Ako mislis da pored Win 7 instaliras i XP onda je resenje: Dual-Boot kao sto ti je kolega "awax22" i preporucio.Ako hoces da ocistis ceo disk (sve partcije) i "frisko" instaliras XP,onda poslusaj savet kolege "zoxy888". Medjutim,ako hoces samo da "pregazis" Win7 sa novom instalacijom XP-a,a da ostale particije sacuvas,onda ovako:
Trenutno,tvoj hard disk radi u AHCI rezimu(za Win7)dok je za XP potrebno da on radi u IDE rezimu.Za ovo postoji gomila resenja: Hirens Boot ili slican CD, podesavanje u BIOS i ubacivanja drajvera u toku instalacije, instalacioni XP sa svim ovim cudima i drajverima itd...Po meni najprakticnije resenje je instalacioni CD bilo kog Linux-a.Znaci sa Linux-om samo formatiras-C-particiju,gde je sada Win7 i prekines njegovu dalju instalaciju.Posle toga ubaci XP instalacioni CD,ponovo formatiraj-C-particiju i instaliraj XP.
Jos bolje resenje je da odmah ovaj "pregazis" i instaliras Win 7 Starter (uz update SP-1) koji trosi malo vise resursa od XP-a.Naravno,na njega neces moci da koristis neke zahtevnije programe i igrice, ali za osnovne stvari bice sasvim OK.Ja sam takodje pomalo nostalgican za XP-om,ali Win7 ima daleko bolja i kvalitetnija resenja pa hteli mi to ili ne, XP polako odlazi u zaborav...
Nisi naveo generalije tvog kompa:CPU,grafika, RAM). Na slikama mozes da vidis potrosnju resursa kompa CPU-1.33GB,RAM 640MB,grafika 256MB:
Kao sto vidis malo vise od XP-a.Naravno,ovaj komp nije za igrice.Ja na njemu "skidam" i testiram razne programe,filmove,pravim PDF i Word tutorijale, konvertujem filmove + kompletna multimedija...
Znaci,tvoje resenje i moja preporuka je instalacija Win 7 Starter-a, pozz...