju svoju masu, ali utiču na gravitaciju na isti način na koji fotoni utiču na elektromagnetizam.

"Svemir postoji oduvek i zato verovatno nema ni kraj"

226216_svetlosni-eho-iz-kasiopeje-a-ostataka-supernove-nasa_ff.jpg


Profesor Das i njegov kolega Ahmed Farag Ali sa Benha univerziteta pokazali su da za razliku od klasičnih trajektorija čestica – putanja ka prošlosti ili budućnosti – kvantnim česticama se putevi ne mogu presecati, niti se one ikad susreću.

- Koliko mi vidimo, pošto se različite tačke u svemiru u prošlosti zapravo nikad spajale, on nije imao početak - kaže profesor Das.

Svemir postoji oduvek i zato verovatno nema ni kraj... Drugim rečima, singularitet nikad nije postojao.

Ali, ako Velikog praska nema, kako je izgledala prošlost našeg svemira?

Profesor Das spekuliše da je možda prolazio kroz različite faze skupljanja i širenja.

Na osnovu njegovih pretpostavki možda se može objasniti čak i poreklo tamne materije i energije.

Ove neuhvatljive supstance čine oko 25, odnosno 70 odsto našeg svemira.

- Pokazali smo da je džinovski Boze-Ajnštajnov kondenzat gravitona možda nastao veoma rano ili traje oduvek, a to znači da se isto odnosi i na tamnu materiju i energiju - kaže profesor Das.

Zašto se svemir širi?

Početkom devedesetih godina astronomi su otkrili da se širenje svemira ubrzava u prisustvu tamne energije.

Novi model bi mogao da objasni razloge za to, pošto tečnost (graviton) stvara konstantan pritisak koji širi svemir.

Kada se odredi masa gravitona, naučnici će moći da izračunaju i gustinu tečnosti, koja se podudara sa gustinom tamne materije koja se već opaža.

- Lepo je što tako direktne ispravke mogu potencijalno rešiti mnogo pitanja u isto vreme - kaže Das.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Baš si, Laodikeja, tendeciozan. Ovo što si predhodno postavio, samo je jedna od teorija..., i zašto odmah "Pad velikog praska"? I to je samo teorija, kao i teorija o velikom prasku, pa bi se i za nju moglo reći "Pad teorije o negiranju velikog praska", ako bi tendeciozno pristupali ovim pitanjima, jer teorija o velikom prasku negira ovo što je ovdje rečeneo.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da, ali je najbitnije da je to u potpunom skladu sa biblijom koja je otkrivenje dato od Boga o svim stvarima - pa i ovom o poreklu zivota.
Bog nikada ne postavlja teorije, vec on govori otvoreno jer je on prauzrok svega.
 
Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Sve je stvoreno ni iz cega.Ne iz Bozije moci vec iz nicega.Opis stvaranja je uvek smatran alegorijskim jos od nastanka hriscanstva, Bog je stvorio nebo(duhovni svet) i zemlju(materiju), zatim je oblikovao materiju i dao zivot svetu,Njegove nergije su nestvorene i sa njima smo mi u kontaktu i sa njima Bog sve odrzava i sa njima mi zajednicarimo i sa njima se cuda desavaju, a Bozija sustina je izvan energija i ona je van razuma i logike ona je van svega postojeceg.Bog nije ogranicen vremenom(promenama) niti logikom, On je iznad svega.Mi mozemo da zajednicarimo sa netvorenim energijama Bozijim, ali da sozercamo Njegovu sustinu, e to mi ne mozemo.Napomenuo bih takodje da je nama nepoznato kako je materija izgledala pre pada ljudi, ali znamo da mesozderi i smrt, propadljivost itd. nije postojalo, ta materija je za nas nepoznata, ona je bila savrsena.Posle pada materija je psotala propadljiva, ali cak ni ta materija nije nama poznata jer je i ona bila savrsena naspram ovoga sto mi poznajemo, posle potopa nastala je materija koju mi poznajemo, tj. svet u kom mi danas zivimo.
 
Natrag
Top