kako instalirati win 7 na win xp

Član
Učlanjen(a)
02.07.2011
Poruka
13
kako instalirati win xp na win 7

Zanima me kako da se vratim na win xp, imam instaliran win 7. Znam da nije preporucljivo sa novijeg na stariji o.s. ali mislim da bi moj kom. bolje radio na win xp.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
26.07.2012
Poruka
455
pogledaj na ovom linku

Kod:
http://neosmart.net/wiki/display/EBCD/Installing+XP+After+Vista+or+7

pozz!
 
Član
Učlanjen(a)
25.03.2010
Poruka
224
Ја сам то решио тако што сам све партиције обрисао па форматизовао и на крају поново креирао ,приликом реинсталације система.
 
Član
Učlanjen(a)
19.04.2009
Poruka
413
Ako mislis da pored Win 7 instaliras i XP onda je resenje: Dual-Boot kao sto ti je kolega "awax22" i preporucio.Ako hoces da ocistis ceo disk (sve partcije) i "frisko" instaliras XP,onda poslusaj savet kolege "zoxy888". Medjutim,ako hoces samo da "pregazis" Win7 sa novom instalacijom XP-a,a da ostale particije sacuvas,onda ovako:
Trenutno,tvoj hard disk radi u AHCI rezimu(za Win7)dok je za XP potrebno da on radi u IDE rezimu.Za ovo postoji gomila resenja: Hirens Boot ili slican CD, podesavanje u BIOS i ubacivanja drajvera u toku instalacije, instalacioni XP sa svim ovim cudima i drajverima itd...Po meni najprakticnije resenje je instalacioni CD bilo kog Linux-a.Znaci sa Linux-om samo formatiras-C-particiju,gde je sada Win7 i prekines njegovu dalju instalaciju.Posle toga ubaci XP instalacioni CD,ponovo formatiraj-C-particiju i instaliraj XP.

Jos bolje resenje je da odmah ovaj "pregazis" i instaliras Win 7 Starter (uz update SP-1) koji trosi malo vise resursa od XP-a.Naravno,na njega neces moci da koristis neke zahtevnije programe i igrice, ali za osnovne stvari bice sasvim OK.Ja sam takodje pomalo nostalgican za XP-om,ali Win7 ima daleko bolja i kvalitetnija resenja pa hteli mi to ili ne, XP polako odlazi u zaborav...
Nisi naveo generalije tvog kompa:CPU,grafika, RAM). Na slikama mozes da vidis potrosnju resursa kompa CPU-1.33GB,RAM 640MB,grafika 256MB:

Win 7 Starter.jpg


Win 7 Procesi.jpg


Kao sto vidis malo vise od XP-a.Naravno,ovaj komp nije za igrice.Ja na njemu "skidam" i testiram razne programe,filmove,pravim PDF i Word tutorijale, konvertujem filmove + kompletna multimedija...
Znaci,tvoje resenje i moja preporuka je instalacija Win 7 Starter-a, pozz...
 
Član
Učlanjen(a)
02.07.2011
Poruka
13
Koristim win 7 ultimate, vec godinu dana. Konfiguracija kom. je 3.0ghz, RAM 1GB, 128MB graf. Mislio sam da je mozda bolje za ovaj komp. Xp, ili mozda ne.... ??? Pa iz tog razloga bih se vratio na Xp.
 
Član
Učlanjen(a)
19.04.2009
Poruka
413
Naravno,Win 7 Ultimate "jede" gotovo duplo vise resursa od Starter-a koji sam ti ja predlozio.Pored toga,tvoja konfiguracija je isto tako(x2)"jaca"od ove test koju sam ti gore okacio(izuzev grafike).I dalje stojim iza moje preporuke: Instaliraj Win 7 Starter pa javi prve utiske, pozz...
 
Član
Učlanjen(a)
01.12.2012
Poruka
236
Microsoft će veoma brzo prestati da podržava Windows XP. Ako bi imao XP na računaru imao bi ne samo sigurnosnih problema već i problema sa korišćenjem novijih verzija programa koje koristiš. Tako da ti je Win7 neminovnost. Ako budžet dozvoljava - dokupi još 1GB rama ubaci ga u komp i čak i ovaj ultimate će raditi pevajući.
 
Član
Učlanjen(a)
02.07.2011
Poruka
13
Znam da ce uskoro prestati sa podrskom za Xp. Instaliracu Win 7 Starter... koristim komp. za neke osnovne stvari, mislim da ce mi Win 7 Start. biti sasvim dovoljan. Mada je i Win 7 Ultimate radio solidno, desavalo se da nekada uspori ali.... Kako da skontam RAM memoriu, mislim da mi je 1GB DDR2, dali to znaci kao 2 GB, posto sam igrao neke igrice nekada davno koje su zahtjevale 2GB RAM-a.
 
Član
Učlanjen(a)
01.02.2013
Poruka
105
nemas sta da kontas kupis jos 1 GB ram memorije otvoris kom fizicki je postavis,naravno ako tvoj komp prihvati 2 GB rama.Sto se tice Win 7 Ultimat on ce korektno da radi.To netreba da te brine.
 
Natrag
Top