Kako iskoristiti kompletnu RAM Memoriju?

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Evo reinstaliram OS, ali kod biranja particije diska imam opciju da izaberem 3 diska, i ja hoću onaj na kom sam i prošli put instalirao sistem, ali ne može ni posle onog format jer kaže da nema 8000 i nešto MB, ispod toga opimam drugu particiju od 443.1 GB (Local Disk C) i particiju od 488.3 GB (Local Disk D), koji da izaberem?

Proces instalacije od pocetka pa do kraja!

Učlanjen(a)
18.09.2014
Poruka
111
Evo ljudi uspešno sam restartovao sistem, sve podatke sam vratio, aktivirao Windows, instalirao drajvere i instalirao one bitnije programe itd. Uglavnom komp ne baguje više što je bio i neki cilj pre svega ovoga.. Imam jedan mali problem, na desktopu kad idem na desni klik pa hoću na personalize da promenim boju taskbara ne izlazi mi uopšte taj personalize, desktop background mogu da promenim iz control panela, ali ovo ne.. Taskbar mi je kao kod basic-a odnosno jeste kao basic otkad sam podigao sistem..
E sad ostali su oni problemi oko RAM-a i seckanja neta i dalje, treba to rešiti..

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Evo ljudi uspešno sam restartovao sistem, sve podatke sam vratio, aktivirao Windows, instalirao drajvere i instalirao one bitnije programe itd. Uglavnom komp ne baguje više što je bio i neki cilj pre svega ovoga.. Imam jedan mali problem, na desktopu kad idem na desni klik pa hoću na personalize da promenim boju taskbara ne izlazi mi uopšte taj personalize, desktop background mogu da promenim iz control panela, ali ovo ne.. Taskbar mi je kao kod basic-a odnosno jeste kao basic otkad sam podigao sistem..
E sad ostali su oni problemi oko RAM-a i seckanja neta i dalje, treba to rešiti..

Pa ako nece tako onda idi iz kotrol panela!
Start>kontrol panel>Personalization!
Sto se rama tice to ne bi trebalo da ti vise bude problem ako si intalirao nov OS iz biosa!
Za net mozes probati ovaj program samo pri istaliranju odcekiraj Bing bar!
U programu cekiraj Faster them 1mb idi na analize sacekaj da zavrsi i onda na Optimize i restartuj komp!

Kod:
http://auslogics-internet-optimizer.soft32.com/free-download/

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.201
Imaš problem sa istim procesorom kao i moj drug Ralf.....

HiblPnUnHiq8DtwTIY6hSoHle2wrkZ2AT28YDBb5Ik0VqPlMjqAhljbDWPz8v6RL-12.png

Trebalo bi da provjeriš da li su uopšte ispravni moduli koje imaš i to treba da provjeriš preko Ram testa ali koji se pokreće sa Hirens Boot CD. Da ih provjeriš prvo oba zajedno a onda svaki pojedinačno. Druga stvar, trebao bi da uradiš update biosa...

Capture.PNG

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Imaš problem sa istim procesorom kao i moj drug Ralf.....

Pogledajte prilog 92957

Trebalo bi da provjeriš da li su uopšte ispravni moduli koje imaš i to treba da provjeriš preko Ram testa ali koji se pokreće sa Hirens Boot CD. Da ih provjeriš prvo oba zajedno a onda svaki pojedinačno. Druga stvar, trebao bi da uradiš update biosa...

Pogledajte prilog 92958

Ako ti ni ovo ne pomogne sto ti je Hyper predlozio onda vise ne znam sta reci!
Mozes probati da izvadis modul pa da ga ponovo ubacis u slot naravno sa ugasenim kompom !
I ako budes flesovao bios prvo sadasnji vrati na default postavke restartuj komp
pustis da podigne sistem i onda restartujes ponovo i krenes sa flesovanjem!

Natrag