Član
- Učlanjen(a)
- 16.12.2012
- Poruka
- 954
I Martin Luter je pocepao papsku bulu i ekskomunicirao papu!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Jedan od načina manipulacije ljudima je vještina govorništva kojeg mnogi pravosl. i katolički duhovnici vježbaju, isto iz protenstatizma koji se odvojio od Božjeg učenja.
Evo primjera manipulacije, gdje se koristi jedna činjenica ili čak djelimična činjenica da bi se dokazala laž.
To znam iz čitanja teksta Amfilohija Radovića, u listu Svetigora, gdje on iako je nerzumno vjerovati da će nepokjni da se vječno muče, on recimo spominje da je Bog pravedan, što je tačno, iznosi dosta tčnih činjenica, ali onda svojom vještinom govorništva i inteligencije koju mu je Bog dao, ali ga nečiste sile koriste u pogrešnom pravcu. Žao mi je što nemam taj tekst, tako je razrađen i lijepo upakovan, da j iako mi je prvo bilo vrlo čudno da se muče vječno čak sam mislio i određenom momentu da to neće biti tako, ipak povjerovao da hoće. I kome sam vjerovao? Pa riječima i objašnjenima čovjeka, a ne Bibliji. Tekst je ogroman i samo demoni mogu da nadahnu čovjeka da onako vješto manipuliše iječima, pa onda upotreba termina. Inače Amfilohije ima 2 doktorata iz Teologije, perfektno govori grčki i hebrejski.
Ali je manipulator, izuzetno inteligentan lik, odličan govornik, ali govori neistine.
Biblija je predvidjela to da će se mnogi naći koji će izvrtati riječi na svoju pogibao.
Toliko je pametan i lukav da je spominjao i arg. koji idu u prilog uništenju i da nije razumno da se vjeruje. Ali da ipak može da sevjeruje u vječno mučenje grešnika. I onda ide vještina govorništva, stručnost u korištenju termina, izaza, vješto sročene rečenice.
To znaci da je covek dao ispravne dokaze, ali si ih ti odbacio..